Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän toimet Syyriassa liittyvät USA:n vaaleihin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan Venäjä suhtautuu Syyrian sodan siviilitappioihin piittaamattomasti.

”Länsimaissa voimistuvat vaatimukset siitä, että Venäjän ja Syyrian hallinnon mahdollisista sotarikoksista tulisi aloittaa tutkinta.”

”Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan syy Syyrian kriisiin on länsimaissa ja sotarikossyytökset ovat pelkkää sanahelinää.”

”Venäjän kyky sietää ’oheistappioita’, kuten siviilien ja lasten kärsimyksiä, on suurempi kuin lännessä. Tämän Venäjä on osoittanut monin tavoin, tuhoamissodalla Tšetšeniassa sekä purkamalla erilaisia kaappaustilanteita sadoista kuolleista venäläissiviileistä ja lapsista piittaamatta.”

”Venäjän toimia Aleppossa arvostelevalle Yhdysvalloille avainliittolaisen kovat otteet Jemenissä ovat kiusallisia, sillä tuhansista saudien pommituksissa kuolleista jemeniläisistä kaksi kolmasosaa on siviilejä. Mutta piittaamattomuus siviileistä ei muutu yhtään hyväksyttävämmäksi vetoamalla siihen, että niinhän muutkin tekevät.”

Kainuun Sanomat toteaa, että Venäjän linja Syyriassa kytkeytyy Kremlin Yhdysvaltoja koskeviin arvioihin ja toiveisiin.

”Venäjä yrittää saada ratkaisevan voiton Aleppossa Syyrian hallituksen joukoille ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Kremlissä tiedetään, ettei yhteenotosta USA:n kanssa Syyriassa ole vaaraa presidentti Barack Obaman kauden lopulla.”

”Samaan aikaan Venäjä pyrkii jopa eri keinoin vaikuttamaan presidentinvaalin tulokseen Yhdysvalloissa. USA:n tiedusteluviranomaiset syyttivät äskettäin Venäjää Hillary Clintonin kampanjaan liittyvien tietojen hakkeroinnista. Toisaalta juuri tätä Donald Trump on Venäjältä pyytänyt –  ällistyttävä pyyntö sinänsä.”

Iltalehti ei usko, että Syyrian tilanteella on vaikutusta Venäjä-pakotteisiin.

”Suomen linjana Euroopan unionissa on korostaa unionin yhtenäisyyttä – myös pakotteissa – mutta samalla pitää yllä aktiivista vuoropuhelua Venäjän kanssa.”

”EU:n yhtenäisyys on entistä tärkeämpää rikkinäisessä ja itsekkään valtapolitikoinnin repimässä maailmassa. Unioni syntyi aikanaan puolustamaan rauhaa, mutta nyt sen pitäisi kyetä konkreettisiin tekoihin rauhan puolesta.”

Savon Sanomat arvioi, että lauluntekijä Bob Dylanille myönnetyllä kirjallisuuden Nobel-palkinnolla on yhtymäkohtia myös Syyrian tilanteeseen.

”Pasifistisista ja rasisminvastaisista teksteistään tunnetun Dylanin kohdalla perusteluja on mahdollista etsiä vaikka päivänpolitiikasta, jota hallitsee Aleppon järkyttävä tilanne, vaikka kirjallisuuden Nobel ei rauhanpalkinto olekaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat