Päivän lehti 13.12.2016
Päivän lehti 13.12.2016

HS selvitti pääkaupunkiseudun museoiden sisäänpääsymaksuja

Pääkaupunkiseudulla on lähes 80 erilaista museota. Näistä 26:een pääsee maksutta, ja usealla isolla museolla on ilmaispäiviä.

Museoon pääsee monella hinnalla.

HS vertaili pääkaupunkiseudun museoiden lippujen hintoja, ja tulokset ovat kulttuurin ystävien kannalta varsin lohdulliset. Taiteeseen tutustumisen ei tarvitse Suomessa köyhdyttää. Tiheään museoissa käyville erilaiset etukortit tuovat lisäksi huomattavaa säästöä.

Aikuisen pääsylipun hinta vaihtelee museokohtaisesti 0–15 euron välillä. Lapsilta ja nuorilta ei yleensä peritä maksua tai lippu maksaa muutamasta kolikosta korkeintaan 8 euroon.

Jos kukkarosta löytyy S-etukortti tai HBL-kortti, alennusta saattaa herua. Muista myös työnantajan myöntämät kulttuurisetelit, ne kelpaavat maksuvälineeksi moneen museoon.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet pääsevät museoon usein alennetulla hinnalla. Yhteislippu useampaan museoon tai perhelippu tulee myös edullisemmaksi.

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu. Se käy yli 240 museoon Suomessa. Kortti tuli markkinoille toukokuussa 2015 ja sitä on myyty jo 85 000 kappaletta.

Museokortti kannattaa hankkia, jos aikoo käydä vuoden aikana monessa museossa. Helsinki Cardilla voi tehdä muutaman päivän täsmäiskun museoihin ja lisänä saa paljon muita etuja.

”Museokortteja hankkivat erityisesti nuoret kaupunkilaiset, joilla on aikaa ja intoa kulttuurille sekä aktiiviset seniori-ikäiset”, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Kynnys poiketa museoon on madaltunut, koska Museokortilla pääsylippua ei tarvitse ostaa. Innokkaimmat käyttäjät ovat vilauttaneet korttia jopa 70 kertaa vuoden aikana, lisää Honkanen.

Helsinki Card on kaupunkikortti, jolla tutustuu kätevästi Helsingin nähtävyyksiin. Kortilla pääsee moneen museoon ilmaiseksi tai alennuksella, ja se käy maksuvälineeksi joukkoliikenteessä.

”Suomenlinna on suosittu kohde. Helsinki Cardiin kuuluu lauttamatkat, opastettu kävelykierros, lyhytfilmi ja pääsy museoihin”, kertoo Marianne Saarinen Strömma Finlandista.

Kulttuuria kaikille -palvelun kehittämällä Kaikukortilla pääsee maksutta suureen osaan Espoon kulttuuritapahtumista. Kaikukortti on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät voi tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi muuten käyttää kulttuuripalveluja.

”Kaikukortin saavat Kaikukortti-verkostoon kuuluvien sosiaali- ja terveysalan yhteisöjen asiakkaat. Sillä pääsee ilmaiseksi Näyttelykeskus WeeGeen museoihin, Gallen-Kallelan museoon ja Talomuseo Glimsiin”, kertoo Helena Sarjakoski Espoon kaupungin kulttuuriyksiköstä.

Maamme suurimmat taidelaitokset juhlivat Suomen itsenäisyyden juhlavuotta 2017 tuomalla markkinoille Kulttuurisatasen. Sata euroa maksava Kulttuurisatanen on Kansallismuseon, Kiasman, Ateneumin, Sinebrychoffin taidemuseon, Kansallisoopperan ja -baletin ja Kansallisteatterin yhteislippu.

Jos museoon yksin lähteminen ei houkuttele tai se on vaikeaa, seuraksi voi pyytää vapaaehtoisen kulttuurikaverin. Kulttuurikaveritoimintaa tarjoavat Espoon kulttuuriyksikkö ja Helsingin kulttuurikeskus. Kulttuurikaverin kanssa pääsee ilmaiseksi tai alennuksella moniin museoihin. Kulttuurikaverin seura, lippu ja opastus ovat ilmaisia.

Monessa museossa järjestetään myös ilmaisia ja maksullisia yleisöopastuksia. Joistakin museoista voi tilata opastuksia myös erityisryhmille, kuten selkokielellä, viittomakielellä tai kuvailutulkkauksella.

Museoon voi poiketa myös kotisohvalta. Kauniaisten virtuaalimuseo sijaitsee kaupungin verkkosivuilla, ja se on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina. Tämän lisäksi Suomen museoliiton verkkosivulta, museoliitto.fi/verkkonäyttelyt, löytyy lähes 60 kotimaista verkkonäyttelyä.

Museoiden aukiolo kannattaa aina tarkastaa etukäteen. Moni museo on kiinni maanantaisin tai auki vain muutamana päivänä viikossa. Jotkut museot ovat avoinna vain yhtenä päivänä kuukaudessa, toiset taas sulkeutuvat talveksi. Juhlapyhien aukioloajat poikkeavat normaalista.

Esteettömyystiedot kannattaa tarkistaa etukäteen. Tiedoista selviää, pääseekö pyörätuolilla tai lastenvaunuilla kulkemaan, löytyykö esteetön wc ja pyörätuolimerkillä varustettu pysäköintipaikka.

Kahvikupponen kruunaa museokierroksen. Tiedot museon muista palveluista, kuten kahvilasta, ravintolasta, museokaupasta ja paikoituksesta löytyvät joko soittamalla museoon tai verkkosivuilta.

Rentoa tarinaa museoista sosiaalisessa mediassa

Sara Tyynysniemi ja Joonas Saukkonen kirjoittavat rehellisellä ja rennolla otteella museokokemuksistaan Museomafia-blogiin. ”Innostuimme museoista, kun sain Museokortin joululahjaksi äidiltäni. Hauska sattuma, sillä olin ostanut samanlaisen lahjan äidilleni, kertoo markkinointi- ja henkilöstöpäällikkö Tyynysniemi.

Pariskunnan ensimmäinen yhteinen museokäynti suuntautui Designmuseoon ja sen jälkeen Saukkonenkin hankki oman Museokortin. ”Äitini on neuvonut, että jokaisessa uudessa kaupungissa tai maassa pitää käydä vähintään yhdessä museossa, kertoo museoita pienestä pitäen kolunnut Tyynysniemi.


Saukkosen aiemmat museokäynnit ajoittuvat kouluaikaan.

”Idean blogiin sain, kun huomasin, että netistä ei löytynyt kirjoituksia museoista, ainakaan nuorilta ja kevyemmällä näkökulmalla”, kertoo digimarkkinoinnin asiantuntijana työskentelevä Saukkonen.

Blogia pariskunta kirjoittaa harrastuspohjalta, ja pyrkimys on käydä ainakin pari kertaa kuukaudessa museoissa.

”Pidämme designista ja modernista taiteesta, mutta mieli on avoinna kaikelle. Museo­kortilla voi piipahtaa vaikka vartiksi sellaisiin museoihin, missä ei yleensä kävisi”, kertoo pariskunta.

Suosikikseen Saukkonen nimeää Designmuseon, sillä hän tykkää käytännöllisistä asioista. Tyynysniemeä viehättää Kiasma, ja siellä hän aikookin pistäytyä uudelleen.

”Samaan museoon voi ehdottomasti mennä useammankin kerran. Isompia museoita ei välttämättä kerkeä parissa tunnissa kiertää, ja monessa museossa näyttelyt vaihtuvat tiheästi”, kertoo Tyynysniemi.

Positiivinen yllätys oli Helsingin kaupunginmuseo. Lapsiystävällisyyden lisäksi Aikakone-näyttelyn 3D-laitteet saivat erityismaininnan bloggareilta.

”Virtuaalilaseilla pääsi kurkistamaan Helsinkiä eri vuosikymmeniltä”, kertoo Saukkonen.

Pariskunta arvostelee museokokemuksiaan fiilispohjalta.

”Kokonaiskokemukseen vaikuttaa näyttely ja esimerkiksi se, löytyykö kiva kahvila tai ravintola”, lisää Tyynysniemi.

HAM Helsingin taidemuseon Yayoi Kusaman näyttelyyn pariskunnalla oli kovat odotukset. Kumpaakin viehättivät eniten huoneet, joihin pääsi sisälle ”pallo- ja kurpitsamaailmoihin”.

”Aika harvoin teoksia pääsee kokemaan niin vahvasti sisältä käsin, ihan kirjaimellisestikin. Pisteitä molemmilta 4/5.”

Museomafia löytyy www.museomafia.wordpress.com ja lisäksi @museomafia tunnisteella Facebookista, Twitteristä, Instagramista ja Messengeristä.

 

ILMAISET MUSEOT JA ILMAISPÄIVÄT

Vapaa sisäänpääsy museoihin:

Huvilamuseo Villa Rulludd, Espoo

Koulumuseo Lagstad, Espoo

Suomen Kellomuseo, Espoo

Kivimuseo, Geonäyttely, Geologian tutkimuskeskus, Espoo

Polyteekkarimuseo, Espoo

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Helsinki

Hakasalmen huvila, Helsinki

Ratikkamuseo, Helsinki

Ruiskumestarin talo, Helsinki

Työväenasuntomuseo, Helsinki

Diamus Helsingin Diakonissalaitoksen museo, Helsinki

Taidekoti Kirpilä, Helsinki

Suomen Pankin rahamuseo, Helsinki

Nordean pankkimuseo, Helsinki

Helsingin väestönsuojelumuseo, Helsinki

Helsingin yliopistomuseo, Helsinki

Päivälehden museo, Helsinki

Pelastusarmeijan museo, Helsinki

Reitzin säätiön kokoelmat, Helsinki

Tullimuseo, Suomenlinna, Helsinki

Hoitotyön koulutuksen museo, Helsinki

Näkövammaismuseo, Helsinki

Vallilan siirtolapuutarhamuseo, Helsinki

Koripallomuseo, Helsinki

Vantaan taidemuseo Artsi, Vantaa

Vantaan kaupunginmuseo, Vantaa

 

MUSEOIDEN ILMAISPÄIVÄT

Näyttelykeskus WeeeGee, Espoo, perjantaisin klo 17–19


Talomuseo Glims, Espoo, keskiviikkoisin

HAM Helsingin Taidemuseo, Helsinki, kuukauden viimeisenä perjantaina klo 16–19

Kiasma, Helsinki, kuukauden ensimmäisenä perjantaina

Tekniikkamuseo, Helsinki, torstaisin

Arkkitehtuurimuseo, Helsinki, kuukauden ensimmäisenä perjantaina

Designmuseo, Helsinki, kuukauden viimeinen tiistai klo 17–20 (ei kesäkuukausina)

Suomen Kansallismuseo, Helsinki, perjantaina klo 16–18, ei koske erikoisnäyttelyitä.

Sinebrychoffin taidemuseo, Helsinki, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17–20

Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki, kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17–20.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, kuukauden ensimmäisenä perjantaina, talvisin klo 13–16 ja kesällä klo 14–17

 

HINTAESIMERKKEJÄ MUSEOISTA

Normaalihintaiset aikuisten liput alla oleviin museoihin maksavat yhteensä 81 euroa. Museokortilla ja Helsinki Cardilla nämä museot ovat ilmaisia.

Näyttelykeskus WeeGee 12€

Ateneumin taidemuseo 15€

Designmuseo 10€

HAM Helsingin taidemuseo 10€

Nykytaiteen museo Kiasma 12€

Kansallismuseo 10€

Sinebrychoffin taidemuseo 12€

 

MUSEOKORTTIEN VERTAILU

Museokortti

Hinta

59€

Mitä sillä saa?

Museokortilla pääsee ilmaiseksi yli 240 museoon Suomessa, ja pääkaupunkiseudulla se käy yli 40 museoon. Kortti on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä lähtien. Museokorttilaisille järjestetään museoklubeja ja edullisia klubimatkoja. Museokortti-kohteet löytyvät museot.fi-sivulta.

www.museot.fi

Helsinki Card CITY

Hinta aikuiset/lapset

24h 44€/22€

48h 54€/27€

72h 64€/32€

5/1€ etu S-kortilla

3€ alennus verkkokaupasta

Hintoihin 2€/1€ korotus 2017

Mitä sillä saa?

Helsinki Cardilla pääsee ilmaiseksi tai alennuksella 20 pääkaupunkiseudun museoon. Kortti on voimassa ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Helsinki Card käy matkalippuna julkisissa liikennevälineissä ja Suomenlinnan lautalla. Lisäksi se sisältää ilmaisen sightseeing-kierroksen bussilla ja laivalla. Lisäksi se tarjoaa lukuisia alennuksia nähtävyyksiin, ravintoloihin, kauppoihin, kierroksille ja konsertteihin. Kortin mukana on Helsinki Card opaskirja, jossa on kaupungin kartat, ohjeita ja vinkkejä. Helsinki Card REGION -kortilla on lisäksi seutulippuoikeus. Lisätietoja osoitteessa www.helsinkicard.com

Oikaisu 13. 12. klo 14.55: Korjattu Hakasalmen huvilan nimi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Museot
 • Pääsymaksu
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Jopa 51 asteen pakkasia ja yhä useammin vesikelejä – HS:n jättigrafiikka kertoo, millaisia ovat olleet talvet vuodesta 1900
  2. Helsingin vuokrat karkaavat sinkuilta ja lapsiperheiltä – HS:n laskuri näyttää, millaiseen vuokra-asuntoon rahasi riittävät
  3. Venäjä ottaa ison roolin öljykaupassa
  4. Saara Aallon peli on vasta alussa – hän pääsee ehkä suunnittelemaan uraansa omaehtoisemmin kuin X Factor -voittaja Matt Terry
 2. Pääkirjoitus
  1. Tiedustelu voi lisätä malttia päätöksiin
  2. Omistusasuminen sitoo, kuten oli tarkoituskin
  3. Katsastusväliä voi harventaa
  4. Liberaalin demokratian alamäki jyrkkenee
  5. Ruotsissa alkoi katumusharjoitusten aika – avoin maahanmuuttolinja oli virhe, sanoo kokoomus nyt
  6. Lintuinfluenssa ei aiheuta Suomessa enää hysteriaa
 3. Kotimaa
  1. Vaasa ei saa laajan päivystyksen sairaalaa – hallituksen esitys voitti äänestyksen niukasti 8–7
  2. Finavia-mietinnön valmistuminen lykkääntyy – asiassa on ilmennyt uusia selvitettäviä seikkoja
  3. Puhdistuvatko farkut pakastimessa, pilaako huuhteluaine vaatteet? Vaatetta voi säästää pesemällä oikein
  4. Teollisuus epäilee sotalaivahankinnan kulujen karkaavan: ”Olemme ostamassa laivoja, joita ei ole missään olemassa”
  5. Tuore tutkimus vahvistaa: koulutus suojaa syrjäytymiseltä – myös sijaishuollossa olevia nuoria
  6. Tutkimus: Kansalaisaloite on ollut menestys ja lisännyt demokratiaa
  7. Lukiolaispojat pakenivat aikuisia uhkailijoita hyttiin abiristeilyllä – Laivayhtiö: ”Monta ikävää sattumaa kasautunut”
  8. Poliisi: Postin työntekijä varasti lähetyksiä Savonlinnassa – vei rahaa, lahjakortteja ja teatterilippuja
  9. Useita seksuaalirikoksia tehneen irakilaisen sai karkottaa, päätti oikeus – pitkä oleskelu Suomessa ja perhe eivät estäneet karkotusta
  10. Liikennevirasto selvittää betoniongelmia – nämä 18 siltaa tarkistetaan
  11. Yksi kuoli mökkipalossa Loviisassa
  12. Työvoimakartasta puuttui joukko postinumeroalueita
  13. Hamilton voitti yhden osakilpailun enemmän kuin Rosberg
  14. Suomi oli voiton päässä jalkapallon EM-kisoista
 4. Kaupunki
  1. Peruskoululaisille myönnetään jopa sairauslomia – viisi vinkkiä uupuneen koululaisen vanhemmille
  2. Nyt on tämäkin nähty: sokerinen Bruce Oreck pullistelee Sompasaunan rannalla piparikuvaelmassa
  3. Kiukaalta löytyi palanutta kangasta – isän mukaan Vuosaaren turma-asunnon saunaa käytettiin varastotilana
  4. Kaksi merihätään joutunutta rakennusmiestä pelastettiin Helsingin edustalla
  5. Useita tahallaan sytytetyiksi epäiltyjä tulipaloja Espoossa – samalla kadulla roihusi viisi roskista
 5. Ulkomaat
  1. Tuntematon saksalaisjuristi pyörittää EU-komissiota kovalla kädellä – ”Komissaarit pelkäävät häntä”
  2. Sähköpostien anastamista, äärimielipiteiden lietsomista – Saksa huolestui Venäjän vaalivaleista
  3. Aleppon kapina murtuu hetkenä minä hyvänsä – 13 000 siviiliä paennut vuorokauden aikana, satoja kapinallisia antautunut
  4. USA:sta voi nyt lentää suoraan Kuubaan
  5. Tekikö Venäjä Trumpista presidentin?
  6. Väistyvä pääministeri Renzi haluaa Italiaan uudet vaalit mahdollisimman pian
  7. Washington Post: Jerusalemissa halutaan kieltää muslimien rukouskutsujen äänentoisto
  8. Maahanmuuttovirasto puolustaa viraston maatietoa – kenttämatkat vain yksi tapa hankkia tietoa
  9. Suomi lähetti äitiyspakkauksia taistelujen runtelemaan Irakin Mosuliin
 6. Talous
  1. HS selvitti pääkaupunkiseudun museoiden sisäänpääsymaksuja
  2. Polttoaine pysyy halpana Suomessa joulunaikana
  3. Syyttäjä: Talvivaaran entinen tuotantojohtaja sai sisäpiirinkaupoilla yli 220 000 euron rikoshyödyn
  4. Vaasan oy lopettaa leipomonsa Tampereella, Kuopiossa ja Seinäjoella
 7. Urheilu
  1. Markku Kanerva sanoo päävalmentajan pestin osuneen hyvään saumaan – ”Klaaraan tämän homman ja olen valmis”
  2. Kanerva on pelaajien valmentaja
  3. Tennistähti Henri Kontinen pääsi samaan seuraan neljän olympiavoittajan kanssa
  4. Äänestykseen tuli uusia tuulahduksia
  5. Se on Ronaldo – Kultaisen pallon voittajan henkilöllisyys vuoti julkisuuteen
  6. Vantaa Ducksin Alpár Szabo hurjassa vireessä
  7. Pitäisikö Henri Kontinen valita myös Vuoden urheilijaksi? Valitse HS:n äänestyksessä kuudesta vaihtoehdosta mielestäsi paras
  8. Tutut otteluparit kohtaavat Mestareiden liigan pudotuspeleissä: Bayern München–Arsenal ja PSG–Barcelona
  9. Jelena Isinbajeva syyttää McLarenin raporttia poliittiseksi ajojahdiksi – ”Puhutaan todisteista, mutta minä en ole vielä sellaisia nähnyt”
  10. Liigakiekko tekee paluun ulkojäälle Tampereen Sorsapuistossa
  11. Maanantain tulospörssissä muun muassa jalkapalloarvontoja, jääkiekkoa ja rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Suomi tarvitsee humanisteja, sanoo filosofi Ilkka Niiniluoto – Heidät pitäisi saada neuvomaan päätöksentekijöitä
  2. Saara Aalto sai 40,4 prosenttia finaalin äänistä
  3. Romaani yliajosta järkyttää: ”Lukisipa Törmäys-teoksen mahdollisimman moni liikenteessä kulkeva”
  4. Lönnströmin taidemuseo antoi 100 000 euron apurahan Jani Ruscican soitinteokseen
  5. Daniel Barenboim tuo arabeista ja juutalaisista koostuvan sinfoniaorkesterinsa Juhlaviikoille
  6. Teatterinjohtaja Johan Storgård jättää Svenska teaternin
  7. Uudesta Runeberg Junior -lastenkirjapalkinnosta kisaa yhdeksän teosta
  8. Suomalaiselokuvat jäivät ilman ehdokkuuksia Kultainen maapallo -kisassa
 9. Tiede
  1. Onko Suomi muuttumassa suureksi vanhainkodiksi? Näin kansakunnan ikääntyminen mullistaa yhteiskuntaa
  2. Kenguruhoidetuilla keskosilla on aikuisena isommat aivot – ja palkkapussi
  3. Häkämyrkytykseen löytyi vasta-aine
 10. Mielipide
  1. Paikallistuntemuksella on erittäin tärkeä merkitys
  2. Kaikki lapset saavat hoitoa lastenklinikoilla
  3. Hyvistä kursseista kannattaa ottaa mallia
  4. Suomi valuu nopeasti kohti eriarvoista yhteiskuntaa
  5. Muskaritoiminta on tärkeä osa musiikkioppilaitosten toimintaa
  6. Saara Aalto nosti meidän naisten itsetuntoa
  7. Suomen vahvuudet Suomen hyväksi
  8. Saara Aalto – Donna Quijote!
  9. Kaikki elokuvatrailerit eivät sovi lapsille
  10. Monelle turistille itsenäisyytemme on ihme
  11. 1970-luvun alussa Posti kadotti kymmeniä yliopistoon pyrkivien hakemuksia – ”Eihän teille aiheutunut tästä mitään harmia?”
  12. Lauttasaaren busseihin avorahastus, kunnes metro aloittaa toimintansa
 11. Tänään
  1. Juha-Matti Saksa on Suomen nuorin ja rennoin rehtori
  2. Pasi Runonen 1966–2016
  3. Kestikartanolla armonaikaa vielä ensi elokuun loppuun
  4. Tapahtumia tiistaina 13. joulukuuta
  5. Jazzin sävelin joulua kohti
  6. Lucia tuo valoa talven pimeyteen
 12. Radio ja TV
  1. Simo-taikuri: Kaniini hatusta toimii aina
  2. Muinainen Kreikka oli ristiriitainen kokonaisuus
  3. Psykologi auttaa oikeusjutuissa
  4. Tiistain elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Harald Hirmuinen
  4. Lassi ja Leevi
  5. Wumo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   ”On perusteltua, että se joka nousee aamukuudelta ja menee Alepan kassalle tienaa enemmän kuin se, joka ei nouse eikä mene” – eduskunta jatkaa väittelyä budjetista

  2. 2

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  3. 3

   24-vuotias suomalaisnainen haki miehiä netti-ilmoituksella, johon vastasivat itsensäpaljastaja, sadisti, porno-ohjaaja ja ”elävä nukke” – Samira Elagoz teki dokumentin, jollaista ei ole ennen nähty

  4. 4

   Kyllä, nämä asiat aiheuttivat kauhua eilen eduskunnan viinakeskustelussa – alkoholijäätelöt, värikkäät etiketit, kadunkulmien pitseriat...

  5. 5

   Meksikolla oli 32 vuotta aikaa kehittää turvatoimia edellisen suurtuhon jälkeen – Miksi uusi järistys kaatoi silti rakennuksia kuin korttitaloja?

  6. 6

   Merika Kallionpää oli uskonnollisen yhteisönsä tähti, kun häntä varoitettiin toisesta uskovasta naisesta – suhde ja kaapista tuleminen syöksivät Kallionpään sivuraiteelle

  7. 7

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  8. 8

   ”Älä nyt pelästy, isäsi tulee kuolemaan”, outo ääni varoitti – Tutkija päätyi sattumalta tekemään väitöskirjan suomalaisten yliluonnollisista kokemuksista

  9. 9

   Suomi sallii hyönteisten kasvattamisen ja myymisen ruoaksi

  10. 10

   Sauli Niinistö asettui YK-puheessaan Trumpin kanssa eri linjoille kolmessa isossa kysymyksessä – presidentin puhe luettavissa kokonaisuudessaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  2. 2

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  3. 3

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  4. 4

   24-vuotias suomalaisnainen haki miehiä netti-ilmoituksella, johon vastasivat itsensäpaljastaja, sadisti, porno-ohjaaja ja ”elävä nukke” – Samira Elagoz teki dokumentin, jollaista ei ole ennen nähty

  5. 5

   Luteiden saastuttamat tavarat päätyivät epäonnisten dyykkarien matkaan Espoossa – ”Ettehän missään tapauksessa koske lavan sisältöön”, asukkaille ohjeistettiin

  6. 6

   ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho kasvoi Jehovan todistajaksi ja nousi liikkeen vanhimmistoon, mutta sitten runokilpailu paljasti hänen salaisuutensa

  7. 7

   Huono palkka ja raskas arki – moni lastentarhan­opettaja harkitsee alan vaihtamista: ”Tuli kiky ja lomarahat meni”

  8. 8

   Keinokuituvaatteet tuhoavat meriä ja voivat vaarantaa ihmisten terveyden, mutta moni ei tiedä sitä – ”Fleece on erityisen haitallista”

  9. 9

   Koulutaksi jätti 7-vuotiaan autistilapsen yksin parkkipaikalle Espoossa – Yritys: Kuljettaja ei saisi tällaisissa tapauksissa kuunnella lasta

  10. 10

   ”Kuvaaminen on hyvin vaarallista” – Narcos-sarjan työntekijä ammuttiin autoonsa, ja nyt ”maailman häikäilemättömimmän” huumeparonin veli uhkailee Netflixiä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  2. 2

   Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy

  3. 3

   ”Meidän on nyt mentävä”, sanoi poika ja joi myrkyn siskojensa kanssa – Kiinan ”hylättyjen lasten kaupunki” on täynnä lohduttomia tarinoita

  4. 4

   Mittaatko onnea väärillä mittareilla? Hyvään elämään on olemassa vain yksi lääke

  5. 5

   Ani Kellomäki sai 17-vuotiaana syöpädiagnoosin – mutta hänen suurin tragediansa väijyi äidin huoneen oven takana

  6. 6

   Meitä on pissattu silmään – pelätty kemikaali on varsin harmiton

  7. 7

   Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

  8. 8

   ”Hirvittäviä kuvia” huippupoliitikoista ottanut kuvaaja sai viime vuonna valtioneuvoston kanslian kimppuunsa – Nyt hän kutsui näyttelyyn kaikki ministerit, mutta yksikään ei tullut

  9. 9

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  10. 10

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Ulkoministeriö: Afganistanissa siepattuna ollut suomalainen on palannut Suomeen
  3. Real Madridilta melkoista liioittelua – vain 11 liigamaalia viime kaudella tehneellä hyökkääjällä sama ulosostohinta kuin Cristiano Ronaldolla
  4. Sukupuolineutraalius puhuttaa Ruotsissakin – maan suurin jalkapalloseura pohtii nimensä vaihtamista: ”Olemme myös Euroopan suurin tyttöjalkapalloseura”
  5. Meksikolla oli 32 vuotta aikaa kehittää turvatoimia edellisen suurtuhon jälkeen – Miksi uusi järistys kaatoi silti rakennuksia kuin korttitaloja?
  6. Historiallisen paha hurrikaani Maria saavutti Puerto Ricon – viranomaiset neuvovat menemään peittojen ja pöydän alle, kauas ikkunoista
  7. Fortum yrittää ostaa saksalaisen Uniperin kahdeksalla miljardilla eurolla – Uniper pitää suunnitelmaa odottamattomana yritysvaltauksena
  8. Uutistoimisto: Suomalaismiestä syytetään Tanskassa yhteyksistä terrorijärjestöihin
  9. Espanjan poliisi otti kiinni Katalonian viranomaisia itsenäisyys­äänestyksen takia – Aluehallituksen jäsen HS:lle: ”Vain sokea voi luulla tämän vähentävän itsenäisyystahtoa”
  10. Tunti sitten
  11. Kahdesti KHL:n viikon tulokkaaksi valittu Eeli Tolvanen arvostaa kavereiden kanssa hengailua: ”Ei ole hirveästi ehtinyt kämpillä olemaan”
  12. Neymarin ja Cavanin kiista saa lisäkierroksia – brasilialaistähdeltä tyly ele sosiaalisessa mediassa
  13. Näytä lisää