Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Demarit saattavat äänestää puoluesihteeristään

Antton Rönnholm pohtii vakavasti pyrkimistä tehtävään.

Sosiaalidemokraattisen puolueen seuraava puoluekokous pidetään ensi helmikuussa Lahdessa. Toistaiseksi nykyiselle puheenjohtajalle Antti Rinteelle ei ole ilmaantunut vakavasti otettavaa haastajaa.

Keskustelu puheenjohtajasta katkesi Rinteen ilmoitukseen, että hän kertoo omista aikeistaan puoluevaltuuston kokouksessa marraskuussa. Mahdolliset kilpailevat ehdokkaat odottavat Rinteen ilmoitusta.

Puoluesihteeristä on sen sijaan meneillään vilkas kuhina, vaikka ehdolle on tähän mennessä ilmoittautunut vasta Palvelualojen ammattiliiton Pamin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Hanna Kuntsi.

Nykyinen puoluesihteeri Reijo Paananen ei ole aikeistaan julkisuuteen pukahtanut. Hän todennäköisesti kartoittaa kannatustaan.

Lännen Median lehdet uutisoivat viikonvaihteessa, että myös entinen erityisavustaja Antton Rönnholm harkitsee pyrkimistä puoluesihteeriksi. Nykyään hän työskentelee viestintätoimisto Milttonin asiantuntijana Brysselissä. Ensimmäisen kerran Rönnholmin nimi puoluesihteerispekulaatioissa tuli julkisuuteen toissa viikolla riihimäkeläisen kaupunginvaltuutetun Miia Nahkurin tviitissä.

Rönnholm nähdään sopivana ehdokkaana niille, jotka haluaisivat vaihtaa puoluesihteerin mutta katsovat Kuntsin kuuluvan liiaksi Rinteen leiriin.

Antton Rönnholmin ”vakava harkinta” putkahti julkisuuteen juuri ajoissa, jotta hänellä olisi mahdollisuuksia nousta tehtävään. Sdp:n piireissä käydään parhaillaan jäsenäänestyksiä puoluekokousedustajista.

Kun Antti Rinne kolme vuotta sitten päihitti täpärästi Jutta Urpilaisen puheenjohtajavaalissa, Rinteen kampanjajoukot tekivät pohjatyön jo puoluekokousedustajia valittaessa.

Äänestys edes jostain puoluejohdon henkilöstä saattaisi puhdistaa ilmaa Sdp:ssä. Keskustelu puoluekokousaloitteista ei riitä paineiden purkamiseen.

Kannatuskyselyissä Sdp keikkuu kärjessä yhdessä keskustan kanssa. Se ei paljon lämmitä, kun entisellä valtionhoitajapuolueella on näillä näkymin edessä vielä lähes kolme vuotta oppositiotaivalta.

Oikaisu 19.10. kello 12.50: Toisin kuin kirjoituksessa aiemmin luki, riihimäkeläisen kaupunginvaltuutetun nimi ei ole Minna vaan Miia Nahkuri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat