Päivän lehti 14.1.2017
Päivän lehti 14.1.2017

Isäksi tullaan vanhempina kuin koskaan – vasta oikealta tuntuva kumppani sai Antti Honkasen haluamaan lapsen

Järvenpääläinen Antti Honkanen sai esikoisensa 44-vuotiaana. Lapsensaanti varttuneemmalla iällä oli hänelle tietoinen valinta.

Juuri nyt jossakin päin Suomea syntyy lapsi.

Vuodessa lapsia syntyy noin 55 000, eli noin kuusi joka tunti.

Nyt syntyvien lasten isät ovat vanhempia kuin koskaan ennen.

Kolmessakymmenessä vuodessa 40-vuotiaiden tai sitä vanhempien ensi-isien määrä on yli kaksinkertaistunut.

Eräs heistä on järvenpääläinen Antti Honkanen. Hän oli 44, kun Julius-poika syntyi vuonna 2011.

”En pidä ikääni mitenkään outona. Kaveripiirissäni on muitakin, jotka ovat saaneet ensimmäisen lapsensa saman ikäisinä. Oma isäni oli 48, kun minä synnyin nuorimmaiseksi”, Honkanen sanoo.

Lapsensaanti varttuneemmalla iällä oli Honkaselle tietoinen valinta. Ensin hän halusi opiskella ”pitkään ja hartaasti”, teki opettajansijaisuuksia ja valmistui filosofian maisteriksi pääaineenaan historia.

Muitakin syitä oli.

”Seurustelukumppaneita oli kyllä, enimmäkseen hyviä ja mukavia ihmisiä, mutta ei silti oikein kunnolla syntynyt ajatusta perheen perustamisesta.”

Nuorempana Honkanen oli monen vuoden ajan ajatellut, ettei ehkä koskaan ryhdy isäksi. Hän oli idealisti, jonka mielestä maailman väkilukua ei tarvitsisi enää kasvattaa.

Mieli kuitenkin muuttui, kun Honkanen tapasi nykyisen, itseään yhdeksän vuotta nuoremman vaimonsa. Keskustelut vaimon kanssa yhteisestä tulevaisuudesta saivat Honkasen vakuuttumaan siitä, että pari haluaa yhdessä ainakin yhden lapsen.

Minkälaista isäksi tuleminen sitten oli?

”Paljon mahtavampaa, kuin olin kuvitellut. Juliuksen syntymä on rikastuttanut elämääni niin paljon, että olisin jäänyt todella monesta asiasta paitsi, jos olisin jäänyt lapsettomaksi.”

Nyt Honkanen uskoo, että lapsen saaminen vanhemmalla iällä on eduksi koko perheelle. Yllätykset ja hätiköidyt ratkaisut jäävät vähemmälle, talouskin on yleensä vakaammalla pohjalla.

”Elämänkokemuksesta on varmasti hyötyä vanhemmille. On olennaista tutustua kunnolla puolisoon ennen perheen perustamista. Nuoremmat eivät ehkä osaa niin hyvin kohdata niitä vanhemmuuteen kuuluvia rankempia jaksoja, mutta itse ajattelin, että ne kuuluvat asiaan.”

Tosin Honkanen ei oman isyytensä ajalta rankkoja jaksoja juuri edes tunnista.

”En koe, että pienen lapsen kanssa olisi ollut mitenkään erityisen rankkaa. Lapsi oli niin haluttu ratkaisu.”

”Kun syntymä läheni, niin ajattelin, että mitä tahansa tapahtuu, niin se otetaan vastaan. Siihen nähden kaikki on mennyt tosi hyvin, joku vaipan vaihtaminenkin oli minulle virkistävää muutosta.”

Honkanen on perhemies, jolle kotitöihin ja lapsenhoitoon osallistuminen oli itsestäänselvää.

”En ajattele, että kotona tai lapseen liittyen olisi mitään naisten ja miesten töitä. Uskon, että kotitöiden jakaminen lähentää vanhempia.”

Honkanen suosittelee, että jokainen isä käyttäisi kaikki saatavilla olevat vanhempainvapaansa voidakseen viettää aikaa lapsensa kanssa. Hän itse otti myös yli vuoden opintovapaata. Se mahdollisti osallistumisen lapsen päiväkotiin tuomiseen ja viemiseen.

Nyt hän työskentelee lukion historian, filosofian ja elämänkatsomustiedon lehtorina, mutta iltaisin ja viikonloppuisin isä ja poika puuhaavat paljon yhdessä.

Yhdessä tekemiseen kuuluvat muun muassa autoleikit, iltasadut, leikkikentät sekä television luontodokumentit ja Pikku Kakkonen.

”Julius yrittää innoissaan osallistua myös kotitöihin – paitsi oman huoneensa siivoamiseen.”

Honkanen on esimerkki uudesta, tasa-arvoasioissa vallankumouksellisesta isästä.

Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirchin mukaan isien osallistuminen lastenhoitoon, kasvatukseen ja perhe-elämään on viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana kokenut dramaattisen muutoksen.

”Nykyään isä on aivan eri tavalla osallistuvampi kuin vielä 1980-luvulla ja etenkin sitä edeltäneillä vuosikymmenillä. Ajatus tasa-arvossa on perheasioissa lyönyt todellakin läpi.”

Lastentekoikään vaikuttavat monet asiat, tutkija huomauttaa.

Yksi on miehen koulutustaso. Varsinkin korkeasti koulutettujen miesten keskimääräinen ikä saada esikoislapsi on kohonnut.

Tähän vaikuttaa äidinkin koulutus: korkeasti koulutetut miehet ovat usein parisuhteessa koulutettujen naisten kanssa, ja vähemmän koulutetut miehet vastaavasti vähemmän koulutettujen naisten kanssa.

Koulutus taas liittyy usein tulotasoon tai odotuksiin tuloista. Köyhempien miesten isäksitulo on vaikeutunut.

”Koulutustaso ja tulot vaikuttavat siihen, tuleeko miehestä ylipäätään koskaan isää. Matala koulutustaso ja työttömyys ovat tekijöitä, jotka vaikeuttavat kumppanin saamista.”

Matala tulotaso tai epävarmuus omasta taloudesta paitsi vaikeuttaa kumppanin löytymistä myös saa jo parisuhteessa olevat miehet lykkäämään omaa isyyttään.

”Pienituloisilla miehillä on iso lapsettomuusprosentti. Suomessa on yhä sellaista ajattelumallia, että miehet itse mieltävät, että heidän tulee kyetä elättämään perhettä. Näin on etenkin silloin, jos nainen jää hoitamaan lasta kotiin.”

Rotkirchin mukaan aiempina vuosikymmeninä on ollut tyypillistä, että parisuhde hankitaan nuorena, ja heti perään seuraavat lapsi ja avioliitto.

Nyt parisuhteessa olevat miehet ja naiset ajattelevat aiempaa useammin, että ennen lastensaantia ”kaiken on oltava valmista”, eli kummankin opiskelut saatettu päätökseen ja kenties työpaikka varmistettu ja asuntokin hankittu.

”Sitten on myös heitä, jotka ajattelevat, että haluavat kyllä vanhemmiksi, mutta lykkäävät sitä, koska muut asiat kiinnostavat juuri nyt enemmän.”

Pitäisikö vanhemmuuden myöhäistymisestä olla huolissaan?

Kyllä ja ei, sanoo Rotkirch.

Lykkääminen lisää lapsettomuuden riskiä. Mitä vanhemmaksi lastentekoa siirretään, sitä useampi jää kokonaan ilman jälkikasvua. Lapsettomien miesten osuus on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin.

Nykyisin 50-vuotiaista miehistä joka neljäs on lapseton.

Mutta myöhäinen vanhemmuus on myös hyvä asia, Rotkirch huomauttaa.

”Aiheen ympärillä on paljon epämääräistä huolipuhetta, ja toivoisin sen vähenevän. Lastensaanti-iän nousua ei tule vain kauhistella. Kun vanhemmiksi tullaan vanhemmalla iällä, on lapsi useammin toivottu ja suunniteltu, mikä on lapsen kannalta todella hyvä asia.”

Jutun taustamateriaalina on käytetty myös Miia Paavilaisen, Aini Bloigun, Elina Hemmingin, Mika Gisslerin ja Reija Klemetin tutkimusta Aging fatherhood in Finland – first-time fathers in Finland from 1987 to 2009. Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirchin titteliä on tarkennettu klo 11.58. Tekstissä kerrottiin aiemmin hänen olevan Väestöliiton erikoistutkija.

Fakta

Näin isyys on muuttunut


1987

Vuonna 1987 isäksi tultiin ensi kertaa keskimäärin 28,7 vuoden ikäisinä.

1991-1995

1990-luvun alussa isäksi tultiin ensi kertaa keskimäärin 29,3-vuotiaana.

2001

Isäksi tultiin ensi kertaa keskimäärin 30-vuotiaana.

2008

Vuonna 2008 Väestöliiton perhebarometrissa kysyttiin miesten syitä lapsen saannin siirtämiselle. Noin 15 prosenttia lapsettomista 25-29-vuotiaista miehistä katsoi, että he olivat vielä liian nuoria harkitsemaan lasta.

2015

Ensi-isien keskimääräinen ikä oli noussut 31 vuoteen, pääkaupunkiseudulla jo selvästi yli 32 vuoteen.

Perhebarometrissa 25-29-vuotiaista lapsettomista miehistä jo 45 prosenttia katsoi olevansa liian nuori harkitsemaan lasta.

Lapsettomista 30-34-vuotiaista miehistä lähes joka viides piti nuorta ikäänsä tärkeänä syynä siirtää lapsen hankintaa.
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. ”Tuli hyvä mieli, tämähän on ihan mahtava juttu” – HS seuraa kahta perustulon saajaa kahden vuoden ajan
  2. Nyt on aika varata ensi kesän matkat – esittelyssä Albania, Kazakstan ja muut uudet kohteet suoraan Helsingistä
  3. Kulahtaneelle autolle uusi elämä – automeikkaaja neuvoo, miten käytettu auto ehostetaan myyntikuntoon tunneissa
  4. Suomi saa uuden tv-presidentin, MacGyver palaa ja pop-musiikista laaja dokumentti – HS keräsi alkuvuoden tv-kohokohdat
 2. Pääkirjoitus
  1. Vallan murusia myös oppositiolle
  2. Iran on Lähi-idän palapelin vaikeimmin sovitettava pala
  3. Tiede tuottaa vastausten lisäksi hyvien kysymysten esittäjiä
  4. Mitä poliitikoilta kannattaa kysyä? Vastaa kyselyyn ja auta hiomaan HS:n vaalikonetta
  5. Eurokauden kriisistä selvittiin niin kuin pitikin
  6. Trumpin neuvonantajat ovat paljon vartijoina
 3. Kotimaa
  1. Isäksi tullaan vanhempina kuin koskaan – vasta oikealta tuntuva kumppani sai Antti Honkasen haluamaan lapsen
  2. Huippututkija kehuu Suomen kouluja, mutta murehtii nuorten kykyä keskittyä – ”Ei voi tulla hyväksi lukemisessa, jos puhelimen piippaus keskeyttää jatkuvasti”
  3. Suomen uusi palkankorotusmalli vielä kaukana valmiista – keskeiset liitot ja valtakunnansovittelija keskustelivat aiheesta yhdessä ensimmäistä kertaa
  4. HS tuo sähkökirjat älypuhelimeen
  5. Risikko: Laittomasti maassa olevat ovat turvallisuusuhka
  6. Julkisoikeuden professori pääministerin yrityskytköksistä: Sipilä tuskin esteellinen
  7. Moni pari avioituu perjantaina 13. päivänä
  8. Kiinassa taikausko ulottuu kaikkialle – taloistakin puuttuu neljäs kerros
  9. Poliisi vakuuttaa: uusi kuppialkometri ei levitä tauteja – ”Sama riski kuin missä tahansa tilanteessa”
  10. Vuoden professori kehottaa tutkijoita osallistumaan keskusteluun – ”erityisesti silloin kun ei pyydetä”
  11. Armeija havittelee huipputarkkoja ammuksia tykistölle – sytyttimissä on satelliittipaikannus
  12. Viranomaiset avaavat nyt omia videokanaviaan – Poliisi pyrkii herättämään keskustelua vihapuheesta uudessa Poliisitubessa
  13. Minkä ikäisenä lapsi voi saada reiät korviin? Äänestä ja katso, mitä mieltä muut lukijat ja asiantuntijat ovat
  14. Käräjäoikeus tuomitsi taideväärennöksiä tehtailleen miehen ehdolliseen vankeuteen
  15. USA:n suurlähettiläs Adams jättää Suomen jo viikon päästä
  16. Karhu puri miestä jalkaan Kouvolassa – Ulkoilija selvisi kohtaamisesta otson kanssa lievin vammoin
  17. Osmo Soininvaara puolustaa voimakkaasti pääministeri Sipilää Intian-matkakohussa
  18. Ruotsalaishelikopterin epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Ahvenanmaalla
 4. Kaupunki
  1. Helsingin keskustan suosikkiterassit väistyivät valtavan montun tieltä – tällaiselta alue näyttää ensi vuonna
  2. Mies ”puolusti” tasa-arvoista avioliittolakia rautatangolla – hajotti kristillisen divarin ja sai lähestymiskiellon
  3. Sähköbussit tulevat liikenteeseen
  4. Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”
  5. Rasistiset Facebook-kirjoitukset toivat tuomion helsinkiläispoliitikolle – Sademiehelle sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan
  6. Pokémonit ja Vallisaari vetivät Suomenlinnan ennätykseen – kävijöitä yli miljoona vuonna 2016
  7. Varo näitä puhelinnumeroita: Huijarit soittaneet ulkomailta suomalaisnumeroihin – takaisin soittaminen voi tulla kalliiksi
  8. Yksi Helsingin Siilitien yliajon uhreista on kuollut
  9. Miestä ammuttiin vantaalaisessa ravintolassa – poliisi pyytää silminnäkijöitä ilmoittautumaan
  10. Jää on nyt selvästi tavallista heikompaa: ”Ei oikeastaan ole turvallista mennä muualle kuin luistinradalle”
 5. Ulkomaat
  1. Pelko hiipi Ruotsin kaduille – ”Pahinta on, etteivät ihmiset puutu, kun he näkevät jotakin tapahtuvan”
  2. Mustan politiikan aika jyllää Ruotsissa
  3. ”Kaikkien romanien keisari” kuoli – hienon tittelin takana oli klaanin sisäinen nokittelu
  4. Eurooppaan yritetään nyt Italian kautta – tulijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin
  5. Nepotismi on maailmassa enemmän sääntö kuin poikkeus
  6. Obamalta yllätyssiirto siirtolaispolitiikassa – ”kuivien jalkojen” käytäntö päättyy 22 vuoden jälkeen
  7. Kyproksen rauhanneuvottelut kangertelevat – kiistaa etenkin turkkilaisjoukkojen läsnäolosta
  8. Turkin presidentille lisää valtaa – parlamentti hyväksyi keskeisiä kohtia perustuslain uudistuksesta
  9. Ukraina kielsi kriittisen venäläiskanava Doždin lähetykset
 6. Talous
  1. Maahanmuuton kulut supistuvat – Katso HS:n budjettipuusta, mihin valtion rahat kuluvat
  2. Asuntosijoittaja, kodinvaihtaja, vuokra-asuja – Tältä vuosi 2017 näyttää sinulle
  3. Lemminkäinen ja valtio sopuun asfalttikartellikorvauksista – hovioikeuden ratkaisu jää voimaan
  4. Trumpin puhe laski yhä dollaria, Kiinan vientiluvut masensivat Aasiassa
  5. Samsungin pääjohtajaa kuulusteltiin yli 22 tuntia Etelä-Korean korruptio­skandaalissa
  6. Renaultin epäiltyä päästöhuijausta tutkitaan Ranskassa – autovalmistajan osake sukelsi
  7. SAK: Irtisanomisia viime vuonna vähemmän kuin vuosiin
 7. Urheilu
  1. Putkimies Joonas Jähi aikoo ammattikeilaajaksi – hän tavoittelee 12 000 euron Ballmasters-pottia, vuonna 1977 voittaja sai väritelevision
  2. Joe Finleyn hurja taklaus säikäytti Jyväskylässä: ”Video taklauksesta puhuu puolestaan”
  3. Jari-Matti Latvala tyytyväinen uuteen rallitalliinsa –”Kerrankin nimi on kirjoitettu oikein”
  4. Perintätoimia väläyttänyt Lahden Hiihtoseura ja Hiihtoliitto ottivat kiistassaan aikalisän: ”Olemme hyvin lähellä ratkaisua”
  5. Ilkka Herola parantaa sijoitustaan lähes matemaattisella kaavalla : ”Ihan ollaan oikealla suunnalla”
  6. Remy Abell väsyneen mutta voitokkaan Seagullsin valopilkku
  7. Rengasvalmistajalla kovat odotukset F1-kaudelle – Enemmän ohituksia, vähemmän pysähdyksiä
  8. Jalkapallon Afrikan mestaruusturnaus alkaa lauantaina – HS käy joukkueiden menestysmahdollisuudet läpi
  9. ”Lumiaura” Andreas Romarille paras mc-sijoitus neljään vuoteen: ”Aika kovia päänahkoja jäi taakse”
  10. Ukkonen katkaisi Mikko Korhosen birdieputken Etelä-Afrikassa
  11. FC Honka hankki lisää liigakokemusta
  12. Juuse Saros jatkoi häikäiseviä otteitaan – Tuukka Rask loukkaantui laukauksesta
  13. Tulospörssissä ampumahiihtoa ja laajasti jääkiekkotuloksia. Tv-urheilu kertoo lauantain herkkupalat
 8. Kulttuuri
  1. HS tammikuussa 2017: Tellervo Koivistosta tuli esikuva suomalaisesta naisesta, joka voi olla rohkea ja heikko – elämäkerta kertoo presidenttiparin rakkaustarinan
  2. Ville Valkonen haluaisi tuulettaa suomalaista tanssia – ”Jos Kevätuhri ei miellytä, ihmiset saa heittää tomaatteja lavalle”
  3. Tämä 70 vuotta vanha kirja näyttää, kuinka Trumpin ja Putinin valheisiin pitää vastata
  4. Tässä ovat Venla-voittajat: Sorjonen kahmi eniten palkintoja
  5. Poliisi on ymmällään taideväärennösten edessä, sanoo niitä vuosia krp:ssä tutkinut Kimmo Nokkonen – Keskittäisi taiderikosten tutkinnan yhteen paikkaan
  6. Suomalainen tarjonta nauratti, kun Lontoon iso kulttuurikeskus avasi Pohjoismaiden vuoden
  7. Velmu Petri Tamminen avaa Suomen juhlavuoden lankeamatta kertaakaan juhlalliseksi
  8. Viikonlopun näyttelykierros: 24 tuntia inttiä, uv-tivoli ja Kari Cavénin riemukkaat junaradat
  9. Kolmetoista lisäkiloa toivat onnen – tähtisopraano Anna Netrebko nauttii uusista voimistaan
  10. Mälkki ja kaupunginorkesteri tarjoilivat Musiikkitalossa ranskalaisia tarinoita
  11. Jättimäiset sateenvarjot Pohjois-Kreikan lumisateessa
  12. Michael Jacksonista kertova komediasarjan jakso vedettiin viime hetkillä ohjelmistosta – Paris-tytär hermostui isänsä ”valkopesusta”
  13. Tuntematon sotilas nähdään kesällä ruotsinkielisenä versiona – Näyttämö rakennetaan Harparskogin puolustuslinjalle Hankoniemeen
  14. Elokuvat palaavat Helsingin Gloriaan – ensi viikolla La La Land sekä uusi Onneli ja Anneli -elokuva
  15. Kansallisoopperan Lentävä hollantilainen välitetään verkossa
 9. Mielipide
  1. Lukutaito on nostettava opetuksen ykköstavoitteeksi
  2. Suomen valtio kunnioitti isäni ihmisoikeuksia antamalla hänen juoda itsensä hengiltä – kiitos vain siitä, isänmaa
  3. Hyvänmakuisia limuviinoja ei pidä tuoda kauppoihin
  4. Useimmat älykodit ovat standardi­tekniikkaa
  5. Vatsalihasten erkaantuma ei estä liikuntaa – ilmainen opas neuvoo, kuinka vatsa- ja lantionpohjalihaksia harjoitetaan turvallisesti
  6. Moni yritys vaikenee työpahoinvoinnista
  7. Helsingin matkapalveluun ei voi luottaa
  8. Laduntekijät ansaitsevat kiitoksen
  9. Kaikilla taloyhtiön osakkailla ei ole autoa
  10. Purjeveneilijöistä uusi verotuskohde
  11. Moottoripyöräily on monelle nautinto
  12. Vammaisten veroetuuksia ei saa poistaa
  13. Ei ole oikein, että pystyäkseen elämään työttömän on huijattava
  14. Ihmissuhdetaidot ovat retuperällä – vanhemmat sinkkumiehet eivät näytä olevan sen fiksumpia kuin nuoretkaan
 10. Tänään
  1. Havajilaiskulttuuri vei mennessään – Dagmara Saarinen sai voimaa lomi lomi nui -hieronnasta
  2. Tellervo Ahonen 1942–2016
  3. Meripiirit huolestuneita pelastusvarojen poistosta
  4. Tapahtumia lauantaina 14. tammikuuta
  5. Siispä rokki soi
  6. Pian päästään taas Ruusukujalle
 11. Radio ja TV
  1. Teinipoika astuu peikkojen maailmaan
  2. JonBenétin kuolema kiehtoo yhä
  3. Tv-sarja The Crown on hyvä, koska käsikirjoittaja on hyvä ja kokenut
  4. Lauantain elokuvia
 12. Lauantai
  1. Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa
  2. Autoetu ja 200 000 euron vuosipalkka eivät tehneet onnelliseksi – mainostoimistopomo halusi vain joogata
  3. Virallinen Suomi on alistanut saamelaisia jo sata vuotta – se on itsenäisyyden juhlavuoden häpeä
  4. Karnevaaliaika kutsuu juhlimaan Saksan kaupungeissa – näissä paikoissa juhlat ovat parhaimmillaan
  5. Vegaani, lähde Tallinnaan ja Berliiniin – näillä vinkeillä kasvisruokavaliolla pärjää ulkomailla
  6. HS koeajoi BMW:n sähköauton – i3 on näppärä mutta hintava kaupunkiauto

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Afganistaniin heinäkuussa pakkopalautettu Zaki Hussaini lensi takaisin Suomeen – tukiryhmä auttoi oleskeluluvassa ja maksoi lennot

  2. 2

   Somessa raivostuttiin kuvasta, jossa ”laiskat maahanmuuttajat” istuskelevat penkillä Italiassa – kunnes selvisi, että penkillä istuivat Samuel L. Jackson ja Magic Johnson

  3. 3

   22-vuotias Topi lopetti amiksen neljästi, mutta sitten hänestä tuli Tippa-T, jolle seksikin on työsuhde-etu

  4. 4

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, sitten kuolema muutti kaiken

  5. 5

   HS selvitti: Yksi Turun puukotuksista epäilty haki monta kertaa oleskelulupaa Ruotsista siinä onnistumatta – kertoi asuneensa Marokossa kadulla ja joutuneensa raiskatuksi

  6. 6

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  7. 7

   Donald Trump katsoi auringon­pimennystä ilman suojalaseja varoituksista huolimatta – internet täyttyi meemeistä

  8. 8

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  9. 9

   Barcelonan terrori-iskusta epäilty vahvisti oikeudessa, että solu suunnitteli iskua Sagrada Famílian kirkkoon – 12 epäillystä vain neljä on elossa

  10. 10

   B-vitamiinien liikakäyttö voi jopa nelinkertaistaa keuhkosyövän riskin miehillä – suomalaisprofessori pitää tulosta yllättävänä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  2. 2

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  3. 3

   Somessa raivostuttiin kuvasta, jossa ”laiskat maahanmuuttajat” istuskelevat penkillä Italiassa – kunnes selvisi, että penkillä istuivat Samuel L. Jackson ja Magic Johnson

  4. 4

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  5. 5

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, sitten kuolema muutti kaiken

  6. 6

   Donald Trump katsoi auringon­pimennystä ilman suojalaseja varoituksista huolimatta – internet täyttyi meemeistä

  7. 7

   Afganistaniin heinäkuussa pakkopalautettu Zaki Hussaini lensi takaisin Suomeen – tukiryhmä auttoi oleskeluluvassa ja maksoi lennot

  8. 8

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  9. 9

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  10. 10

   Linja-auto ja rekka törmäsivät Länsiväylällä, bussin kuljettaja kuoli

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää