Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläiset ovat palanneet ostoksille Kaakkois-Suomeen

Myynti on kasvanut vuodessa jopa kymmeniä prosentteja.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Ari Nakari / IS
Kun venäläiset ostavat, he ostavat kerralla paljon.
Kun venäläiset ostavat, he ostavat kerralla paljon. Kuva: Ari Nakari / IS

Kaakkoisrajan marketeissa Lappeenrannassa ja Imatralla venäläisten ostosmatkailu on taas vilkastumaan päin. Venäläisten tekemien ostosten arvo on jopa kymmeniä prosentteja suurempi kuin vuosi sitten.

Tärkein syy ostosten lisääntymiseen on ruplan viimeaikainen vahvistuminen euroon nähden.

Venäläismatkailun huippuvuotena 2013 eurolla sai vain 40 ruplaa. Venäjän talouden sakatessa yhdestä eurosta sai pulittaa sata ruplaa. Nyt euron kurssi on 70 ruplan tuntumassa (Yle 17.10.). Ostosmatkat Suomeen alkavat taas kannattaa, etenkin kun yhtälöön lisätään Venäjällä pyörivä inflaatio, joka nakertaa ostovoimaa.

Myös suomalaisyritysten vienti Venäjälle on vahvistumassa. Venäjältä on tullut merkittäviä tilauksia muun muassa Valmetille, Outotecille ja Rautelle (MTV Uutiset 17.10.).

Venäläiset ovat Kaakkois-Suomen kaupoille merkittävä tulonlähde silloin, kun Venäjän talous on kunnossa. Pietarissa ja sen ympäristössä asuu saman verran ihmisiä kuin koko Suomessa.

Yksinomaan venäläisasiakkaiden varaan ei kaupantekoa kannata laskea. Moni kauppa joutui panemaan lapun luukulle, kun venäläismatkailu tyssäsi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat