Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rauhanpalkinto kannustaa Kolumbian sissisodan lopettamiseen vaikeuksien keskellä

Tällä kertaa Nobelin rauhanpalkinto ei ollut tunnustus loppuun viedystä rauhanprosessista vaan kannustus edetä takaiskuista huolimatta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Andrea Comas / Reuters
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos.
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos. Kuva: Andrea Comas / Reuters

Vielä kaksi viikkoa sitten Kolumbian rauhanprosessi oli yksi ennakkosuosikeista Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Viikko sitten tilanne muuttui, kun yli puoli vuosisataa kestäneen sissisodan päättämiseen tähdännyt rauhansopimus kaatui kansanäänestyksessä äärimmäisen täpärästi. Äänestäjät hylkäsivät sopimuksen prosenttiluvuin 50,2–49,8.

Tästä huolimatta Norjan Nobel-komitea ilmoitti eilen perjantaina, että tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinto myönnetään Kolumbian presidentille Juan Manuel Santosille hänen pyrkimyksistään sissisodan lopettamiseen.

Nobel-komitea harkitsi varmasti pitkään, tulkitaanko palkinto tunnustukseksi epäonnistuneelle rauhanprosessille. Lopulta komitea kuitenkin päätti käyttää keinoa, johon se on turvautunut ennenkin. Palkinnolla kiinnitetään huomio tähänastisiin saavutuksiin ja kannustetaan jatkamaan eteenpäin.

Lähi-itään on myönnetty useita rauhanpalkintoja, mutta pysyvää rauhaa ei ole saavutettu. Vaikeuksia on ollut myös muissa palkituissa rauhanprosesseissa.

Toivottavasti tämänvuotinen rohkaisu kantaa Kolumbiassa sissisodan pysyvään päättämiseen asti kansanäänestyksen takaiskusta huolimatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat