Päivän lehti 2.3.2017
Valikko
Päivän lehti 2.3.2017

Suomalaistaiteilija sai haltuunsa huutokaupassa myydyn taulunsa väärennöksen: ”On tämä kyllä taitavasti tehty”

Bukowskin huutokauppa pitää tapausta hyvin erikoisena, koska kyseessä on taulu, jota ei voi sanoa kalliiksi. ”Väärennöksissä on aina suuret taloudelliset intressit ja yleisesti kiinnostavia teoksia. Tässä on muotokuva, jonka hinta ei ole korkea”, sanoo huutokaupan toimitusjohtaja Jori Keckman.

Taulu on pieni, vain hieman aikuisen miehen kämmentä suurempi. Pieni on kankaalle maalattu lapsikin.

Lapsella on vaaleat hiukset, valkoinen pusero ja kasvoilla vakava ilme. Hän on Jessica, taiteilija Fritz Jakobssonin tytär.

Jakobsson maalasi taulun Vaasassa vuonna 1980, kun tytär oli kuusivuotias.

Seuraavaksi Jakobsson asettelee taulun viereen toisen yhtä pienen taulun, jossa on samanlainen muotokuva Jessicasta. Siitä, milloin tämä toinen öljyvärimaalaus on tehty, ei taiteilijalla ole tietoa. Teoksessa on kyllä Fritz Jakobssonin nimi, mutta se ei ole hänen itsensä signeeraama.

Taiteilijan mukaan taulu on väärennös. Se myytiin viime joulukuussa Bukowskin huutokaupassa Helsingissä.


”On tämä kyllä taitavasti tehty”, Jakobsson ihmettelee tutkiessaan väärennöstä ateljeessaan Vaasassa.

On kaiketi aika harvinaista, että taiteilija saa oman teoksensa väärennöksen käsiinsä. Miten se päätyi tänne?

”Löysin sen, kun eräs ystäväni kysyi, olenko nähnyt, että huutokaupassa myydään samaa taulua, joka minulla on kotona. Kaveri osti taulun puolestani 600 eurolla ja toi minulle”, Jakobsson kertoo.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Jakobsson on törmännyt taulustaan tehtyyn väärennökseen. Hän kertoo halunneensa tutkia sitä ja samalla saada väärennetyn työn pois markkinoilta.

Todellisuudessa moni väärennös jää tunnistamatta. Huutokauppatalot arvioivat, että tyypillisesti niitä paljastuu muutamia vuodessa. Yhteensä teoksia myydään tuhansia. Silloin kun niitä löydetään, ne palautetaan takaisin myyjälle.

Ennen pitkää teokset myydään jälleen uudestaan jossain. Jakobsson ei halunnut, että hänen taulustaan tehty väärennös jää elämään omaa elämäänsä.

”Kyllä oikein hätkähdin, kun näin tämän, että miten helkkarissa on mahdollista tehdä näin hyvin. Jos näkisin tämän teoksen vain ohimennen, luulisin, että se on minun”, Jakobsson sanoo.

Väärennöksessä on kuitenkin useita virheitä ja eroavaisuuksia, jotka erottavat sen alkuperäisestä teoksesta.

Ensinnäkin signeeraus on erilainen kuin originaalissa, sanoo Jakobsson. Samanlaista signeerausta Jakobsson kertoo kyllä käyttäneensä jossain muussa työssä.

Lisäksi väärentäjä on kirjoittanut tauluun teoksen nimen Jessica, vaikka alkuperäisessä maalauksessa näin ei ole.

”Hiukset on tehty eri tavalla, poski on pyöreämpi, kaula on maalattu eri lailla, myös paidan kaulus on erilainen ja kiilto silmässä. Myös kaikki värisävyt taustassa ovat erilaiset kuin alkuperäisessä teoksessa”, luettelee Jakobsson.

Väärennöksen tausta on sävyltään oranssinen, kun taas alkuperäisen teoksen taustassa on preussinsinistä.

Jakobssonin mukaan ei ole mitenkään mahdollista, että työ olisi esimerkiksi joku hänen vanha harjoitustyönsä. Tästä Jessican muotokuvasta ei Jakobssonin mukaan ole olemassa muita maalausversioita, eikä se ole edes myynnissä.

”Olen käyttänyt muotokuvia näyttelyissäni vain siksi, että ne saattaisivat herättää kiinnostusta tilata muotokuvamaalauksia”, Jakobsson kertoo.

Hänet tunnetaankin muun muassa siitä, että hän on maalannut paavi Johannes Paavali II:n ja Ruotsin kuningatar Silvian muotokuvat.

Jakobssonin merkittävimmät teokset ovat tunnettujen kotimaisten ja kansainvälisten henkilöiden julkisia muotokuvia.

Kuka tahansa on voinut nähdä aidon Jessica-teoksen joko näyttelyssä tai internetissä.

”Minua huolestuttaa, että jos tämä työ on tehty printtimenetelmällä, ja siitä on saatu jonkinlainen hahmotelma ja vain maalattu päälle. Silloinhan niitä on tehty monta”, Jakobsson pohtii.

Hän haluaisi tietää, kuka taulun on väärentänyt, mutta se ei välttämättä selviä koskaan.

Mutta miten on mahdollista, että Jakobssonin taulun väärennös meni läpi Bukowskilla?

”Asiahan on meillä vielä ihan kesken kaikin puolin, mutta se vaikuttaa hyvin epätavalliselta. Olemme nähneet toistaiseksi vain kuvat kahdesta teoksesta, ja ne ovat erittäin samanlaisia”, sanoo Bukowskin toimitusjohtaja Jori Keckman.

Epätavalliseksi tapauksen tekee Keckmanin mukaan se, että nyt puhutaan teoksesta, jota ei voi sanoa kalliiksi. Taulu myytiin huutokaupassa 600 eurolla.

”Vastaavaa tapausta meille ei ole tullut vastaan. Kun olen seurannut tätä väärennösasiaa, niin niissä on aina suuret taloudelliset intressit ja yleisesti kiinnostavia teoksia. Tässä on muotokuva, jonka hinta ei ole korkea.”

Bukowskilla aiotaan tutkia molempien taulujen materiaalinäytteet, verrata niitä ja selvittää, mitä väitetyn väärennöksen taustalla on.

”Hämmästelen suuresti, mikä tässä on, koska teos on niin samanlainen, kuulemma kangasta myöten. Kenellä on intressi, miksi joku tekisi sellaisen? Ilman muuta haluamme tutkia, koska tilanne on tällä hetkellä tiedossamme olevien seikkojen valossa erikoinen”, Keckman sanoo.

Miksi tämän taulun aitoutta ei tarkistettu ottamalla yhteyttä suoraan taiteilijaan? Se olisi onnistunut helposti ja nopeasti. Keckman ei halua kertoa yksityiskohtia siitä, miten muotokuvaa on tutkittu ennen sen päätymistä huutokauppaan. Elossa oleviin taiteilijoihin ei kuitenkaan olla automaattisesti yhteydessä teoksen aitouden varmistamiseksi.

”Tilanteesta riippuen osassa tapauksista niin toimitaan, mutta mikään automaatio se ei ole. Asiantuntijoilla on omat perusteensa, miten he teosta tutkivat, enkä halua avata yksityiskohtia”, Keckman sanoo.

”Emme esimerkiksi vielä tiedä, miksi taiteilija ei ollut meihin yhteydessä heti havaittuaan taulun huutokaupassa. Sen sijaan hän hankki teoksen itselleen joulukuussa ja otti meihin yhteyttä asiassa yli kymmenen viikkoa myöhemmin. Pyrimme luonnollisesti selvittämään syyt tällaiseen menettelyyn”, Keckman jatkaa.

Jakobsson kertoo hämmentyneensä tilanteesta.

”Minulla ei käynyt mielessä muuta tapaa”, hän vastaa.

Keckman kertoo, että aitousarvioinnissa käytetään apuna esimerkiksi teoksen näyttelyhistoriaa ja tehdään mahdollisia materiaalikokeita. Myös sillä on merkitystä, mikä taho teosta tarjoaa myyntiin. Jakobssonin tietojen mukaan hänen taulunsa väärennöstä myi luotettavaksi luokiteltu ulkomainen taho.

”On selvä, että sataprosenttista suojaa ei ole eikä tule koskaan olemaan. Se täytyy vain todeta”, Keckman toteaa.

Taideväärennöksistä on puhuttu mediassa paljon viimeksi sen jälkeen, kun taidekauppias Jouni Ranta julkaisi tammikuussa muistelmansa. Hän on kertonut olleensa vuosikymmenien ajan välittämässä väärennettyjä teoksia eteenpäin. Rannan arvion mukaan villeimpinä aikoina jokaisessa suomalaisessa huutokaupassa myytiin 20–30 väärennöstä, nyt enää vain 1–2.

Pian Rannan kirjan ilmestymisen jälkeen HS:n Kuukausiliitteessä julkaistiin lempääläisen taideväärentäjän Veli Sepän tarina. Seppä on kenties Suomen historian taitavin ja tuotteliain väärentäjä, joka huijasi taidemarkkinoita 30 vuotta.

Jakobsson pitää väärentäjien touhuja loukkauksena taiteilijoita kohtaan. Samalla se on myös jollain lailla hatunnosto taiteilijalle, Jakobsson sanoo.

”Että viitsii ruveta väärentämään minun työtäni. Jonkinlainen kummallinen kunnia siinä on olemassa.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Taideväärennökset
 • Taidehuijaus
 • Maalaustaide
 • Taide
 • Kuvataide
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Iivo Niskaselle MM-kultaa hurjalla hiihdolla: ”Tänään olen ehkä maailman onnellisin mies”
  2. Toimeentulotuen asiakkaat kertovat HS:lle ahdingostaan: Vuokra maksamatta, ruoka loppunut, lääkkeisiin ei ole rahaa
  3. Eduskunnan legendaarinen talouspäällikkö puhuu suunsa puhtaaksi: Henkilöstö joi 700 euron konjakkia, Tiitinen huusi kuin hinaaja ja taksit kyydittivät jopa kansanedustajien kokouspapereita
 2. Pääkirjoitus
  1. Äidit töihin, isät hoitamaan lapsia
  2. Trumpin puheiden sävystä käydään kovaa kamppailua
  3. Euroalueelle latua
  4. Robottien vallankumous on vasta aluillaan – robotin saa kesytettyä ystäväksi tulonsiirroilla
  5. Työnantaja haluaa sinusta nyt ”työntekijälähettilään” mutta unohtaa usein muuttua itse
  6. Sote-uudistuksen kritiikki on otettava vakavasti
 3. Kotimaa
  1. Miksi soten valinnanvapaudesta nyt väitellään? Tämä kaikki sinun tulee tietää
  2. Siitepölykausi alkanee ensi viikolla – herkimmät tuntevat, kun pähkinäpensas kukkii Etelä-Ruotsissa
  3. Jinna Lappalainen ja Jonna Ahonen saivat toisensa Espoon maistraatissa – ”Tuntuu, että on tehnyt historiaa”
  4. Axl Smith ei ollut ensimmäinen, jonka tuomiota kevennettiin ikävän julkisuuden takia – siihen vedotaan yhä herkemmin, sanoo syyttäjä
  5. Suurin osa puolueista jäi kuntavaalien ehdokasmäärissä selvästi edellisvaaleista – Sdp:llä kattavin ehdokasverkko kunnittain
  6. Yo-kokeessa matematiikan kirjoittamatta jättävien matematiikan taidot jäävät vaatimattomiksi
  7. Vakava liikenne­onnettomuus Nelostiellä Simossa – ainakin yksi kuoli ja neljä loukkaantui
  8. Eduskunta huolestui ruokahävikistä – ”On valtava ristiriita, että toiset ovat leipäjonossa, ja ruokaa heitetään pois”
  9. HS:n näköislehden lukijamäärä on päivittäin yli satatuhatta
  10. Petteri Huurre haki liikuntajohtajaksi
  11. Yksityisautolle oli laskettu liian vähän kilometrejä
  12. Terrori-iskut Yhdysvaltoihin tehtiin 11. syyskuuta vuonna 2001
 4. Kaupunki
  1. Kokoomus järjesti ”puhdistuksen” Tuusulassa: Puolueen ääniharavat pudotettiin vaalilistalta heille itselleen kertomatta
  2. Digipalveluita tarjoava Kontupiste sai tukea Helsingin kaupungin­valtuustossa – ”Jos se katoaa, hinta voi olla korkea”
  3. Helsinki pitää tuhansia työntekijöitään piinassa – työpaikat myllätään uusiksi kolmen kuukauden päästä, mutta kukaan ei kerro miten
  4. Puhekone vaikenee: Kurt Byman jäi rannalle kuntavaaleista Espoossa, 37 vuoden ura valtuutettuna päättyy
  5. Valtuusto myönsi eron Sinnemäelle – apulaiskaupungin­johtaja yllätti monet neuvottelu­taidoillaan
  6. Espoo teki tyytyväisyyskyselyn poikkeuksellisen helpoksi – vastaukset olivat lomakkeessa valmiina
  7. Suomen syvimpien reikien poraaminen keskeytyi – Otaniemen lämpövoimala­hanke venyy ensi vuoteen
  8. Uusi yritys Herttoniemestä kadonneen Harry Karjalaisen löytämiseksi: etsinnät siirtyvät yhä pohjoisemmaksi Sipoonkorpeen
  9. Länsimetron raporttia ei toistaiseksi julkaista – seuraavaksi juristi arvioi, mitä osia jätetään pimentoon
 5. Ulkomaat
  1. Saksan väistyvä presidentti tekee Euroopalle sitä, mitä teki ensin Saksalle Stasi-arkiston johtajana: patistaa käymään ikävien tosiasioiden kimppuun
  2. Komission Juncker vaatii EU:lta suunnan valitsemista – Pitäisikö EU:ssa ottaa turbovaihe, pohditaan ”Valkoisessa kirjassa”
  3. Ylähuone haluaa taata EU-kansalaisten oikeudet Britanniassa – päätös on isku Theresa Mayn kovalle brexit-linjalle
  4. Kapinalliset kaappasivat ukrainalaisyhtiön – osa mielenosoittajista vaatii presidentin ja hallituksen eroa
  5. Trump puhui kuin Obama: tuomitsi viharikokset ja vetosi yhteistyön puolesta – ”Turhien riitojen aika on ohi”
  6. Kommentti: Täytyy toivoa, että Trump onnistuu
  7. Hovioikeus linjasi Norjassa: Valtio ei ole rikkonut joukkomurhaaja Anders Behring Breivikin ihmisoikeuksia
  8. Isis saarrettiin Mosulin kaupunkiin – jihadistit tekivät vuoden aikana yli tuhat itsemurhaiskua Irakissa ja Syyriassa
  9. YK:n tutkimus: Syyria pommitti tarkoituksella avustuskuljetusta – uusi raportti syyttää myös Venäjää sotarikoksista Aleppossa
  10. Ranskan presidenttiehdokas Fillonia kohtaan nostetaan syytteet – Fillon: tutkinta poliittista ajojahtia
  11. Pohjois-Korea teloitti viisi virkamiestä ilmatorjunta-aseilla
  12. Kim Jong-namin murhasta epäillyille luettiin syytteet – naisia uhkaa hirttäminen
 6. Talous
  1. Pohjoismaiden suurin akku aloitti toimintansa Järvenpäässä – ”Harppaus kohti aurinkotaloutta”
  2. Hjallis Harkimon vetämä työryhmä tukisi kaupallisia tv-uutisia miljoonilla – tv-yhtiöt eri mieltä tuesta
  3. Vaateketju Seppälä hakee yritys­saneeraukseen ja sulkee 14 myymälää – ”Tappiolla ollaan”
  4. Suomen talouden kasvu jäi yhä Euroopan keskiarvosta
  5. Uber-kuljettaja haukkui yhtiön hintoja, kyydissä ollut toimitusjohtaja tulistui – pyysi videolle tallentunutta riitelyä anteeksi
  6. Hurjassa nousussa oleva kiinteistöyhtiö listautui pörssiin – tekee tulosta kuntien kiinteistöillä
  7. Huomiota herättäneen asuntorahaston tulos pieneni selvästi – syynä asuntojen hintojen heikko kasvu
  8. Saksan taloudesta vahvoja lukuja
 7. Urheilu
  1. Lahden torilla riehakkaat MM-juhlat –”Yleisökin ansaitsee täyden kympin”
  2. Iivo Niskanen vastasi norjalaisten kritiikkiin: ”Annetaan Mika Myllylän levätä jo rauhassa”
  3. Valmentajalegenda ennusti Iivo Niskasen MM-kullan jo ennen kisan alkua: ”Iivo on seuraava hiihtokuningas”
  4. Viestissä Suomella on kisojen paras mitalimahdollisuus – Ruotsi on Suomen päävastustaja
  5. Saarinen aloittaa – Suomen naisilla odotettu hiihtojärjestys viestissä
  6. Iivo Niskanen oli jo pitkään merkitty mies
  7. Bottas singahti päivän ykköseksi, Häkkinen ja Rosberg innoissaan F1-ilmeen iloisuudesta
  8. HJK:n ja Evans Mensahin myrskyvaroitus – pakkasesta selvinnyt ghanalaishyökkääjä: ”kuolen joukkueeni puolesta”
  9. Muurisen hymy ei hyydy vielä, vaikka syytä ehkä olisikin
  10. Antti Aalto leiskautti jättihypyn mäkikarsinnassa
  11. Jokerien ylipitkä loma aiheuttaa ongelmia
  12. Putinin mukaan Venäjä luo uutta tapaa taistella dopingia vastaan: ”Meillä ei ole koskaan ollut valtiojohtoista doping-ohjelmaa”
  13. Laine ja Granlund hurjassa iskussa NHL:ssä – Laine nousi maalipörssin kakkoseksi
  14. Valtteri Filppulalle yllätyssiirto Philadelphiaan
  15. Seagulls aloitti maaliskuun härkäviikot voitolla
  16. Keskiviikon tulospörssissä muun muassa Lahden MM-tuloksia, jääkiekkoa, raviurheilua ja keskeisimpiä rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Kuvaajapariskunta on katsellut hyökkääviä petoja silmästä silmään, mutta eniten heitä pelottaa jään alta paljastuva ydinhauta Grönlannissa
  2. Disney esittelee ensimmäisen avoimesti homon hahmonsa uudessa Kaunottaressa ja hirviössä – ”paljastuksen” siemenet kylvettiin jo vuonna 1991
  3. Suomalaistaiteilija sai haltuunsa huutokaupassa myydyn taulunsa väärennöksen: ”On tämä kyllä taitavasti tehty”
  4. Vuonna 1890 valmistunut Kalevala-ooppera kannatti ottaa viimein tuotantoon – ”Hämmästyttävän taitava säveltäjä”
  5. Kanneltalon tanssiesityksessä jumalatar on jokaisessa naisessa
  6. Pispalan tunnelista tulee syksyllä teatterinäyttämö
  7. Suomen suurin levy-yhtiö vaihtaa toimitusjohtajaa
  8. Leonardo DiCaprio laittoi Instagramiinsa kuvan Suomen metsästä – Metsähallitus ehti jo harventaa kuvassa näkyneen saaren
 9. Tiede
  1. Oravat metsästettiin lähes sukupuuttoon Suomessa, nyt niitä vilistää kaikkialla – näin teet oravakeittoa ja kaikki muu mitä halusit tietää jyrsijästä
 10. Mielipide
  1. Yritysverotuksessa on paljon parannettavaa
  2. Meri-Rastilan viheralueita pitää vaalia
  3. Vanhukset ja vammaiset puuttuvat havainnekuvista
  4. Kaikille pareille riittää yksi vihkimisen muoto
  5. Kainuun metsistä pidetään huolta
  6. Punaisia päin ajamiseen pitää puuttua
  7. Elävän kuvan museo sopisi Pasilaan
  8. On järkyttävää, että pieniä lapsia uhkaillaan
  9. Monet omaiset ja saattohoitajat tekevät jo käytännössä armomurhia
  10. Sain lievästä ylinopeudesta 170 euron rikesakon – onko rangaistus oikeudenmukainen?
 11. Tänään
  1. Kuva-arvoitus: Atonaalisen jazzin viikot
  2. Pikaliikenne alkaa ensi kesänä Ahvenanmeren yli
  3. Tapahtumia torstaina 2. maaliskuuta
  4. Musiikkia maailmalta
  5. Löydä oma toteemieläimesi
 12. Radio ja TV
  1. Uusi paavi on nuori ja häijy
  2. Simon Schama analysoi Rembrandtin myöhäistuotantoa
  3. Ruijansuomalaisia kiireettömässä klassikossa
  4. Torstain elokuvia
 13. Torstai
  1. Heli Heino harrastaa elämänsä parasta seksiä viisikymppisenä – ”Hyvän seksielämän voi saada koska vain”
  2. Erilaiset siisteyskäsitykset ajavat pariskuntia raivon partaalle – 17 keinoa, joilla saat siivousriidat loppumaan kokonaan
  3. Ani Frei, 23, on sairastanut syövän jo kolmesti – ”Syöpä on opettanut paljon tärkeitä asioita, sen tapa vain ei ollut kaikista mukavin”
  4. Kun voimat ovat vähissä, kannattaa keskittyä hetkeen – usein tulevaisuus on kauhukuvia parempi
  5. Huokeaa ja herkullista: possunlapa palkitsee kärsivällisen kokin – tässä reseptit uunilihan valmistukseen
  6. Upeasti kypsynyt juoma
  7. Musisointi herkistää myös kielikorvaa – Neljä tapaa, joilla soittaminen vaikuttaa aivoihin
  8. Paiskotko vihaisena ovia? Siihen on luonnollinen syy
  9. Lihasmuistin avulla aiempi treenitaso palautuu nopeasti – ”Vuodenkaan treenitauosta ei kannata ottaa stressiä”
  10. Refluksitauti voi piinata arjessa yhtä paljon kuin sydänvaiva, mutta silti sitä vähätellään, sanoo professori
  11. Sitruunalla maustettua karitsanlapaa ja paahdettua fenkolia
  12. Punaviinissä haudutettua naudanlapaa ja uunisipuleita
  13. Soijalla ja appelsiinilla maustettua porsaanlapaa ja sobanuudeleita

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pariskunta osti ”aidot italialaiset nahkatakit” 1 200 eurolla Kannelmäen Prisman parkkipaikalta – Poliisi varoittaa vanhaa kikkaa käyttävistä huijareista Helsingissä

  2. 2

   Suomeen paennut nigerialaisnainen kertoo poikajoukon polttaneen hänen tyttöystävänsä hengiltä – veivätkö tulkkausongelmat turvapaikan?

  3. 3

   Tuleva pormestari Jan Vapaa­vuori lyttää maakunta­uudistuksen, vaikka hänen oma puolueensa on ollut päättämässä siitä – ”Haitallisin uudistus miesmuistiin”

  4. 4

   Oululainen Venla Karppinen, 19, sai himoitun paikan maineikkaasta Oxfordin yliopistosta – Suomeen paluu ei enää innosta

  5. 5

   Töitä olisi heti 9 000 osaavalle koodarille, mutta tekijöitä ei löydy – ”Vaikka maksaisit mitä, se ei muuttaisi tilannetta”, sanoo ohjelmistoyrityksen teknologiajohtaja

  6. 6

   Kuuntelulaitteilla tehty tutkimus paljasti, miten eri tavalla isät puhuvat pojilleen ja tyttärilleen – tytöille kehosta, pojille pärjäämisestä

  7. 7

   Tutkimus: Neuvostoliitto oli riippuvainen Suomesta ja lännestä tuodusta teknologiasta

  8. 8

   Maahanmuuton vastustajien leiri siirrettiin nyt julkisen käymälän viereen – Jälleen uusi käänne Rautatientorin sekavassa mielenosoitustilanteessa

  9. 9

   Koomikko Iikka Kivi tuohtui stand up -kiertueen ”seksistiseen viestiin”, jätti kiertueen antaakseen tilaa naisille ja muunsukupuolisille – Promoottorin mukaan 24 miehen kiertue luultavasti peruuntuu

  10. 10

   Suomella on yhä edessään vaikeita päätöksiä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pariskunta osti ”aidot italialaiset nahkatakit” 1 200 eurolla Kannelmäen Prisman parkkipaikalta – Poliisi varoittaa vanhaa kikkaa käyttävistä huijareista Helsingissä

  2. 2

   Alkoholin liikakäyttö on paljon vakavampi uhka kuin tupakanpoltto – silti vain tupakoitsijat ovat ajojahdin kohteina

  3. 3

   Himoautoileva toimittaja vaihtoi viikoksi kaupunkipyörään: poliisi pysäytti, kuntosalilla käynti lopahti – ja ihan eri Helsinki avautui

  4. 4

   Oululainen Venla Karppinen, 19, sai himoitun paikan maineikkaasta Oxfordin yliopistosta – Suomeen paluu ei enää innosta

  5. 5

   Trump töni Montenegron pääministerin sivuun astuakseen yhteiskuvan eturiviin

  6. 6

   Koomikko Iikka Kivi tuohtui stand up -kiertueen ”seksistiseen viestiin”, jätti kiertueen antaakseen tilaa naisille ja muunsukupuolisille – Promoottorin mukaan 24 miehen kiertue luultavasti peruuntuu

  7. 7

   Maahanmuuton vastustajien leiri siirrettiin nyt julkisen käymälän viereen – Jälleen uusi käänne Rautatientorin sekavassa mielenosoitustilanteessa

  8. 8

   Töitä olisi heti 9 000 osaavalle koodarille, mutta tekijöitä ei löydy – ”Vaikka maksaisit mitä, se ei muuttaisi tilannetta”, sanoo ohjelmistoyrityksen teknologiajohtaja

  9. 9

   Suorasukaisen musiikkikriitikon Seppo Heikinheimon itsemurhasta on 20 vuotta – kollegani oli muutakin kuin muistelmien ”mätämuna”

  10. 10

   2,5-vuotias kiinalaistyttö on niin kova syömään, että hänestä tuli nettisensaatio – syömisvideovillitys leviää maailmalla ja hivuttautuu ehkä Suomeenkin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  2. 2

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  3. 3

   Pariskunta osti ”aidot italialaiset nahkatakit” 1 200 eurolla Kannelmäen Prisman parkkipaikalta – Poliisi varoittaa vanhaa kikkaa käyttävistä huijareista Helsingissä

  4. 4

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  5. 5

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  6. 6

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  7. 7

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  8. 8

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  9. 9

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  10. 10

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  11. Näytä lisää