Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Deutsche Bankia ei pidä pelastaa julkisin varoin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen kirjoittaa, että huoli Deutsche Bankin johdannaissopimuksista ja vakavaraisuudesta on tänä syksynä kasvanut.

”Riskien suuruudeksi on arvioitu sata miljardia euroa tai enemmänkin. Rahamarkkinoilla tilanne hermostuttaa. Finanssikriisin vuonna 2008 laukaissut Lehman Brothersin ongelma oli selvästi pienempi.”

”Euromaiden nykysääntöjen mukaan pankkeja ei enää pelasteta julkisin varoin. Deutsche Bankin pitäisi siis kaatua, jos se menettää markkinoiden luottamuksen. Nyt on uumoiltu, että Saksan ja euroalueen on pakko pitää Deutsche Bank pystyssä. Muuten edessä olisi rahamarkkinakriisi.”

”Nyt mitataan euromaiden linja. Deutsche Bankia ei pidä pelastaa vaan se tulee tarvittaessa pilkkoa. Myllerryksessä terveet pankit kestävät ja sairaat katoavat. Se on markkinataloutta. Muunlainen toiminta johtaisi vääränlaiseen tappioiden sosialisointiin.”

Hufvudstadsbladet toteaa, että perussuomalaiset valmistautuvat presidenttiehdokasta valitessaan myös puolueen puheenjohtajan vaihtumiseen.

”Timo Soini on varhaisessa vaiheessa ilmoittanut, että hän ei lähde presidenttiehdokkaaksi. – – Puheenjohtajuudesta luopumisen päivä lähestyy, ja potentiaaliset kruununprinssit ja -prinsessat alkavat nyt tunkea itseään eturiviin.”

”Ensi kesänä Soini on ollut puolueensa puheenjohtaja jo 20 vuotta. Kukaan ei ylläty, jos hän vetäytyy silloin pidettävässä puoluekokouksessa ja luovuttaa paikkansa uudelle puheenjohtajalle, josta tulee ehkä samalla puolueen presidenttiehdokas puoli vuotta myöhemmin pidettävissä vaaleissa.”

Ilta-Sanomat suhtautuu nuivasti siihen, että kouluissa siirrytään yhä enemmän numeroarvioinnista sanallisiin arvioihin.

”Numero kertoo yksiselitteisesti, kuinka koululainen on oppimisessa onnistunut. Sanallinen arvio ei pääse samaan selkeyteen. Jos numerot tulevat todistukseen vasta peruskoulun loppusuoralla, se voi olla karu yllätys sekä koululaiselle että vanhemmille.”

”Koulu ei ole työpaikka, mutta ei se pelkkä lasten säilytystarhakaan ole. Koulun pitää vaatia oppilailta suorituksia, muuten mitään oppimista ei tapahdu.”

”Uutta pitää ottaa aina vastaan, mutta ei ilman harkintaa. Epäonnistuneista kokeiluista löytyy esimerkkejä muinoisesta Pirkkalan monisteesta alkaen.”

”Uusi innostuksen ja hötköilyn aihe on koulun digitalisaatio. – – Helsingissä koulujen ’sähköistä oppimispäiväkirjaa’ arvostelevat sekä opettajat että oppilaat.”

”On noloa, jos upeat uudet ideat kutistuvat toimimattomiksi sovelluksiksi. Opettajilta ja opetusta suunnittelevilta virkamiehiltä vaaditaan enemmän kuin koskaan. Myös harkintaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat