Päivän lehti 4.2.2017
Päivän lehti 4.2.2017

Kymmenen minuutin myyntipuhe: Demareiden puheenjohtajakampanja huipentui ehdokkaiden pitämiin puheisiin

Sdp:n puheenjohtaja­ehdokkailla oli vielä perjantaina tilaisuus vakuuttaa puolue­toverinsa.

Suurin oppositiopuolue Sdp valitsee tänään lauantaina itselleen puheenjohtajan kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ehdokkaina ovat istuva puheenjohtaja Antti Rinne, kansanedustaja Timo Harakka ja kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Ennakkosuosikki puheenjohtajakisassa on Antti Rinne.

Sdp:n puoluekokous alkoi perjantaina Lahden messukeskuksessa. Perjantaipäivä oli vielä asemiin ajamista: puheenjohtajien lisäksi myös puoluesihteeri­ehdokkaat risteilivät ympäri messuhallia esittäytymässä kokousväelle.

Puheenjohtajaksi haluavien kampanjat huipentuivat perjantai-iltana puoluekokoukselle pidettyyn puheeseen. Jokaisella oli mahdollisuus enintään kymmenen minuutin puheeseen.

Antti Rinne otti riskin ja puhui ilman papereita. Puhe oli lyhyt ja käsitteli Rinteen käyntiä Heikki Hurstin leipäjonossa.

Sen johtopäätös oli, että hyvinvointivaltio ei ole valmis ja Sdp:n pitää olla heikomman puolella. Rinne siteerasi Sdp:n entistä puheenjohtajaa Rafael Paasiota:

”Ole heikomman puolella.”

Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen olivat valmistelleet puheensa paperille.

Harakka käytti esimerkkinä omaa henkilöhistoriaansa siitä, miten hyvinvointivaltiossa kaikki voivat saada samat mahdollisuudet.

Hän vaati Sdp:tä kertomaan näkemyksensä tulevaisuudesta ja tekemään rohkeita omia ehdotuksia.

”Me emme voi usuttaa ihmisiä äänestämään jotakin vastaan, vaan me tarjoamme jotakin, minkä puolesta voi toimia”, Harakka sanoi.

Tytti Tuppurainen käsitteli puheensa aluksi kansainvälistä politiikkaa, Yhdysvaltain presidentinvalintaa ja Itä-Ukrainan sotaa. Hän vaati puolueelta uskottavaa näkymää paremmasta huomisesta, tavallisten ihmisten asioiden hoitamista ja eriarvoisuuden vähentämistä.

Puheiden jälkeen eri ehdokkaiden kannattajat saivat ­pitää minuutin kannatuspuheenvuorot, joiden määrä oli rajattu viiteen.

Antti Rinne on johtanut eri ­medioiden puoluekokousedus­tajille tekemiä mielipidekyse­lyitä.

Kokouspaikalla arvioitiin, että hän ei välttämättä voita puheenjohtajan paikkaa vielä ensimmäisellä äänestyskierroksella lauantaiaamuna.

Noin parisataa puoluekokousedustajaa ei ole kertonut kantaansa medioiden kyselyssä. Osa heistä on jättänyt kantansa naulaamisen vasta puoluekokoukseen nimenomaan siksi, että kuulisi ja näkisi ensin, miten ­puheenjohtajaehdokkaat esiin­tyvät.

Puheenjohtajan valinta on puolueelle tärkeä, sillä edessä ovat ensin kuntavaalit tämän vuoden huhtikuussa ja sitten maakuntavaalit ja presidentinvaalit vuonna 2018.

On jopa mahdollista, että nyt valittavasta puheenjohtajasta tulee vuoden 2019 eduskunta­vaaleissa seuraava pääministeri. Se tietenkin edellyttää Sdp:n selvää vaalivoittoa.

Puoluekokousedustajia on kaikkiaan 500 eri puolilta Suomea. Rinteellä on vankkaa kannatusta, mutta muun muassa Helsingin piirissä ja nuorten puoluekokousedustajien keskuudessa hän ei ole kovin suosittu.

Myöhään liikkeelle lähteneen Tuppuraisen arvioitiin parantaneen kampanjaansa koko ajan. Myös Harakan leirissä oltiin toiveikkaissa tunnelmissa.

Harakka ajoi Sdp:n piirien yhteisessä neuvonpidossa läpi muutoksen, jonka perusteella puheenjohtajaehdokkaiden puheaika pidennettiin viidestä minuutista kymmeneen. Tämä sapetti Tuppuraisen kannattajia, sillä ehdokas oli henkisesti valmistautunut tiiviiseen viiden minuutin palopuheeseen.

Puoluesihteerikin valitaan tänään lauantaina. Nykyinen puoluesihteeri Reijo Paananen ei enää jatka, ja hänen paikastaan kisaavat Hanna Kuntsi, Antton Rönnholm, Mikko Salmi ja Tuomas Kurttila.

Tuore puoluesihteeri joutuu hyppäämään saman tien vetämään kuntavaalikampanjaa.

Ehdokkaista Kuntsi on ammattiliitto Pamin yhteiskuntasuhdejohtaja, Rönnholm viestintätoimisto Milttonin asiantuntija, Mikko Salmi Demo­kraatti-lehden päätoimittaja ja Kurttila nykyinen lapsiasiamies.

Puoluesihteerivalinnassa kisa on vielä enemmän auki kuin puheenjohtajilla. Kukaan heistä ei ole vahva ennakkosuosikki.

Jos Antti Rinne valitaan, se voi heikentää ainakin Hanna Kuntsin mahdollisuuksia, koska silloin sekä puheenjohtajalla ­että puoluesihteerillä olisi ammattiyhdistystausta.

Perjantain pieni yllätys oli se, että uutterasti puoluevaltuuston puheenjohtajaksi pyrkinyt kansanedustaja Krista Kiuru jätti leikin kesken eikä tavoittelekaan paikkaa.

Puoluevaltuusto on ylin päättävä elin puoluekokousten välillä. Puoluevaltuuston puheenjohtaja pääsee automaattisesti mukaan puolueen sisäpiiriin.

Lisäksi kokouksessa muokataan Sdp:n politiikan sisältöä kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Käsittelyssä on tukku aloitteita, kuten kohua herättänyt aloite työeläkeindeksistä eli indeksistä, joka määrää eläkkeiden nousuvauhdin.

Rinne kehotti kokouksen aluksi pitämässään poliittisessa tilannekatsauksessa suhtautumaan aloitteeseen ”maltilla”, minkä voi tulkita myös kehotukseksi hylätä aloite.

Sdp:n entiseen kansanedustajaan Kimmo Kiljuseen henkilöitynyt aloite on kuohuttanut puolueen nuoria jäseniä, koska indeksin rukkaaminen tulisi nuorille sukupolville kalliiksi.

Rinne jutusteli, haastajat lukivat paperista

HS arvioi Sdp:n puheenjohtajaehdokkaiden perjantaina pitämät puheet.

Rinne kertoi käynnistään leipäjonossa

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne otti perjantaina harkitun riskin, kun hän piti esittelypuheenvuoronsa Sdp:n puoluekokousväelle. Hän ei ollut kirjoittanut ­puhettaan etukäteen toisin kuin muut ehdokkaat. Rinne otti käsimikrofonin ja tarinoi.

Hän kertoi käynnistään Heikki Hurstin leipäjonossa. Tarina oli tunteisiin vetoava, omakohtainen. Sen tarkoituksena oli kertoa, että Sdp:llä on nyky-Suomessa edelleen tehtävää: kaikille ei riitä leipää, ja hyvinvointi­valtio ei toimi kuin pitäisi.

Tarinointi saattoi olla onnis­tunut veto, sillä Rinne ei ole omimmillaan paperista puhuessaan. Tämä nähtiin aamulla, kun Rinne piti poliittisen tilanne­katsauksen puoluekokoukselle. Paperista lukiessaan Rinne on kankea, mutta nyt hänestä tuli elävämpi.

Se, joka odotti puheessa lennokasta visiota tulevasta, joutui pettymään. Rinne linjasi selkeästi vain sen, että Sdp on heikomman puolella.

Harakka varoitti itsetyytyväisyydestä

Rinteen haastaja Timo Harakka pyrki ensiksi osoittamaan, että Sdp:lle on suurempi riski tyytyä nykytilaan kuin valita puheenjohtaja, joka ei ole usean polven demari. Harakkahan ei sellainen ole. Hän liittyi puolueeseen vasta muutama vuosi sitten ja on aikoinaan kirjoittanut demareista varsin pilkallisesti.

Harakka on kouliintunut esiintyjä, joka hallitsee myös puheen rakentamisen. Hän osasi annostella sopivassa suhteessa omaa henkilöhistoriaansa, hauskuuttaa vähäsen ja maalata innostavaa kuvaa Harakan Sdp:stä, toivon ja rohkeuden puolueesta. Siinä Sdp:ssä ohjelma on kiteytetty selkeäksi viestiksi ja kerrottu ytimekkäästi niin toreilla kuin tv-lamppujen loisteessa.

Täräyttävistä luvuista pitävä Harakka muistutti tällä kertaa, että Sdp:n on saatava yli sata­tuhatta uutta äänestäjää ennen kuin se on voittanut vaalit.

Tuppurainen piikitteli Rinnettä hienovaraisesti

Toinen Rinteen haastajista, Tytti Tuppurainen, otti ennalta arvattavasti esiin, että ajattelee kansainvälisiä asioita vapaa-aikanaankin. Hänestä oppositiojohtajan on osattava ottaa kantaa niihinkin – mikä oli hienovarainen piikki Rinteen suuntaan.

Tuppurainen käänsi siitä nopeasti puheen tavallisiin ihmisiin ja hiljaiseen enemmistöön, joiden asioita Sdp:n on hänen mielestään hoidettava – mutta niin, että kaikkea hyvää ei luvata vaan edessä on ”julkisen talouden tasapainottamista ja rakenteellisia uudistuksia”.

Puhe oli asiallinen mutta jäi etäiseksi, hieman teknokraattiseksikin.

Kukaan ehdokas ei epäonnistunut puheessaan, mutta kukaan ei myöskään onnistunut yli muiden. Tätä vaalia ei ratkaista viime hetken puheilla.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sdp
 • Puolueet
 • Timo Harakka
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Armando Lopez saa koskettaa vaimoaan vain kuusimetrisen raja-aidan läpi – HS:n reportaasi rajalta, jonka Trump haluaa muurata umpeen
  2. Jonna Kalavainen sairastui munasarjasyöpään ja selvisi – häiden jälkeen löytyi seitsemän uutta kasvainta
  3. Pankkien korkomarginaalit laskussa – vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa, jos marginaali on yli prosentin
  4. Leeni Ojaniemi sairasti malarian ja päätti tehdä jotakin – nyt hän myy Ghanassa koruja, joiden tuotoilla ostetaan hyttysverkkoja
 2. Pääkirjoitus
  1. Tilanne on vakava, mutta Donald Trumpin herättämä tunneaalto on sekin vaarallinen
  2. Kaikki hyötyvät, kun nuori avustaa mummua
  3. Luontoa kannattaa juhlia
  4. Vähälle huomiolle jäänyt uusi eläkemuoto voi olla hittituote
  5. Tsaarinaikainen rikoslaki kaipaa hölskyttelyä
  6. Presidentin puhe antaa eväitä monille tulkinnoille
 3. Kotimaa
  1. Oikaisu: Suomalaiset luottavat EU:hun enemmän kuin vuonna 2005
  2. Suomi luovutti malesialaiskoneen turman tutkijoille tiedot Buk-ohjuksista – Krp: ”He saivat kaiken, mitä halusivat”
  3. Jos järvien jäät hupenevat kuin tähän asti, 150 vuoden päästä ei välttämättä enää luistella
  4. Eduskuntatyöhön palannut Jutta Urpilainen: ”Hiekkalaatikolta kotimaan politiikka näytti sekavalta ohipuhumiselta”
  5. Kymmenen minuutin myyntipuhe: Demareiden puheenjohtajakampanja huipentui ehdokkaiden pitämiin puheisiin
  6. Sdp:n johtajavalinnan ääntenlaskenta käynnissä – Seuraa HSTV:n suoraa lähetystä
  7. Soini Trumpin rukousaamiaisen jälkeen: ”Ei ole syytä räksyttää ja esiintyä sormi pystyssä”
  8. Kuinka valtio varmistaa työnhakijoiden taustat? – järeimmässä selvityksessä tutkitaan jopa pankkitilit ja läheisten taustat
  9. Astrid Thorsia kohdeltiin kaltoin tasa-arvovaltuutetun virantäytössä – hallitus on selityksen velkaa
  10. Valtion virkanimityksistäkin voisi vastedes valittaa
  11. Yle Puolustusvoimille: Kaksoiskansalaisuuteen liittyvässä uutisoinnissa ei ole oikaistavaa
  12. Maahanmuuttoviraston Vuorio oikeuskanslerin moitteista: ”Minulla meni harkinta pieleen”
  13. Yle aloittaa taas uudet yt-neuvottelut – koskevat yli sataa ihmistä
  14. Yliopistoista irtisanotuille ei tukea EU:sta – Suomi veti hakemuksensa pois ja järjestää rahat omin päin
  15. Nainen kuoli parvekkeen petettyä – Onnettomuustutkinta: Vanha sementtikaide voi hajota herkemmin kuin lasi
  16. Neljää hoitajaa epäillään vanhusten pahoinpitelyistä suljetulla osastolla – Poliisi: Mieshoitaja löi sängyssä makaavaa
  17. John Nurmisen Säätiön rahoitusosuus puuttui
  18. Posti on perustettu vuonna 1638
  19. Lisää kaupunkia Helsinkiin -ryhmä perustettiin 2009
 4. Kaupunki
  1. Miljoonan kotisirkan farmi muhii keskellä Espoota – Perttu Karjalainen aikoo lyödä miljooniksi syöttämällä ihmisille hyönteisiä
  2. Helsingin kantakaupungin katutöille ei näy loppua – taas uusi katu revitään auki Mannerheimintien läheltä
  3. Tämä talo ei pala – vesisumun pitäisi suojata Helsingin Sofiankadun arvotaloa syttymiseltä
  4. Myyrmäen urheilupuiston päätöksenteon puutteet paljastuivat käräjäoikeudessa
  5. Uskomaton takaa-ajo pitkin teitä ja takapihoja tallentui videolle – poliisi jahtasi moottoripyöräilijää halki Espoon ja Helsingin
  6. Peltomäki-vyyhdissä taas uusi lahjussyyte – Caverionin edustajaa syytetään hevosurheilurahan antamisesta HOK-Elannon entiselle johtajalle
  7. Espoossa puhkesi rahariita: Kaupunginvaltuutettu Kurt Byman ja Espoon Sitoutumattomat ry syyttävät toisiaan
 5. Ulkomaat
  1. Pystyykö Trump rakentamaan muurinsa lupaamallaan hinnalla? Aalto-yliopiston professorit vastaavat
  2. EU haluaa ”rikkoa ihmis­salakuljettajien bisnesmallin” Välimerellä – valtiojohtajat päättivät tukea Libyaa
  3. Sotilas ampui terrori-iskua yrittänyttä Pariisissa
  4. Fukushiman ydinvoimalan raunioissa mitattiin säteilymäärä, jota ei robottikaan kestä
  5. Yhdysvalloilta tuoreita pakotteita Iranille: ”Selkeä uhka alueellisesti, Yhdysvalloille ja kumppaneillemme maailmanlaajuisesti”
  6. Trumpin rukousaamiaiselle mennyttä Norjan entistä pääministeriä tentattiin tunti rajalla – syynä Iranin passileima
  7. YK: Myanmarin armeija tappaa ja raiskaa – ”kyseessä todennäköisesti rikos ihmisyyttä vastaan”
  8. Kaapatuksi epäillyn kiinalaismiljonäärin nimissä julkaistiin etusivun ilmoitus: ”Tehdään tämä nyt selväksi – minua ei ole kaapattu”
 6. Talous
  1. Snapchatin listautuminen varmistui – Yhtiö lupaa vähän ja satsaa kaiken yhden kortin varaan
  2. Maakunta­uudistuksen pelätään vaikeuttavan työvoiman liikkumista
  3. Trump sai perinnöksi vahvan talouden –Yhdysvaltojen työllisyys kasvoi ennakoitua voimakkaammin
  4. Sellun halpeneminen ja vaikeudet Kiinassa heikensivät Stora Enson tulosta – osakekurssi lähti merkittävään laskuun
  5. Orava-asuntorahasto antoi tulosvaroituksen – osakekurssi putoaa
  6. OP-ryhmä sai Euroopan keskuspankilta vakavan näpäytyksen – riskimallit laitettava kuntoon
 7. Urheilu
  1. Sunnuntain Super Bowl lähes vaikenee Donald Trumpista – ”En kannata heppua, joka on Valkoisessa talossa”
  2. Suomen mestari Anne Kyllönen ei halua Lahden MM-sprinttiin – eikä kukaan muukaan kärkinaisista
  3. Salibandyn maailmanmestareilla erikoinen juhlapeli – päävalmentaja töissä suullisella sopimuksella
  4. Suomalaiset voiteluasiantuntijat purkittavat olympialumia tieteellisiä tutkimuksia varten
  5. Tappioputki orastaa – Seagulls hävisi nyt Katajalle
  6. Lauri Markkanen on ehdolla yliopistokoripallon parhaaksi laitahyökkääjäksi
  7. HIFK:n pelistä on kadonnut ylpeys
  8. Jokereille tärkeä vierasvoitto – tiukensi otettaan pudotuspelipaikasta
  9. HIFK-toppari Juho Pirttijoki siirtyy Ruotsiin kolmivuotisella sopimuksella: ”Unohtumattomimmat hetket kentällä ovat olleet Kingien ansiota”
  10. Patrik Laineen pisteputki jatkuu
  11. Mixu Paatelainen täytti 50 vuotta ja sai maajoukkuetähdeltä kovat kehut: ”Paras suomalainen valmentaja, joka minulla on ollut”
  12. Tuloksia, tv-urheilua ja rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Kotimainen Presidentti-tv-sarja haastaa Vallan linnakkeen ja West Wingin
  2. Ohjaajan ja lavastajan kirjeenvaihto paljastaa Kaurismäen ja hänen alaisensa tulehtuneet välit
  3. Eliel Saarisen pojanpojasta tuli arkkitehtisukunsa perintöä tutkiva elokuvantekijä – dokumentti Eero-isästä esitetään tänään Kansallismuseossa
  4. Näyttelykierros vie tänä viikonloppuna tropiikin vehreyteen ja elegantin mustavalkoisiin tunnelmiin
  5. Tällainen on odotettu Kirka-musikaali: HS:n kriitikko oli tikahtua nauruun ja arvosti laulusuorituksia
  6. Merenrannan pojat viedään sairaalaan mystisessä ranskalaiselokuvassa
  7. Homojen käräyttäminen poliisille oli sodanjälkeisessä Suomessa joillekin kunnia-asia
  8. Hurriganes palasi isosti ja ilkeästi – Michael Monroe piiskasi comeback-keikan punkahtavaan päätökseen
  9. Järisyttävä alttaritaulu tiivistää surun
  10. Lennart Nilsson omisti koko elämänsä valokuvaukselle
  11. Ilkka Remeksen ensimmäinen näytelmä syksyllä ensi-iltaan Tampereella
  12. Taike: Rahat eivät riitä uusille ryhmille
  13. Sibelius-Akatemian dekaaniksi nimitettiin Kaarlo Hildén
  14. Wagner-seuran stipendit saivat laulaja Anu Ontronen ja pianisti Laura Kivikoski
  15. Aalto-yliopiston opiskelija voitti Pohjoismaiden merkittävimmän muotikilpailun
  16. Asia-yhtyeen John Wetton on kuollut
 9. Mielipide
  1. Tulevaisuuden kunnissa tarvitaan sivistyspäättäjiä
  2. Valtuutettujen on pidettävä kuntalaisten puolta
  3. Kaksoiskansalaisuudesta ei pidä tehdä uutta mörköä
  4. Suomen kansalaisuusko takaa luotettavuuden?
  5. Verkkopankkitunnukset ovat identiteetin jatke
  6. Lainsäädäntö voi asettaa vain raamit palveluille
  7. Jäykät Ara-ehdot asettavat vanhukset eriarvoiseen asemaan
  8. Arktis kaipaa ratkaisijoita – ei vanhan maailman visiottomuutta
  9. Arkkitehtuuri- ja designmuseo sopii Etelärannan parkkipaikalle
  10. Pelkää henkesi edestä Kustaa Vaasan tiellä
  11. Valinnanvapaus ei estä lasten ennalta ehkäisevää hammashoitoa
 10. Tänään
  1. Ilpo Kallio, 80, on Suomen toiseksi kuulluin rumpali – ”En osannut muuta”
  2. Aito Mäkinen 1927–2017
  3. Lennart Nilsson 1922–2017
  4. Sibelius- monumentin esityö Montrealiin
  5. Tapahtumia lauantaina 4. helmikuuta
  6. Taidot riittivät tähän
  7. Luonto kutsuu
 11. Radio ja TV
  1. Vähän ennen tähden kuolemaa – uusi dokumentti osoittaa David Bowien viimeisten vuosien luomisvimman sekä pelon lopun edessä
  2. Solsidan-tähden uusi Bonusperhe-draamakomedia pureutuu uusioperheen arkeen
  3. Taksi alle ja riita päälle
  4. Lauantain elokuvia
 12. Lauantai
  1. Anu Merenlahti piirsi vuoden ajan joka päivä yhden kuvan arjestaan – stressi ja unettomuus helpottivat, ja nyt hän suosittelee piirtämistä kaikille
  2. Pieni Malta yllättää monipuolisuudellaan – tässä ovat parhaat kohteet aitoa maltalaisuutta etsiville
  3. Tämän kevään euroviisuisäntä Kiova on vehreä ja edullinen suurkaupunki
  4. Kambodžan valtio varasti rantatonttini ja möi sen miljardöörille
  5. Kreeta, Kanaria ja Kroatia ovat lapsiperheiden suosikkeja – HS:n lukijat suosittelevat lomakohteita
  6. HS koeajoi: Toyotan uusi hybridi on niin nuorekas, että sitä ei uskoisi Toyotaksi
  7. Soinin sutkautus suututti motoristit – veronkorotus puhuttaa moottoripyörämessuilla
  8. Mitä se maksaa ja viisi muuta kysymystä kaasuautoista
  9. Auto oli pakko hankkia, joten Lea-Elina Nikkilä osti harvinaisuuden – näin sujui vuosi kaasuauton ratissa
 13. Kuukausiliite
  1. Hitsaaja Lempäälästä paljastui huippurikolliseksi, jonka käsistä syntyi miljoonien eurojen valhe – nyt jäljellä on ulosotto ja keuhkosyöpä
  2. Patrik Laine on maailman paras eikä häpeile lahjojaan – ”Kyllä mä tiedän itte, kuinka hyvä mä oon”
  3. Vuosi sitten Alma oli Itä-Helsingissä kasvanut koulupudokas, nyt hän on Suomen kansainvälisesti menestynein poplaulaja ikinä
  4. HS helmikuussa 2017: Presidentti Mauno Koivisto teki tasan 25 vuotta sitten päätöksen, jonka kanssa me kaikki elämme yhä
  5. Tom of Finland piti miesystävänsä salassa sukulaisiltaan ja valtiolta 28 vuoden ajan – tämä on heidän rakkaustarinansa
  6. Lahden MM-kisat oli suomalaisen urheilun häpeäpilkku ja murheenkryyni
  7. Lämmin henkäys talvisäässä: elohopea kohoaa 26 pakkasasteeseen – Siperiassa asuvan toimittajan Jussi Konttisen pukeutumisvinkit pakkaskeleille
  8. Kaikki pelasivat squashia 1990-luvun alussa ja Sami Elopuro oli maailman huipulla – ja sitten tapahtui jotain
  9. Laulaja Isac Elliot on maailman­tähti, jonka kuukausi­raha on 50 euroa – tytöillä ehdoton kielto takahuoneeseen, sanoo 38-vuotias isä
  10. Teatteriohjaaja Juha Hurme kertoo sielustaan ja ruumiistaan
  11. Fingerpori täyttää 10 vuotta - mikä on piirtäjä Pertti Jarlan oma suosikki?
  12. Syö terveellisesti ja unohda salaatit – ne ovat tyhjää täynnä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Moni lapsi saa vahingossa trendikkään nimen – Katso nimet, joiden suosio on nyt kasvussa

  2. 2

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  3. 3

   16-vuotias somalityttö pahoinpideltiin kotirapussa, parturi uhattiin tappaa – maahanmuuttajat kertovat, että täysin sivullisia uhkaillaan nyt väkivallalla Turun tapahtumien vuoksi

  4. 4

   Mikä nimeksi lapselle? Löydä HS:n vauvannimikoneella sinun ja kumppanisi yhteiset nimisuosikit

  5. 5

   Tanskan poliisi: sukellusveneestä löytyi paljon toimittaja Kim Wallin verta, merestä löydetty naisen ruumis on Kim Wallin

  6. 6

   Jokaisen aikuisenkin pitäisi hankkia harrastus – Huonot elintavat ja tylsistyminen heijastuvat koko perheeseen

  7. 7

   Vahvat naishahmot ja feministiset supersankari­elokuvat nostivat naisten ihaileman Joss Whedonin korkealle jalustalle – ex-vaimon avoin kirje repi hänet nyt alas

  8. 8

   Aivot hyötyvät eniten liikunnasta, väittää ruotsalaispsykiatri – kolme reipasta harjoitusta viikossa piristää uusien aivosolujen muodostumista

  9. 9

   Mira, 21, sai unelmalomalta ESBL-superbakteerin, joka on lähes kaikille antibiooteille vastustuskykyinen – ”Jatkuvat kivut saivat minut miettimään vakavissani, kuolenko tähän”

  10. 10

   Merja Kimpimäki ehti toimia vahtimestarina samassa koulussa 27 vuotta, kun Vantaa päätti heittää hänet muualle – Sitten kouluväki päätti vedota päättäjiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Somessa raivostuttiin kuvasta, jossa ”laiskat maahanmuuttajat” istuskelevat penkillä Italiassa – kunnes selvisi, että penkillä istuivat Samuel L. Jackson ja Magic Johnson

  2. 2

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  3. 3

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  4. 4

   Afganistaniin heinäkuussa pakkopalautettu Zaki Hussaini lensi takaisin Suomeen – tukiryhmä auttoi oleskeluluvassa ja maksoi lennot

  5. 5

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  6. 6

   Donald Trump katsoi auringon­pimennystä ilman suojalaseja varoituksista huolimatta – internet täyttyi meemeistä

  7. 7

   16-vuotias somalityttö pahoinpideltiin kotirapussa, parturi uhattiin tappaa – maahanmuuttajat kertovat, että täysin sivullisia uhkaillaan nyt väkivallalla Turun tapahtumien vuoksi

  8. 8

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, sitten kuolema muutti kaiken

  9. 9

   Linja-auto ja rekka törmäsivät Länsiväylällä, bussin kuljettaja kuoli

  10. 10

   Mira, 21, sai unelmalomalta ESBL-superbakteerin, joka on lähes kaikille antibiooteille vastustuskykyinen – ”Jatkuvat kivut saivat minut miettimään vakavissani, kuolenko tähän”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  8. 8

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää