Päivän lehti 2.3.2017
Valikko
Päivän lehti 2.3.2017

Kuvaajapariskunta on katsellut hyökkääviä petoja silmästä silmään, mutta eniten heitä pelottaa jään alta paljastuva ydinhauta Grönlannissa

National Geographicin kuvaajat Uri Golman ja Helle Olsen ovat kolunneet maailman kauneimmat paikat yhdessä. Myös Suomesta he löysivät jotain unohtumatonta

Edessäni istuu pariskunta, jonka tarina muistuttaa rakkauselokuvaa. Sellaista, jonka pääosassa ovat kahden ihmisen tunteet ja näyttämönä kesyttämätön luonto.

Päähenkilöt tapaavat laivalla keskellä luonnonpuistoa Grönlannissa. Luonnonpuisto on valtava, suurin ja pohjoisin maailmassa, eikä siellä ole pysyvää ihmisasutusta. Nainen on kuitenkin tottunut rankkoihin olosuhteisiin. Hän on vuosien ajan johtanut safareita Afrikassa ja retkikuntia Etelämantereella.

Nytkin hänellä on kivääri mukanaan.

Mies on varustautunut kameralla. Hän on kuvaamassa eläimiä. Puistossa elää myskihärkiä, jääkarhuja, mursuja ja harvinaisiakin lintulajeja.

Rakkaus syttyy ensisilmäyksellä. Pari menee naimisiin ja päättää omistaa loppuelämänsä uhanalaisten eläimien suojeluun.

Liian hyvää ollakseen totta?

”No jos tarkkoja ollaan kyseessä oli toinen tapaamisemme”, mies sanoo. ”Olimme tavanneet jo kahdeksantoista vuotta sitten, mutta silloin ei mitään suurempaa tapahtunut.”

Nainen nyökyttelee vieressä.

”Neljä vuotta sitten tapasimme uudelleen tutkimusaluksella Grönlannissa ja jouduimme jakamaan saman hytin. Se oli sitten menoa.”

Istumme Musiikkitalon kahvilassa, kaukana tummassa yössä karjuvista leijonista tai jäälautalla päivää paistattelevista jääkarhuista.

Nainen on nimeltään Helle Olsen. Mies on Uri Golman.

Molemmat ovat tanskalaisia, hyvinvoivan näköisiä ja ruskettuneita.

Heidän valokuvansa kertovat seikkailuista. On upea otos jääkarhusta hyppäämässä jäälautalta toiselle. On hellyttävä kuva kesken imetyksen tallennetusta vuorigorillavauvasta Kongossa.

Yhteistä kuvatuille lajeille on, että useimmat niistä ovat harvinaisia.

”Elämme parhaillaan unelmaamme, mutta samalla yritämme saada aikaan jotain hyödyllistä”, Olsen sanoo. ”Kaksi ihmistä ei voi pelastaa koko planeettaa, mutta olemme päättäneet ainakin yrittää jotain.”

Suunnitelma on jo valmiina.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.


Mennään planeetan pelastamissuunnitelmaan myöhemmin, mutta käydään ensin Suomessa.

Yllättäen eksoottisten kuvien joukosta löytyy myös tuttuja maisemia. Yhdessä kuvassa Olsen on kameransa kanssa vuolaana virtaavan kosken rannalla.

Se on heidän National Geographicia varten tehdyltä kuvausmatkalta Viiksimosta, Kuhmosta.

Suomalaiset metsät ja suot tekivät pariskuntaan pysyvän vaikutuksen.

”Rakastuimme Suomeen”, Olsen ylistää. ”Tunsimme olevamme niin vapaita täkäläisissä metsissä.”

”Olot tosin olivat aika tukalat.”

Tukalilla oloilla hän tarkoittaa esimerkiksi sietämättömän pieniä kuvauskoppeja keskellä suota. National Geographicin artikkelin aihe oli muinaissuomalaisten karhumyytti, ja se vaati kuvaa aivan oikean näköisestä karhusta.

Jopa kuudentoista tunnin kököttely parin kuution kopissa pani parisuhteen lujille.

”Minä kestän paikallaan oloa hyvin, mutta Helle oli välillä kuin murrosikäinen ja valitti koko ajan”, Golman paljastaa. ”Erityisen huonosti hän kesti hyttyset ja paarmat.”

Olsen vilkaisee miestään, mutta jättää kommentoimatta.

Lopulta kärsivällisyys palkittiin ja ihme tapahtui. Paikalle lönkytteli poikkeuksellisen kaunis uroskarhu, joka pyöri saniaisten seassa kiehtovan myyttisen näköisenä.

Sitten se nosti päätään ja katsoi Golmania suoraan silmiin.

”Se kesti vain joitakin sekunteja, mutta se riitti. Sain kuvaani myyttisen karhun.”

Valokuvaajat kiittelevät suomalaisia vieraanvaraisuudesta. Jälkikäteen pientä hämmennystä aiheutti tosin heidän paikallisoppaansa Kari, jota he pitivät tanskalaisiin verrattuna vaiteliaana miehenä.

”National Geographicin suomalainen editoritorimme ihmetteli myöhemmin käyttämäämme adjektiivia”, Golman nauraa. ”Karilla kun oli karjalaiset sukujuuret ja editorin mukaan hänen pitäisi siis olla Suomen puheliainta väkeä.”

Golman paljastaa myös eksyneensä metsään kuuluisan suomalaisen luontokuvaajan Heikki Willamon kanssa.

”Juttelimme kävellessämme ja luulimme molemmat, että toinen tuntee polut. Lopulta jouduimme käyttämään kompassia ja kännykkää löytääksemme pois. Se oli nöyryyttävää.”

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.


Sitten siihen suunnitelmaan. Pariskunta on luonut itselleen koko lailla ainutlaatuisen projektin. Neljän vuoden aikana he aikovat kiertää kaikki maailman seitsemän mannerta ja tallentaa viimeisiä luonnontilaisia alueita maailmassa.

Parinkymmenen kuvausmatkan tuloksena syntyy kirja. Se esittelee upeita paikkoja, jotka ovat katoamassa.

Kirjan he aikovat luovuttaa ympäristöministereille ja muille päättäjille kautta maailman. Lisäksi kirjan mukana seuraa pariskunnan itse suunnittelema, erittäin arvokas kuulakärkikynä.

”Toivomme, että joka kerta kun päättäjät tarttuvat kynään allekirjoittaakseen jonkun ympäristösopimuksen, he muistavat kirjan ja uhanalaiset alueet”, Golman selittää.

Toki kirjaa myydään myös kirjakaupoissa.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.


Palataan sinne, mistä koko heidän yhteinen tarinansa alkoi, Grönlantiin. Jos Suomessa vaivana ovat ahtaat kopit ja hyttyset helppoa ei ole jääerämaassakaan.

Päiväkirjamerkinnät kertovat, kuinka pariskuntaa kuljettava alus etenee vaivalloisesti jäiden läpi. Lisäksi sumu tekee kunnon kuvien ottamisen mahdottomaksi.

Lopulta taivas aukenee lähes kolmen viikon odottelun jälkeen. Syntyi henkeäsalpaavan hienoja kuvia arktisista maisemista. Sellaisia, joissa valo on kuin toiselta planeetalta.

Pohjoisen eläimistä puhumattakaan. Safareita johtaessaan Olsen on joutunut niin leijonien leopardien, virtahepojen kuin norsujenkin hyökkäysten kohteeksi, mutta jääkarhut ovat hänen mielestään pedoista vaarallisimpia.

”Niissä on jotain arvaamatonta”, hän perustelee. ”Olemme kuitenkin luvanneet toisillemme, että valitsemme aina seikkailun. Sitä parhaat kuvat ja tarinat vaativat.”

Jääkarhut eivät kuitenkaan ole pelottavin asia Grönlannissa. Viime elokuussa julkaistiin tutkimus, jonka mukaan Yhdysvaltain armeijan huippusalaista tukikohtaa suojellut jäätikkö sulaa ilmastonmuutoksen seurauksena.

Samalla vaarassa ovat paljastua armeijan jälkeensä jättämät radioaktiiviset jätteet.

”Se on aivan kauheaa”, Golman toteaa. ”On uskomatonta, että Tanskan hallitus antoi amerikkalaisille luvan työntää radioaktiivista materiaalia jään syvyyksiin.”

”On kuitenkin parempi yrittää tehdä jotain kuin vain kasvattaa vihaa itsessään”, Helle Olsen sanoo. ”Uskomme positiivisten kuvien voimaan. Ihminen suojelee sitä, mitä hän oppii rakastamaan.”

Uusi maksuton tv-kanava National Geographic aloitti Suomessa 1. maaliskuuta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Valokuvaus
 • Luonto
 • Luontodokumentti
 • National Geographic
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Iivo Niskaselle MM-kultaa hurjalla hiihdolla: ”Tänään olen ehkä maailman onnellisin mies”
  2. Toimeentulotuen asiakkaat kertovat HS:lle ahdingostaan: Vuokra maksamatta, ruoka loppunut, lääkkeisiin ei ole rahaa
  3. Eduskunnan legendaarinen talouspäällikkö puhuu suunsa puhtaaksi: Henkilöstö joi 700 euron konjakkia, Tiitinen huusi kuin hinaaja ja taksit kyydittivät jopa kansanedustajien kokouspapereita
 2. Pääkirjoitus
  1. Äidit töihin, isät hoitamaan lapsia
  2. Trumpin puheiden sävystä käydään kovaa kamppailua
  3. Euroalueelle latua
  4. Robottien vallankumous on vasta aluillaan – robotin saa kesytettyä ystäväksi tulonsiirroilla
  5. Työnantaja haluaa sinusta nyt ”työntekijälähettilään” mutta unohtaa usein muuttua itse
  6. Sote-uudistuksen kritiikki on otettava vakavasti
 3. Kotimaa
  1. Miksi soten valinnanvapaudesta nyt väitellään? Tämä kaikki sinun tulee tietää
  2. Siitepölykausi alkanee ensi viikolla – herkimmät tuntevat, kun pähkinäpensas kukkii Etelä-Ruotsissa
  3. Jinna Lappalainen ja Jonna Ahonen saivat toisensa Espoon maistraatissa – ”Tuntuu, että on tehnyt historiaa”
  4. Axl Smith ei ollut ensimmäinen, jonka tuomiota kevennettiin ikävän julkisuuden takia – siihen vedotaan yhä herkemmin, sanoo syyttäjä
  5. Suurin osa puolueista jäi kuntavaalien ehdokasmäärissä selvästi edellisvaaleista – Sdp:llä kattavin ehdokasverkko kunnittain
  6. Yo-kokeessa matematiikan kirjoittamatta jättävien matematiikan taidot jäävät vaatimattomiksi
  7. Vakava liikenne­onnettomuus Nelostiellä Simossa – ainakin yksi kuoli ja neljä loukkaantui
  8. Eduskunta huolestui ruokahävikistä – ”On valtava ristiriita, että toiset ovat leipäjonossa, ja ruokaa heitetään pois”
  9. HS:n näköislehden lukijamäärä on päivittäin yli satatuhatta
  10. Petteri Huurre haki liikuntajohtajaksi
  11. Yksityisautolle oli laskettu liian vähän kilometrejä
  12. Terrori-iskut Yhdysvaltoihin tehtiin 11. syyskuuta vuonna 2001
 4. Kaupunki
  1. Kokoomus järjesti ”puhdistuksen” Tuusulassa: Puolueen ääniharavat pudotettiin vaalilistalta heille itselleen kertomatta
  2. Digipalveluita tarjoava Kontupiste sai tukea Helsingin kaupungin­valtuustossa – ”Jos se katoaa, hinta voi olla korkea”
  3. Helsinki pitää tuhansia työntekijöitään piinassa – työpaikat myllätään uusiksi kolmen kuukauden päästä, mutta kukaan ei kerro miten
  4. Puhekone vaikenee: Kurt Byman jäi rannalle kuntavaaleista Espoossa, 37 vuoden ura valtuutettuna päättyy
  5. Valtuusto myönsi eron Sinnemäelle – apulaiskaupungin­johtaja yllätti monet neuvottelu­taidoillaan
  6. Espoo teki tyytyväisyyskyselyn poikkeuksellisen helpoksi – vastaukset olivat lomakkeessa valmiina
  7. Suomen syvimpien reikien poraaminen keskeytyi – Otaniemen lämpövoimala­hanke venyy ensi vuoteen
  8. Uusi yritys Herttoniemestä kadonneen Harry Karjalaisen löytämiseksi: etsinnät siirtyvät yhä pohjoisemmaksi Sipoonkorpeen
  9. Länsimetron raporttia ei toistaiseksi julkaista – seuraavaksi juristi arvioi, mitä osia jätetään pimentoon
 5. Ulkomaat
  1. Saksan väistyvä presidentti tekee Euroopalle sitä, mitä teki ensin Saksalle Stasi-arkiston johtajana: patistaa käymään ikävien tosiasioiden kimppuun
  2. Komission Juncker vaatii EU:lta suunnan valitsemista – Pitäisikö EU:ssa ottaa turbovaihe, pohditaan ”Valkoisessa kirjassa”
  3. Ylähuone haluaa taata EU-kansalaisten oikeudet Britanniassa – päätös on isku Theresa Mayn kovalle brexit-linjalle
  4. Kapinalliset kaappasivat ukrainalaisyhtiön – osa mielenosoittajista vaatii presidentin ja hallituksen eroa
  5. Trump puhui kuin Obama: tuomitsi viharikokset ja vetosi yhteistyön puolesta – ”Turhien riitojen aika on ohi”
  6. Kommentti: Täytyy toivoa, että Trump onnistuu
  7. Hovioikeus linjasi Norjassa: Valtio ei ole rikkonut joukkomurhaaja Anders Behring Breivikin ihmisoikeuksia
  8. Isis saarrettiin Mosulin kaupunkiin – jihadistit tekivät vuoden aikana yli tuhat itsemurhaiskua Irakissa ja Syyriassa
  9. YK:n tutkimus: Syyria pommitti tarkoituksella avustuskuljetusta – uusi raportti syyttää myös Venäjää sotarikoksista Aleppossa
  10. Ranskan presidenttiehdokas Fillonia kohtaan nostetaan syytteet – Fillon: tutkinta poliittista ajojahtia
  11. Pohjois-Korea teloitti viisi virkamiestä ilmatorjunta-aseilla
  12. Kim Jong-namin murhasta epäillyille luettiin syytteet – naisia uhkaa hirttäminen
 6. Talous
  1. Pohjoismaiden suurin akku aloitti toimintansa Järvenpäässä – ”Harppaus kohti aurinkotaloutta”
  2. Hjallis Harkimon vetämä työryhmä tukisi kaupallisia tv-uutisia miljoonilla – tv-yhtiöt eri mieltä tuesta
  3. Vaateketju Seppälä hakee yritys­saneeraukseen ja sulkee 14 myymälää – ”Tappiolla ollaan”
  4. Suomen talouden kasvu jäi yhä Euroopan keskiarvosta
  5. Uber-kuljettaja haukkui yhtiön hintoja, kyydissä ollut toimitusjohtaja tulistui – pyysi videolle tallentunutta riitelyä anteeksi
  6. Hurjassa nousussa oleva kiinteistöyhtiö listautui pörssiin – tekee tulosta kuntien kiinteistöillä
  7. Huomiota herättäneen asuntorahaston tulos pieneni selvästi – syynä asuntojen hintojen heikko kasvu
  8. Saksan taloudesta vahvoja lukuja
 7. Urheilu
  1. Lahden torilla riehakkaat MM-juhlat –”Yleisökin ansaitsee täyden kympin”
  2. Iivo Niskanen vastasi norjalaisten kritiikkiin: ”Annetaan Mika Myllylän levätä jo rauhassa”
  3. Valmentajalegenda ennusti Iivo Niskasen MM-kullan jo ennen kisan alkua: ”Iivo on seuraava hiihtokuningas”
  4. Viestissä Suomella on kisojen paras mitalimahdollisuus – Ruotsi on Suomen päävastustaja
  5. Saarinen aloittaa – Suomen naisilla odotettu hiihtojärjestys viestissä
  6. Iivo Niskanen oli jo pitkään merkitty mies
  7. Bottas singahti päivän ykköseksi, Häkkinen ja Rosberg innoissaan F1-ilmeen iloisuudesta
  8. HJK:n ja Evans Mensahin myrskyvaroitus – pakkasesta selvinnyt ghanalaishyökkääjä: ”kuolen joukkueeni puolesta”
  9. Muurisen hymy ei hyydy vielä, vaikka syytä ehkä olisikin
  10. Antti Aalto leiskautti jättihypyn mäkikarsinnassa
  11. Jokerien ylipitkä loma aiheuttaa ongelmia
  12. Putinin mukaan Venäjä luo uutta tapaa taistella dopingia vastaan: ”Meillä ei ole koskaan ollut valtiojohtoista doping-ohjelmaa”
  13. Laine ja Granlund hurjassa iskussa NHL:ssä – Laine nousi maalipörssin kakkoseksi
  14. Valtteri Filppulalle yllätyssiirto Philadelphiaan
  15. Seagulls aloitti maaliskuun härkäviikot voitolla
  16. Keskiviikon tulospörssissä muun muassa Lahden MM-tuloksia, jääkiekkoa, raviurheilua ja keskeisimpiä rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Kuvaajapariskunta on katsellut hyökkääviä petoja silmästä silmään, mutta eniten heitä pelottaa jään alta paljastuva ydinhauta Grönlannissa
  2. Disney esittelee ensimmäisen avoimesti homon hahmonsa uudessa Kaunottaressa ja hirviössä – ”paljastuksen” siemenet kylvettiin jo vuonna 1991
  3. Suomalaistaiteilija sai haltuunsa huutokaupassa myydyn taulunsa väärennöksen: ”On tämä kyllä taitavasti tehty”
  4. Vuonna 1890 valmistunut Kalevala-ooppera kannatti ottaa viimein tuotantoon – ”Hämmästyttävän taitava säveltäjä”
  5. Kanneltalon tanssiesityksessä jumalatar on jokaisessa naisessa
  6. Pispalan tunnelista tulee syksyllä teatterinäyttämö
  7. Suomen suurin levy-yhtiö vaihtaa toimitusjohtajaa
  8. Leonardo DiCaprio laittoi Instagramiinsa kuvan Suomen metsästä – Metsähallitus ehti jo harventaa kuvassa näkyneen saaren
 9. Tiede
  1. Oravat metsästettiin lähes sukupuuttoon Suomessa, nyt niitä vilistää kaikkialla – näin teet oravakeittoa ja kaikki muu mitä halusit tietää jyrsijästä
 10. Mielipide
  1. Yritysverotuksessa on paljon parannettavaa
  2. Meri-Rastilan viheralueita pitää vaalia
  3. Vanhukset ja vammaiset puuttuvat havainnekuvista
  4. Kaikille pareille riittää yksi vihkimisen muoto
  5. Kainuun metsistä pidetään huolta
  6. Punaisia päin ajamiseen pitää puuttua
  7. Elävän kuvan museo sopisi Pasilaan
  8. On järkyttävää, että pieniä lapsia uhkaillaan
  9. Monet omaiset ja saattohoitajat tekevät jo käytännössä armomurhia
  10. Sain lievästä ylinopeudesta 170 euron rikesakon – onko rangaistus oikeudenmukainen?
 11. Tänään
  1. Kuva-arvoitus: Atonaalisen jazzin viikot
  2. Pikaliikenne alkaa ensi kesänä Ahvenanmeren yli
  3. Tapahtumia torstaina 2. maaliskuuta
  4. Musiikkia maailmalta
  5. Löydä oma toteemieläimesi
 12. Radio ja TV
  1. Uusi paavi on nuori ja häijy
  2. Simon Schama analysoi Rembrandtin myöhäistuotantoa
  3. Ruijansuomalaisia kiireettömässä klassikossa
  4. Torstain elokuvia
 13. Torstai
  1. Heli Heino harrastaa elämänsä parasta seksiä viisikymppisenä – ”Hyvän seksielämän voi saada koska vain”
  2. Erilaiset siisteyskäsitykset ajavat pariskuntia raivon partaalle – 17 keinoa, joilla saat siivousriidat loppumaan kokonaan
  3. Ani Frei, 23, on sairastanut syövän jo kolmesti – ”Syöpä on opettanut paljon tärkeitä asioita, sen tapa vain ei ollut kaikista mukavin”
  4. Kun voimat ovat vähissä, kannattaa keskittyä hetkeen – usein tulevaisuus on kauhukuvia parempi
  5. Huokeaa ja herkullista: possunlapa palkitsee kärsivällisen kokin – tässä reseptit uunilihan valmistukseen
  6. Upeasti kypsynyt juoma
  7. Musisointi herkistää myös kielikorvaa – Neljä tapaa, joilla soittaminen vaikuttaa aivoihin
  8. Paiskotko vihaisena ovia? Siihen on luonnollinen syy
  9. Lihasmuistin avulla aiempi treenitaso palautuu nopeasti – ”Vuodenkaan treenitauosta ei kannata ottaa stressiä”
  10. Refluksitauti voi piinata arjessa yhtä paljon kuin sydänvaiva, mutta silti sitä vähätellään, sanoo professori
  11. Sitruunalla maustettua karitsanlapaa ja paahdettua fenkolia
  12. Punaviinissä haudutettua naudanlapaa ja uunisipuleita
  13. Soijalla ja appelsiinilla maustettua porsaanlapaa ja sobanuudeleita

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Donald Trumpin viestintäpäällikkö Sean Spicer on irtisanoutunut

  2. 2

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

  4. 4

   Ulkomailla opiskelu saattaa viedä valtion harjoittelupaikan – Lontoossa opiskeleva Ville olisi tehnyt töitä vaikka ilmaiseksi

  5. 5

   Brittien uusi Jane Austen -seteli aiheuttaa harmia – fanien mukaan pankki ei ole ymmärtänyt seteliin painettua sitaattia

  6. 6

   Löyhkäävä ”koiranlihakuja” on maanpäällinen helvetti, jossa päättömät koirat odottavat vierailijoita – osa korealaisista ajattelee yhä lihan maistuvan parhaalta, kun eläintä on piesty ennen teurastusta

  7. 7

   Äärioikeistolaisnuoret yrittävät estää siirtolaisten pääsyn Italiaan jo kansainvälisillä vesillä – ”Yrittävät ottaa oikeuden omiin käsiinsä”, sanoo Catanian pormestari

  8. 8

   Härkäpapua viljellään jo yhtä paljon kuin perunaa, mutta kesä on vähentänyt Härkiksen ja Nyhtökauran menekkiä – nyt niitä voi löytää jo kaupan alelaareistakin

  9. 9

   Pankit kaikkoavat Lontoosta brexitin takia – Bank of America siirtää toimintojaan Dubliniin

  10. 10

   Tanska siivoaa kerjäläisensä vankilaan – kahden viikon ehdottomia tuomioita jaetaan nyt ilman varoitusta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  2. 2

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  3. 3

   Löyhkäävä ”koiranlihakuja” on maanpäällinen helvetti, jossa päättömät koirat odottavat vierailijoita – osa korealaisista ajattelee yhä lihan maistuvan parhaalta, kun eläintä on piesty ennen teurastusta

  4. 4

   Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

  5. 5

   Kartta näyttää, mille alueille maahanmuutto keskittyy Suomessa – professorin mielestä hajasijoittaminen on ”periaatteessa kiva”, mutta ongelmallinen ajatus

  6. 6

   Tanska siivoaa kerjäläisensä vankilaan – kahden viikon ehdottomia tuomioita jaetaan nyt ilman varoitusta

  7. 7

   Linkin Parkin laulaja Chester Bennington on kuollut

  8. 8

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  9. 9

   16-vuotias Linda kiinnostui Isisistä ja karkasi kotoaan Saksasta, nyt hänet on ehkä löydetty Mosulin tunneleista – mallioppilaasta tuli radikaali muutamassa kuukaudessa

  10. 10

   Äänestäjät saivat tahtonsa läpi: Tukholman ja Göteborgin väliä kulkeva juna nimettiin Trainy McTrainfaceksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

  2. 2

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  3. 3

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  4. 4

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  5. 5

   11-vuotiaan Taijatuuli Louhivuoren isä joutui taposta vankilaan, ja vapauduttuaan isä tappoi uudestaan – ”Tuo mies on hulluin murhaaja, josta olen kuullut, ja mä rakastan sitä”

  6. 6

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  7. 7

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  8. 8

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  9. 9

   Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

  10. 10

   Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

  11. Näytä lisää