Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n seuraavalla pääsihteerillä riittää työtä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa portugalilaisen António Guterresin nimittämisestä YK:n seuraavaksi pääsihteeriksi.

”Guterres tunnetaan voimakkaana puhujana, tiukkana neuvottelijana ja taktikkona. YK:n yleiskokous nimitti Guterresin virallisesti järjestön johtoon viime torstaina. Nimityksen jälkeen pitämässään puheessa hän nosti päätehtäväkseen rauhan puolesta taistelemisen.”

”Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa riittää taistelusarkaa. Yhdysvaltojen ja Venäjän välit kiristyvät koko ajan, ja yhteistyön vaikeuden ja Venäjän valtapolitiikan sijaiskärsijöiksi ovat joutuneet syyrialaiset siviilit.”

”António Guterresin valintaa voi pitää myös myönteisenä esimerkkinä siitä, että suurvaltojen suhteet voivat parantua. Guterres nousee YK:n pääsihteeriksi avoimen prosessin jälkeen, nopeasti ilman perinteistä salakähmää.”

Savon Sanomat on pohtinut Britannian brexit-äänestyksen talousvaikutuksia.

”Punnan devalvoituminen merkitsee sitä, että saarivaltakunnan vientiyritysten kilpailukyky on yhtäkkiä kasvanut voimakkaasti, vaikka raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet.”

”Kehitys on ollut yllättävää, sillä tähän saakka on yleisesti katsottu pörssikurssien perusteella, että osakemarkkinat odottavat brexitin hidastavan talouden kehitystä paitsi Isossa-Britanniassa myös koko EU:ssa.”

”Pitää kuitenkin muistaa, että Ison-Britannian ero EU:sta ei ole edes käynnistynyt vielä. Brexitin lopulliset vaikutukset paljastuvat vasta hyvin pitkällä aikavälillä, kun EU:n ja Ison-Britannian väliset sopimukset ovat vakiintuneet käytäntöön.”

Turun Sanomat kirjoittaa kauppojen aukioloaikojen vapautumisesta.

”Kaupan aukioloaikojen vapauttaminen on ollut kuluttajien mieleen. Kaupan liiton tekemän selvityksen mukaan peräti 82 prosenttia kuluttajista pitää vuoden alussa voimaan tulleita vapaita aukioloaikoja hyvänä asiakaspalveluna.”

”Säätelyä aiotaan purkaa muuallakin kuin kaupassa. Hallituksen uutta liikennekaarta koskevassa lakiesityksessä luovutaan taksilupien määrän rajoituksista, mutta toiminta pysyy edelleen luvanvaraisena.”

”Päivittäistavarakauppa on pitkään toivonut vahvojen oluiden, viinien ja reseptivapaiden lääkkeiden myynnin vapauttamista. Niin sanotut nikotiinivalmisteet vapautettiin 2006. Uusi alkoholilaki, joka sallisi vahvojen oluiden ja juomasekoitusten kuten lonkeroiden myynnin ruokakaupoissa, odottaa EU-menettelyä, jossa arvioidaan lain yhteensopivuutta EU-oikeuden kanssa.”

”Lääkkeitä ja alkoholia koskevien lakien muutoksissa kannattaa noudattaa malttia ja pohtia tarkkaan kaikkia seurannaisvaikutuksia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat