Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyllystä tuli työmaa

Suomen Pankkiin nimitetyille Olli Rehnille ja Marja Nykäselle on luvassa kiirettä, koska edessä häämöttää uusi epävarmuuden aika.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomen Pankki ei ole enää se kultainen hylly, jonne politiikan raskas sarja nostettiin odottamaan muita valtiollisia tehtäviä tai edessä siintäviä eläkepäiviä. Euroaika ja viimeistään viime vuosien myrskyt ovat osoittaneet, että sellaiset ajat ovat jääneet kauas taakse.

Suomen Pankki on osa Euroopan keskuspankkijärjestelmää, jossa pienen maan edustajat voivat vaikuttaa ennakoimalla, valmistautumalla ja verkostoitumalla. Omaa kantaa voi edistää, jos pystyy perustelemaan sen uskottavasti ja kertomaan sen ajoissa oikeille tahoille.

Siksi ei ole ihme, että komisaarin työkokemus Brysselistä on eduksi Suomen Pankin johtokunnan jäseniä valittaessa. Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) oli kaiken lisäksi talouskomissaari pahimman eurokriisin aikaan, joten Euroopan keskuspankki EKP on hänelle hyvin tuttu toimija.

Edessä voi olla uusi epävarmuuden aika, koska esimerkiksi Saksan pankeista kuuluu uusia huonoja uutisia. Rehn ja Finanssivalvonnasta Suomen Pankkiin siirtyvä Marja Nykänen voivat joutua keskelle hikistä työmaata, kun heidän kautensa alkaa ensi helmikuun alussa.

Haaveet lokoisista ajoista kannattaa lykätä hamaan tulevaisuuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat