Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sovittelevuus sopii hyvin

Viro on Suomelle tärkeä maa. Presidentti Kersti Kaljulaidin luonnekuva sopinee hyvin Suomen toiveisiin.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
INTS KALNINS REUTERS
Viron uusi presidentti Kersti Kaljulaid odotti valintaäänestyksen tulosta Viron parlamentissa Riikikogussa maanantaina.
Viron uusi presidentti Kersti Kaljulaid odotti valintaäänestyksen tulosta Viron parlamentissa Riikikogussa maanantaina. Kuva: INTS KALNINS REUTERS

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen entinen jäsen, pääministeri Mart Laarin entinen neuvonantaja Kersti Kaljulaid valittiin maanantaina Viron presidentiksi. Hänestä tuli parlamenttiryhmien kompromissiehdokas sen jälkeen, kun presidentin valintaan tarkoitettu vaalitapa ei tuottanut tulosta normaalissa järjestyksessä.

Kuten kompromissiehdokkaalle sopii, Kaljulaid ei ole aiemmin näkyvästi tai särmikkäästi profiloitunut politiikassa. Hän on virolaisillekin melko tuntematon.

Nimensä noustua presidenttikaavailuissa esiin Kaljulaid kertoi, että presidenttinä hän olisi maan sisäisissä kysymyksissä empaattinen arvojohtaja – yhtenäisyyden ajaja ja heikkojen puolustaja. Luonnehdinta vastasi hyvin virolaisten toiveita kyselyssä, jonka Eesti Päevaleht teetti keväällä. Presidentin tulisi osallistua sisäpolitiikkaan sovittelevasti, vastaajat kertoivat.

Viro on Suomelle tärkeä maa. Pohjoisen naapurimaan kannalta olennaista on kuitenkin se, miten presidentti toimii ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Suomelle sopii oikein hyvin, jos Virolle valittiin tällä kertaa presidentti, joka on sovitteleva ja jonka persoonalla ei ole oleellista roolia naapurimaiden välisessä yhteistyössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat