Päivän lehti 16.2.2017
Päivän lehti 16.2.2017

Pohjois-Korean naisagentit: Kim Hyon-hui pudotti matkustajakoneen, ei ehtinyt nielaista syanidikapselia ja jäi kiinni

Agentti-iskut eivät ole Pohjois-Koreassa uusi keksintö. Kuuluisin agenttinainen pudotti matkustajalentokoneen.

Pohjois-Koreassa naisen asema ei perinteisesti ole häävi, mutta agenteiksi naiset kelpaavat. Tiistainen kuolemantapaus Malesiassa ei ole ensimmäinen, jossa Pohjois-Korean agenttinainen on päätynyt julkisuuteen.

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin vanhimman veljen Kim Jong-namin on kerrottu kuolleen tiistaina Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa. Malesian poliisi on ilmoittanut pidättäneensä tapauksen tutkinnan yhteydessä naisen, jolla on Vietnamin passi.

Etelä-Korean viranomaiset ovat kertoneet, että Kim Jong-namin surmasi kaksi naista antamalla hänelle myrkkyä lentoaseman lähtöselvityshallissa. Malesialainen media on julkaissut valvontakamerakuvia, joiden se väittää esittävän yhtä epäiltyä. Kuvissa on nuori nainen lyhyessä hameessa ja valkoisessa paidassa, jossa lukee LOL.

Pohjois-Korean agenttinaisista kuuluisin on kuitenkin Kim Hyon-hui. Hän on nykyisin 55-vuotias ja elelee salaisessa paikassa Etelä-Koreassa.

Kimin tarina on kuin suoraan agenttiromaanista. Hän ei tiettävästi ole sukua Pohjois-Koreaa johtavalle Kim-dynastialle. Kim on hyvin yleinen korealainen sukunimi.

Vuonna 1987 eteläkorealaisen lentoyhtiön Korean Airin lento numero 858 Bagdadista Souliin räjähti ja putosi Andamaanienmereen Thaimaan länsipuolella. Kaikki 115 koneessa ollutta kuolivat.

Koneen pudotti Kim Hyon-hui yhdessä miespuolisen agenttitoverinsa kanssa. He olivat asettaneet pommin lentokoneen käsimatkatavarahyllylle.

Tapauksesta kertoo esimerkiksi Pohjois-Korean ihmisoikeustilannetta tutkinut YK:n komitea raportissaan vuodelta 2014.

Kun parivaljakko otettiin kiinni Abu Dhabissa, miesagentti teki itsemurhan nielaisemalla syanidikapselin, joka oli piilotettu savukkeeseen. Kim yritti tehdä saman, mutta jäi syystä tai toisesta henkiin.

”Tiesin, että kun operaatio epäonnistuu, agentin on tapettava itsensä. Joten puraisin syanidikapselia. Kun tein sen, ajattelin äitiäni Pohjois-Koreassa”, kertoi Kim australialaiselle ABC-televisiokanavalle vuonna 2013.

”Sitten pyörryin.”

Agentin elvyttyä hänet vietiin Etelä-Koreaan.

”Luulin, että olin tulossa leijonan kitaan. Olin varma, että he aikovat tappaa minut”, Kim sanoi Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle vuonna 2013.

Kimillä oli väärä Japanin passi, ja kuulusteluissa hän piti aluksi kiinni peitetarinasta, että hän on japanilainen. Lopulta hän kuitenkin tunnusti olevansa pohjoiskorealainen agentti.

”Tunnustaminen oli suuri päätös. Mutta aloin tajuta, että se olisi uhrien kannalta oikein, jotta he saavat tietää totuuden”, hän sanoi BBC:lle.

Hän sanoi määräyksen koneen pudottamisesta tulleen suoraan silloiselta diktaattorilta Kim Il-sungilta tai hänen pojaltaan Kim Jong-ililtä. Tarkoituksena oli sotkea vuoden 1988 Soulin olympialaisia ja Etelä-Korean presidentinvaaleja.

Etelä-Koreassa Kim tuomittiin kuolemaan, mutta hänet armahdettiin. Nyt hän tiettävästi piileskelee välttääkseen entisiä kollegoitaan, pohjoiskorealaisia murhaaja-agentteja.

Räjäyttäessään lentokoneen Kim oli 25-vuotias. Hänellä oli takanaan vuosien agenttikoulutus, joka alkoi18-vuotiaana. Kulutuskeskus sijaitsi syrjäisessä paikassa vuoristossa, kertoo ABC. Siellä opetettiin aseiden käyttöä, taistelulajeja ja kieliä.

Koulutuksessa Kimistä haluttiin tehdä ihminen, joka käy japanilaisesta. Japanilaisia tapoja, eleitä ja kieltä hänelle opetti Yaeko Taguchi -niminen japanilaisnainen, jonka Pohjois-Korea oli siepannut Tokiosta vuonna 1978. Näin todetaan vuoden 2014 YK-raportissa.

Kim opiskeli muitakin aasialaisia kieliä, ainakin kiinaa. Sitä hänelle opetti YK-raportin mukaan Macaosta vuonna 1978 siepattu nainen Hong Lingying.

Pohjois-Korean väitetään käyttäneen naisvakoojia myös klassiseen hunaja-ansakiristykseen.

Pohjois-Korea on kiristänyt vähintään kymmeniä valikoituja poliitikkoja, liikemiehiä ja toimittajia, kertoi Pohjois-Koreasta loikannut Jang Jin-sung brittiläisen The Telegraph -lehden mukaan.

Käytössä oli ohjelma, jossa naisvakoojat viettelivät miehiä, yleensä näiden käydessä Pohjois-Koreassa. Myöhemmin miehille ilmoitettiin, että heillä on lapsi Pohjois-Koreassa.

Näin esimerkiksi poliitikkoja yritettiin kiristää säätämään tietynlaisia lakeja tai toimittajia tekemään Pohjois-Korean kannalta myönteisiä juttuja.

Näin toimittiin propagandatehtävissä työskennelleen Jangin mukaan ainakin siihen asti, kun hän loikkasi vuonna 2004. Lehden mukaan ohjelman keksi Kim Jong-il.


Tausta: Pohjois-Korean tunnettuja iskuja

Pohjois-Koreaa vuodesta 2011 johtanut Kim Jong-un on teloittanut satojen tavallisten ihmisten lisäksi useita vaikutusvaltaisia ihmisiä, mukaan lukien oman sukulaisensa.

Eristäytynyt diktatuurivaltio on vuosikymmenten kuluessa tehnyt myös useita kuolettavia iskuja ulkomailla.

Pohjois-Koreassa tehtyjä teloituksia ja puhdistuksia on vaikea luotettavasti todentaa, ja valtio ilmoittaa niistä harvoin. Ohessa joitain tunnettuja iskuja.

Tädin mies 2013

Pohjois-Korea ilmoitti teloit­taneensa Kim Jong-unin tädin miehen Jang Song-thaekin. Diktaattorin vaikutusvaltaisena kakkosmiehenä pidettyä Jangia syytettiin maanpetturuudesta.

Sukulainen 1997

Kim Jong-Namin äidin Sung Hye-Rimin siskonpoika Yi ­Han-Yong ammuttiin kuoliaaksi ­kotinsa ulkopuolella. Hän oli asunut pitkään Etelä-Koreassa ja julkaissut muistelmansa, joissa hän kertoi yksityiskohtia ­sukulaistensa elämästä.

Kirjan ­uskotaan olleen murhan syynä.

Diplomaattimurha 1996

Etelä-Korean diplomaatti Choi Duk-Keu löydettiin kuoliaaksi hakattuna ja myrkytettynä Vladivostokista vuonna 1996.

Etelä-Korean median mukaan kyseessä oli kosto 25 pohjoiskorealaisen kuolemasta. He menehtyivät Pohjois-Korean sukellusveneen ajaessa karille Etelä-Korean vesillä.

Lentokonepommi 1987

Bagdadista Souliin matkalla ollut eteläkorealainen lento­kone räjähti Andamaanienmeren yllä. Kaikki kyydissä olleet 115 ihmistä kuolivat.

Toinen iskusta kiinniotetuista pohjoiskorealaisista agenteista nieli syanidikapselin. Toinen tunnusti myöhemmin, että tarkoitus oli ollut hankaloittaa Soulin vuoden 1988 kesä­olympialaisia.

Pommi-isku 1983

Pohjois-Korean salaiset agentit tappoivat 21 ihmistä pommi-iskussa Yangonissa Myan­marissa. Uhrien joukossa oli neljä Etelä-Korean ministeriä.

Ajastettu räjähde oli asetettu tappamaan myös Etelä-Korean silloinen presidentti Chun ­Doo-Hwan. Pommi räjähti ­ennen presidentin saapumista.

Isku presidenttiä kohtaan 1968

Kylmän sodan keskellä Pohjois-Korea lähetti 31 kommandoa tappamaan Etelä-Korean johtajan Park Chung-Heen. Nämä pysäytettiin 100 metrin päässä presidentin asunnosta ja taistelussa kuoli kymmeniä ihmisiä. Hyökkääjistä kaksi selvisi elossa. Toinen pääsi pakoon.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pohjois-Korea
 • Agentit
 • Vakoilu
 • Tiedustelupalvelut
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. USA:n puolustusministeri Mattis kovistelee Naton muilta jäseniltä lisää rahaa
  2. HS vertaili eläinlääkäriasemien hintoja – Täällä hoidat lemmikkisi edullisimmin
  3. Kampin muutaman sadan metrin ratikkakiskoihin upotettiin 1,5 miljoonaa euroa – nyt ne hylätään tarpeettomina
 2. Pääkirjoitus
  1. Tuottavuutta tulisi ruokkia paremmin
  2. Todellisuudesta tuli Aung San Suu Kyin painajainen
  3. Hakaniemi tiivistyy
  4. Kotitietokoneitakin pidettiin vouhotuksena
  5. Kuka on ihmiskunnan suurin sankari?
  6. Poliisi lipsuu liian usein lain väärälle puolelle
 3. Kotimaa
  1. Työnantajien EK vetäytyy useista keskusjärjestöjen välisistä sopimuksista – Pam: ”Haluaako EK julistaa sodan?”
  2. Isku hallituksen toiveille palkkamaltista: Metsäteollisuus irtaantuu vientialojen yhteisrintamasta
  3. Hallitus peruu vene- ja moottoripyöräveron
  4. Eduskunnalle tuli kiire avioliittolain kanssa – vasta-aloite halutaan ratkaista ennen uuden lain voimaan tuloa
  5. Maahanmuuttaja­taustaisten oppilaiden heikot oppimistulokset hälyttivät – ministeriö esitteli keinoja tilanteen korjaamiseksi
  6. Taksikuskeille turvavyöpakko, rikesakosta liikenne­virhe­maksu, keltaisesta viivasta valkoinen – tieliikennelakiin on suunnitteilla useita muutoksia
  7. Suomi ja Ruotsi haluavat tiivistää yhteistyötä siviilikriisinhallinnassa – ”Sodat ovat kansainvälisen rikollisuuden ’äiti’”
  8. Hiihtolomasään yleisilme on pilvinen
  9. Ministeriö: Kaikki hiihtoloman lentoliikennettä uhanneet työtaistelut lykätty – Ilmailualan unioni tulkitsee toisin
  10. Kuljettaja kuoli auton jäätyä kiskobussin alle Punkaharjulla
  11. Poliisi: Pietarsaaren paloittelumurhan tutkinta edennyt
  12. Helsingin poliisi erotti tietoja urkkineen poliisin määräajaksi – uteli Auerin lisäksi kollegansa tietoja
  13. Xayaburin padon teho on 1,3 gigawattia, ei megawattia
 4. Kaupunki
  1. HIFK:n jättihalliin tulisi asuntoja, hotelli ja kauppoja – HS esittelee suunnittelukisan voittajan
  2. Professoreilta täystyrmäys HIFK:n areenahankkeelle – ”Tästä syntyisi korkki pullonkaulaan”
  3. Helsingin keskustassa on ollut päiväkausia kaksi telttaleiriä – kaupunki miettii, pitäisikö mielenosoituksiin puuttua
  4. Abien penkkarirekat täyttävät Helsingin keskustan
  5. Perus­suomalaiset kutistuu Helsingissä – kaksi valtuutettua loikkaa, kolmas pitäisi Halla-ahoa ”katastrofina” puolueen johdossa
  6. Mikael Jungner lähtee kuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä
  7. Puretun toimistokolossin tontti jäämässä jättömaaksi Hämeentien varrella – valtion rakennushanke jäihin
  8. Nuorisojoukko pahoinpiteli jälleen Espoossa – epäillyt ovat noin 15-vuotiaita
 5. Ulkomaat
  1. Pohjois-Korean naisagentit: Kim Hyon-hui pudotti matkustajakoneen, ei ehtinyt nielaista syanidikapselia ja jäi kiinni
  2. Afganistan luisuu kohti kaaosta – Kun Mohammad Shafi, 37, lähti töistä, vastassa oli itsemurhapommittaja
  3. Siepataanko minut, miettii Kabulissa elävä päivittäin
  4. Trump ja Netanjahu haluavat arabi­maat mukaan Lähi-idän rauhan­neuvotteluihin – ”Suuri rauhan­sopimus on mahdollinen”
  5. Ennustukset Trumpin virkasyytteestä kiihtyvät – poliittisessa menettelyssä ovat avainasemassa kansan ja puolueen luottamus presidenttiin
  6. Trumpin työministeri­ehdokas törmäsi senaattiin ja luovutti
  7. Ääri-islamilainen Hamas valitsi Gazaan uuden johtajan, joka on järjestön omallakin asteikolla radikaali
  8. Inkerinsuomalainen Hudilainen lähti Karjalan tasavallan johdosta – jo viides helmikuussa lähtöpassit saanut aluejohtaja
  9. Kongo sai kitkettyä pahimman keltakuume-epidemian vuosiin
  10. Tuomioistuin kielsi Katalonian itsenäisyys­äänestyksen – päätös tuskin pysäyttää aluehallinnon suunnitelmia
  11. Evakuoidut voivat palata koteihinsa Kaliforniassa – lähes 200 000 joutui pakenemaan tulvavaaran vuoksi
 6. Talous
  1. Kaliningradin talous taistelee kolmen myrskyn keskellä
  2. Uruguayn presidentti Tabaré Vázquez tasaa tietä UPM:n jätti-investoinnille – ”Ei UPM meitä vaatimuksillaan mitenkään kiristä”
  3. Atomico keräsi Euroopan ehkä suurimman startup-rahaston, josta ainakin viidennes on tulossa Pohjoismaihin
  4. Stockmann punnersi voitolliseksi – onko tavaratalojen ahdinko ohi?
  5. Supercell hehkuttaa vuottaan – Ilkka Paananen tyytyväinen pelien pitkäkestoiseen menestykseen
  6. Suursijoittaja Varma pelkää poliittisten riskien toteutuvan Euroopassa ja Yhdysvalloissa
  7. Europarlamentti sinetöi EU:n ja Kanadan vapaakauppasopimuksen mielenosoitusten keskellä
  8. EU:n päästökauppa menossa remonttiin – teollisuuden CO2-oikeuksien hintaa aiotaan nostaa uudella mekanismilla
  9. Fiskarsin toimitusjohtaja vaihtuu
  10. Viro on Suomelle ankara kilpailija investoinneissa
 7. Urheilu
  1. Valtteri Bottas haluaa murskata F1-uransa faktan: ”Tämä on elämäni mahdollisuus”
  2. Espoossa etsittiin takatukkia vuoden 1995 kiekkosankareista kertovaan elokuvaan, Jere Lehtinen tyrkyllä nakinmyyjäksi
  3. Mari Laukkaselle uran paras MM-saavutus – 11 sekuntia mitalista
  4. Pääsihteeri joutui selittelemään tiuhaan – Olympiakomiteassa on kaivattu syntipukkia
  5. Seagulls taistelee yhä runkosarjan voitosta: ”Puolustus vuoti kuin Titanicin pohja”
  6. Bayern München jyräsi Arsenalin Mestarien liigassa seitsemännen peräkkäisen pettymyksen partaalle
  7. Patrik Laine jälleen yön tähti – teki kauden kolmannen hattutemppunsa
  8. BBC: Jalkapallolla havaittu yhteys aivovammoihin
  9. Therese Johaug ei aio valittaa 13 kuukauden dopingtuomiostaan
  10. Tuloksia, tv-urheilua ja rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Britannian tunnetuin nykytaiteilija maalasi erotiikkaa huokuvia miesten pakaroita jo silloin, kun homous oli rikos – tällainen on David Hockney
  2. Jussi Lehmusveden esikoisromaani liikkuu korkean ja matalan tyylin välillä
  3. Laulaja-räppäri Frank Ocean, Moderat ja Sparks esiintymään Flow-festareille
  4. Sekä amerikkalaiset, ranskalaiset että puna-armeija syyllistyivät julmuuksiin – liittoutuneiden joukkoraiskausten kohteeksi joutui niin saksalainen naiskommunisti, puolalaisnunna kuin nuori mieskin
  5. Koululaisille suunnattu Svea & Finn on viisas muistutus siitä, ettei elämä ole kilpailu
  6. Sivistyneistön elämä luisuu kuilun äärelle professori Eero Tarastin jättiromaanissa
  7. Idols palaa Suomen televisioon – kisasta suursuosioon ponkaissut Antti Tuisku toimii tuomarina
  8. Richard Goode ja Severin von Eckardstein Mäntän musiikkijuhlille
 9. Tiede
  1. Syvyyden saalistajat käyttävät lamppua – ja haisevat pilaantuneelle
 10. Mielipide
  1. Kenelle kuuluu arvonnousu vanhoilla puutaloalueilla?
  2. Espoo tarvitsee teatterirakennuksensa
  3. Ministeri Lindström teki viisaan päätöksen
  4. Mielenterveystaidot on sisällytettävä osaksi opintoja
  5. Toimeentulotuen siirto Kelaan on heikentänyt perusturvaa – Kerro meille, miten siirto on vaikuttanut sinun arkeesi
  6. Linja-auto ei kulje – pian ei liikahda kirkonkylän taksikaan
  7. Mallioppilas ylittää odotukset
  8. Alfasuden ampujalta pitää ottaa heti ase pois – ihmiset kammoksuvat susia aivan suotta
  9. Muistisairaat voivat olla turvallisuusuhka itselleen ja ympäristölleen
  10. Työtovereiden urkinta johtaisi ylilyönteihin
  11. ”Vakoiluosasto” oli väärä sanavalinta
 11. Tänään
  1. Kuva-arvoitus: Roudasta rospuuttoon
  2. Vesi alkaa vallata Lokan erämaita syksyllä, patoaminen aloitettu
  3. Tapahtumia torstaina 16. helmikuuta
  4. Outouksia virsikirjan sivuilta
  5. Runoilija ajaa linja-autoa
 12. Radio ja TV
  1. Totuus on ensimmäinen uhri
  2. ”Suomi on helvetti!” sanoo turkkilainen
  3. Retki-Roope on kuin kotonaan luonnossa
  4. Torstain elokuvia
 13. Torstai
  1. Patrick Degerman juo rypsiöljyä pullosta ja syö voin päällä juustoa koska hänen on pakko – Seikkailija tietää myös, miltä jääkarhun henki haisee
  2. Tehtävien lykkääminen viime hetkeen ei ole laiskuutta vaan myös addiktoiva tapa – ja työelämä ruokkii sitä, sanoo asiantuntija
  3. Kaipaatko lisähaastetta lankutukseen? Näin lankutat oikein ja lisäät vaikeusastetta liikkeisiin
  4. Olen automies, ja siksi säästäminen on tuomittu epäonnistumaan
  5. Höystä kotiruokasuosikit bataatilla – kokeile vaikka meheviä bataatti-lohipihvejä
  6. HS-testi: Pienpanimo ei ole laadun tae – vain yksi olut sai täydet viisi tähteä
  7. Köyhä ritari meni rullalle
  8. Kielellä viipyileviä makuja
  9. Superpuuroja tosiharrastajille
  10. Smoothieita ja tuhtia asiaa
  11. Olut ei saa olla olutmyymälän päätuote – myyntiluvan edellytyksenä ”riittävän monipuolinen elintarvikevalikoima”
  12. Uusi menetelmä voi auttaa vatsavaivaista valitsemaan sopivia kuituja – katso, mitä kuituja eri tarkoituksiin kannattaa syödä
  13. Asiantuntija: Oma sänky voi parantaa unta – kumppanin unihäiriö riivaa molempia
  14. Haluatko onnistua paremmin töissä? Hanki luova harrastus
  15. Miksi lapset leikkivät mielellään lumessa? Asiantuntija vastaa
  16. Bataatti-lohipihvit
  17. Hillorullat
  18. Bataattilasagne
  19. Bataattipizza

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   HSL:n lipunmyynti on kaaoksessa ja sadan miljoonan euron jättiuudistus jo kolme vuotta myöhässä – HS selvitti, mikä meni pieleen

  2. 2

   Liikakilot voivat sotkea seksielämän, koska käsitämme seksin väärin, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Mies perusti terrorismia ja suvakkeja vastustavan kansanliikkeen, päätyi vahingossa vastustamaan sukkia – some täyttyi sukkakuvista

  4. 4

   Katovuodesta kärsivä Pohjois-Korea jakaa kansalaisilleen vain 300 grammaa ruokaa päivässä – maan ruokahuolto ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille

  5. 5

   Koirat haistavat syövän ja eläytyvät ihmisen suruun, mutta syyllisyyttä ne eivät tunne – Miten viisaita koirat todella ovat?

  6. 6

   Opintoni jäävät kesken opintotuki­uudistuksen takia – en saa opintolainaa, vaikka laina on valtion takaamaa

  7. 7

   Tunnetko nämä kymmenen vakavia myrkytyksiä aiheuttavaa suomalaista kasvia? – ”Kaikissa lapsiperheissä pitäisi olla lääkehiiltä varastossa”

  8. 8

   Joukko turvapaikan­hakijoita aikoo ylittää rajan Suomesta Ruotsiin mielen­ilmauksena kohtelulleen

  9. 9

   Helsinki–Vantaan uusi eteläsiipi aukeaa, tältä siellä näyttää: Sisustuksessa suomalaista designia, matkustajat pääsevät kentän ensimmäiseen liukukäytävään

  10. 10

   Näin Trumpin rinnalle ilmaantui toinen Trump

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies perusti terrorismia ja suvakkeja vastustavan kansanliikkeen, päätyi vahingossa vastustamaan sukkia – some täyttyi sukkakuvista

  2. 2

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  3. 3

   Moni lapsi saa vahingossa trendikkään nimen – Katso nimet, joiden suosio on nyt kasvussa

  4. 4

   Antti Rinne, 54, kehottaa suomalaisia ”synnytystalkoisiin” – sanavalinta tyrmistyttää ja hävettää demareitakin

  5. 5

   Joukko turvapaikan­hakijoita aikoo ylittää rajan Suomesta Ruotsiin mielen­ilmauksena kohtelulleen

  6. 6

   Mikä nimeksi lapselle? Löydä HS:n vauvannimikoneella sinun ja kumppanisi yhteiset nimisuosikit

  7. 7

   16-vuotias somalityttö pahoinpideltiin kotirapussa, parturi uhattiin tappaa – maahanmuuttajat kertovat, että täysin sivullisia uhkaillaan nyt väkivallalla Turun tapahtumien vuoksi

  8. 8

   Mira, 21, sai unelmalomalta ESBL-superbakteerin, joka on lähes kaikille antibiooteille vastustuskykyinen – ”Jatkuvat kivut saivat minut miettimään vakavissani, kuolenko tähän”

  9. 9

   Britannia perui yllättäen suomalais­tutkijan häädön maasta – ministeriö jopa soitti perään ja ”pyysi anteeksi vuolaasti”

  10. 10

   Tanskan poliisi: sukellusveneestä löytyi paljon toimittaja Kim Wallin verta, merestä löydetty naisen ruumis on Kim Wallin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  6. 6

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  7. 7

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  8. 8

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää