Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valvonnan valvojatkin tarvitsevat valvojan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat kirjoittaa varovaisen suopeasti oikeusministeriön työryhmän esityksestä, jonka mukaan suojelupoliisille pitäisi antaa nykyistä paremmat valtuudet seurata kansallista turvallisuutta vakavasti vaarantavia uhkia.

”Yksityisyyden suojaan sekä puhelin- ja kirjesalaisuuteen on Suomen lainsäädännössä suhtauduttu erittäin kunnioittavasti. Niin pitääkin. Tiedusteluvaltuudet on kuitenkin saatava samalle tasolle kuin EU-kumppaneissa, jotta yhteistyö terrorismin, järjestäytyneen rikollisuuden ja vihamielisen tiedustelun torjunnassa toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.”

Etelä-Suomen Sanomien mukaan esitys ei tarkoita DDR-tyyppistä valvontaa.

”Jotta kansalaisten luotto viranomaisiin pysyy hyvänä, valvonnalle pitää luoda uskottava valvonta. – – Oikeusasiamiehelle on lankeamassa mielenkiintoinen rooli: valvonnan valvonnan valvonta.”

Keskisuomalainen vaatii, että tiedustelulaissa turvataan yksityisyyden suoja.

”Mietinnön ongelmakohta on ehdotus, että perustuslain viestiensuoja poistuisi ’yksilön tai yhteiskunnan turvallisuutta taikka kotirauhaa vaarantavien rikosten torjunnassa’. – – Tämä voisi johtaa tulevissa, vain laintasoisissa tulkinnoissa koko yksilönsuojan rapautumiseen. Jo ajatuksista voisi tulla rikoksia. Sitä ei pidä hyväksyä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat