Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaverirulettia synttäreillä

Jos lapsi jää ilman päiväkotikaverin syntymäpäiväkutsua, hän voi tuntea itsensä ulkopuoliseksi ja kiusatuksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila toivoo ryhtiliikettä päiväkodissa ja alakoulussa olevien lasten vanhemmilta ja esittää pelisääntöjä syntymäpäivien kutsukäytäntöihin.

Ilman kutsua jääminen aiheuttaa lapselle mielipahaa ja voi saada hänet tuntemaan itsensä yksinäiseksi ja kiusatuksi. Kurttila korostaakin, että syntymäpäivät tulisi järjestää tavalla, joka ei rajaa yksittäisiä lapsia pois.

Käytäntö on kuitenkin usein ”syntymäpäiväkiusaamista” ja ”kilpavarustelua”, jossa kohtuullisuus unohtuu. Tämä jättää etenkin vähävaraisten perheiden lapset ulkopuolisiksi.

Kiusaaminen on arkea päiväkodeissa, joissa lapset vasta opettelevat vuorovaikutustaitoja. Siksi on tärkeää, että vanhemmat ottavat vastuun ja pohtivat linjauksia, miten kutsut esitetään ja miten juhlia vietetään.

Syntymäpäiviin liittyy paljon odotuksia ja tunteita. Juhlien ympärillä pyörivä kaveriruletti on pahimmillaan julma tapa ohjata kavereiden toimintaa itselle sopivaan suuntaan.

Moni päiväkoti on ratkaissut asian niin, että päiväkoti ei välitä yksittäisiä syntymäpäiväkutsuja. Jos koko ryhmää ei kutsuta, vanhempien on lähetettävä kutsut suoraan, mikä onkin reilua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat