Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bob Dylan ja kokonainen aikakausi saivat Nobelin

Ensimmäistä kertaa sadat miljoonat ihmiset osaavat Nobel-lyyrikon säkeitä ulkomuistista.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Robert Galbraith / Reuters
Bob Dylan.
Bob Dylan. Kuva: Robert Galbraith / Reuters

Aika moni sanoi mielessään tai ääneen ”The Times They Are a-Changin’” kuullessaan torstaina, että Ruotsin akatemian myöntämän kirjallisuuden Nobel-palkinnon saa tänä vuonna yhdysvaltalainen lyyrikko ja muusikko Bob Dylan. Toisille tuli ehkä mieleen jokin muu Dylanin säe.

Tuskin koskaan aiemmin niin monet ihmiset ovat palkinnosta kuullessaan pystyneet toistamaan ulkomuistista palkitun kirjoittajan lyriikasta edes tällaisia lyhyitä säkeitä, saati kappaleita alusta loppuun. Kokonaisen aikakauden edustajat voivat tuntea tulleensa itsekin hieman palkituiksi.

Populaarikulttuuria ei ole koskaan aiemmin palkittu Nobelilla. Nyt palkinto meni loistavalle lyyrikolle, jonka tuotanto on ollut osa satojen miljoonien ihmisten elämää jo yli puolen vuosisadan ajan, ja on sitä myös vuosia eteenpäin. Ruotsin akatemia valitsi viisaasti korostaessaan Dylanin runollista ilmaisua osana suurta amerikkalaista lauluperinnettä.

Dylanin huuliharpunsoiton palkitseminen olisi ollut kiistellympää.

Palkitsemisen arvoista on myös se, että 75-vuotiaana Dylan tuottaa edelleen lyriikkaa ja sävellyksiä samalla, kun monet hänen säkeitään toistavista ihmisistä ovat olleet jo vuosia eläkkeellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat