Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vallan hajauttaminen herättää jo tyytymättömyyttä

Piskuinen Vallonia työntyi suuren vapaakauppasopimuksen tielle.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Euroopan unionin päättäjät ovat etsineet kauan lääkettä legitimaatio-ongelmaan. Tällä tarkoitetaan sitä, että unionin hyväksyttävyys kärsii, jos kansalaiset eivät pääse riittävästi osallistumaan unionin päätöksentekoon. Valtaa pitäisi päästä käyttämään kansallisilla ja alueellisillakin tasoilla.

EU:n ja Kanadan välinen, pitkään neuvoteltu vapaakauppasopimus CETA on loppusuoralla. Sopimus oli tarkoitus vahvistaa lokakuun lopussa Brysselissä. Kanadan pääministeri Justin Trudeau oli tulossa tilaisuuteen.

Mutta kaikki ei ole vielä valmista. Muutamissa maissa vahvistus kansallisellakaan tasolla ei ole riittävä. Belgiassa hyväksyntä on saatava myös kaikilta kolmelta itsehallinnolliselta alueelta. Ja yksi niistä, Vallonia, on kaatamassa sopua.

Syynä on epäily, että CETA on vain yritysten asialla ja toimii Troijan hevosena Yhdysvaltain kanssa tekeillä olevalle vapaakauppasopimukselle TTIP:lle.

Perjantaina ranskankielinen alueparlamentti hylkäsi sopimuksen, joten Belgia ei voi tulla mukaan. Sopimuksen hyväksyntä taas edellyttää unionimaiden yksimielisyyttä.

Sekä EU-päättäjät että Trudeau ovat tiettävästi hyvin tyytymättömiä unionin tapaan hajauttaa valtaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat