Päivän lehti 18.6.2017
Valikko
Päivän lehti 18.6.2017

Vihreiden uusi puheenjohtaja on Touko Aalto Jyväskylästä – hän tahtoo kasvattaa vihreistä koko Suomen puolueen

Touko Aalto nosti profiiliaan viime kevään kuntavaaleissa, kun hänestä tuli Jyväskylän ylivoimainen ääniharava ja vihreistä kaupungin suurin puolue. Aalto voitti ratkaisevalla kierroksella helsinkiläisen Emma Karin.

Vihreät valitsi lauantaina uudeksi puheenjohtajakseen jyväskyläläisen Touko Aallon, 33. Aiemmin hän toimi puolueen varapuheenjohtajana.

Aalto voitti viidennellä kierroksella Emma Karin. Aalto sai ratkaisevalla kierroksella 3 489 ääntä, Kari 2 111 ääntä.

Kampanjansa aikana Aalto korosti, kuinka vihreiden täytyy kyetä kasvamaan yleispuolueeksi, joka houkuttelee äänestäjiksi muitakin kuin trendikkäitä kaupunkilaisia.


Hänen linjansa kelpasi vihreiden jäsenille paremmin kuin kilpakumppaneiden Emma Karin, Krista Mikkosen, Maria Ohisalon, Olli-Poika Parviaisen ja Mika Flöjtin tarjoamat ajatukset.

Vihreiden jäsenistä 66 prosenttia eli 5 778 äänesti kirjeitse puheenjohtajasta. Äänet laskettiin vasta puoluekokouksessa. Jäsenäänestys on periaatteessa vain neuvoa-antava, mutta poliittisesti sen tulos sitoo puoluekokousta.

Ensimmäisenä kisasta putosi Flöjt, sitten Parviainen, sitten Mikkonen ja sitten Ohisalo. Aallon saama äänisaalis alkoi erottua jo ensimmäisellä kierroksella, jossa hän meni selvästi johtoon.

Silmiinpistävää oli Ohisalon suosio. Hän oli tiukasti Emma Karin kantapäillä neljännelle laskentakierrokselle asti, jossa karsiutui vain 72 äänen erolla Kariin.

Tuloksen piti tulla jo kello 14, mutta se tuli lopulta vasta kello 19.30. Laskenta viivästyi vihreiden käyttämän siirtoäänivaalitavan takia ja myös siksi, että yksi laatikollinen postiääniä oli jäänyt Helsinkiin.


Uusi puheenjohtaja kieltäytyy määrittelemästä, minkä puolueiden kanssa hän mieluiten toimisi hallituksessa. Touko Aalto kertookin olevansa valmis yhteistyöhön jopa Jussi Halla-ahon perussuomalaisten kanssa – jos vain ihme tapahtuu, ja he alkavat lähestyä vihreitä arvoja.

Mieluisia kollegoita Aalto listaa lukuisista eri puolueista.

”Yksi minun lemppareita kokoomuksesta on [ulkomaankauppa- ja kehitysministeri] Kai Mykkänen. Pohdimme leikkimielisesti, että jos hän ei olisi mennyt ministeriksi, olisimme voineet tehdä yhteisen rajoja rikkovan vaihtoehtobudjetin.”

Hän kunnioittaa myös Uuteen vaihtoehtoon loikannutta työministeriä Jari Lindströmiä ja Rkp:n kansanedustajaa Anders Adlercreutzia. Yli puoluerajojen yltävästä yhteistyökyvystä kertoo myös se, että Aalto myöntää avoimesti harkinneensa Sdp:n jäsenyyttä vuonna 2005.

”Semmoinenkin kehityskulku olisi voitu nähdä.”

Hän kuitenkin pettyi, kun demarit eivät tuolloin valinneet puheenjohtajakseen Erkki Tuomiojaa. Demareiden puheenjohtajuuden tuolloin voittaneen Eero Heinäluoman kanssa parikymppinen Aalto oli eri linjoilla.

Aallolla on edessään suuri urakka, kun hän ottaa vetovastuun pitkäaikaiselta puheenjohtajalta Ville Niinistöltä.

Niinistön kuusivuotisella valtakaudella vihreiden kannatus nousi ennätyslukemiin, ja hän joutui luopumaan pestistään vain puoluesääntöjen vuoksi. Sama puheenjohtaja voi jatkaa korkeintaan kolme kaksivuotista kautta peräkkäin.


Helsingin Sanomien edellisessä gallupissa vihreiden kannatus oli 14,3 prosenttia – enemmän kuin koskaan mittaushistoriassa.

Uusi puheenjohtaja ei kuitenkaan vielä ole Niinistön kaltainen eturivin poliitikko. HS:n perjantaina julkaistussa kyselyssä kaksi kolmasosaa suomalaisista ei osannut nimetä suosikkiaan vihreiden ehdokaskisassa, ja toiseksi suosituin Aalto sai vain kymmenen prosentin kannatuksen.


Touko Aallolla on silti ollut viime aikoina nostetta, ja hän on esiintynyt pontevasti myös julkisuudessa.

Kotiseudullaan Keski-Suomessa Aalto tunnetaan hyvin. Viime kevään kuntavaaleissa hän kääräisi peräti 2 371 ääntä Jyväskylässä nousten näin kaupungin ylivoimaiseksi ääniharavaksi. Jälkeensä hän jätti muun muassa keskustan veteraanipoliitikon Mauri Pekkarisen.

Aallon johdolla Jyväskylästä tuli Suomen ensimmäinen suuri kaupunki, jossa vihreät ovat suurin puolue.

Vihreiden kannattajakunta on perinteisesti nuorta, kaupunkilaista ja naisvoittoista. Taktisesti Aallon valinta voikin mahdollistaa kannattajakunnan laajentamisen muualle Suomeen ja mahdollisesti vanhempiin ikäryhmiin. HS:n kyselyssä Aalto sai tukea etenkin eläkeläisiltä.

Väistyvä puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi jäähyväispuheessaan, että vihreiden on tavoiteltava pääministeripuolueen asemaa. Nykyisellä noin viidentoista prosentin gallupkannatuksella se on tavoite, ei vielä realismia. Touko Aallon mukaan tavoitteiden pitää olla vaaleissa korkealla.

”Tulevan vuosikymmenen aikana vihreät on pääministeripuolue”, hän ennustaa.

Hän painottaa olevansa valmis pääministerin tehtävään vaikka heti.

”Tämän vihreät saavuttaa olemalla koko Suomen yleispuolue. Meidän pitää pystyä ulottamaan puolueen kruunun jalokiviä eli ilmastoa ja luonnonsuojelukysymyksiä osaksi kaikkia muita politiikan sektoreita.”

Emma Kari myöntää olevansa pettynyt, että hän jäi kisassa selvästi kakkoseksi.

”Siirtovaaliäänestyksessä, joka meillä on käytössä, on hyvin vaikea arvioida lopputulosta. Sen me tiesimme, että yllätyksiä voi tulla. On hyvä, että Touko sai taakseen vahvan tuen.”

Hän mainitsee Aallon eduiksi muun muassa vahvan suosion Keski-Suomessa ja muualla Kehä III:n ulkopuolella. Helsinkiläisen Karin oma kannatus keskittyi todennäköisesti pääkaupunkiseudulle.


”Tulos oli sen verran selkeä, että Touko Aallolla oli vankka koko puoluekentän ja eduskuntaryhmänkin tuki. Hän on vakuuttanut vihreää kenttää ja suomalaisia laajasti.”

Kari kehuu Aaltoa vuolaasti ja vakuuttaa tästä tulevan erinomainen puheenjohtaja vihreille.

”Minulla on häneen vahva luottamus. Olemme olleet ystäviä yli kymmenen vuotta. Olemme tehneet yhdessä politiikkaa kaikki nämä vuodet. Touko on kuunteleva ja äärimmäisen osaava johtaja, joka antaa tilaa myös muille.”


Siirtoäänivaalitavasta johtuen jäsenäänten laskentakierroksia oli peräti viisi. Pudonneiden ehdokkaiden äänestäjien äänet siirtyivät lipukkeeseen merkitylle kakkosvaihtoehdolle.

Vihreiden vaalitapaan voit tutustua tarkemmin täällä. Vastaavanlaista metodia on käyttänyt myös vasemmistoliitto.

Alla olevat grafiikat näyttävät, kuinka tiukka kisa kärkiehdokkaiden välillä käytiin kolmella viimeisellä kierroksella. Touko Aalto otti jo alussa selvän johdon, mutta Maria Ohisalo ja Emma Kari kisasivat rinta rinnan kakkossijasta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Vihreät
 • Puheenjohtajakilpa
 • Puoluekokoukset
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Oliko Timo Soini Juudas? Näin historiallisten tapahtumien vyöry eteni kulisseissa – ja tämän tuomion suomalaiset antavat Soinin toiminnasta
  2. Vihreiden uusi puheenjohtaja on Touko Aalto Jyväskylästä – hän tahtoo kasvattaa vihreistä koko Suomen puolueen
  3. Kiinalaiset tulevat kesällä Lapin kultamaille – aiemmin hipuilla ostettiin juomia, nyt valtauksille rakennetaan mobiilimaksu­järjestelmiä
  4. Helsingissä valmistetaan edelleen hehkulamppuja käsityönä – Airamin tehdas Suutarilassa sinnittelee vielä hetken
 2. Pääkirjoitus
  1. Matkailualalle kuuluu nyt Suomessa hyvää – kasvu on Pohjoismaiden nopeinta
  2. Suomi näkee nyt Venäjässä myös Kiinan naapurin
  3. Trump saa oman sotansa
  4. Uskaltaisivatko Sipilä ja Soini päristellä rumpuja Pride-paraatissa?
  5. Tony Halme pelasti perussuomalaiset ja Timo Soinin uran
  6. Karlsson
  7. Kreikasta syntyi jälleen vain laiha sopuratkaisu
 3. Kotimaa
  1. Tampereelta tuli Helsinkiin potilaita halvalla hoitava sairaala – nyt Hyks pelkää rahoituksensa puolesta
  2. Perussuomalaisten mepit kahdessa leirissä – Simon Elo: ”Täytyy katsoa, miten Ruohonen-Lerner voisi edustaa ryhmää europarlamentissa”
  3. Puukerrostalo­asukkailta kyseltiin kopinasta: Yläkerran askeläänet häiritsevät enää harvaa
  4. Monen mökkijärven pinta on poikkeuksellisen alhaalla – vesi voi käydä kesän mittaan vähiin myös monissa kaivoissa
  5. HS:n Android- ja Apple-sovellukset uudistuvat
  6. Kuva juhlavalmisteluista oli Helsingistä
 4. Kaupunki
  1. Uusi koulujohtaja lupaa korjata Helsingin homekoulut – ”Meidän pitää selvittää, mistä ongelma johtuu ja laittaa vauhtia korjauksiin”
  2. Lähijunissa lipunmyynti loppuu, mutta kaikille asemille ei ehditä asentaa lippuautomaattia maanantaiksi – HSL lähettää laitureille lipunmyyjiä ensihätään
  3. Nuori nainen ajoi mopoautolla humalassa Järvenpäässä
 5. Ulkomaat
  1. ”Yritin välttää alkoholisteja” – neuvostoaikaiset kommunalkat houkuttelevat edelleen uusia asukkaita Pietarissa, vaikka niistä haluttaisiin jo eroon
  2. Tänään selviää, kuinka suuren enemmistön Macronin puolue saa Ranskan parlamentissa – heikko äänestysaktiivisuus saattaa heikentää todennäköisen suurvoiton arvoa
  3. Turussa jihadistien propagandaa levittänyt ja Suomesta karkotettu kurdimies tuomittiin Britanniassa Isis-kytköksistä
  4. Kylmän sodan veteraani­diplomaatti: Euroopan ei pidä jäädä moralismin vangiksi – John Kornblum järjesti idän ja lännen vakoojavaihdot
  5. Satojatuhansia tietokoneita toukokuussa kaapanneen haittaohjelman uskotaan olevan peräisin Pohjois-Koreasta
  6. 58 ihmistä kadoksissa Lontoon tornipalon jäljiltä – poliisi uskoo kadonneiden kuolleen
  7. Rahtilaivaan törmännyt Yhdysvaltain sota-alus oli vaarassa upota – kadonneet miehistön jäsenet löytyivät kuolleina
  8. Näyttelijä Bill Cosbyn oikeudenkäynti epäillystä seksuaalisesta ahdistelusta päätyi umpikujaan – tuomari julisti oikeudenkäynnin tuloksettomaksi
 6. Talous
  1. Tavallisen internetkäyttäjän suoja vahvistui merkittävästi – tekijänoikeus­kirjeiden kulta-aika on nyt ohi
 7. Urheilu
  1. Jan Vapaavuori toivoo järkeä urheilun ja liikunnan valtionapujen jakamiseen – ”Tarvitaan läpinäkyvämmät ja selkeämmät avustuskriteerit”
  2. Jukolan ratamestarit ovat parhaimmillaan ennustaneet voittoajat lähes sekunnin tarkkuudella oikein – miten se on mahdollista?
  3. Venlojen juhlaviestin ruotsalaisesta voittajanelikosta löytyi yllättävää suomen kielen taitoa: ”Alussa itkin, kun yritin opetella kieltä”
  4. Mäkäräisellä ja Laukkasella hymy herkässä Jukola-debyytin jälkeen: ”Hieno kokemus”
  5. Samuel Purola jatkoi ennätystehtailuaan: Nyt pamahti uusi nuorten SE 200 metrillä
  6. Kuortaneen keihäässä saksalaiskomento – Pitkämäeltä kelpo siivu
  7. Simo Lipsanen venytti komeat loikat – vuosikymmeniä vanha SE jäi vain muutamien senttien päähän
  8. Honka riipi pisteet HJK:lta – ”Nämä ovat maukkaita voittoja”
  9. Slovenia tylytti Suomen lentopallomiehiä: ”Huomenna laitetaan isäntiä kuonoon”
  10. Roosa Kanerva venyi uimahypyn EM-kisoissa kahdeksanneksi – alkukilpailusta huima parannus
  11. Lotta Lepistö pyöräili kuudennen Suomen mestaruutensa putkeen – ”Kissa-hiiri-leikkiä”
  12. Golfin US Openissa hätkähdyttävää historiaa: Maailmanlistan kärkikolmikko karsiutui
  13. Töölössä kuohuivat tunteet, maalinteko HIFK:lle edelleen vaikeaa
  14. Antti Siltalan pitkä taival ulkomailla saa jatkoa Turkissa
  15. Robert Helenius voitti teknisellä tyrmäyksellä
  16. Venäjä aloitti Confederations cupin voitolla – ”Pidin Uuden-Seelannin joukkueesta”
  17. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Sunnuntai
  1. Suomen onnellisinta kuntaa on helppo hallita – valtaa pitää yksi puolue
  2. Jos saisin valita, olisin ruotsalainen
  3. Lähde Viroon kameran kanssa: kilpailussa etsitään naapurimaan syvintä olemusta – ammattikuvaajat Akseli Valmunen ja Eero Vabamägi ottivat varaslähdön
  4. Miten voi tavoittaa menneisyyden kadonneet maailmat?
  5. Huolellisen harjauksen ABC
  6. Koska tolkku on kaapattu, kutsuttakoon maltillisuutta Saision–Niinistön doktriiniksi
  7. Saako yritys parodioida mainonnassaan Ruotsin kuningashuonetta?
 9. Kulttuuri
  1. Taidematkailijan paratiisi: On taas Venetsian biennaalin aika, ja nämä näyttelyt ja teokset siellä kannattaa nähdä
  2. Kaupunki aikoi suoristaa Sörnäisten Kurvin 1970-luvun alussa – Suunnitelmaa vastustettiin M. A. Nummisen säveltämällä humpalla, ja Kurvi pysyi kurvina
  3. J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta ja Tarmo Kunnas inspiroivat Italian uusfasisteja 1970-luvulla
  4. Guns N’Rosesin suuruudenhulluus lähestyy lakipistettään — yhtye tuo Hämeenlinnaan kesän suurimman show’n
  5. Sodankylässä vieraileva Bertrand Bonello oli editoimassa terrori-iskusta kertovaa elokuvaansa, kun Pariisissa räjähti oikeasti – ”Nyt sitä ei ikimaailmassa voisi tehdä”
  6. Vahvojen naisten show – Pyynikin kesäteatterin Niskavuoren nuori emäntä on alkuperäisteokselle uskollinen
  7. Flamencon paha poika Israel Galván on flamencon älykkö, jollaista lajiin on odotettu
  8. Baanalle syntyi yhtäkkiä valtava muraali – tekijät kuuluvat maailman katutaiteilijoiden huippuluokkaan
  9. Viikon kulttuurisuosituksissa jahdataan zombeja, kuunnellaan kaunista laulua ja tarinaa nuoren naisen elämästä
  10. Alman Chasing Highs -kappale nousi Britannian singlelistalle
 10. Ura
  1. Lukiolaisnuoret lähtevät Washingtoniin johtamisoppiin – nyt kolme heistä kertoo, millaisia johtajia maailma tarvitsee
  2. Loma alkamassa mutta hommat kaatuvat päälle? Näin vältät lomallelähtöstressin ja palaudut tehokkaasti
  3. Kannattaako työnhausta pitää kesälomaa? Näin voit metsästää töitä, kun Suomi menee kiinni
  4. Tunnollisuus on aliarvostettu ominaisuus – Tunnolliset tienaavat paljon, twiittaavat hyvin ja menestyvät elämässä
  5. Sini Mäkelä haluaa osallistaa ihmisiä – ja siksi osa papin työstä tapahtuu sosiaalisessa mediassa
 11. Koti
  1. Juhannuksena rehkiminen vaihtuu lomailuun myös siirtolapuutarhoissa – näin kaupunkimökeissä valmistauduttiin keskikesän juhlaan
  2. Pirjo Varneslahti sai syntymäpäivälahjaksi kesäkeittiön – HS neuvoo, mitä omaa pihakeittiötä suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon
  3. Posti kehitti taloyhtiöille oman pakettipalvelun – Tulevaisuudessa automaatin kautta kulkeutuvat pyykit pesulaan ja kännykät huoltoon
  4. Taloyhtiö siirtää julkisivuremonttia aina vaan – mistä saa apua?
 12. Mielipide
  1. Yhteiskunta ei hyödynnä siviilipalvelusmiesten ammattitaitoa ja koulutusta riittävästi
  2. Eriarvoistuminen heikentää maanpuolustustahtoa
  3. Julkisista palveluista ei saa tehdä halpatyötä
  4. Kansallispuistot eivät tee suomalaisista luontokansaa
  5. Sähköalan lainsäädäntö kaipaisi joustoa
  6. Päivähoidon tarve arvioidaan yksilöllisesti
  7. Miksi varusmieskortti ei kelpaa henkilötodistukseksi?
  8. Joku vetää tolkuttomasti välistä lääkekaupassa
 13. Tänään
  1. Vähemmän kaikkea tarkoittaa parempaa elämää, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo
  2. Antti Vaajoensuu 1928–2017
  3. Anita Pallenberg 1942–2017
  4. Mäkinen herra merelläkin
  5. Tapahtumia sunnuntaina 18. kesäkuuta
  6. Retki seikkailujen metsään
 14. Radio ja TV
  1. Idealistit murtautuvat FBI:n toimistoon
  2. Kuusamossa järvi on kylän pankki
  3. Tulevaisuus ahdistaa nuortenscifissä
  4. Sunnuntain elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lääkärit ovat kalliita osastonsihteereitä

  2. 2

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  3. 3

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  4. 4

   Östersundomin metrolinja vedettiin jälleen kerran uusiksi – kalliiksi tullut unelma uudesta jätti­kaupunginosasta on ajautumassa vuosikymmeniksi pöytälaatikkoon

  5. 5

   Syyte: Sarjakuristaja valmisteli alaikäisen tytön kuristamista Helsingissä – syyttäjä vaatii neljän vuoden enimmäistuomiota, syytetty pysyy vangittuna

  6. 6

   Maa on litteä – Voiko se olla totta? Skepsis-yhdistyksen juhlakirja esittelee epäilijöille nykyajan huuhaata ja rajatietoa

  7. 7

   Suomea uhkaavat yhä rajummat verkkohyökkäykset– ”Olemme kokeneet vain pieniä laineita”

  8. 8

   Saimme hädin tuskin pelastettua naisen Hietalahden satama-altaasta – tikkaista olisi ollut apua

  9. 9

   Ranska vaatii vaihtamaan Olkiluoto-tyyppisen ydinreaktorin paineastian kannen jo voimalan käyttöiän alkumetreillä

  10. 10

   Tiina luuli saaneensa pojan, mutta lapsi sanoo olevansa tyttö ja pukeutuu pinkkiin – Alaikäisten transsukupuoli­suuden selvitykset lisääntyvät räjähdysmäisesti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhde tuntuu puuduttavalta nykymaailman helppouden keskellä – Pitkästä liitosta on rakastuminen kaukana

  2. 2

   Tiina luuli saaneensa pojan, mutta lapsi sanoo olevansa tyttö ja pukeutuu pinkkiin – Alaikäisten transsukupuoli­suuden selvitykset lisääntyvät räjähdysmäisesti

  3. 3

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  4. 4

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  5. 5

   Maailmanlaajuista verkkohyökkäystä ei ole saatu pysäytettyä – Asiantuntija: Moni tekijä viittaa venäläisrikollisiin

  6. 6

   Microsoft lakkautti viimein puhelinyksikkönsä – kaikki Nokiasta siirtyneet menettivät työpaikkansa Suomessa

  7. 7

   Netflix peruu sarjojaan, ja se on hyvä uutinen

  8. 8

   Suomalainen unisex-symboli ei ollutkaan uusi: Merkin suunnittelija vastaa plagiointisyytöksiin

  9. 9

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  10. 10

   Syyte: Sarjakuristaja valmisteli alaikäisen tytön kuristamista Helsingissä – syyttäjä vaatii neljän vuoden enimmäistuomiota, syytetty pysyy vangittuna

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  7. 7

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  8. 8

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  9. 9

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  10. 10

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  11. Näytä lisää