Päivän lehti 5.3.2017
Valikko
Päivän lehti 5.3.2017

”Hormonihuulinen pähkinäsilmä” Jimi Hendrix ja muut ”sexipojut”: 1967 oli Suomen kaikkien aikojen keikkavuosi

50 vuotta sitten kaikki rock-kiertueet veivät Suomeen, ja lehdet raportoivat innolla eksoottisista vieraista.

Guns N’ Roses Hämeenlinnassa, Robbie Williams Tampereella, Rammstein Vantaalla. Kesällä 2017 kymmenet tuhannet suomalaiset tulevat nauttimaan vuosikymmeniä sitten uransa aloittaneiden artistien megakonserteista, luonnon helmassa, kaukana pääkaupungin hälinästä. Ennen oli eri lailla.

Ei tarvitse aikamatkustaa kuin sata vuotta taaksepäin todetakseen, että Suomessa ei ollut rock and rollia, ei bluesia, ei jazzia. Helsingissä jyräsivät klassinen musiikki ja ravintolaviihde.

Eduskunnan äänestäessä itsenäisyydestä torstaina 6.12.1917 oli Helsingin Sanomien ilmoitussivun mukaan Mikonkadun Cabaret Fennian päätähtenä Helena Pavlova, ”Uusi! Taiteilija Pietarin operasta”, jonka lisäksi ”Suositut Gluntit” kajauttivat kaksiäänisesti ylioppilaslauluja.

Tunnetumpia nimiä kannatti tuona iltana etsiä Yliopiston Juhlasalista, jossa raikasivat Sibeliuksen kolmas sinfonia ja Wagnerin Götterdämmerung.

Löytääksemme ensimmäisen Suomessa pidetyn, kansainvälistä huippua edustavan populaarimusiikkikonsertin, täytyy loikata vuoteen 1949, jolloin jazz­kuningas Louis Armstrong orkestereineen esiintyi loppuunmyydyssä Messuhallissa (nyk. Töölön kisahalli). Tästä käynnistyi jazzkonserttien kultakausi Suomessa. Seuraavan parinkymmenen vuoden aikana kaikki suurimmat jazzartistit esiintyivät Suomessa: Duke Ellington, Miles Davis, John Coltrane, Dizzy Gillespie, Thelonious Monk, Count Basie, Ella Fitzgerald… On oikeastaan mielekkäämpää listata, ketkä suurimmista jazz-legendoista eivät koskaan käyneet Suomessa: Charlie Parker ja Billie Holiday. Epäilemättä heidätkin olisi tänne hoidettu viimeistään 1960-luvulla, mikäli olisivat jaksaneet sinne asti elää.


Huipputason rock-konserttien osalta Suomessa päästiin käyntiin verkkaisesti. Paul Anka sai toki nilkkasukkatytöt kiljumaan Linnanmäellä jo 1959, ja Cliff Richard tanssahteli vuoristo­radan katveessa viisi vuotta myöhemmin. Mutta iskelmäpopparit eivät auttaneet kansakunnan rokinjanoon.

Onneksi 50 vuotta sitten koitti vuosi 1967, joka osoittautui kaikkien aikojen kovimmaksi keikkavuodeksi Suomessa, ikinä. Rakkauden kesä, baby! Spencer Davis Group, Moody Blues, The Who, Beach Boys, Jimi Hendrix Experience, John Mayall, Sam & Dave, Cream! Jotkut uransa alkutaipaleella, toiset taiteellisessa lakipisteessään.


Näin kuumaa konserttikattausta ei ole samalle kalenterivuodelle sen koommin Suomessa osunut. Kaikki kiertueet veivät Helsinkiin.

Suomeen eksyneet rokkidinosaurusten poikaset olivat helppoja ja hauskoja kohteita teräväkynäisille toimittajille. Kun keikkavuosi -67 käynnistyi Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tichin pop-konsertilla Pikku-Messuhallissa, oli musiikkilehdistö valmis synnyttämään sensaatioita. Kaikki asiat eivät ole muuttuneet puolessa vuosisadassa.

Suosikki varoitti jo etukäteen, että nämä konserttivieraat ovat ”lavaseksin uusia esitaistelijoita” ja keikkaraporteista nuorisomme oppi, että ”sexipojut” esittivät Mannerheimintien varrella ”seksisirkuksen nimeltä DDDBM&T”. Faktana todettakoon, että yhtye kiihotti yleisöä lähinnä monivärisillä liiviasuillaan, suurilla kauluksilla ja Dave Deen brokadipuvulla, joka kimalteli Messuhallin katosta surkeana roikkuvien valaisimien loisteessa.


Nuorison päivälehti Päivis paljasti DDDBM&T -shown kuumat yksityiskohdat: ”Tuntui kuin tämä värien, metelin ja liikkeen sekamelska olisi ollut jokin epätodellinen noitameno, rituaali suoraan shakesperiaanisesta henkimaailmasta. […] Dave Dee hallitsi yleisön ärsyttämisen koko skaalan. Hän tanssi, kiemurteli, nytkyi, tempoili, maanitteli ja kuiski. Hän vinkkasi sormella, voihki, piteli päätään, heitteli sormisuukkoja, hymyili ja istui lavan reunalla. Huippuna oli laskeutuminen lavalta ja sietämättömän ärsyttävä liikuskelu ensimmäisen penkkirivin vaiheilla. Tytöt huusivat hillittömästi ja Dave Dee istahti lattialle.”

Tapahtumaraporttien mukaan kukaan parituhatpäisestä yleisöstä ei liikahtanut penkiltään Dave Deen seksipommin räjähtäessä. Ankarasti kiellettyä se olisikin ollut. Dave Deen ja kumppaneiden kepeät hittisinkut (Hold Tight, Bend It!, The Legend of Xanadu) myivät aikoinaan miljoonia, mutta nykyään yhtye muistetaan enintään sixties-nostalgiapiireissä. Päivis-lehtikin totesi itseironisesti: ”Enemmän kuin korvan, oli tämä konsertti silmänruokaa: näin myydään musiikkia suuressa maailmassa.”


Helmikuussa -67 konserttivieraaksemme saapui diggaripiireissäkin arvostettu The Spencer Davis Group, jonka kirkkain tähti ja keulakuva oli 18-vuotias multitalentti Steve Winwood. Keep on Running, Gimme Some Lovin ja I’m a Man ovat perin tuttuja biisiklassikkoja kaikille musiikin ystäville. Kulttuuritalon keikka oli loppuunmyyty ja paikalla olijat ovat muistelleet tapahtumaa haltioituneesti.

Suomalaisella lehdistöllä oli kuitenkin niukalti kerrottavaa yhtyeen musiikista, koska toimittajat tenttasivat Winwoodilta kukin vuorollaan onko hän eroamassa yhtyeestä, kuten tuoreet huhut väittivät. Steve kertoi kärsivällisesti, ettei mitään tällaista ollut suunnitelmissa, mutta kas – SDG:n manageri ilmoitti kaksi päivää Helsingin-konsertin jälkeen, että Winwood on eronnut yhtyeestä.

Moni toimittaja oli käärmeissään, että ”kaksinaamainen Stevie-kettu” oli heitä näin vedättänyt, ja antoi harmituksensa kuulua keikkajutuissaan. Vastaavanlaiseen musiikkimaailman järistyskeskukseen Suomi osui uudestaan vasta toukokuussa 1998, jolloin Geri ”Ginger Spice” Halliwell ilmoitti Helsingin-konserttien jälkeen eroavansa Spice Girlsistä. Edellä mainituista ainakin Steve Winwood on jatkanut ansiokasta työskentelyä musiikin parissa näihin päiviin asti.

Nämä tarinat ovat tärkeitä osia kansainvälistä keikkahistoriaamme, mutta kaikkien aikojen keikkavuodesta ei voitaisi puhua, ellei erään kitarajumalan konserttivierailu olisi osunut toukokuulle 1967. ”Hormonihuulet, turpea nenä ja pähkinäsilmät…. Eli lyhyesti: jännä poju”, kuvaili Suosikki Hey Joe -sinkun äskettäin julkaissutta Jimi Hendrixiä.

Helsingin Sanomat ei tähän aikaan tavannut huomioida pop-konsertteja, mutta tällä kertaa nimimerkillä ”EL” kirjoittanut toimittaja toivotti konsertti­vieraan tervetulleeksi otsikolla ”’Uusi hullu mies Hendrix’ matkustaa myös Helsinkiin”.

Päivää ennen Jimi Hendrixin ainoaksi jäänyttä Suomen-konserttia julkaistu ennakkojuttu on säälimätön:

”Kun ruma laulajapoika Jimi Hendrix jokin aika sitten esiintyi Lontoon Finsbury Parkissa, hän heittäytyi lavalle selälleen ja soitti hampaillaan kitaraa! Kitara syttyi ilmiliekkeihin ja yleisöllä oli hauskaa. Miksi tämä amerikkalainen ’ruutimies’ tulee maanantaina Suomeen, sen harvat ymmärtävät… [- -] Jimi Hendrix ei jaksa kohota myytiksi, kuten Dylan tai Donovan. Nuoret alkavat väsyä idoleihinsa ja Hendrix on liian lähellä edeltäjiään. […] …hän ei laula selvin sanoin – menestyäkseen. Kukaan ei ymmärrä mitään, yleisö vain huohottaa. Pääasia, että kitara palaa… Huono homma, Hendrix.”

Legendan mukaan tuhansista ja taas tuhansista Jimi Hendrixin keikan nähneistä kukaan ei poistunut Kulttuuritalolta entisellään. Traumatisoituneet suomalaiskitaristit joko pilkkoivat soittimensa polttopuiksi, tai sulkeutuivat kellareihin treenaamaan. Hendrix vapautti kitaran, kuten Sibelius suomalaisen sävel­kielen, Coltrane saksofonin ja Rammstein liekinheittimen.

Hyvä homma, Hendrix!


Täytyy silti myöntää, että ruotsalaisilla olivat keikkakuviot meitä paremmin hallussa myös 50 vuotta sitten. Ruotsissa nähtiin 1967 kaikki samat vieraat kuin täällä, sekä Frank Zappan, Pink Floydin ja Procol Harumin urien jännittävät alkumetrit. Jimi Hendrix Experiencekin soitti Ruotsissa vuonna 1967 parikymmentä konserttia, kun meillä jäätiin tuohon yhteen, sitäkin tarun­hohtoisempaan.

Varmaan Elviskin olisi esiintynyt juuri Tukholmassa, jos olisi missään Pohjois-Amerikan ulkopuolella esiintynyt.

Suuren ja mahtavan itänaapurimme sentään päihitimme keikka­kisassa!

Neuvostoliitossa ei rokkikeikkoja 1960-luvulla kaivattu, tai ­ainakaan sallittu. Elävä rock-musiikki ja Puna-armeijan kuoro kohtasivat vasta vuosikymmeniä myöhemmin – 12.6.1993, Hel­singin Senaatintorilla.

Kirjoittaja on tietokirjailija, joka ylläpitää Live in Finland 1955–1999 -keskusteluryhmää Facebookissa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • Suomi 100 vuotta
 • Keikat
 • Pop
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Lääkelaitos pakkosiirrettiin Kuopioon, vain kolme ihmistä muutti ja kymmenet irtisanoutuivat – HS kertoo, kuinka poliitikot ajoivat viraston tuhon partaalle
  2. Hangosta keskeltä metsää paljastui natsi-Saksan armeijan valtava leiri – sotilaiden jäljiltä löytynyt jo 10 000 esinettä
  3. Nämä vaalit voivat vavisuttaa koko Eurooppaa – HS:n toimittajat arvioivat, miten Hollannille, Ranskalle ja Saksalle käy
  4. Naiset tienaavat yhä vähemmän kuin miehet, koska asiaa ei ole haluttu korjata, sanoo STTK:n lakimies – laskuri näyttää, kuinka iso palkkaero on alallasi
 2. Pääkirjoitus
  1. Kaupungit kirivät ilmastotoimissaan
  2. Ruoka on yhä useammin kuluttajan eettinen valinta
  3. Kunnalle jää paljon valtaa
  4. Suvaitsevainen liberaali joutuu ryhtiliikkeeseen
  5. Yle ansaitsee parempaa
  6. Karlsson
  7. Kannustinloukkuryhmä keskittyy leikkaamiseen
 3. Kotimaa
  1. Suomeen on tuotu vaivihkaa kaksi sotarikoksista tuomittua kenraalia – toinen heistä työskenteli suoraan ”Bosnian teurastajan” alaisuudessa
  2. Suojelupoliisin vastavakoilun päälliköksi yksitoista hakijaa
  3. Kokoomuksen suututtanut Sipilä puolustaa Harkimon nimitystä Veikkauksen hallitukseen: Nimitys kuului minulle
  4. Lastenpsykiatri Sinkkonen arvosteli pikkulasten varhaiskasvatusta, asiantuntijat rauhoittelevat: ”Vanhemmat ovat jo hyvin syyllistyneitä näiden kysymysten edessä”
  5. Petteri Orpo vertaa sote-uudistusta naisten ääni­oikeuteen: ”Ei tämä maa mennyt siitäkään sekaisin”
  6. Ohittava bussi törmäsi henkilöautoon Oulussa – Nelostiellä myös ketjukolari
  7. 13-vuotiaat autoilivat Kankaanpään yössä, poliisi tutkii useilla rikosnimikkeillä
 4. Kaupunki
  1. Helsingissä on aina vastustettu raitiolinjojen muutoksia – 32 vuotta sitten Töölöntorille tuotiin hautaseppele vitoslinjan muistoksi
  2. Kokoomus ja vihreät taistelevat verissä päin Helsingin vallasta – aseeksi otettiin vanha kunnon autoilukeskustelu
  3. Helsinki päättää erikoisluvasta: terveyskeskus­lääkärin ei tarvitse osata hyvin ruotsia
  4. Ritari iski raitiovaunussa: Tuntematonta nuorta naista syliinsä vongannut setä saikin polvelleen parikymppisen miehen
 5. Ulkomaat
  1. Trumpin odotetaan romuttavan Obamacaren – vaihtoehdot terveydenhuolto­uudistukselle ovat kuitenkin vähissä
  2. Obaman tiedottaja kiistää Trumpin salakuunteluväitteet: ”Presidentti Obama ei koskaan määrännyt kuuntelemaan ketään”
  3. Selvitys paljasti Medvedevin jättiomaisuuden: kartanot, viinitilat ja huvijahdit opiskelukavereiden ja serkun hallinnoimissa säätiöissä
  4. Kiina kasvattaa sotilasmenojaan seitsemän prosenttia – Lähde: ”Se on liian vähän, monet armeijassa eivät tule olemaan iloisia”
  5. Taiteilija perusti Betlehemiin hotellin, josta on ”maailman huonoin näköala”
  6. Malesia karkottaa Pohjois-Korean lähettilään
  7. Varapresidentti Pence käytti kuvernöörinä yksityissähkö­postiaan arkaluonteisten valtiollisten asioiden hoitoon – syytti samasta Hillary Clintonia
  8. Punainen Risti: Irakin Mosulissa on käytetty kemiallisia aseita
  9. Venäjällä tarkistetaan, rikkooko Disneyn Kaunotar ja Hirviö homopropagandalakeja
 6. Talous
  1. Hypo: Uudisasuntojen rakentamisessa rikotaan tänä vuonna vuosituhannen ennätys
  2. Uberin ryvettynyt maine koki jälleen uuden kolauksen: Yhtiö on käyttänyt vuosien ajan hämäysohjelmaa, jonka avulla se välttää poliiseja
 7. Urheilu
  1. Marit Bjørgen on aiempaa rennompi hiihtokuningatar – ”Koko paketti on todella hyvä”, sanoo puoliso
  2. Mestarihiihtäjä Helena Takalo seurasi kisat kotona, kun kisajärjestäjät eivät kutsuneet puolisoa – ”Olisi tarvittu kuskia”
  3. MM-hiihdoissa voi kohdata pelkkiin pyyhkeisiin verhoutuneita miehiä – ”Vielä kun saisi oluen viedä saunaan”
  4. Voitto Katajamäki, 81, on ollut kymmeniä kertoja talkoohommissa Salpausselällä – ”Olin jo nuorena perunannostotalkoissa”
  5. Puola vei joukkuemäen kullan, Suomi kohensi asemiaan toisella kierroksella
  6. Maastopyöräily auttoi Kusti Kittilän ulos hiihtäjän umpikujasta – lähtee nyt 35-vuotiaana ensikertalaisena MM-ladulle
  7. Mäkäräinen nousi toiseksi takaa-ajossa
  8. Kevin Lankinen IFK:n sankari – ”Kyllä tämän illan saa nauttia ja fiilistellä”
  9. 10 709 katsojaa näki TPS:n voiton
  10. Ilves tarrasi Raumalla kiinni kymppipaikkaan
  11. Jukurit pysyi pudotuspelitaistelussa mukana – ero kymmenenteen sijaan edelleen kolme pistettä
  12. JYP murskasi Sportin pudotuspelihaaveet
  13. KalPa nuiji SaiPan rumin lukemin
  14. Sakari Manninen teki HPK:lle voittomaalin Ässiä vastaan ajassa 58.41
  15. Patrik Laineen pisteputki poikki – Pulkkinen joutui katsomoon
  16. Mäkelä loikki hajonneilla piikkareilla EM-kisojen kahdeksanneksi
  17. Rukajärvi neljäs Vailissa – ”Ollut aika haastava viikko”
  18. Marcel Hirscherin valtakausi jatkuu – jo kuudes peräkkäinen voitto maailmancupin kokonaiskilpailussa
  19. Mikko Korhonen hyvistä asemista päätöspäivään
  20. Tuloksia, rahapelejä, tv-urheilua
 8. Sunnuntai
  1. Siperian vaarallisimmalla valtatiellä voi olla pakkasta 60 celsiusastetta – juuri siksi toimittaja Jussi Konttinen halusi matkustaa 2 000 kilometriä pitkän väylän
  2. Tältäkö Suomi näyttää vuonna 2030? Henkirikoksia tehdään enää harvoin, eikä viinakaan maistu
  3. Sänkymakkara, Piiloasukki, Tarzan, Mammanpoika – HS:n lukijat paljastivat, millä nimellä kutsuvat rakasta naapuriaan
  4. Moskovalaisesta naapuristani kuuluu vain se, kun ruiskurappaukset putoavat parvekkeen katosta
  5. Kanarialla lomailevat nyt myös älyköt ja hipsterit
  6. Ipa, iMan, Niska, Härkis – mikä sopisi Iivo Niskasen lempinimeksi?
  7. Ex-uusnatsijohtaja siirtyi äärioikeistosta oikealle – vihreisiin
  8. Miten voi korjata kanta.fi:n väärät tiedot?
 9. Kulttuuri
  1. Ajoiko aika ilkeyden ohi? Nykyään rakastetaan positiivisuutta, mutta Jyrki Lehtola pilkkaa satavuotisjuhlan kunniaksi koko Suomen
