Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Holmströmin neuvoja kannattaa nyt kuunnella

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka uskoo, että Bengt Holmströmin nousu taloustieteen nobelistiksi vahvistaa oivallisesti suomalaisten itsetuntoa.

”Kun yksi suomalainen noteerataan taloustaidoissaan kansainvälisesti korkeimmalla mahdollisella palkinnolla, tottahan samaa osaamista – tai taitoa ottaa asiantuntijan neuvoista vaarin – on hitunen muissakin. – – Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) olikin onnittelutviitissään jo valmis miettimään uudelleen investointia koulutukseen ja tutkimukseen.”

”Holmströmin talousoppeja pidetään oikeistolaisina, mutta hän itse sanoo olevansa hyvin vähän poliittinen.”

Kainuun Sanomien mukaan Holmström on vetäytyvämpi kuin aiemmin palkitut talousnobelistit Paul Krugman ja Joseph Stiglitz, jotka ovat jakaneet neuvojaan myös Suomelle – ja joita vasemmisto-oppositio on kuunnellut herkällä korvalla.

”Laaja vasemmisto ja ay-liike kuitenkin torjuvat Holmströmin työmarkkinaneuvot: yleissitovista palkkaratkaisuista luopumisen, paikallisen sopimisen reippaan lisäämisen ja muidenkin jäykkyyksien purkamisen.”

”Holmström on pitänyt itsensä kartalla myös Suomen tilanteesta. Holmströmin käytännöllisemmät keinot kasvun aikaansaamiseksi ovat siksi luotettavampia kuin amerikkalaisten, eurokriittisten talousnobelistien ylimalkaiset suositukset velanoton jatkamisesta määrättömiin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat