Päivän lehti 7.7.2017
Päivän lehti 7.7.2017

Kesä on etänä tehtävien seksitautitestien sesonkiaikaa – klamydiaa todetaan paljon enemmän kuin vastaanotoilla otetuissa näytteissä

Vantaa otti kolme vuotta sitten käyttöön etätestin yleisimmän seksitaudin selvittämiseksi ja tartuntojen ehkäisemiseksi. Kotitestissä tulee ilmi enemmän tartuntoja kuin terveysasemilla otetuissa näytteissä.

Vantaa otti vuonna 2014 käyttöön etätestin klamydian ja tippurin testaamiseen ensimmäisenä kuntana Suomessa.

Hyvä että otti, sillä kaupungin terveyspalveluissa on huomattu, että näiden seksitautien mak­suttomalla kotitestillä tulee ilmi huomattavasti enemmän tartuntoja kuin Vantaan terveysasemilla otetuissa näytteissä.

Kesä on etänä tehtävien seksitautitestien sesonkiaikaa. Virtsanäyteputkiloita saapuukin mustakeltaisissa pahvipakkauksissa runsaasti laboratorioon Helsingin Kivihaassa.

Näytteet analysoi Yhtyneet Medix-laboratoriot. Vantaan jälkeen myös Tampere, Orivesi, Seinäjoki ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS ovat ottaneet käyttöön laboratorion etätestauspalvelun klamydian ja tippurin etsintään.

THL:n mukaan koko maassa todettiin viime vuonna runsaat 14 000 klamydiatartuntaa. Eniten tapauksia, 34 prosenttia kaikista, raportoitiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus).

Todellisuudessa tartuntoja on vielä enemmän, sillä klamydia on usein oireeton, mutta voi oireettomanakin tarttua. Tippuritartuntoja oli koko Suomessa viime vuonna runsaat 400.

Vantaalla on huomattu, että varsinkin nuoret ja nuoret ai­kuiset tekevät seksitautitestin mieluummin kotivessassa kuin terveysaseman laboratorion tiloissa.

”Miesten osuus etätestin tekijöistä on kolmasosa, mutta miesten tuloksissa on enemmän positiivisia klamydianäytteitä kuin naisilla”, kertoo sairaanhoitaja Eija Väänänen Vantaalta.

Väänäsen mukaan etätesti onkin hyvä ja tervetullut lisä perinteisen testaustavan rinnalle.

”Monet nuoret asioivat kännykällä paljon muutoin kuin soittamalla. He ovat tottuneet asioimaan netissä, kun taas soittaminen voi olla heille varsinkin tällaisessa asiassa jännittävää”, Väänänen sanoo.

Sairaanhoitajan kokemuksen mukaan varsinkin nuoret miehet arastelevat puhua seksistä ja ­seksitaudeista terveydenhoitajan kanssa.

”Soittoaika terveysasemalla voi olla laboratoriokokeeseen haluavan henkilön kannalta hankalaan aikaan. Tai kun terveysasemalta soitetaan takaisin, vastaaja voi olla vaikkapa töissä kaupassa eikä yksinkertaisesti ehdi tai voi puhua omia asioitaan”, Väänänen sanoo.

Yksi syy netistä kotiin tilattavan seksitautitestin jatkuvasti kasvavaan suosioon lienee myös se, että palvelua voi käyttää silloin kun se itselle sopii eli mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Testaustapa tavoittaa myös niitä, jotka eivät kehtaa mennä vastaanotolle. Näytteenottovälineet ja pakkaus näytteen takaisin lähettämiseksi toimitetaan kotiin valkoisessa kirjekuoressa ohjeineen. Testin vastaus tulee nettipalveluun, ja kun se on valmis katsottavaksi, siitä saa tiedon tekstiviestillä.

Syyskuussa Yhtyneet Medix-laboratoriot avaa kaikille kuluttajille netistä tilattavan klamydiatestin. Tämä testi on maksullinen, koska se ei ole julkisen ­terveydenhoidon palvelu. Testin hintaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta se lienee muutamia kymmeniä euroja ja joka tapauksessa alle satasen.


 

Sen jälkeen kun Vantaa aloitti klamydian etätestauksen kolme vuotta sitten kesällä, sekä etätestien määrä että positiivisten tulosten osuus on koko ajan kasvanut.

Laboratoriohoitaja Sari Blom­qvist kertoo, että näissä näytteissä näkyy piikki heinä–syyskuussa.

Vuonna 2015 vantaalaiset tilasivat netin kautta 957 etätestiä ja 6 prosenttia näytteistä oli positiivisia. Viime vuonna vantaalaiset ­tekivät 1 382 seksitautietätestiä. Näistä näytteistä 7,7 prosentissa oli tartunta.

Miesten etänäytteistä positiivisia oli 9,2 prosenttia ja naisten näytteistä 7,1 prosenttia.

Toukokuuhun mennessä vantaalaiset ovat tehneet jo 717 sukupuolitautitestiä kotiin tilatulla testipaketilla, joten etäklamydiatestien määrä kasvanee tänäkin vuonna.

Kun testin tulos tallentuu ­nettipalveluun asiakkaan kat­sottavaksi, vastaus siirtyy suoraan Vantaan potilastietojärjestelmään.

Sairaanhoitaja Eija Väänänen muistuttaa, että etätestillä voi tutkittaa vain virtsasta selviävät seksitaudit.

Verikokeilla selviäviä sukupuoliteitse tarttuvia tauteja ovat muun muassa hiv, kuppa sekä hepatiitit B ja C. Muita sukupuolitauteja ovat kondylooma ja genitaaliherpes.

Jos tulos on positiivinen, Vantaan terveydenhuollossa seurataan ja varmistetaan, että tauti paitsi löydetään myös hoidetaan. Lain mukaan klamydian lääkehoito on julkisessa sairaanhoidossa ilmaista.

”Sukupuolitauti ei ole koskaan yhden ihmisen tauti, vaan näihin liittyy usein monimutkaisia ihmissuhdeverkostoja”, Väänänen muistuttaa.

”Ei riitä, että hoitaa itsensä, vaan sukupuolitaudista on aina ilmoitettava myös seksikumppanille tai -kumppaneille. Jos yhdellä on tauti, sen täytyy olla jossain muuallakin.”

Suuseksisuojia ei ole kaupoissa ja apteekeissa, mutta sellaisen voi tehdä kondomista

Lähes kaikki sukupuolitaudit voivat esiintyä sukuelinten ohella myös suun limakalvoilla.

Koska sukupuolitaudit tarttuvat suorassa limakalvokontaktissa, ainoa keino estää tartunta on kondomin tai suuseksisuojan käyttö myös suuseksissä.

Moni ei tiedä, mikä naiselle annettavaan suuseksiin tarkoitettu nuolemissuoja on tai miltä se näyttää. Se ei ole ihme, sillä niitä ei myydä kaupoissa ja apteekeissa. HS etsi suuseksisuojia tuloksetta kondomihyllyiltä Kampin Alepassa, K-supermarketissa, Lidlissä ja apteekissa.

Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja Eija Väänänen arvelee yhdeksi syyksi sitä, että valikoimien hankinnasta vastaa vanhempi polvi.

”He ajattelevat seksin olevan avioseksiä ja emätinyhdyntää”, Väänänen sanoo ja toivoo, että suuseksisuojia tulisi myyntiin useisiin paikkoihin kondomien tapaan.

Uusimman Finsex-tutkimuksen mukaan varsinkin nuori ikäpolvi harrastaa yhä enemmän suuseksiä.

Tämän vuoksi seksuaalivalistusta ja suojavälineitäkin pitäisi jakaa nykyistä enemmän.

”Olisi myös hyvä, että apteekeissa osattaisiin antaa tietoa nuorille. Jos tietoa etsii netistä, nyt ensimmäiseksi tulee vastaa seksivälineitä kauppaava sivusto”, Väänänen toteaa.

Hivpointin nettisivuilla on ohje nuolemissuojan tekoon, ja ohje on myös tämän jutun yhteydessä.

Sairaanhoitajan mielestä olisi kuitenkin parempi, että esimerkiksi festivaaleilla jaettaisiin kondomien tapaan myös suuseksisuojia, sillä häntä hieman arveluttaa niiden askartelu telttaleirissä likaisin käsin.

On hyvä muistaa, että esimerkiksi suussa oleva klamydia ei paljastu perinteisessä virtsatestissä vaan näyte pitää ottaa erikseen nielusta.

Sukupuolitautitesteihin kannattaa hakeutua noin viikon tai kahden kuluessa suojaamattomasta seksistä, jos on syytä epäillä tartuntaa. Sukupuolitautitesteihin hakeudutaan ensisijaisesti omalle terveysasemalle.

Husin sukupuolitautien poliklinikka Helsingin Meilahdessa on kiinni 10.–30. heinäkuuta.

Vastaa HS:n kyselyyn aiheesta

Vastaukset ovat nimettömiä, ja niitä voidaan käyttää lehdessä.


Oikaisu 17.7. kello 12.55: Hiv-tukikeskuksen nimi muutettu Hivpointiksi.

Fakta

Kondomista voi tehdä suuseksisuojan myös emättimeen


 Leikkaa kondomin pää irti saksilla.

 Leikkaa kondomi halki.

 Rullaa kondomi auki suorakaiteen muotoiseksi ”liinaksi”.

 Laita kondomista tehty liina eli suuseksisuoja emättimen tai peräaukon päälle.

Lähde: Hivpoint

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sukupuolitaudit
 • Seksuaaliterveys
 • Seksi
 • Klamydia
 • Vantaa
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. HS-gallup selvitti, mihin maahanmuuttajan tulisi sopeutua Suomessa: Kaikkia pitää voida kätellä, mutta hiihtää ei tarvitse osata
  2. Tietokirjailija Anne Applebaum oli oikeassa brexitistä ja Trumpista – Venäjänkin kohdalla moni veikkaus on mennyt oikein: ”Ihmiset vaipuvat valheelliseen turvallisuudentunteeseen”
  3. Isot kaupungit haluavat uusia kiekkoareenoja – vastineeksi sijoittajat haluavat tehdä rahaa asunnoilla
  4. Kesä on etänä tehtävien seksitautitestien sesonkiaikaa – klamydiaa todetaan paljon enemmän kuin vastaanotoilla otetuissa näytteissä
  5. Arto Nyqvist liukui puukengillä 200 km/h ja laski autolla hyppyrimäestä – nyt hän kertoo, miksi päätyi myös pakenemaan poliisia
 2. Pääkirjoitus
  1. Trump ja Putin tapaavat vihdoin – Yhdysvaltojen Venäjän-politiikka on yhä arvoitus
  2. Järki voitti Kruununhaan arvotalojen hissikiistassa
  3. Turhautuminen EU:n hitauteen on houkutellut Italiaa tekemään Välimerellä auttajista syntipukkeja
  4. Kieleilijä saattaa tilata aamiaiseksi ”yhden silmän” puhuessaan vieraita kieliä limittäin
  5. Opiskelijan huokea asuminen on valtion etu
  6. Hallitus kallisti korvansa sote-huolille
 3. Kotimaa
  1. Suomi on täynnä kyliä, joissa kaikki tapahtuu kesällä – vietimme perjantain 700 asukkaan Klamilassa
  2. Tuhkarokko voi tarttua vielä kymmeniin – suomalainen turisti saattaa tuoda taudin vahingossa tuliaisena
  3. Enontekiöllä satoi aamulla lunta – viikonlopun festivaaleilla ei kuitenkaan tarvitse hytistä
  4. Käytöstä poistettua tykkiä kaupataan loma-asunnoksi – kotkalaismies haluaa loihtia vanhasta sotilassaaresta turistikohteen
  5. Vaarallista metamfetamiinia tuodaan Suomeen Baltian maista – ”Suomalaiset käyttäjät mukautuvat siihen, mitä on tarjolla”
  6. Soten valinnanvapaus ja aikataulu puhuttivat valiokunnissa – ”Perustuslaki­valiokunta on viitoittanut putken, jossa jatkovalmistelu etenee”
  7. Hallitus hakee Euroopan lääkevirastoa Helsinkiin
  8. Haluatko oppia tapetoimaan tai asentamaan laattoja? Katso ammattilaisten vinkit HS:n Remonttiextrasta
  9. Poliisi määräsi riistanvartijan ampumaan villisiaksi luullun minipossun – Omistaja: ”Jos on kuulaa kalloon laittamassa, pitäisi katsoa tarkemmin”
 4. Kaupunki
  1. 15 toinen toistaan upeampaa menopeliä! Äänestä suosikkiasi HS:n kesäautokilpailussa
  2. Video näyttää Helsinki-Vantaan uuden terminaalin: kiinalaisille kuumavesi­automaatteja ja Suomen ensimmäinen liukukäytävä
  3. 12-vuotias Joona Ritakorpi keräsi palautuspulloilla rahat matkaan Kalifornian Disneylandiin – vantaalaismies kanteli Facebookille ja uhkailee verottajalla
  4. 17-vuotiaana raiskanneen tuomiota esiteltiin verkon vihasivustolla – raiskaaja vaati tuomion lieventämistä, hovioikeus tyrmäsi vaateen
  5. Kulosaarelaiset purjehtijat halusivat torpata Helsingin uuden jättisillan – valituslupahakemus kaatui myöhästymiseen, asemakaava sai lainvoiman
  6. Helsingin uusien virkistyssaarien kesä on alkanut vaisusti – Lonnan uuteen saunaan pääsee pakoon hyistä säätä
  7. Poliisi dokumentoi Helsingin viinanhuuruisen viikonloppuyön – Twitter-maratonissa julkaistaan päivän ajan kaikki poliisitehtävät
  8. Nuoriso nahisteli Helsingin Rautatieasemalla – poliisi varautui torstaina uusiin levottomuuksiin
  9. Eurooppalainen selvitys: Helsinki on kulttuurikaupunkina vain keskitasoa
  10. Helsingin kauneimmaksi valittu vaahtera kaadettiin Pihlajistossa – Puu palkittiin Helsingin 450-vuotis­syntymäpäivillä
  11. Helsingin Sataman rahtimäärät kasvoivat alkuvuonna voimakkaasti
 5. Ulkomaat
  1. Poliisi ja mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen G20-kokouksen alla Hampurissa – Poliisi on lähettänyt lisävoimia, 160 poliisia loukkaantunut
  2. Trump vihjasi Venäjän saattaneen sekaantua USA:n vaaleihin – vierailu Puolassa kummastuttaa muuta Eurooppaa
  3. Sisäministeri Risikko vaatii EU-maita hoitamaan turvapaikan­hakijoita koskevat määrätavoitteet –”Odotamme, että muutkin hoitavat hommansa”
  4. Japanissa evakuoitu satojatuhansia tulvien takia – ainakin kolme kuollut, useita kateissa
  5. Yhdysvaltain hallituksen eettisen osaston johtaja erosi, taustalla erimielisyyksiä presidentti Trumpin kanssa
  6. Aseväkivalta varjosti Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää – yli sataa ihmistä ammuttiin Chicagossa
  7. Ranskan sisäministeri: Ranskassa estetty seitsemän terrori-iskua tänä vuonna
 6. Talous
  1. Uber vetää päätoimintansa Suomesta liki vuodeksi – ”Kas kun nyt vetäytyvät, kun kohta toiminta on luvallista”, kommentoi Taksiliiton hallituksen puheenjohtaja
  2. Perinnön saanut vanhus ihmetteli pankkinsa sijoitusneuvojien nopeaa soittoa – Pankit myöntävät tilihälyttimien käytön
  3. Koppi- ja avokonttorit voivat yhä hyvin – harva paiskii työt monitilatoimistossa tai yhteisöllisessä työtilassa
  4. Finnfund jättää Hondurasin patohankkeen – vastustus ja aktivistin murha olivat rahoittajille liikaa
  5. EU ja Japani pääsivät sopuun vapaakaupasta – tullimaksut muun muassa japanilaisautoista poistuvat asteittain
  6. IMF varoittaa Etelä-Afrikkaa talouden heikosta tilasta
  7. EKP valmistautuu elvytyksen asteittaiseen vähentämiseen
 7. Urheilu
  1. Loppuun palamisesta toipunut Venla Harju sekuntitaistelun voittaja – hämmentyi taas MM-mitalista: ”Ajattelin, että se tulisi paremmalla suorituksella”
  2. Pelvas kuritti Nomadsia
  3. Kalevan Rastin ottopoika ”Tero Kettunen” teki dramaattisen ja sykähdyttävän tempun – voitti uransa viimeisen henkilökohtaisen MM-startin: ”Tällainen ei ole normaali päivä”
  4. Jalkapallon siirtomarkkinat kuumenevat – Manchester United hankkii Zlatanille korvaajan 85 miljoonalla eurolla
  5. Painajaismainen alku kääntyi Kontiselle ja Peersille Wimbledonin nelinpelissä
  6. Koripalloliitto huolissaan Espoo Unitedista – Jussi Salonoja IS:lle: Seuran kohtalo selviää lähiaikoina, ”kaikki toistaiseksi auki”
  7. Golfin naisten Euroopan-kiertue on kriisissä – kilpailuja perutaan ja johtaja yritti paimenkirjeellä tukkia turhautuneitten pelaajien suut: ”Kisatauot tuntuvat ajan haaskaukselta”
  8. Mikko Iloselle harvinainen kierrostulos – tämän kauden mittapuulla: ”Onkin aikaa edellisestä”
  9. Vladimir Putinia vastustava šakkisuuruus Garri Kasparov palaa laudan ääreen – historian kuuluisimmasta tappiosta 20 vuotta
  10. Törkytempun kohteeksi joutuneen pyöräilijän perhettä uhkaillaan somessa: ”Ymmärtäkää, että tässä on kyse urheilusta”
  11. KuPSin valitus hylättiin – Salamin neljän pelin panna pysyy voimassa
  12. Ari-Pekka Liukkonen ui hurjan Suomen ennätyksen – nousi maailmanlistan kärkisijoille
  13. Toni Kohonen nousi kärkilyöntilastossa kaikkien aikojen ykköseksi – letkautti kommentin jatkosuunnitelmistaan
  14. Räikkönen kommentoi Bottas-kolareita – ”Tietysti siitä tulee isompi juttu”
  15. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Evakkoperheen pojasta oopperan kuninkaaksi – säveltäjä Aulis Sallinen sävelsi Olavinlinnan kunniaksi uutuuden ja pohtii maahanmuuttoa
  2. Savonlinnan oopperajuhlilla tänä vuonna nakuvaroitus ja ensi vuonna Tšaikovskin Patarouva
  3. Tämä mies loi oudon Loiri-imitaation, joka jää pyörimään kaikkien päähän – myös itsensä Vesa-Matti Loirin: Näin syntyi kesän hypnoottisin netti-ilmiö
  4. Sairaalamaailmaan sijoittuva elokuva on komeasti näytelty
  5. Oliivipuu on kaunis ja liikuttava – mutta melko yksinkertainen elokuva
  6. Googlen näköinen jättifirma romuttaa yksityisyydensuojaa sisäsiistissä tieteistarinassa
  7. Ilmaisrannekkeet vetävät eläkeikäisiä rockfestivaaleille – sadat jonottivat Ruisrockin ranneketta Turun kauppatorilla
  8. Äitiydestä kertova teos palkittiin Tanssiva karhu -runopalkinnolla
 9. Tiede
  1. Psykopaatti ei kykene ennakoimaan tekojensa seurauksia – tärkeä linkki aivoissa ei toimi
  2. Miksi kaikki tummat pilvet eivät sada vettä?
  3. Miksi leppäkertulla on pilkkuja?
  4. Miten ruoka maistuu suussa?
  5. Mitä on tähden polttoaine?
  6. Tietokoneiden käyttö pian yleissivistystä
 10. Mielipide
  1. Suomessakin tulisi tarjota murrosikää siirtävää hormonihoitoa transkokemusten takia
  2. Hyvä ja valmisteltu sote voidaan nyt saada aikaan
  3. Aito sote-uudistus näkyy myös asenteissa
  4. Kyminlinnan portit pitäisi avata yleisölle pikimmiten
  5. Koko toisen asteen koulutus on uudistettava
  6. Toive lapsesta ei ole elämyshakuisuutta
  7. Mitä lisäarvoa puun käyttö tuo kerrostalorakentamiseen?
  8. Myös nykymusiikki ottaa kantaa, jos vaivautuu kuuntelemaan
  9. Alueellista tasa-arvoa Helsingin lukioille
 11. Tänään
  1. Matti Rossi 1934–2017
  2. Onni Niemi 1938–2017
  3. Pihlajasaaressa urheilukesä
  4. Tapahtumia perjantaina 7. heinäkuuta
  5. Ilta Dorothyn ystävien seurassa
  6. Mitä löytyy pimeydestä?
 12. Radio ja TV
  1. Halvaantunut palkkaa seksiapua –intiimistä lehtiartikkelista kasvoi lämminhenkinen draama
  2. Uutuussarja The Young Pope näyttää paavin pyjamassa
  3. Viisi syytä ahmia Suomi-Areena
  4. Perjantain elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Trumpin väkivalta­lausunnot ajoivat hänet nurkkaan – yritysjohtajat pakenevat presidentin ympäriltä, republikaanit moittivat ja hallintoa kuvataan ”halvaantuneeksi”

  2. 2

   Elintärkeillä lääkkeillä rahastaneen Martin Shkrelin oikeudenkäyntiin oli mahdotonta saada puolueettomia valamiehiä – pöytäkirjat ovat hulvatonta luettavaa

  3. 3

   Tutkija tyrmää Pentti Linkolan ”todellisuuspakoiset” ajatukset: ”Niitä ovat viljelleet äärioikeistolaiset tai uskonnolliset fundamentalistit”

  4. 4

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  5. 5

   Miltä suomalainen näyttää tulevaisuudessa? Perimä muuttuu hitaasti, mutta sairastamme jo nyt meille uusia perinnöllisiä tauteja

  6. 6

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi ja sitten matemaattisen kaavan mukaan

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Pian Helsingin ainoaksi synnytyssairaalaksi jäävä Naistenklinikka on vakavissa sisäilmaongelmissa – Husin mukaan remonteista selvitään

  9. 9

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  10. 10

   Poliisi: Hengitysoireita aiheuttanut aine Mannerheimintiellä saattoi olla peräisin ruokapalosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  2. 2

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  3. 3

   Poliisi: Hengitysoireita aiheuttanut aine Mannerheimintiellä saattoi olla peräisin ruokapalosta

  4. 4

   Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

  5. 5

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi ja sitten matemaattisen kaavan mukaan

  6. 6

   Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

  7. 7

   Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

  8. 8

   Ensin Mikko sai kuulla olevansa liian lihava, sitten liian laiha ja lopulta liian naismainen – Jatkuva pilkka sai sairastumaan syömishäiriöön ja samalla kariutui myös rakkauselämä

  9. 9

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  10. 10

   Delfiininpoikanen ajautui rantaveteen Espanjassa ja kuoli vartissa, koska ihmiset halusivat ottaa kilvan kuvia sen kanssa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

  2. 2

   Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

  3. 3

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  4. 4

   HS testasi eineslihapullat: Raati löysi kaksi pyörykkää, jotka nousivat ylitse muiden

  5. 5

   Unitutkija: Suomalaisten ruokailurytmi vaikeuttaa nukahtamista – Päivän pääateria kannattaisi syödä vasta illalla

  6. 6

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  7. 7

   Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään – ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

  8. 8

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  9. 9

   Nyt on jollakulla ollut ylimääräistä aikaa: Malminkartanon täyttömäen portaiden yli 200 askelmaa maalattiin valkoisiksi keskiviikkoyönä

  10. 10

   On yksinkertaisesti väärin olla rikas

  11. Näytä lisää