  2. Miksi Alvar Aalto puhui suomalaisista metsäapinoina ja miksei kuvataide pysynyt arkkitehtuurin vauhdissa? Modernisminäyttely herättää monta hyvää kysymystä
  3. Romanttisten kirjojen kuningatar Jojo Moyesin uusimmassa romaanissa lapset pelastavat rakkaustarinan
  4. Mikko Kamulan esikoisromaani vedonnee fantasian ystäviin: siinä 1400-luvun Savo on täynnä vihollisia, taikaa ja luonnon kauneutta
  5. Äänestys parhaasta Fingerpori-stripistä ratkesi: karhustrippi valittiin voittajaksi 3 575 äänellä
  6. Kulttuuritoimitus suosittelee tällä viikolla teinisarjaa, poliisisarjaa ja Oscareissa unohdettua elokuvahelmeä
  7. ”Hormonihuulinen pähkinäsilmä” Jimi Hendrix ja muut ”sexipojut”: 1967 oli Suomen kaikkien aikojen keikkavuosi
  8. Kimmo Pohjonen teki uuden aluevaltauksen: kamppailee nyt kirkkourkujen kanssa
  9. Jouni Kaipaisen sinfonia onnistuttiin kokoamaan hänen kuolemansa jälkeen: ”Hehkuu alusta loppuun”
  10. HKO:n konsertissa onnistui kaikki
  11. Kasmir joutui radioissakin soittokieltoon – ”Kun pöly on laskeutunut, katsotaan tilanne uudestaan”
 10. Mielipide
  1. Poliisin valvontaan tarvitaan riippumaton toimielin
  2. Vapaalla olleet poliisikollegat pyysivät kyytiä ravintolaan – eikä tullut kuuloonkaan, että olisin kannellut päällystölle
  3. Varhaiskasvatus tukee pientäkin lasta – rakkaudella
  4. Lapsi on asetettava etusijalle
  5. Yritin yhdistää kokoaikatyön ja pikkulapsiarjen – ajoin itkien töihin ja laskin minuutteja kotiinpaluuseen
  6. Moni nainen miettii, voiko palata töihin
  7. Häirintä liikennevälineissä on häpeäksi satavuotiaalle Suomelle
  8. Suomalaisuus ei ole syy nöyristelyyn muttei myöskään erityiseen ylpeyteen
  9. Sosiaalityön asiantuntijoita ei kuultu toimeentulotuen Kela-siirrossa
  10. Eliitti on unohtanut äänestäjien edun
  11. Identiteettivarkaus voitaisiin estää
  12. Missä oli Sipoon itsemääräämisoikeus?
 11. Tänään
  1. Suomen pitkäaikaisin naisministeri Sinikka Mönkäre oli ministerinä yhtäjaksoisesti yli kymmenen vuotta
  2. Viljo Räkköläinen 1937–2017
  3. Kari Pylkkänen 1944–2017
  4. Juutalaisia lauluja
  5. Tapahtumia sunnuntaina 5. maaliskuuta
  6. Taiteilijat ja Mannerheim
  7. Kädentaitajia Katajanokalla
  8. Heureka tarjoaa tekemistä koko perheelle
 12. Radio ja TV
  1. Uuden ajan Kova laki -sarjalle pikkutarkkoine lakimiehineen on jo tilaus
  2. Teeman Clouzot-sarja alkaa kiintoisalla ensiesityksellä
  3. Sunnuntain elokuvia
 13. Koti
  1. Laura Liskin rahat riittivät hirveään pommiin – millaisen asunnon suosiotaan kasvattavalla asp-lainalla saa Helsingistä?
  2. Ryijy sopii trendikotiin, usko tai älä
  3. Pitääkö tomaatintaimien latvat katkoa jossakin vaiheessa?
 14. Ura
  1. Näin saat stressistä voimaa, neuvoo tutkija – Hyvää stressiä kannattaa jopa hankkia lisää
  2. Työmarkkinoillako valinnanvapaus? Heikko neuvotteluasema johtaa pakkoon – ja se on harvoin oma syy
  3. Sami Lappalainen lähti Australiaan cowboyksi, vaikkei ollut koskaan ratsastanut
  4. Ruuhkavuosia elävät vanhemmat kertovat, miten he järjestävät aikaa liikunnalle – ”Jos on aikaa katsoa telkkaria, on aikaa treenata”

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pohjois-Korean ohjus osui Japanin talousvyöhykkeelle – Japani raivoissaan, Yhdysvallat varoitti sodan kauheuksista

  2. 2

   Miehet puukottivat toisensa sairaalakuntoon Helsingin Hakaniemessä – lapsiperheet kauhistelivat tapahtumia aivan vierestä

  3. 3

   Joukko suomalaisia perusti 46 vuotta sitten Israeliin kylän, jossa palkat menivät yhteiseen pottiin ja yhteisö tarjosi vaatteet ja asunnon – Mitä kuuluu Jad Hashmonaan nyt?

  4. 4

   Opettaja, kiitos vesisodasta, ryhmähalista ja tilaisuudesta paeta – tässä nerokkaimmat ideat ja opettajat Helsingin ­seudulta

  5. 5

   Terveyssovellusten markkinat ovat kuin ihmelääke­kauppiaiden villi länsi, sanovat tutkijat – On myytti, että kaikkien pitäisi kävellä 10 000 askelta päivässä

  6. 6

   Kaurabuumi jyllää – nyhtökaurailmiö siivittää kasvua, mutta ikisuosikki on yhä ykkönen

  7. 7

   Keuhkosyöpä osoittautui persoksi sokerille – tutkijat haluavat selvittää, voiko syövän kasvuun vaikuttaa ruokavaliolla

  8. 8

   Oppositio: Sote-uudistus tuhoaa Uudenmaan vanhus- ja sosiaalipalvelut – ”Tässä ollaan ottamassa hirveitä riskejä”

  9. 9

   Jos presidentti Mauno Koivisto olisi kuollut lauantaina 13.5., olisiko seuraavana päivänä liputettu äideille vai noudatettu suru­liputusta?

  10. 10

   Suomalaiselokuvalle palkinto Cannesissa, tekijät löivät ylävitosia ja Oscar-voittajakin kehui –”On tämä huikea juttu”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Joukko suomalaisia perusti 46 vuotta sitten Israeliin kylän, jossa palkat menivät yhteiseen pottiin ja yhteisö tarjosi vaatteet ja asunnon – Mitä kuuluu Jad Hashmonaan nyt?

  2. 2

   Junaan jääneillä löytötavaroilla tehdään armotonta bisnestä

  3. 3

   Ylen Jääskeläinen JSN-puheistaan: ”Sanotaan se nyt suoraan, mokasin varomattomalla lausunnolla”

  4. 4

   Miehet puukottivat toisensa sairaalakuntoon Helsingin Hakaniemessä – lapsiperheet kauhistelivat tapahtumia aivan vierestä

  5. 5

   F1-sarjakin irvailee Räikkösen olemukselle – yksi kuva palkintopallilta kiteyttää Räikkösen tunnelmat: ”Tämä oli yksi niistä päivistä”

  6. 6

   Sipilän keskusta on vajonnut takaisin lähes kannatuksensa lähtökuoppaan – Mitä tapahtui?

  7. 7

   ”Se oli totuuden hetki” – Ranskan Macron kertoi, miksi hän kätteli niin pitkään Trumpia

  8. 8

   Älä varaa lentoja liian aikaisin, aseta verkkoselain ”salattuun” tilaan – näin löydät halvat lentoliput verkosta

  9. 9

   Jos presidentti Mauno Koivisto olisi kuollut lauantaina 13.5., olisiko seuraavana päivänä liputettu äideille vai noudatettu suru­liputusta?

  10. 10

   Kuuro Tomas Vaarala on lähettänyt yli 60 työhakemusta mutta ei pääse edes palkattomaan harjoitteluun – ”Haluaisin vain samalle viivalle muiden kanssa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  2. 2

   Pariskunta osti ”aidot italialaiset nahkatakit” 1 200 eurolla Kannelmäen Prisman parkkipaikalta – Poliisi varoittaa vanhaa kikkaa käyttävistä huijareista Helsingissä

  3. 3

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  4. 4

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  5. 5

   Älä varaa lentoja liian aikaisin, aseta verkkoselain ”salattuun” tilaan – näin löydät halvat lentoliput verkosta

  6. 6

   Junaan jääneillä löytötavaroilla tehdään armotonta bisnestä

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Joukko suomalaisia perusti 46 vuotta sitten Israeliin kylän, jossa palkat menivät yhteiseen pottiin ja yhteisö tarjosi vaatteet ja asunnon – Mitä kuuluu Jad Hashmonaan nyt?

  9. 9

   Tellervo Koivisto jätti jäähyväiset aviomiehelleen Mauno Koivistolle

  10. 10

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  11. Näytä lisää