Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin kannatuksella tuntuu olevan lattia, jolta hän ei putoa

Donald Trumpin valinta presidentiksi on yhä mahdollista vaikka ei todennäköistä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Lucy Nicholson / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump viime sunnuntain televisioväittelyssä.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump viime sunnuntain televisioväittelyssä. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

Liikemies ja mediahahmo Donald Trumpin suosion hiipumista Yhdysvaltojen presidenttikisassa on asiantuntija-arvioissa ennustettu jo yli vuoden ajan. Silti hänestä tuli republikaanien ehdokas, jonka valinta presidentiksi on yhä mahdollista vaikka ei todennäköistä.

Suomalaiset voivat hämmästellä viime päivinä julki tulleita Trumpin puheita naisista tai kansainvälisestä politiikasta tai hänen käyttäytymistään vaaliväittelyissä, mutta Trumpista ne eivät ole tuoneet esiin yhtään uutta puolta.

Trumpin kannatuksessa tuntuu olevan neljänkymmenen prosentin kohdalla lattia, jolta hän ei putoa. Demokraattien Hillary Clintonin kannatuksella taas on katto, joka on viitisen prosenttiyksikköä korkeammalla. Osavaltioihin perustuvan vaalijärjestelmän takia ero on kuitenkin merkittävä Clintonin hyväksi.

Viime päivien suurin muutos koskee kongressiin pyrkivien republikaanien asemaa. Moni heistä kokee Trumpin taakaksi omalle kannatukselleen ja on irtisanoutunut puolueensa ehdokkaasta. Puolue ottaa etäisyyttä Trumpiin.

Senaattiin tai edustajainhuoneeseen pyrkivät republikaanit joutuvat suututtamaan joko Trumpin kannattajat tai vastustajat. Seuraukset voivat yllättää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat