Päivän lehti 17.12.2016
Valikko
Päivän lehti 17.12.2016

Voiko sähköautosta saada sateella sähköiskun ja 11 muuta tyhmää kysymystä sähköautoista

Mitä kaikkea sähköautojen yleistyminen Suomessa tarkoittaa? HS etsi vastauksia monia askarruttaviin kysymyksiin.

Moni pohtii sähköauton hankkimista tulevaisuudessa, kun autojen hinnat laskevat ja tarjonta kasvaa.

Suomessa sähköautoja on vielä vähän, ja vain harvat ovat niiden asiantuntijoita. Etsimme vastaukset yleisiin sähköautoihin liittyviin kysymyksiin.

Kuinka tiheä pikalatausverkko Suomessa on, eli pystyykö sähköautolla oikeasti ajamaan pitkiä matkoja?

Sähköautolla pääsee vaikka etelästä Leville, mutta reitti pitää suunnitella tarkemmin kuin polttomoottoriautoa käytettäessä. Myös aikaa pitää varata enemmän, sillä sähköauton lataamiseen menee kauemmin kuin polttomoottoriauton tankkaamiseen.

Monilla asemilla on pikalatauspisteitä, joilla auton akku täyttyy puolessa tunnissa noin 80-prosenttisesti. Se antaa autolle mallista riippuen noin sadan kilometrin toimintasäteen.

Erityisen nopeita ovat Teslan pikalatausasemat, joita on Suomessa viisi. Ne lataavat puolessa tunnissa noin 270 kilometriä ajomatkaa. Latausasemia on listattu muun muassa virta.fi- ja sahkoinenliikenne.fi-sivustoilla.

Voiko autoon tulla vaurioita, jos auton virtatöpseliin pääsee vettä sateella?

Latausasemat ja -johdot on suojattu vikavirtasuojilla, ja komponentit on tehty säänkestäviksi. Rankkasateenkaan ei näin ollen pitäisi aiheuttaa vaaraa sen enempää autolle kuin käyttäjälle. Kannattaa silti tutustua huolellisesti auton käyttöohjekirjaan ja toimia siinä annettujen ohjeiden mukaan.

Kuinka suuri sähköautojen valikoima on?

Sähköautojen valikoima laajenee jatkuvasti. Kokosimme yhteen juttuun kaikki Suomessa nyt myytävät sähköautot ja ladattavat hybridit. Tutustu autoihin täällä.

Miten hyvin sähköauto toimii pakkasella?

Haastattelimme kolmea sähköautoilijaa siitä, miten hyvin autot selviävät paukkupakkasissa.

”Sähkömoottorin toiminnan kannalta on ihan sama, onko 50 astetta pakkasta vai lämmintä”, Tesla-kuski Vesa Linja-aho sanoi.

Lue juttu täältä.

Perinteisen auton akku kuluu käytössä. Miten paljon sähköauton akku kuluu?

Pitkäaikaisia ja kattavia tutkimuksia sähköautojen akkujen kulumisesta ei toistaiseksi juuri ole. Yksittäisiä esimerkkejä on.

Esimerkiksi monilla Tesloilla on ajettu ainakin 300 000 kilometriä. Yhdellä Teslalla oli ajettu jopa yli 300 000 kilometriä, ja akkujen kapasiteetti oli heikentynyt vain kuusi prosenttia.

Jos ajatellaan, että akku olisi hyvä vaihtaa silloin, kun sen kapasiteetista on jäljellä 75 prosenttia, yleensä raja saavutetaan noin 250 000–300 000 kilometrin jälkeen.

Myös ikä vaikuttaa. Litium­akun ikä on yleensä noin 10–15 vuotta. Sähköautojen akustoille annetaan keskimäärin 5–8 vuoden takuu.

Onko sähköauto ympäristöystävällisempi kuin esimerkiksi biopolttoaineilla kulkeva auto?

