Pääkirjoitus    |   Muut lehdet

Trumpin syytöksiinkin voi vastata maltillisesti

Turun Sanomien mukaan olisi amerikkalaisten ja eurooppalaisten etu, jos demokraattien puoluekokous Yhdys­valloissa sujuisi rauhallisesti.

Turun Sanomien mukaan olisi amerikkalaisten ja eurooppalaisten etu, jos demokraattien puoluekokous Yhdys­valloissa sujuisi rauhallisesti.

”Joukko Hillary Clintonille esivaalit hävinneen senaattori Bernie Sandersin kannattajia on ilmoittanut osoittavansa mieltään torstaina, kun Clinton ottaa virallisesti ehdokkuuden vastaan. Pro­testiliikettä johtaa Cheri Honkala, joka NBC:lle kutsui puoluekokousta farssiksi.”

”Honkala lienee unohtanut, että näyttämötaiteessa farssit yleensä päättyvät kommellusten jälkeen onnellisesti. ­Republikaanien ehdokkaan Donald ­Trumpin syytöksiinkin on mahdollista vastata sortumatta ylilyönteihin. Vali­tettavasti sosiaalisessa mediassa lämmitetty ilmapiiri ei suosi tosiasioissa pysymistä.”

”Bernie Sanders on myöntänyt tap­pionsa ja ilmoittanut antavansa tukensa Clintonille. Hän sai esivaaleissa runsaan kannatuksen, ja palkkioksi siitä hänen kädenjälkensä näkyy demokraattien puolueohjelmassa, jota amerikkalaisissa oloissa voi luonnehtia jopa vasemmistolaiseksi.”

”Clinton tuskin itse on uudistusten ylin kannattaja, mutta niistä puhuminen saattaa tuoda hänelle edistysmielisten nuorten ääniä. Muutoksia on helppo luvata, kun tietää republikaanien äänestävän ne nurin.”

Kaleva kirjoittaa, että joukkosurmiin ei saa turtua.

”Kesä 2016 tulee Euroopassa jäämään mieleen helteisenä mutta perusturvallisuutta syvästi järkyttävänä. Kahden viikon sisällä on tehty useita erittäin traagisia joukkosurmia.”

”Joukkosurmat ovat usein niin sanottuja laajennettuja itsemurhia. Monessa tapauksessa tekijä järjestää tuhon niin, että myös hän itse saa surmansa.”

”Suomessa on 2000-luvulla tehty neljä väkijoukkoon kohdistunutta iskua, joissa jokaisessa epäilty tekijä on tappanut itsensä.”

”Saksan iskuissa on hätkäyttänyt sama kuin kauppakeskus- ja koulusurmissa Suomessa. Iskuja on suunniteltu jopa vuosien ajan.”

”Keskusrikospoliisi KRP on huomauttanut, että myös Suomessa on ollut suunnitteilla erilaisia joukkosurmia, jotka poliisi on onnistuneesti estänyt. KRP seuraa yksinäisiksi susiksi luokiteltuja henkilöitä, mutta on mahdollista, että suunnittelijat pitävät yhteyttä toisiinsa.”

”KRP kertoi viime vuonna päässeensä joukkosurmia ihannoivan suomalais­ryhmän jäljille. Heidän suunnitelmansa muistuttivat vuosina 2007 ja 2008 tehtyjä Jokelan ja Kauhajoen koulusurmia. Myös Breivik on joillekin sankari.”

”Iskuihin ei saa turtua. Kansalaisten on autettava poliisia havaitessaan vihalla tai tappamisella hekumoivaa verkkokirjoittelua tai videoita. Iskuihin liittyvän kuvamateriaalin levityksessä someen on syytä noudattaa harkintaa.”

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  3. 3

   22-vuotias Francesca Woodman oli ottanut itsestään tuhansia alastonkuvia – ne eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema teki taiteilijan tunnetuksi

  4. 4

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  5. 5

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  6. 6

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  7. 7

   Saksalaislehti: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa – pääepäilty käytti useita identiteettejä

  8. 8

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  9. 9

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  10. 10

   Helsinkiläisen Ulla Pihkalan vauva syntyi yllättäen makuuhuoneeseen – ”Olin iloinen, että ensihoitajat tulivat paikalle, mutta samalla hävetti, että täällä sitä ollaan kotona synnyttämässä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  5. 5

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  6. 6

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  7. 7

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  8. 8

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  9. 9

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  10. 10

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää