Päivän lehti 5.12.2016
Valikko
Päivän lehti 5.12.2016

Näyttelijä Noora Dadu teki näytelmän Palestiinasta ja muuttui Suomen viralliseksi arabiksi

Kuusankosken mustikkametsissä lapsuutensa viettänyt näyttelijä Noora Dadu leimattiin erilaiseksi vasta, kun hän teki omakohtaisen näytelmän Palestiinasta.

Tässä haastattelussa on ongelma. Sen laatuinen, että tätä juttua ei oikeastaan pitäisi olla olemassakaan.

Näyttelijä Noora Dadu, jonka näytelmä Fail – virheellinen esitys sai kolme viikkoa sitten ensi-iltansa Kiasma-teatterissa, on ainakin sitä mieltä.

”Mietin että pitäisikö mun tämän esityksen kohdalla vain kieltäytyä kaikista haastatteluista.”

Se voi kuulostaa ylimieliseltä tai erikoisuudentavoittelulta, mutta Dadu ei sano sitä siihen sävyyn ollenkaan.

Hänen mielestään on vain ”mieletön paradoksi” istua haastateltavana, kun samalla ”en kuitenkaan itse usko tähän henkilöön, jota tässä haastatellaan”.

Dadu ei tarkoita, että hän ei uskoisi itseensä – eikä hän tarkoita valehtelevansa. Hän on vain miettinyt asioiden henkilöitymistä ja tullut tähän tulokseen:

”Jos eläisin omassa ideaalimaailmassani, en varmaan olisi henkilönä millään tavalla näkyvissä, tekisin vain teoksia.”

Dadun kahdessa viimeisimmässä teoksessa hänen henkilöönsä ei kuitenkaan voi olla törmäämättä.


Dadu on sekä käsi­kirjoittanut että ohjannut paraikaa Kiasma-teatterissa esitettävän Fail – virheellinen esitys -näytelmän ja kirjoitti ja ohjasi myös viime vuonna ensi-iltaan tulleen Minun Palestiinani. Molemmissa Dadu on lähestulkoon yksin näyttämöllä ja kumpikin esitys on syvästi henkilökohtainen.

Fail on jatkoa Palestiinalle, jossa Dadu ei yrittänyt vähempää kuin ratkaista Lähi-idän kriisin. Se oli paitsi henkilökohtaista myös poliittista teatteria. Uuden esityksen voisi määritellä ainakin terapeuttiseksi, Dadu ehdottaa.

”Kaikki taide lähtee taiteilijasta, ja kaipasin jotain hassua ja hoitavaa myös itselleni. Mulla on olo, että me ollaan kollektiivisesti jumissa, ähkyssä, huonovointisia.”

 

”Me ollaan kollektiivisesti jumissa, ähkyssä, huonovointisia.”

Terapeuttisen lohdulliselta Fail monin paikoin tuntuukin. Terapian lisäksi siitä on moneksi.

Näyttämöllä on Palestiina-esityksen muurinpaloista koottu mökki, jonne Dadulle – pleksi-ikkunan taakse – soitellaan tarjouksia arabirooleista. Puhelujen lisäksi on myös elämänvalintojen pohdintaa huippuluokan sketsiviihteen tapaan, kymmenen käskyä -testi, josta nykyihminen voi luottaa saavansa täydet pisteet, häpeä-ääniä tieteellisesti luokitteleva osuus sekä näyttämöllä ”ulkomaailmasta” piipahtava ihminen, joka ensi-illassa oli sulkapallotreeneihinsä matkalla ollut Dadun puoliso, kuvataiteilija Teemu Mäki.

Nykyteatteria, taatusti. Paitsi että Dadu ei sanoisi niin. Pois etuliitteet: teatteri riittää hänelle.

”Uudet sanat ovat minulle vähän ongelmallisia: ensin teatteri, sen rinnalle nykyteatteri, sitten joku ja sitten joku. Se tukee marginalisoitumista, koska uusiin sanoihin on vaikeampi tarttua. Ajattelen, että Fail on teatteria. Ja teatteri muuttuu koko ajan, se voi olla tosi montaa, uutta ja vanhaa samaan aikaan.”

Nykyteatteri, se toden totta on jotakin, jota moni vierastaa.

”Ehkä se virhe, jonka katsoja voi tehdä, on se, että ajattelee, että pitäisi olla jotakin enemmän kuin on. Mitään alemmuuskompleksia ei kenenkään pitäisi kokea katsomossa. Jos joku juttu ei aukea, se ei vain aukea. Sitä paitsi, joskus jutut ovat yksinkertaisesti tylsiä tai sotkuisia.”

”Klassista teatteria”, sanotaan nyt vaikka Shakespearea suurilla näyttämöillä Dadu ei väheksy – eikä suostu osoittelemaan sormella mihinkään suuntaan. Mutta.

 

”Kyllä koen, että suomalaisella teatterilla on varaa uudistua.”

”Kyllä koen, että suomalaisella teatterilla on varaa uudistua. Eikä se tarkoita, että teatteri muuttuisi vaikeammaksi tai kummalliseksi. Vaan päinvastoin uskon, että se voi nimenomaan syleillä yleisöä ja olla todellinen, jos ei nyt maailman muuttaja, niin ainakin tärisyttäjä.”

Kun Noora Dadu valittiin vuosi sitten Vuoden nuoreksi näyttelijäksi, hän tunsi iloa – mutta myös häpeää.

”Se liittyi siihen, että minä olin tehnyt esityksen muiden ihmisten kärsimyksestä ja sain siitä palkinnon. Se oli jotenkin rajua, että sain henkilönä niin paljon kehuja, kun olisin ollut onnellinen, jos vain Palestiinasta olisi puhuttu tosi paljon. ”

Palkintoperusteissa toki mainittiin Minun Palestiinani -teoksen lisäksi Dadun muitakin töitä. Se helpotti.

Mutta palestiinalaisuudesta Dadu ei enää päässyt. Hänelle, Kuusankosken mustikkametsissä varttuneelle suomalaiselle, jolla on palestiinalainen isä, alettiin soittaa, kun tarvittiin näyttelijää arabirooliin.

Se tuntui oudolta ja väärältä. Dadu koki, että oli vaarassa menettää näyttelijyytensä – ja oman identiteettinsä, joka on hänelle vapaa kaikista määritelmistä.

”En ajattele, että roolien tarjoajat olisivat tyhmiä ja ilkeitä. Voi olla, että he jopa tietävät, että ei se mene ihan näin. Mutta ajattelevat sitten, että yleisö ajattelisi, että edustan jotain oikeaa arabiutta. Siinä sitten yhdessä ikään kuin suostutaan siihen, että mut rodullistetaan. Ja pahimmassa tapauksessa lakataan näkemästä se näyttelemisen akti, se ytimeltään mahdoton yritys olla joku toinen.”

Pyynnöt olivat Dadun ensikosketus rodullistamiseen – jolla siis tarkoitetaan sitä, että joku nähdään ensisijaisesti jonkin etnisen ryhmän edustajana, ei yksilönä.

Roolitarjoukset kertovat Dadun mielestä myös ongelmista, joita rodullistamisesta ja kulttuurisesta omimisesta – jolla puolestaan tarkoitetaan sitä, että enemmistökulttuuri ottaa käyttöön vähemmistökulttuurin elementtejä – käytävässä keskustelussa on.

Yksi ongelma on se, että keskustelun sijaan osapuolet kaivautuvat poteroihin, syyttävät ja syyllistyvät.

Aika lailla näin kävi esimerkiksi Koko Hubaran julkaistua blogikirjoituksensa, jossa hän kritisoi Laura Lindstedtin Oneiron-romaania kulttuurisesta omimisesta. Kirjoitus poiki vastakirjoituksia, ja ne taas vastakirjoituksia. HS summasi kiihkeänä käyvää keskustelua jutulla, jonka otsikko kuului: ”Kuka saa kirjoittaa vähemmistöistä ja mitä? Netissä puhkesi riita Finlandia-voittajan naiskuvasta.

”Jankataan siitä, että mitä sitten saa tehdä ja kuka saa. Se on aivan uuvuttavaa.”

Syyttelyn sijaan pitäisi Dadun mielestä puhua siitä, miten jokin oma teko – on se sitten vaikka pakolaisen esittäminen säälittävänä uhrina tai sovinistinen stereotypia naisesta – vaikuttaa maailmaan. ”Että mitä me teoillamme tuodaan tänne.”

Dadu on ehdottomasti sitä mieltä, että lakien puitteissa jokainen saa tehdä ihan mitä vain. ”Se on vapaan maan ja demokratian peruskivi.”

Myöskään uusia sääntöjä ei tarvita. Jokainen saa tehdä esimerkiksi taiteessaan kuten parhaaksi näkee. Mutta. ”Valkoisen heteroenemmistön on syytä tottua siihen, että vähemmistöjen edustajat eivät enää katsele hiljaa heistä piirrettäviä eksoottisia kuvia. Keskustelu on alkanut ja muuttaa toivottavasti muun muassa sitä kenet näemme vieraana. Muta taide ei muutu virheitä pelkäämällä vaan oivaltamalla.”

Uusia sääntöjä ei tarvita, mutta uusia rakenteita tarvitaan.

 

”Entä voisiko meillä olla Suomessa näyttelijä, joka käyttää aina huivia?”

”Tummaihoisia suomalaisia on iso joukko. Ja kuinka se näkyy näyttämöllä? Onko heille tarjolla muuta kuin sidekick-maahanmuuttajan roolia? Entä voisiko meillä olla Suomessa näyttelijä, joka käyttää aina huivia? Millaisen haasteen se asettaisi teatterille? Voisiko olla näyttelijöitä, jotka puhuvat suomea murtaen? Tai miten arabimaista muuttaneita tyttöjä saisi kiinnostumaan teatterista? Mitä näyttämö mahdollistaa? Voisiko se olla paikka, jossa rotu on toissijainen kysymys? Jossa kurotetaan kohti ihmeellistä?”

Kysymyksiä on paljon, vastauksia ei vielä niinkään. Ei Dadullakaan.

”Se on tosi iso rakenteellinen keskustelu ja se vaatii paljon työtä. Ei mulla ole siihen vastausta.”

Mutta juuri se, ettei vastauksia ole, voikin olla hedelmällistä. Dadu puhui esimerkiksi vastikään Teatterikorkean professorin Hannu-Pekka Björkmanin kanssa aiheesta.

”Siellä on nyt hyvä meininki, keskustelua käydään. Voidaan sanoa ääneen, että me ei vielä tiedetä, mutta etsitään.”

Juuri sellaista keskustelua olisi Dadun mielestä hyvä käydä luottavaisin mielin, muuallakin kuin teatterin parissa.

”Ettei heti, kun joku kritisoi, tule siilipuolustus.”

Dadun uusi näytelmä Fail – virheellinen esitys liittyy nimeään myöten ajatukseen luottavaisesta keskustelusta.

Failin yksi perusoivalluksista on, että elämä olisi helpompaa, jos uskaltaisi katsoa omia virheitään aika suoraan. Ja miettiä, mitä voisi tehdä toisin.”

Dadun mukaan on varsin oireellista, että samalla kun ilmastonmuutos uhkaa koko maapalloa, ja moni muukin asia on kriisissä, ovat maailman johtajat virheettömiä.

”Se oireilee myös siinä, millaisiksi olemme ryhtyneet somessa ja työelämässä. Julkisen alueelle kuuluu vain ehjä kuva, vajavaisuus ja epäonnistuminen kuuluvat yksityisen alueelle.”

Dadu hengittää syvään, hymyilee.

”Mua itseäni helpottaa, kun ajattelen, että oikeastaan missään ei voi onnistua. Se on ihanaa.”

Fail – virheellinen esitys Kiasma-teatterissa 7.12. ja 10.12.

Kuka?

Noora Dadu


  35-vuotias näyttelijä, valmistunut Teakista 2010.

  Vuoden nuori lausuja 2006, Vuoden nuori näyttelijä 2015.

  Käsikirjoittanut ja ohjannut muun muassa näytelmät Fail – virheellinen esitys (2016), Minun Palestiinani (2015) sekä Estella ja Sofia -ystävyystrilogian (2010–2014) (yhdessä Joanna Haartin kanssa).

  Näytteli Susanna Kupari­sen Eduskunta-trilogiassa.

  Puoliso kuvataiteilija Teemu Mäki, kaksi lasta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Teatteri
 • Palestiina
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Kolmoissurman jälkeen pieni Imatran kaupunki ihmettelee julmuutta: ”Tämä on niin turhaa”
  2. HS selvitti suurten suomalaisten vientiyritysten kansainvälisyyttä – kärjessä Nokia
  3. Suomen Pisa-ihme hiipuu hiljalleen – professori kritisoi vertailun ”ylikansallista indikaattoripolitiikkaa” ja numeroilla hallitsemista
 2. Pääkirjoitus
  1. Arvaamattomuus on Trumpin leima
  2. Autoliikenteeseen syntyi uusi sopimus vaivihkaa
  3. Pormestarikisa alkoi Helsingissä
  4. Maine meni, suosio ehkä ei
  5. Isänmaallisuutta tarvitaan arvotyhjiön täyttäjäksi
  6. Italian vaalitulos voi johtaa uuteen eurokriisiin
 3. Kotimaa
  1. Pääministeri Sipilä ja sisäministeri Risikko Imatran surmatyöstä: Hallitus valmis selvittämään, miten vastaavia tapauksia voidaan ehkäistä
  2. Etelä-Koreassa koulu venyy yöhön
  3. Suomalaiskenraalien suku vaikeni suuresta salaisuudesta – ”Ryssiä ollaan”
  4. Perussuomalaiset kiistelevät isyysrahasta – ”Tässä on kyse parista kolmesta homosta ja noin sadasta heteroisästä”
  5. Suomalaistutkijat muuttivat murteet numeroiksi biologian menetelmillä – nyt he voivat pohtia, kuinka murteet liittyvät geneettisiin eroihin
  6. Reserviläisliitto haluaa lisää paikallispataljoonia
  7. Perussuomalaisten puoluehallitus ei erottanut Terhi Kiemunkia – odottaa hovioikeuden päätöstä panettelevaksi tuomitusta blogista
  8. Enontekiön puukottaja vangitaan
  9. Poika puraisi isänsä sormesta palan autossa Vierumäellä
  10. Alkon hallintoneuvoston puheenjohtaja on Vesa-Matti Saarakkala
  11. International Union of Studentsia oli perustamassa myös muita kuin sosialistisia maita
 4. Kaupunki
  1. Mannerheimin hevostenhoitaja sai mieluisan vieraan – ”Hevonen on ihmisen paras kaveri, luotettava ja uskollinen”
  2. Viime sodissa palveli kymmeniätuhansia hevosia – joka neljäs jäi sille tielleen
  3. Traktorimiesten baari oli vastalause Helsingin hienostelulle – Zetor täyttää 25 vuotta
  4. Lentoparkkiyrittäjä on ahdingossa Vantaalla: ”Peltomäki-vyyhdissä syytetty kostaa tuhoamalla firmani”
  5. Helsingin Ruoholahden kanavasta bongattiin hylje – ”Näin sen keittiön ikkunasta”
  6. Lars Sonckin suunnittelema Honkalinna tuhoutui tulipalossa Sipoossa: ”Siellä ei ollut enää kuin kasa kekäleitä ja piippu pystyssä”
  7. Tulipalo tuhosi huoneiston Helsingin Kumpulassa
  8. Pahoinpitelyt työllistivät poliisia
 5. Ulkomaat
  1. ”Bosnian teurastaja” saa viimeisen sanansa – Ratko Mladić odottaa tuomiota pelaten šakkia kansanmurhasta tuomittua Radovan Karadžićia vastaan
  2. Italia syöksyi poliittiseen kriisiin – pääministeri Renzi kärsi kirvelevän tappion kansanäänestyksessä ja ilmoitti eroavansa
  3. Oikeistopopulisti Hoferille tuntuva tappio Itävallan presidentinvaaleissa – vihreiden Van der Bellen voitti
  4. Oaklandin tulipalon uhrien joukossa myös suomalainen – kuolleita löytynyt jo 36
  5. Fidel Castron tuhkat haudattiin – ”Ei ollut puheita, se oli hyvin korutonta”
  6. FSB kertoo surmanneensa Pohjois-Kaukasian Isisin johtajan
  7. Havaijin vuorenrinteille on satanut kymmeniä senttejä lunta – metri luvassa
  8. Uzbekistanin vaalitulos oli selvillä jo ennen vaaleja – Mirziyoyevista presidentti
 6. Talous
  1. Euroopan alkoholilobbari Paul Skehan vapauttaisi väkevätkin marketiin – ”Suomessa on yhä vallalla lapsenvahtikulttuuri”
  2. Viimeinen hetki pelastaa Sammon paperiosake – osakkeen hukanneella on reilu viikko aikaa lunastaa 840 euroa
  3. Volkswagenin johtajilta peritään etuja takaisin
 7. Urheilu
  1. Suomalaishiihtäjillä oli vahva esitys takaa-ajossa
  2. Vihdoin kovia tuloksia heti kauden alussa – Suomen miehille avautumassa MM-viestimitalia enteilevä näkymä
  3. Kaisa Mäkäräinen oli jo kiinni takaa-ajokisan voitossa: ”Niin paljon tarjottiin ja ihan totaalisesti sössin”
  4. Mäkäräinen osaa rakentaa kuntonsa
  5. Joensuun otsaan karun näköinen vekki, Jokereille voitto ja päävalmentaja Jaloselle kiireinen itsenäisyyspäivä
  6. Hyvä hiihto nosti Eero Hirvosen seitsemänneksi – ”Uskoisin, että oli uran paras hiihto”
  7. Sinivalkoinen Marigold Iceunity vei voiton
  8. Teemu Pukki viimeisteli Brøndbyn tasoitusmaalin
  9. Koripallokomeetta Seagulls puolusti ryhdikkäästi
  10. Ilotulitteet, soihdut, tupakansytyttimet ja olutlasit lentelivät Belgian liigassa – ottelu keskeytettiin
  11. Suomi matkalla lohkovoittoon salibandyn MM-kisoissa
  12. Suomalaiset edelleen mäkihypyssä kaukana maailman kärjestä
  13. Mehmet Hetemaj teki pitkän jatkosopimuksen SJK:n kanssa – ”Olen tuntenut itseni täällä tärkeäksi”
  14. Sunnuntain tulospörssissä muun muassa hiihtourheilua, jääkiekkoa, keskeisimpiä rahapelejä ja vinkkejä tv-urheiluun
 8. Kulttuuri
  1. Näyttelijä Noora Dadu teki näytelmän Palestiinasta ja muuttui Suomen viralliseksi arabiksi
  2. Linnan juhlissa soittavan Kaartin soittokunnan työnkuvaan kuuluvat niin Sibelius, Jukka Poika kuin Cooperin testikin
  3. Saara Aalto eteni Britannian X Factorin finaaliin – kertoo esiintyvänsä Helsingissä maanantaina
  4. RSO esittää suomalaisen musiikin teosharvinaisuuden - säveltäjä Helvi Leiviskä sai kamppailla ennakkoluuloja vastaan koko uransa ajan
  5. Einar Englund astuu pois Sibeliuksen varjosta
  6. Madonna möi Miamissa taideteoksia ja hääkuviaan Malawin lasten hyväksi
  7. Kansallisbaletin uuden johtajan haku käynnistyi
  8. Harry Potter -elokuva saa orkesterisäestyksen Hartwall-areenassa
 9. Tiede
  1. Opettajille voisi helposti opettaa auktoriteettia – miksi sitä ei tehdä?
  2. Suoli nousuun – kolibakteeri ansaitsisi kunniamerkin
  3. Perimä ja vauva-ajan ympäristö muovaavat suoliston mikrobistoa
 10. Mielipide
  1. Lihavuuden ennaltaehkäisy on tärkeä osa terveydenhuoltoa
  2. Päättäjillekin voisi sallia elämän
  3. Sidonnaisuuksista kannattaisi luoda rekisteri
  4. Lapseni on taas oma iloinen itsensä – ja kiusaajakin pääsi irti roolistaan
  5. Hylkiöksi joutumisen pelko teki minusta kiusaajan
  6. Koulupäivistä tehdään liikunnallisia
  7. Sivarien työpanos on hyödyksi kouluissa
  8. Koulutusputkia suunnitellaan menestyjien mittareilla
  9. Etelä-Pohjanmaan soita odottaa täystuho
  10. Aikataulunäyttöihin ei voi luottaa
 11. Tänään
  1. Suomalaisyrittäjät saavat ison tilipussin Berliinin joulumarkkinoilta – sotkamolainen mustaherukkaviini ja ylivieskalainen salmiakkihunaja kelpaavat saksalaisille
  2. Verivanukasta ja patakukkoa
  3. Maailman hauskinta huumoria
  4. Tapahtumia maanantaina 5. joulukuuta
 12. Radio ja TV
  1. Nuoresta romanialaisvoimistelijasta Nadia Comanecista tuli työn sankari
  2. Kuuluisa surrealisti on vain juontajan peili
  3. Kateus pilaa kaiken
  4. Maanantain tv-elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Vain 11 prosenttia synnyttää ilman kipulääkkeitä – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Lauri Markkasen suuri ilta kääntyi draamaksi – Minnesota Timberwolves varasi, kaupattiin kuitenkin heti Chicago Bullsiin

  3. 3

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  4. 4

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  5. 5

   Suomi on alkoholipolitiikaltaan jo nyt ”varoittava esimerkki” Pohjoismaissa – ruotsalaisasiantuntijan on mahdoton ymmärtää hallituksen lakiuudistus­kaavailua

  6. 6

   Presidentti Martti Ahtisaari paljastaa HS:n syntymäpäivä­haastattelussa kolme henkilöä, jotka ovat vaikuttaneet häneen eniten – yksi heistä on suomalainen

  7. 7

   Oikeus kielsi naisia syrjineen käytännön israelilaisen lentoyhtiön lennoilla – naisia ei saa enää pyytää vaihtamaan paikkaa ääriuskovaisten miesten vaatimuksesta

  8. 8

   Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

  9. 9

   Espoolaisnuoret varastivat 14-vuotiaan repusta avaimet ja tunkeutuivat tyhjään kotiin – asunnossa riehuttiin ja tietokone murskattiin kirveellä

  10. 10

   Ison laitahyökkääjän pelipaikalla Chicagolla on Markkasen kokoinen aukko

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  2. 2

   Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

  3. 3

   13-vuotias tyttö raiskattiin parkkihallissa Keravalla, tekijällä myös muita teiniuhreja – oikeus antoi kolme ja puoli vuotta vankeutta

  4. 4

   Vain 11 prosenttia synnyttää ilman kipulääkkeitä – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  5. 5

   Espoolaisnuoret varastivat 14-vuotiaan repusta avaimet ja tunkeutuivat tyhjään kotiin – asunnossa riehuttiin ja tietokone murskattiin kirveellä

  6. 6

   Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut”

  7. 7

   Lauri Markkasen suuri ilta kääntyi draamaksi – Minnesota Timberwolves varasi, kaupattiin kuitenkin heti Chicago Bullsiin

  8. 8

   Mies tappoi vanhuksen Puotilassa, jäi hovioikeudessakin ilman rangaistusta – tekijä esiintyi samana kesänä musiikkivideolla

  9. 9

   Ritva Elomaan paluu perussuomalaisiin nakertaa hallituksen enemmistöä – Nyt käydään sotaa edustajien sieluista

  10. 10

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  2. 2

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Masennus ei ole vain sitä, että maataan sängyssä – me masentuneet koemme syyllisyyttä

  5. 5

   Näin kasvatat hyväkäytöksisen lapsen – Ranskassa jokainen lapsi osaa tervehtiä kohteliaasti

  6. 6

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  7. 7

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  8. 8

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää