Päivän lehti 11.4.2017
Päivän lehti 11.4.2017

Yhden naisen protesti mullisti Tuusulan – Ykkösnaisensa Sanna Kervisen hylännyt kokoomusjohtaja ei kadu tempaustaan

Tuusulassa Sdp nousi valtaan ensi kertaa 25 vuoteen: siitä on kiittäminen äänikuningatarta Satu Taiveahoa sekä kokoomuksen keskinäistä riitaa pormestarimallista. Nyt paikka olisi tarjolla Taiveaholle, mutta hän haluaa vielä miettiä.

Neljännesvuosisata valtaa suli sunnuntaina tyhjiin Tuusulan kokoomukselta. Kuntavaaleissa ykköseksi kiisi nykyiseltä kolmossijalta Sdp erityisesti huiman kannatuksen keränneen Satu Taiveahon äänien turvin.

Kokoomuksen romahdus ei silti henkilöidy Taiveahoon vaan kuluneen vaalikauden ykkösnaiseen, nykyisen kunnanhallituksen puheenjohtajaan Sanna Kerviseen.

Kello oli 15.50 helmikuun viimeisenä päivänä, kun Sanna Kervinen sai kunnansihteeriltä eteensä lomakkeen. Hänellä oli kymmenen minuuttia aikaa hankkia itselleen kymmenen allekirjoitusta kannatusyhdistykseen.

Kokoomus oli salaa pudottanut Kervisen listoiltaan.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

”Ajattelin, että ovatko he valmiit menemään näin pitkälle. Mielestäni se oli röyhkeää, ala-arvoista ja raukkamaista.”

Sen enempää Kervisellä ei ollut aikaa miettiä. Hän otti lomakkeet käteensä ja juoksi yläkertaan, missä on iso osa työhuoneista. Kun hän näki ensimmäiset työkaverit, hän huusi heitä allekirjoittamaan. Ihmisiä tuli työhuoneistaan ihmettelemään, mitä tapahtuu.

”He ymmärsivät heti, mistä on kyse ja allekirjoittivat.”

Saatuaan kokoon tarvittavan määrän allekirjoituksia Kervinen kiirehti takaisin kunnansihteerin huoneeseen ja täytti tarvittavat tiedot. Lähes viime hetkellä.

”Lomakkeessa oli aika 15.58. Allekirjoituksia oli lopulta yksitoista.”

Hän pääsi mukaan kuntavaaliehdokkaaksi ja vaaleissa näytti hänet syrjäyttäneelle kokoomukselle niin sanotusti närhen munat.

Kervisen lähtiessä työhuoneestaan vastaan tulee kuntakehitysjohtaja Marko Härkönen, joka rientää halaamaan ja onnittelemaan.

Kervinen mainitsee saaneensa jatkuvasti kannustusta ja sunnuntai-illasta lähtien onnitteluja kuntalaisilta.

”Äänestin ensi kertaa naisehdokasta”, Kervinen siteeraa yhtä tekstiviestiä.

”Vaaliteltalla ihmiset eivät olleet harmissaan tai tuohtuneita vaan raivoissaan. Heistä ehdokasasettelussa tapahtuneet käänteet olivat loukkaus demokratiaa kohtaan.”

Vaalitulokset tukevat käsitystä: Kervinen sai yksin 1 011 ääntä. Kokoomus taas menetti kannatuksestaan seitsemän prosenttiyksikköä verrattuna viime kuntavaaleihin. Se tarkoittaa kolmea valtuustopaikkaa. Tulevassa valtuustossa vaalivoittaja Sdp saa paikkoja 13 ja kokoomus 12.

Kokoomuksen tappiolla on tosin toisetkin kasvot. Kervisen hylkäämisestä on vastuussa puolueen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jyri Paavola. Hän itse vähättelee kähinän vaikutusta tulokseen.

”Ehkä se yhden paikan vei, mutta ei meille huonosti käynyt. Sdp:llä oli niin nimekäs yksi nainen, ettei meillä ollut ketään yhtä isoa nimeä laittaa tilalle”, Paavola sanoo.

Siinä Paavola on oikeassa, että Taiveaho keräsi Tuusulan äänikuningattarena yksin neljäsosan Sdp:n runsaan 4 000 äänen voittopotista.

Tuusulan Sdp:n vahva mies, nykyisen valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg myöntää Taiveahon ansiot auliisti. Mitä siitä seuraa, onkin Lindbergille jo vaikeampi kysymys.

Kuntavaalien kuohunta kumpuaa Tuusulassa pormestarimalliin siirtymisestä. Kervinen vastusti poliittisen ykkösjohtajan tuloa, ja puolueen taustavaikuttajat näyttävät halunneen soraäänet häiritsemästä uudistusta.

”Valtuustoryhmän enemmistö on vastustanut pormestarimallia. Kokoomuksen vahvat taustavaikuttajat ovat olleet siitä näreissään. Juhani Sjöblom on yksi keskeisistä taustavaikuttajista”, Kervinen sanoo.

Vaalivoittajalla Sdp:llä on ensisijainen oikeus paikkaan. Pienehkössä 51-paikkaisessa valtuustossa se ei onnistu automaattisesti, kuvaa Sdp:n Lindberg. Pitää tehdä sopimus.

”Nyt me vedämme neuvottelut ja on meillä varmaan etuhuuto-oikeus, mutta muiden pitää hyväksyä se. Emme ole päättäneet, kuka se on”, Lindberg sanoo.

Lopulta Sdp:n kunnallisjärjestö päättää, kuka on ryhmän ehdokas. Lindberg ei kiistä, etteivätkö todennäköiset vaihtoehdot ole hän tai Taiveaho. Paine Taiveahon suostumiseksi on olemassa jo pelkän äänieron takia, huomauttaa Kervinen.

Taiveaho keräsi 1 059 ääntä, Lindberg 184. Taiveaho itse kertoo vielä välttelevänsä vastaustaan. Hän sanoo palanneensa työelämään vuoden alussa ja toteaa, että vaativassa pormestarintyössä pitäisi sovittaa yhteen puolison, kansanedustajan ja myös kuntavaaleissa runsaan äänisaaliin keränneen Antti Kaikkosen (kesk) poliittinen ura sekä kolme- ja viisivuotiaiden lasten hyvinvointi.

”Mutta haluan ainakin johonkin selvään tehtävään Tuusulassa enkä halua jäädä rivivaltuutetuksi”, Taiveaho sanoo.

Taiveaho tunnetaan pitkäaikaisena poliitikkona. Hän on puhunut julkisesti myös lapsettomuudestaan ja sijaisvanhemmaksi päätymisestään.

Entä vaalisopan keittäjä, Paavola? Kaduttaako häntä?

”Kervinen on nyt tavallinen rivivaltuutettu. En hoitaisi ehdokasasettelua eri tavalla, sillä meillä on nyt erittäin hyvä yhtenäinen ryhmä. Nyt se [Kervinen] yksin kuvittelee kaatavansa pormestarihankkeen”, Paavola sanoo.

Kervinen puolestaan sanoo olevansa surullinen kokoomuksen puolesta. Hänen mukaansa puolueen toiminta oli demokratian loukkaamista.

Kervinen kertoo, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpokin soitti hänelle vaalilistahäsäkän jälkeen ja ihmetteli Tuusulan paikallisosaston toimintaa.

Kervisen mukaan Tuusulan kokoomus ei voi sivuuttaa tapahtunutta.

”Totta kai se vaikuttaa. Olisi käsittämätöntä ylimielisyyttä, jos ajateltaisiin, että sillä ei olisi mitään merkitystä.”

Kierros kaupungilla tukee tätäkin Kervisen näkemystä.

”Kokoomus ampui itseään jalkaan” totesi kauppakäynnillä ollut Kyösti Heiskanen.

”Se oli kaikkien aikojen isoin tupellus. Miten lienee järki seisonut siinä kohti?”

Pirkko Tuomelan mielestä kyse oli myös sukupuoliasiasta.

”Miten naisia voidaan tuolla tavoin pistää alta lipan?”

Sini Nousiainen piti erityisen törkeänä sitä, että Kervinen pudotettiin listalta salaa.

”Hänen äänimääränsä oli hyvä näpäytys puolueelle”, Nousiainen sanoi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuntavaalit 2017
 • Tuusula
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Tolkuton äänisaalis tekee Vapaa­vuoresta myös Helsingin kokoomuksen ”kuninkaan” – äänistä on hyötyä kukko­tappelujen hillitsemisessä, arvioi Osmo Soinin­vaara
  2. Tähtitietelijät yrittävät ottaa maailmanhistorian ensimmäistä kuvaa mustasta aukosta – Miten se on mahdollista?
  3. Kiinassa teloitettiin viime vuonna enemmän ihmisiä kuin muissa maissa yhteensä – Yhdysvalloissa määrä oli pienempi kuin vuosikymmeniin
  4. Finnairin lennoilla pääsee pian verkkoon mutta ei ilmaiseksi – Nettiyhteydestä on tullut kilpailuvaltti kaukoliikenteessä
 2. Pääkirjoitus
  1. Moni kärkiehdokas pelasti puolueensa
  2. Menestyvät alueet käyttivät äänioikeutta tehokkaasti
  3. Kulttuurihanke, joka tavoittaa kokonaisen ikäluokan
  4. Moni nuori aikuinen ei enää ymmärrä sanoja ynseä ja joutilas – mutta onko sillä väliä?
  5. Kuinka Suomeen saataisiin lisää lapsia?
  6. Perussuomalaisille tuli yllättävän iso mätky
 3. Kotimaa
  1. Kokoomus kahmi Helsingin rikkaimmissa osissa jopa puolet äänistä – romahtanut Sdp sinnittelee enää muutamissa yksittäisissä lähiöissä
  2. Helsingin kokoomus ottaa askeleen oikealle, vihreät vasemmalle – puolueiden näkemys­erot voivat antaa feministeille yllättävän valta-aseman
  3. Demarit ovat Helsingissä enää varjo entisestä valtapuolueesta – ”Trendi on jatkunut meillä pitkään”
  4. Tappouhkauksia ihonvärinsä takia saanut Suldaan Said Ahmed nousi valtuustoon – ”Aion tehdä Helsingistä rasismista ja syrjinnästä vapaan kaupungin”
  5. 30-vuotias seitsemän lapsen yksinhuoltaja Habiba Ali nousi Espoon valtuustoon – ”Suomeen oli hyvä tulla 1990-luvulla, nyt on toisin”
  6. Kauniaisten aika Rkp:n ”yksipuoluekaupunkina” on ohi – kokoomuksen ääniharava Ala-Reinikka uskoi klarinetinsoittoon ja hernerokkaan
  7. Kokoomus yhä Nurmijärven suurin
  8. Vantaan vaalien jättiyllätys: Homekoulujen kunnostamista vaativa sisäilmaryhmä sai peräti kuusi jäsentä valtuustoon
  9. Miksi vaalitulos valmistui vasta aamuyöllä? ”Laskennan pitäisi sujua, vaikka mukana olisi vähän tumpelompaakin väkeä”
  10. Yhden naisen protesti mullisti Tuusulan – Ykkösnaisensa Sanna Kervisen hylännyt kokoomusjohtaja ei kadu tempaustaan
  11. Sdp odottaa yhä vaalivoittoaan – puolue tarvitsee uusia ”sosiaalidemokraattisia linnakkeita”
  12. Maria Ohisalo vietti maanantain onnittelujen vyöryssä, mutta sekä hänelle että vihreille vaalivoitto on tulevien kamppailujen avaus
  13. Opiskelija Bella Forsgrén, 25, syntyi Etiopiassa, kasvoi maaseudulla suurperheessä – ja on nyt vihreiden juhlittu äänikuningatar Jyväskylässä
  14. Pieniä vallankaappauksia, yhden asian liikkeitä ja uusia kasvoja – kuntavaaleissa tehtiin läpimurtoja useilla resepteillä
  15. Alexander Stubb on todennäköisin vaihtoehto Jan Vapaavuoren paikalle Euroopan investointipankkiin
  16. Jehovan todistajien ei tarvitse käydä armeijaa, syrjiikö se totaalikieltäytyjiä? – Periaatteellisesti merkittävä valitus etenemässä hovioikeuteen
  17. Etsinnät päättyivät: vaarallista brasilialaislihaa ei löytynyt suomalaisista varastoista
  18. Vientiliitot kovistelivat hallitusta puolivälitarkastelun alla – ”keskityttävä teollisuuden kilpailukykyä parantaviin toimiin”
  19. Hovioikeus ei myöntänyt Sebastian Tynkkyselle jatkokäsittelylupaa
  20. 24-vuotias mies kuoli putkassa Turussa
  21. Simo Lampinen oli kuvassa toinen oikealta
  22. Topeliuksenkadulle ei tule vielä ratikoita
 4. Kaupunki
  1. Koulukuraattorit päivystävät nyt Instagramissa ja Whatsappissa Vantaalla – vastaa HS:n kyselyyn somen käytöstä koulutyössä
  2. Huoltomies loukkaantui vakavasti jäätyään puristuksiin Vallilassa
  3. R-kioskit ovat vastedes auki läpi vuorokauden Kampin keskuksessa ja Helsingin päärautatieasemalla – 24/7-kioskeja tulossa ehkä lisääkin
 5. Ulkomaat
  1. Syyttäjä vaatii 39-vuotiasta Rakhmat Akilovia vangittavaksi epäiltynä Tukholman iskusta
  2. Radikaali Jean-Luc Mélenchon on ampaissut hetkessä Ranskan vasemmiston ykkös­ehdokkaaksi – sotkee jo Le Penin ja Macronin kaksintaistelua
  3. DDR:n kadotessa häipyi myös Lenin-vaunu – natsi-Saksan tyly lomakombinaatti sen sijaan rumentaa maisemaa aina vain
  4. Koulussa ammuttiin Kaliforniassa – kolme ihmistä kuoli
  5. Espanjan ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri kuoli nuorena – muistetaan vierailustaan sotilaiden luona Afganistanissa seitsemännellä kuulla raskaana
  6. Johtavat teollisuusmaat pyytävät USA:ta painostamaan Venäjää, jotta se vetäisi tukensa Syyrian al-Assadilta
 6. Talous
  1. Parjatut yritystuet joutuvat hallituksen leikkaussaksien alle kehysriihessä – HS kokosi listan tuista, joista leikkaamalla hallitus saa lisärahaa innovaatioihin
  2. HS:n raati testasi suklaamunat – klassikko nousi sekä aikuisten että lasten suosikiksi
  3. Tv-retki tuli Sanomalle kalliiksi – nyt yhtiö myy hollantilaisen SBS-kanavan, jonka piti viedä mediayhtiö uudelle aikakaudelle
  4. Kultakaivos Raahessa saatetaan käynnistää uudelleen – ruotsalaisyhtiö teki esisopimuksen
  5. Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – voivat johtaa 140 työntekijän irtisanomiseen
  6. Pankkijätti Barclaysin toimitusjohtaja yritti kaivaa ilmiantajan henkilöllisyyden esille – viranomaiset käynnistivät tutkinnan
  7. Teollisuustuotanto notkahti helmikuussa
 7. Urheilu
  1. Kristian Kuusela niittasi vaaditun ratkaisun – ”En jaksa hirveästi juhlia omia maalejani”
  2. JYP pelasi voiton perjantaina kuolleelle ikifanilleen Mikko Jaatiselle
  3. Winnipeg vahvisti: Patrik Laine ei tule MM-kisoihin
  4. Valkeakosken suupaltti nousi hyljeksitystä pelaajasta kovaa jälkeä tekeväksi menestyjäksi Klubiin
  5. HJK jatkaa mestarin tahdissa – nyt tuli apua tuomareiltakin
  6. HJK-kärki Morelosin markkina-arvo jatkaa tasaista kasvuaan
  7. Suomalaistulokkailla hurja kausi NHL:ssä – Laine, Aho ja Rantanen loistivat
  8. MM-kultamitalisti Tero Lehterä SaiPan ensi kauden valmentajaksi
  9. Espanjan Sergio Garcian major-pettymysten sarja päättyi vihdoin Mastersissa: ”Aion nauttia tästä loppuelämäni”
  10. Barcelona törmää Juventuksen kivikovaan puolustukseen – Dortmund ja Monaco valmiina maali-iloitteluun
  11. Vähälle peliajalle HJK:ssa jäänyt Mikael Forssell siirtyy HIFK:hon: ”Uskon tuovani lisäarvoa joukkueelle”
  12. Ylivoimainen EräViikingit takoi välierässä yhdeksän maalia – valmentaja toi maalariasun pukukoppiin
  13. Tuloksissa muun muassa NHL:n pistepörssin kärki
 8. Kulttuuri
  1. ”Tulin ensi-iltaan ja järkytyin” – Kaija Saariahon silvottu ja kellariin unohdettu sävellys löytyi nyt, kun säveltäjä on maailmankuulu
  2. Miki Liukkosen, 27, romaani infoähkystä on yksi vuosikymmenen tärkeimmistä romaaneista
  3. Elokuvateatteri Maxim avataan uudestaan vuoden lopussa
  4. Sata vuotta nykytaiteen vihaamista: Tämän takia Duchampin pisoaari on ikuinen paheksuttavan nykytaiteen symboli – ja maailman vaikutusvaltaisin teos
  5. Suosikkisarja Solsidanista tehdään suomalaisversio Onnela – myös raivostuttava, riemastuttava Ove saa suomalaisvastineen
  6. Tästä podcastista nyt kohistaan: Serialin tekijöiden S-Town rikkoo ennätyksiä, ladattiin ensimmäisellä viikolla 16 miljoonaa kertaa
 9. Tiede
  1. Varhaiset antibioottikuurit voivat muuttaa pysyvästi aivoja ja käytöstä
  2. Kylmyys parantaa itsehillintää – jo pelkkä kuva talvesta vahvistaa kontrollia
 10. Mielipide
  1. Luonto ja ympäristö jäävät uudistusten jalkoihin
  2. Virkamiehen ei pitäisi asettua ehdokkaaksi
  3. Nettiäänestyksen tietoturvassa on aukkoja
  4. Opintopolut pitäisi avata joustavasti jo ennen korkeakouluopintoja
  5. Destia jauhoi ketokukat maan tasalle
  6. Korvausten muutoksilla vähennetään lääkehävikkiä
  7. Torjuntavoitto tekee häviämisestä helpompaa
  8. Populismi nujertuisi vastaäänillä
  9. Nettiäänestys ei ole luotettava
  10. Viisas kunta tukee taidetta
 11. Tänään
  1. Äiti poltti itsensä, isä karkasi ja kuoli – 19-vuotias Letwin Chakanetsa kiertää Suomen kouluissa ja kertoo orpolapsen elämästä
  2. Antti Pesonen 1963–2017
  3. Osmo Pitkänen 1929-2017
  4. Venlan kaksoset päiväkävelyllä
  5. Tapahtumia tiistaina 11. huhtikuuta
  6. Musiikkimatka Espanjaan
  7. Ruotsin talous­menestyksen syyt
 12. Sarjakuvat
  1. Wumo
  2. Fingerpori
  3. Viivi ja Wagner
  4. Lassi ja Leevi
  5. Harald Hirmuinen
  6. Rip Kirby
 13. Radio ja TV
  1. Kädet ylös, tämä on Loop!
  2. Reinikaisen perinne ei ole jatkunut
  3. BBC ei tilannut sarjaa, joka nyt pyörii Ylellä – sisältää seksiä, törkeää kieltä ja anoppivitsejä
  4. Tiistain elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  2. 2

   Luteiden saastuttamat tavarat päätyivät epäonnisten dyykkarien matkaan Espoossa – ”Ettehän missään tapauksessa koske lavan sisältöön”, asukkaille ohjeistettiin

  3. 3

   Keinokuituvaatteet tuhoavat meriä ja voivat vaarantaa ihmisten terveyden, mutta moni ei tiedä sitä – ”Fleece on erityisen haitallista”

  4. 4

   Liika istuminen pidentää selän lihaskalvoja, ja siksi asentomme painuu kasaan – Uusi treenimuoto voi auttaa selkävaivoihin

  5. 5

   Oletko miettinyt, mikä merkitys kiky-tunneillasi on viennin piristymiseen? Elinkeinoelämän tutkimuslaitos selvitti asiaa

  6. 6

   ”Kuvaaminen on hyvin vaarallista” – Narcos-sarjan työntekijä ammuttiin autoonsa, ja nyt ”maailman häikäilemättömimmän” huumeparonin veli uhkailee Netflixiä

  7. 7

   Päivähoidon maksut alenevat – keskituloisen kahden lapsen perheen maksut laskevat yli 1 200 euroa vuodessa

  8. 8

   Mitä uusi talouden tutkimusyksikkö oikein merkitsee – havahtuiko ”kaiken maailman dosenteista” sanaillut Sipilä tieteellisen tiedon tärkeyteen?

  9. 9

   Voimakas maanjäristys ravisteli Meksikon pääkaupunkia tuhansia tappaneen järistyksen vuosipäivänä

  10. 10

   Lapsi tunnusti murhan 16 vuotta sitten Ruotsissa mutta kiistää nyt – syyttäjä selvittää, pitäisikö tapaus tutkia uudelleen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  2. 2

   Luteiden saastuttamat tavarat päätyivät epäonnisten dyykkarien matkaan Espoossa – ”Ettehän missään tapauksessa koske lavan sisältöön”, asukkaille ohjeistettiin

  3. 3

   Keinokuituvaatteet tuhoavat meriä ja voivat vaarantaa ihmisten terveyden, mutta moni ei tiedä sitä – ”Fleece on erityisen haitallista”

  4. 4

   Ammattikouluissa ei tarvitse osata mitään saadakseen tutkinnon, arvioi tutkija – HS:n kyselyn mukaan opettajilla on paine päästää kaikki läpi kursseista

  5. 5

   Teinitytön parkkihallissa Keravalla raiskanneelle ja lapsia hyväksikäyttäneelle miehelle jälleen tuomio – seksiä 12-vuotiaan tytön kanssa

  6. 6

   Koulutaksi jätti 7-vuotiaan autistilapsen yksin parkkipaikalle Espoossa – Yritys: Kuljettaja ei saisi tällaisissa tapauksissa kuunnella lasta

  7. 7

   Suomeen perustetaan uusi taloustieteen huippuyksikkö, johon tulee 15 uutta virkaa – Sipilä: ”Olen huomannut, miten tärkeää tutkimukseen perustuva tieto on”

  8. 8

   Jari Sillanpään huumedraama etenee pikavauhtia alkusysäyksestä kliimaksiin – tarinan huippukohta nähdään jo puolentoista viikon päästä Oulussa

  9. 9

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  10. 10

   Päivähoidon maksut alenevat – keskituloisen kahden lapsen perheen maksut laskevat yli 1 200 euroa vuodessa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  2. 2

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  3. 3

   Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy

  4. 4

   Kymmeniä Suomi iskee -mielenosoittajia saapui Kolmen sepän patsaalle vastustamaan turvapaikanhakijoita – sitten tapahtui jotain ennennäkemätöntä

  5. 5

   Mittaatko onnea väärillä mittareilla? Hyvään elämään on olemassa vain yksi lääke

  6. 6

   ”Meidän on nyt mentävä”, sanoi poika ja joi myrkyn siskojensa kanssa – Kiinan ”hylättyjen lasten kaupunki” on täynnä lohduttomia tarinoita

  7. 7

   Ani Kellomäki sai 17-vuotiaana syöpädiagnoosin – mutta hänen suurin tragediansa väijyi äidin huoneen oven takana

  8. 8

   Meitä on pissattu silmään – pelätty kemikaali on varsin harmiton

  9. 9

   ”Hirvittäviä kuvia” huippupoliitikoista ottanut kuvaaja sai viime vuonna valtioneuvoston kanslian kimppuunsa – Nyt hän kutsui näyttelyyn kaikki ministerit, mutta yksikään ei tullut

  10. 10

   Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

  11. Näytä lisää