Riippuu paljon siitä, miten biopolttoaine on tuotettu. Jos biopolttoaine tehdään jätteestä, se on paljon ympäristöystävällisempää ja eettisempää kuin esimerkiksi ruoaksi kelpaavasta materiaalista tehty biopolttoaine.

Sähköauton ympäristöystävällisyys riippuu siitä, miten sähkö on tuotettu. Esimerkiksi Norjassa sähkö on puhdasta, koska siitä suuri osa tehdään uusiutuvilla luonnonvaroilla, kuten vesivoimalla. Suomessakin sähkön tuotanto on puhtaampaa kuin esimerkiksi Saksassa.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa sähköauton todelliset kasvihuonepäästöt ovat Mi­chiganin yliopiston tutkimusprofessorin Michael Sivakin mukaan keskimäärin noin 130 grammaa kilometriltä.

Samalla kaavalla lasketut polttomoottoriauton keskimääräiset päästöt ovat Sivakin mukaan noin 220–255 grammaa kilometrillä.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että jos sähkö tuotetaan kivihiilellä, se ei ole kovin ympäristöystävällistä. Kaikilla muilla tavoilla tuotettua sähköä syövä sähköauto on yleensä ympäristöystävällisempi kuin polttomoottoriauto.

Kuinka paljon sähköautolla ajettu kilometri maksaa?

Monessa paikassa sähköauton lataaminen on vielä ilmaista. Maksullisella virtapisteellä sähkö maksaa noin 15–20 senttiä kilowattitunnilta plus muutaman sentin tunnilta.

Kustannuksiin täytyy laskea muutkin kulut, ja autoissa isoin kuluerä on usein auton arvon­alenema. Sähköauton arvonalenema on edelleen suurelta osin mysteeri, sillä merkittäviä käytettyjen sähköautojen markkinoita ei ole vielä ehtinyt syntyä.

Sähköautoihin ja niiden tekniikkaan sekä akkujen kestoon liittyy edelleen myös paljon ennakkoluuloja ja mutu-tietoa. Tämä näkyy jälleenmyyntiarvon alenemisena yleisempiä polttomoottoriautoja nopeammin.

Huoltokustannukset ovat polttomoottoriautoja edullisempia, sillä sähkömoottorissa ei ole samalla tavalla huoltoa tarvitsevia osia kuin polttomoottorissa.

Toisaalta jarruhuollon merkitys korostuu sähköautossa, koska jarrut ovat melko vähällä käytöllä voimakkaan moottorijarrutuksen vuoksi.

Rengaskulut, pesut ja muut vastaavat kustannukset ovat tietenkin samoja kuin polttomoottoriautolla.

Sähköautosta maksetaan Suomessa käyttövoimaveroa, ja siksi ajoneuvovero on käytännössä bensiinimoottorista kalliimpi.

Voiko kerrostalossa asuva ladata sähköautoa pysäköintipaikkojen latauspisteistä, eli saako asukas käyttää vuorollaan laturitolppaa pesutuvan tapaan?

Taloyhtiöissä on toteutettu sähköautojen latauspisteitä hyvin eri tavoilla, eli mitään kategorista vastausta tähän ei ole. Suurin osa latauspisteistä on nykyään käyttäjäkohtaisia eli kunkin autoilijan omia tai taloyhtiöltä vuokrattuja paikkoja.

Jonkin verran tehdään latauspisteitä taloyhtiön asukkaiden yhteiskäyttöön. Silloin on tär­keää, että yhtiö määrittelee tarkasti, onko yhteiskäyttötolppa vain oman taloyhtiön asukkaiden käytössä, vai saavatko myös esimerkiksi taloyhtiössä käyvät vieraat hyödyntää latauspistettä.

Jos sähköautojen määrä kasvaa tuntuvasti, riittääkö sähkö?

Suomalaisen väitöskirjatutkimuksen mukaan tämänhetkinen sähköverkkomme kestäisi ainakin miljoona sähköautoa.

Suomen hallitus haluaa lisätä sähköautojen määrää, ja tavoitteena on, että vuonna 2030 Suomen teillä kulkisi 250 000 sähkökäyttöistä autoa. Sähkö ei siis ihan heti ole loppumassa. Lisäksi sähkönjakeluverkkoa voidaan tehostaa.

Lue lisää väitöstutkimuksesta täältä.

Sähköautoissa on voimakas moottorijarrutus. Syttyykö jarruvalo kovassa moottorijarrutuksessa, eli huomaako takana oleva tarpeeksi ajoissa vauhdin hidastumisen?

Kyllä huomaa, sillä jarruvalon syttymisestä moottorijarrutuksessa on säädetty tietyllä asetuksella.

Mikäli moottorijarrutuksella hidastuvuus on suurempi kuin 0,7 mutta enintään 1,3 m/s2, jarruvalo voidaan aktivoida, ja viimeistään se on aktivoitava, kun hidastuvuus on suurempi kuin 1,3 m/s2

Käytännössä 1,3 m/s2 hidastuvuus tarkoittaa esimerkiksi 50 km/h nopeudella sitä, että auto hidastuu kolmen sekunnin aikana nopeuteen 36 km/h. Tämän kolmen sekunnin aikana auto ehtii kulkea alle 40 metrin matkan, eli kyseessä on ihan merkittävä hidastuminen.

Käytännössä siis hidastuvuudesta riippuen jarruvalot joko syttyvät, voivat syttyä tai eivät syty moottorijarrutuksessa.

Tarvitseeko sähköautoa huoltaa yhtä usein kuin perinteistä polttomoottoriautoa?

Sähköautoissa huoltovälien pituudet vaihtelevat automerkeittäin ja -malleittain. Esimerkiksi Nissan Leafin huoltoväli on 1 vuosi tai 30 000 km. Se vastaa melko hyvin monen polttomoottoriauto huoltoväliä.

Kuinka paljon ulkolämpötila vaikuttaa akkujen kestoon parkissa ja ajossa?

Nykyaikaiset akut ovat varsin hyviä ja niiden itsepurkautuminen varsin vähäistä.

Kovalla pakkasella virran ulossaanti akusta sekä akkujen lataaminen on tosin hitaampaa kuin lämpimässä. Siksi joissakin sähköautomalleissa on akkujen lämmitystoiminto. Lämpimät akut varastoivat ja vapauttavat energiaa paremmin.

Ulkolämpötila vaikuttaa akkujen kestoon erityisesti ajettaessa. Pakkasen kangistama auto liikkuu jähmeämmin, jolloin virtaa kuluu enemmän. Pakkasessa ilmanvastus myös lisääntyy, koska pakkasilma on tiheämpää kuin lämmin ilma, ja tämäkin vaikuttaa toimintasäteeseen.

Virtaa kuluu myös sähköauton sisätilojen lämmittämiseen. Jos autossa on vaikkapa 25 kilowattitunnin akku ja 5 kilowatin lämmitin, ohjaamon lämmitys syö tunnin matkalla akun varauksesta ja siten toimintasäteestä 20 prosenttia, jos lämmitin hohkaa täysillä. Joissain sähköautoissa käytetään myös polttoainetoimisia lisälämmittimiä sähkön säästämiseksi.

Polttomoottoriauton sisätilojen lämmitys eroaa sähköautosta, sillä polttomoottorin hukkalämpöä käytetään sisätilojen lämmittämiseen.

Lähteet: Koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen, Autoliitto. Autoelektroniikan lehtori Vesa Linja-Aho, Metropolia-ammattikorkeakoulu. Autotuojat ry, Trafi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sähköauto
 • Autoilu
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Maksuhäiriöiden kasvu luomassa pimeät vuokramarkkinat – 18-vuotiaana luottotiedot menettäneelle Pernilla Immoselle tarjottiin asunnon sijaan roolia pornoelokuvassa
  2. Aluksi Kiinaan, sitten Yhdysvaltoihin – Suomalaisesta päiväkodista tehdään uutta vientivalttia
  3. Suomalainen Hussein al-Taee hieroo vallan kulisseissa rauhaa Irakiin – ja unelmoi maasta, johon voisi viedä perheensä turvallisesti
  4. Työhyvinvoinnin ylläpitoa muutama vuosikymmen sitten – Helsingin konttoreissa räiskittiin aseilla
  5. Näin kannattaa tehdä, jos jatkuva nettiin hukkuminen aiheuttaa huonoa omaatuntoa – Saara Rask asetti itselleen rajat netinkäyttöön
 2. Pääkirjoitus
  1. Kasvun hedelmät eivät jakaudu tasan
  2. Voimattomuus Syyriassa heittää ison varjon EU:n ylle
  3. Lapset ja nuoret liikkumaan
  4. Ketä muistaa joulukortilla?
  5. Suomalaiset ovat sisäistäneet ajatuksen, ettei uskonnon pidä näkyä – maahanmuutto pakottaa pohtimaan ajatusta uudestaan
  6. Harakka sotkee Sdp:n perinteisiä leirejä
 3. Kotimaa
  1. Vaasassa kytee hiljainen kapina, joka yhdisti kaksikielisen rannikkoseudun – ”Tällaista huolta en ole seudulla koskaan aiemmin kokenut”
  2. Sisäministeri Risikko: ”Rahaa ei anneta laittomasti oleskeleville”
  3. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen: Kielikokeilut alkavat ensi syksynä – opetusta jo ensimmäisellä luokalla
  4. Helsingin kaduilla myydään jopa rotanmyrkkyä sisältäviä huumeita, kertoo entinen käyttäjä – Poliisi: ”Mikä vain menee kaupaksi, jos sillä saa pään sekaisin”
  5. Tässä on hinta suomalaisten juomisen takia tekemättömille töille: 930 miljoonaa euroa joka vuosi
  6. Ilmavoimien komentaja ei karsisi hävittäjiä – ”Vaikka olisi kuinka iso ilmahyökkäys, se pysähtyy tietyllä konemäärällä”
  7. Kuljetusalan joululahja löi ällikällä
  8. Sairaanhoitajat, opettajat ja lääkärit aloittivat neuvottelut Suomen uudesta palkkamallista
  9. Rikkivetykehitin syttyi palamaan Terrafamen kaivoksella Sotkamossa – pelastuslaitos jatkaa jälkisammutustöitä
  10. Lintuinfluenssaa löytyi nyt merikotkasta Raumalla
  11. Irakilaismiehille pitkät vankeustuomiot Otanmäen taposta
  12. Loviisan murhasta syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen
  13. Itä-Savo: Savonlinnan postivarkauksista epäillään tunnettua kunnallispoliitikkoa
  14. Nikotiinittomat sähkösavukkeet eivät lisänneet hiirillä keukoputkien supistumista
  15. Jussi Eronen oli ajankohtais- ja featuretiimin esimies
 4. Kaupunki
  1. Maunulan ”tyttöjen huone” onnistui suututtamaan sekä maahanmuuton vastustajat että feministit – ”Sinne ovat tervetulleita kaikki”, sanoo johtaja
  2. Helsingin demareiden johtoon astuu poliisi Tomi Sevander
  3. Kaupunkipyörät leviävät Lauttasaareen, Munkkiniemeen ja Käpylään – tässä ovat uudet asemat
  4. Potilas kuoli Vuosaaren terveysaseman aulassa
  5. Punavuoren We Got Beef -baari lopettaa tammikuussa
  6. Poliisi pyytää vihjeitä kuvan perusteella – tätä miestä epäillään aamuöisestä pahoinpitelystä Helsingin Keskuskadulla
  7. Joulumyyjäisiä lauantaina 17. joulukuuta
 5. Ulkomaat
  1. CNN: Trumpin tyttärelle luvassa suuri rooli presidentinhallinnossa – Ivanka on neuvonantaja ja bisnesnainen, jonka vartaloa isä on kehunut julkisesti
  2. Obama käytti kovaa kieltä Venäjästä: ”Pienempi, heikompi maa, jonka talous ei tuota mitään”
  3. ”Särkee sydämeni lähettää viimeinen viesti” – evakuoitavat aleppolaiset kirjoittavat, kuinka kansanmurha pelottaa ja kysyvät, miksi maailma on hiljaa
  4. Mielenosoitus Syyrian puolesta kokosi 150 ihmistä Kiasman edustalle – ”Sain äitiini viimeksi yhteyden noin viikko sitten”
  5. Tietomurtojen sarja taitaa olla vasta alussa
  6. Filippiinien presidentti sanoo ampuneensa itse rikollisia: ”Tapoin noin kolme heistä”
  7. Britannian vanhin rikoksesta tuomittu on 101-vuotias – käytti hyväkseen useita lapsia
 6. Talous
  1. 2 280 000 000 000 euron mies – helsinkiläinen kauppatieteiden maisteri vastaa Euroopan keskuspankin arvopaperiostoista
  2. Perussuomalaisten ajama venevero lähtee lausuntokierrokselle – veron suuruus on 100–300 euroa
  3. Tukes ei löytänyt yhtä selitystä betoniongelmille – rakentamisen seurantaa halutaan lisätä
  4. Nakusipuli nosti somemyrskyn, mutta helppokäyttöiset kasvikset ovat osa isompaa kulutustottumusten muutosta
  5. Hedmanien tennissuvun katkera perintöriita sai ratkaisun
 7. Urheilu
  1. Haavamies Tapio Jouhki pitää nyrkkeilijän kehässä verisistä ruhjeista huolimatta – ”Osaava cutman voi kääntää ottelun”
  2. Edis Tatli puolustaa nyrkkeilyn Euroopan mestaruutta neljättä kertaa – Helsingissä kahdeksan huippuottelun ilta
  3. Miksi 11-vuotias ei pääse kyykkyyn eikä voi istua selkä suorassa – asiantuntija kertoo syyt
  4. Mäkäräinen lauantain takaa-ajoon mainiosta asemista – pikakisassa venäläinen yllätysvoittaja: ”En tietenkään odottanut voittavani”
  5. Dopingista epäiltyjen listalla 31 venäläistä ampumahiihtäjää – Fourcade uhkaa johtaa urheilijat boikottiin
  6. Jonne Kähkönen kiikaroi ampumahiihtoa menestykseen Yhdysvalloissa – ”Lapset saivat heti paljon kavereita, kun olivat ulkomaalaisia”
  7. Seagulls vei suosikkien kahden jatkoajan trillerin – ”Huonompi joukkue voitti. Se on harvinaista urheilussa”
  8. Yllätysnimi yksi kesän näkyvimmistä olympiaurheilijoista – edellä vain Antti Ruuskanen ja Mira Potkonen
  9. Norjan antidopingkomitea pidensi Johaugin kilpailukieltoa
  10. Maailmancup jatkuu, mutta missä luuraa Iivo Niskanen? – ainakin välikisassa Kainuussa ja sitten joulunvietossa vuorilla
  11. Entinen huippuvoimistelija Jari Mönkkönen loukkaantui vakavasti –”Vaikka kuinka yritän, kourat eivät nouse tuosta mihinkään”
  12. Roman Eremenkon kilpailukielto laajeni koskemaan koko maailmaa
  13. Tappara vei ulkoilmatrillerin – HPK:lta harvinaislaatuinen loppukiri Lukkoa vastaan 15 maalin pelissä
  14. Sami Seliö venyi F1-veneiden MM-pronssille – ”Olin keskeyttämässä koko kisan”
  15. Wilhelm Nashin kyvyt riittävät Tampereen Toto 76 -lähdössä
  16. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Koskaan ei ole myöhäistä – 101-vuotias taiteilija on ”vuosikymmenen löytö” ja nostaa nyt viskilasin läpimurtonsa kunniaksi
  2. Berlinde de Bruyckeren teokset vavahduttavat Emmassa: taiteilija kertoo, miksi kuolema ja nahantuotanto kiinnostavat
  3. Viikonlopun näyttelykierroksella poljetaan Suomi nousuun yhteiskuntakriittisellä spinning-tunnilla
  4. Hymyilevä mies karsiutui Oscar-finaalista
  5. ”Unohtakaa Auschwitz”, sanoo tutkija – Natsien kuolemankone murhasi ison osan juutalaisista jo ennen pahamaineisen tuhoamisleirin rakentamista
  6. Kohti joulua voi kulkea myös käänteisellä konmari-metodilla – mitä se tarkoittaa?
  7. Miehen ryhti -uutuusromaaniin on kerätty kaikki koulumaailman kliseet
  8. Kaikki pääsivät lavalle Peter Pan -musikaalissa, joka tehtiin Helsinkiin lontoolaisteatterin opeilla
  9. Yle panee uutisorganisaationsa uusiksi ja lupaa parantaa avoimuutta – Etiikkapäällikkö siirtyy vetämään A-Studiota
  10. Luolamaalausten jäljennöksiä pääsee ihailemaan
  11. Esa-Pekka Salonen tuo Juilliardin ja Sibelius-Akatemian orkesterien yhteiskiertueen Helsinkiin
  12. Päivi Kärkkäinen jää eläkkeelle, Kansallisooppera etsii uutta johtajaa
  13. Ti-Ti Nalle -dvd:itä vedetään myynnistä – Levyltä löytynyt K18-materiaalia
  14. Dianne Reeves April Jazzin pääesiintyjäksi
 9. Mielipide
  1. Euroa ei pelasteta pankkiunionilla ja rahastoilla
  2. Lentoyhtiö kieltäytyi maksamasta korvauksia – ääni kellossa muuttui, kun panin ammattilaiset asialle
  3. Professori mielipidesivulla: Häpeä saa syytetyn peittämään kasvonsa
  4. Annetaan tyttöjen nauttia peilipöydistään
  5. Lapsia pitäisi kannustaa kävelemään tai pyöräilemään koulumatkansa
  6. Koulun taideopetus tavoittaa sekä pojat että tytöt
  7. Uhanalaiset lajit tarvitsevat hoitoa Nuuksiossa
  8. Homekoulut eivät ole syntyneet sattumalta
  9. Rantareitit edistävät helsinkiläisten terveyttä
  10. 1970-luvulla ohjelmia vasta syynättiinkin
  11. Elokuviin ei mennä kärsimään mainoksista
  12. Miksi emme laulaisi busseissa?
  13. Silakat ovat oiva jouluherkku
  14. Mikä on humanismin suurin arvo?
  15. Rakennushankkeetkin hävittävät metsiä
 10. Tänään
  1. Puolen vuosisadan popsuosikki aloitti sattumalta – mikrofoni laitettiin eteen kysymättä
  2. Päivi Paunu 1946–2016
  3. Ollitapio Lehtinen 1960–2016
  4. Luovutus ja vesillelasku Rauma-Repolan telakalla
  5. Tapahtumia lauantaina 17. joulukuuta
  6. Aino Vennan joulu
  7. Lapset laulavat ympäri Helsinkiä
 11. Lauantai
  1. Opettajalta lähti ääni ja muisti katkeili sisäilmaongelmien vuoksi – nyt hän haluaa saada koko maailman hengittämään suomalaista metsäilmaa
  2. Lähteekö lomalento hankalaan aikaan? – Helsinki-Vantaalla on yllättävän monta vaihtoehtoa nukkumiseen
  3. Näin syöt kuin presidentti New Yorkissa – vierailimme Trumpin ja hänen edeltäjiensä suosikkiravintoloissa
  4. Vanhoihin autoihin kaupitellaan muutamalla satasella ohjelmointeja, joiden luvataan lisäävään tehoa ja vähentävän kulutusta – HS kokeili, miten viritys toimii
  5. HS koeajoi: Kian isolle pistokehybridille luvataan jopa 54 kilometrin sähköajoa – siihen on vaikea päästä
  6. Voiko sähköautosta saada sateella sähköiskun ja 11 muuta tyhmää kysymystä sähköautoista
  7. ”Tämä voi muuttaa koko pelin”, sanoo asiantuntija Googlen robottiautoista – yhtiön keulakuva on autoa ajava sokea mies
  8. Ratittoman auton testaus alkaa yleisillä teillä Yhdysvalloissa – Uberin testejä epäillään luvattomiksi
  9. Yhdysvalloissa testattiin ”mysteerilaitetta”, jolla nykyauton voi varastaa jälkiä jättämättä
 12. Radio ja TV
  1. Dokumentti kertoo, miten tehtiin Sofia Coppolan elokuva Lost in Translation – itse elokuva nähdään dokumentin jälkeen
  2. Tanskalaisnainen lähtee treffeille vieraisiin kulttuureihin
  3. Tv:n katselu lasten kanssa vaatii äärimmäisiä keskustelutaitoja ja hyviä hermoja
  4. Lauantain elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Paljastuiko katutaiteilija Banksyn henkilöllisyys? Ystävä lipsautti nimen

  2. 2

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  3. 3

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  4. 4

   7 vuotta sitten Alex kuuli olevansa oikeasti Alexander, venäläisten vakoilijoiden poika – oikeus päätti nyt antaa hänelle Kanadan kansalaisuuden takaisin

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomen lippu herättää suuria tunteita – ja siksi kaikki huoltomiehet eivät uskalla kertoa omalla nimellään miten lippua käsittelevät

  7. 7

   Islamilaisen yhdyskunnan moskeijan seinät töhrittiin Helsingissä – pesutalkoot yhdistävät eri uskontoryhmät sunnuntaina

  8. 8

   Jännitteet Itämerellä kasvavat: Venäläishävittäjä lensi melkein kiinni USA:n koneeseen – Venäjä saattaa jopa ylittää maiden rajoja provokaationa, varoittaa Yhdysvaltain armeijan kenraali

  9. 9

   ”Mä olen niin kikseissä” – Pikku G:n paluukeikka sai yleisön sekaisin onnesta Himoksella

  10. 10

   Kaljaa läikkyy ja hyttyset syövät, mutta kun Ukkometso jyrähtää soimaan, ei märkiä housuja muista enää kukaan – Tältä näyttää juhannushurmos Himoksella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  2. 2

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  3. 3

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  4. 4

   Perus­suomalaisten Laura Huhtasaari kertoo nyt, miltä tuntuu kun puolue hajoaa – ”Haava kyllä arpeutuu”

  5. 5

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  6. 6

   Punavangit odottivat teloituksia Suomenlinnan kuolemanselleissä kesällä 1918, mutta moni kuoli jo ennen tuomiota – ”Pala Suomen synkintä historiaa”

  7. 7

   Suomen lippu herättää suuria tunteita – ja siksi kaikki huoltomiehet eivät uskalla kertoa omalla nimellään miten lippua käsittelevät

  8. 8

   Kaljaa läikkyy ja hyttyset syövät, mutta kun Ukkometso jyrähtää soimaan, ei märkiä housuja muista enää kukaan – Tältä näyttää juhannushurmos Himoksella

  9. 9

   7 vuotta sitten Alex kuuli olevansa oikeasti Alexander, venäläisten vakoilijoiden poika – oikeus päätti nyt antaa hänelle Kanadan kansalaisuuden takaisin

  10. 10

   En usko selviäväni yhteislauluista ja vadelmakääretortun syönnistä palvelutalossa – edessäni on elämä vanhana vaikeana naisena

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  4. 4

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  5. 5

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  6. 6

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  7. 7

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  8. 8

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  9. 9

   Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

  10. 10

   Oliko Timo Soini Juudas? Näin historiallisten tapahtumien vyöry eteni kulisseissa – ja tämän tuomion suomalaiset antavat Soinin toiminnasta

  11. Näytä lisää