Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metro kaipaa vauhtia

Jatkuvasti myöhästelevä länsimetron hanke kaipaa avoimuutta ja vastuunottoa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun ovet eivät toimi eikä tieto kulje, metrokaan ei liiku – ainakaan Espoossa. Länsimetro otti taas jatkoaikaa.

Länsimetroa rakennetaan Helsingin Ruoholahdesta Lauttasaaren kautta Espoon Matinkylään. Rataa pitkin kulkee aikanaan yli 100 000 ihmistä joka päivä.

Rakennustyöt alkoivat 2010-luvun alussa myöhässä. Valmista piti ensin tulla vuoden 2012 lopulla ja sen jälkeen 15. elokuuta 2016. Nyt on selvinnyt, ettei metro kulje vielä ensi tammikuussakaan.

Hinta on muuttunut melkoisesti: kun vuonna 2005 hinnaksi arvioitiin 450 miljoonaa euroa, se on nyt 1 088 miljoonaa. Uusimmat pulmat liittyvät turvajärjestelmiin ja palo-oviin.

Metron rakennuttaa Länsimetro Oy, josta Espoo omistaa noin 85 prosenttia ja Helsinki loput. Toimintaa ohjaa yhtiön hallitus. Junat on tilannut Helsingin seudun liikenne HSL. Urakkaa pyörittää projektikonsultti Sweco, jonka kanssa metroyhtiö on lisännyt yhteistyötä, jotta urakka saataisiin joskus valmiiksi.

Selvää on, että yhteistyö ei toimi, jos tieto lähestyvistä viivästyksistä ei kulje. Pääkaupunkiseudun liikenteen jättihanke kaipaa viimeistään nyt avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Viime kädessä vastuun kantavat Espoo ja Helsinki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat