Päivän lehti 19.4.2017
Päivän lehti 19.4.2017

Britannian Theresa Mayn laskelmointi voi tehota: Oma kansansuosio ja opposition heikkous lupailevat isoa vaalivoittoa – elleivät brexitin vastustajat yllä ihmeeseen

Pääministeri May lähtee kesäkuun vaaleihin selvänä ennakkosuosikkina. Oppositio on heikko, eikä brexitin kannatus ole huvennut. Jos May voittaa, saa hän vahvan mandaatin johtaa Britannian ulos EU:sta.

Lontoo

Britannian herätys pääsiäisen jälkeiseen arkeen tuli poikkeuksella tavalla: pääministeri Theresa May ilmoitti haluavansa järjestää ennenaikaiset parlamenttivaalit 8. kesäkuuta.

Ennenaikaiset vaalit antavat briteille mahdollisuuden harkita uudelleen brexit-kantaansa. Käytännössä on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että Britan­nian EU-ero peruttaisiin.

Pääministeri Mayn brexitiä ajava konservatiivipuolue lähtee kesäkuun vaaleihin ylivoimaisesta johtoasemasta. Äänestäjien enemmistö ei ole myöskään kääntynyt EU-eroa vastaan, vaan asetelmat ovat pysyneet ennallaan.

Tämän lisäksi Britannian oppositio on heikko ja hajanainen. Työväenpuolueen johtajan Jeremy Corbynin suosioluvut ovat selvästi heikommat kuin Mayn.

Mayn tiistainen ilmoitus vaaleista oli Britanniassa iso poliittinen šokki. May on aiemmin toistuvasti kieltänyt, että ennenaikaiset vaalit kuuluisivat suunnitelmiin.

Mieli oli kuulemma muuttunut pääsiäisloman patikointimatkalla Walesissa.

”Tarvitsemme parlamentti­vaalit, ja tarvitsemme ne nyt”, May sanoi tiistaina virka-asuntonsa eli Downing Street 10:n edessä.

Britannian pääministerillä ei ole enää samanlaista yksinvaltaa päättää parlamenttivaalien ajankohdasta kuin ennen. Siksi kesäkuun vaaleille tarvitaan parlamentin tuki.

Alahuone äänestää vaaleista keskiviikkona. Käytännössä kyse on enää vain muodollisuudesta. Oppositiossa istuvalle labourille olisi poliittisesti mahdotonta kieltäytyä vaaleista.

Corbyn ilmoittikin tiistaina, että labour ottaa haasteen vastaan ja tarjoaa Britannialle vaihtoehdon. Hän nosti esiin talouden, koulutuksen ja terveydenhoidon ongelmat. Brexitiä hän ei lausunnossaan maininnut.

Miksi May teki täyskäännöksen ja päätyi ennenaikaisten parlamenttivaalien kannalle?

Ensinnäkin hän tarvitsee nykyistä vahvemman mandaatin johtaa Britannia ulos EU:sta.

EU-jäsenyyttä aiemmin kannattanut May nousi pääminis­teriksi pelkällä konservatiivipuolueen parlamenttiryhmän tuella, kun hänen edeltäjänsä David Cameron oli eronnut EU-kansanäänestyksen jälkeen kesällä 2016.

Tämä on antanut vastustajille tilaisuuden huomauttaa, ettei Maylla ole kansan antamaa valtuutusta tehtävässään. Jos May voittaa kesäkuun vaalit, tulee hänen asemastaan Britannian ja brexit-neuvottelujen johdossa kiistaton.

Toinen syy ajoitukseen on konservatiivipuolueen ja Mayn vankoissa kannatusluvuissa. Konservatiivien etumatka labouriin nähden on huimat 21 pro­senttiyksikköä, kertovat tuoreen Yougov-yhtiön kyselyn luvut.

Konservatiiveja äänestäisi 44 prosenttia briteistä ja labouria vain 23 prosenttia.

Maylla onkin hyvä tilaisuus kasvattaa konservatiivien enemmistöä alahuoneessa. Tämä antaisi pääministerille lisää poliittista pelivaraa ja liikkumatilaa.

Jos May voittaa vaalit, se voi helpottaa myös Britannian EU-erosta jatkossa koituvaa poliittista painetta. Kun vaalit järjestetään jo vuonna 2017, siirtyvät ­sitä seuraavat vaalit kaksi vuotta eteenpäin eli vuoteen 2022.

Näin May voisi mahdollisesti sopia EU:n kanssa brexitin siirtymäajasta ilman että myönnytykset EU:lle kostautuisivat jo kevään 2020 vaaleissa.

”Jos emme järjestä vaaleja nyt, poliittiset pelit jatkuvat. Neuvottelut EU:n kanssa olisivat vaikeimmassa vaiheessaan juuri silloin, kun valmistautuminen [vuoden 2020] parlamenttivaaleihin alkaisi”, May sanoi.


Kesäkuun vaalit ovat erinomainen tilaisuus myös Britannian pienelle EU-myönteiselle liberaalidemokraattipuolueelle kasvattaa kannatustaan.

Puolue vastustaa EU-eroa ja erityisesti ­Mayn hallituksen ajamaa kovaa brexitiä.

”Nämä vaalit ovat mahdollisuus kääntää maasi suunta”, lupasi liberaalidemokraattien johtaja Tim Farron tiistaina.

Puolue on kuitenkin pik­kuruinen. Sillä on vain yhdeksän kansanedustajaa 650:stä. Liberaalidemokraattien kannatus on Yougovin mukaan 12 prosenttia.

Labouria sen sijaan odottaa mielipidemittausten mukaan raju vaalitappio. Mutkan kautta tämä voi kuitenkin koitua puolueen siunaukseksi.

Vaalitappio pakottaisi Corbynin viimeinkin eroamaan. Näin labourin johdossa avautuisi paikka vahvalle oppositiojohtajalle, joka panisi konservatiivihallitukselle kampoihin.

Corbynin työväenpuolueesta ei ole brexitin vastustajille vaikutuskanavaksi. Labour ei ole lähtenyt asettamaan brexit-neuvotteluille ehtoja. Corbyn itse on seissyt EU-eron takana viime kesästä lähtien.

”Odotan innolla vaaleja, sillä ne ovat tilaisuus muodostaa työväenpuoluelainen hallitus, joka voi alkaa muuttaa Britan­niaa”, Corbyn sanoi BBC:n haastattelussa.

Vasemman laidan Corbyn on kuitenkin monen brittiäänestäjän mielestä kaikkea muuta kuin mieluinen pääministeri­ehdokas. Jopa monet labourin kannattajat näkevät mieluummin Mayn kuin Corbynin Britannian johdossa.

May vetosi tiistaina brexitin kannattajiin ja lupasi, että jokainen ääni konservatiiveille vahvistaa hänen asemaansa brexit-neuvotteluissa muuta EU:ta vastaan. Samalla hän muistutti, että ääni konservaatiiveille heikentää myös brexitin vastustajia Britanniassa.

”Britannia on lähdössä ­EU:sta, eikä paluuta entiseen ole”, May lupasi.

May varoitti Britanniaa tulevaisuudesta, jossa vallan kahvassa olisi heikko ja epävakaa koalitiohallitus Corbyn johtajanaan sekä brexitiä vastustavat liberaalidemokraatit ja Skotlannin kansallispuolue SNP apupuolueinaan.

Vastaavanlainen labourin ja SNP:n liitolla pelottelu tehosi keväällä 2015, jolloin Cameron nappasi yllätysvoiton edellisissä parlamenttivaaleissa.

Skotlannin pääministeri ja SNP:n johtaja Nicola Sturgeon arvosteli tiistaina Mayn päätöstä järjestää ennenaikaiset vaalit. Sturgeonin mielestä päätös oli virhelaskelma.

”Konservatiivit ovat nähneet mahdollisuuden siirtää Britanniaa oikealle, pakottaa maa kovaan brexitiin ja kasvattaa talousleikkauksia. Puolustakaamme Skotlantia”, Sturgeon twiittasi.

Skotlannissa kesäkuun par­lamenttivaaleista tulee taistelu SNP:n ja skottikonservatiivien välillä.

Skottikonservatiivit voivat houkutella niitä äänestäjiä, jotka vastustavat Skotlannin itsenäistymistä. Sturgeon ajaa uutta äänestystä Skotlannin itsenäistymisestä vuonna 2018 tai 2019, sillä SNP ei hyväksy Britannian EU-eroa.

SNP on ollut kuluvalla par­lamenttikaudella ylivoimainen, sillä puolueella on 54 kansanedustajaa Westminsterissä eli brittiparlamentissa. Konservatiiveilla, labourilla ja liberaalidemokraateilla kullakin on vain yksi.

Osakkeet halpenivat tiistaina selvästi Lontoossa

Britannian pääministerin Theresa Mayn pyrkimys järjestää maassa ennenaikaiset parlamenttivaalit aiheutti osakemarkkinoilla suurimman pudotuksen sitten Britannian EU-eroäänestyksen viime kesäkuussa.

Lontoon pörssin osakkeiden arvonkehitystä mittaava FTSE 100 -osakeindeksi heikkeni tiistaina 2,5 prosenttia. Indeksi oli viimeksi vastaavalla tasolla kymmenen viikkoa sitten.

Myös punnan arvo heilui Mayn ilmoituksen jälkeen. Ennen ilmoitusta punta heikkeni, mutta ilmoitus ennenaikaisista vaaleista sai sen voimakkaaseen nousuun.

Markkinoilla uumoiltiin vaalien merkitsevän ”pehmeän brexitin” – EU-eron ilman sisämarkkinoista irtautumista – olevan aiempaa todennäköisempi, ja punnan kurssi nousi. Nousu kuitenkin tasaantui pian.

Analyytikoiden mukaan sijoittajien kannattaa varautua punnan arvon voimakkaaseenkin liikehdintään lähiviikkoina, jos May saa parlamentin alahuoneessa tahtonsa läpi ja parlamenttivaalit järjestetään 8. kesäkuuta.

Fakta

Brexit-kello nakuttaa koko ajan taustalla


 Britannian ennenaikaiset parlamenttivaalit järjestetään 8. kesäkuuta.

 Pääministeri Theresa May hakee vaaleista vahvaa mandaattia brexit-neuvottelujen johtamiseen.

 Kansanäänestys päätyi Britannian EU-eron kannalle kesäkuussa 2016 prosentein 52–48.

 May käynnisti brexit-neu­vottelut 29. maalis­kuuta 2017. Neuvottelu­aikaa on kaksi vuotta.

 Konservatiivihallitus on ajanut kovaa brexitiä, mikä tarkoittaa muun muassa EU:n sisämarkkinoiden jättämistä.
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Lukion suosio huipentui nykyisiin kolmikymppisiin, sitten alkoi lasku – Tutkija on huolissaan Suomen koulutustasosta
  2. 80-vuotiaan Aulin säästöt katosivat, kun pankkiiriliike myi sijoitustuotteen toisen perään – Auli ei edes muista tapaamisia
  3. Britannian Theresa Mayn laskelmointi voi tehota: Oma kansansuosio ja opposition heikkous lupailevat isoa vaalivoittoa – elleivät brexitin vastustajat yllä ihmeeseen
  4. Asiantuntijat eivät usko Britannian uusien vaalien vaikuttavan brexitiin: ”Haaveilu kannattaa lopettaa”
  5. Britannian yllätysvaalit koettelevat EU:n hermoja – Brexit on kuin tv-sarja, jonka tuotantokausien määrää ei ilmoiteta
 2. Pääkirjoitus
  1. Turkin vaikeudet ovat vasta edessä
  2. Ylioppilastutkinto on nuorille linkki tulevaan
  3. Britannian pääministeri Theresa May yrittää hankkia työrauhaa vaalien avulla
  4. Mélenchon nousee Ranskan presidenttikisassa kauppaamalla typeryyksiä, joita hän ei voi edes toimittaa perille
  5. Ruotsin palkkaratkaisu ei näytä Suomen suuntaa
  6. Karlsson
  7. Erdoğanin yksinvaltius tuo EU:lle valtavan ongelman
 3. Kotimaa
  1. Suomalaisten rauhanturvaajien määrä kaksinkertaistui Libanonissa – keväällä aloittanut ”iskunyrkki” on jatkuvassa valmiustilassa
  2. Ylioppilastutkintoon halutaan isoja muutoksia: neljän tunnin koeaika, suullista testaamista ja vaativampia aineyhdistelmiä
  3. ”Kaikki meni loistavasti” suomalaisen satelliitin laukaisussa – video näyttää Aalto-2:n historiallisen matkan kohti avaruutta
  4. Eduskunta ei anna presidentille valtaa päättää kiireellisenkään sotilaallisen avun antamisesta tai pyytämisestä
  5. Yli puolet työntekijöistä tuntee itsensä väsyneeksi päivisin – erityisesti nuorten väsymys huolestuttaa työterveyslääkäriä
  6. Lehdistönvapaus­vertailun tulokset karkasivat maailmalle –”Sipilä-gate” vei Suomelta ykköstilan kuuden perättäisen vuoden jälkeen
  7. Lapin hehkuttama supertalvi toteutui: kiinalaiset turistit nostivat lentoasemat ennätyskasvuun
  8. Ensimmäiset punkit jo nypitty koirien turkeista – kylmä sää hidastanut puutiaisten kevättä
  9. Veikkaus: 87 miljoonaa euroa Eurojackpotissa voittanut on löydetty
  10. Viisi varusmiestä loukkaantui autokolarissa Turussa
  11. Presidentti Erdoğan puhui Ankarassa
 4. Ulkomaat
  1. 35 tunnin työviikkoa vääntävä ranskalainen on Euroopan kummajainen – ”Ranskalaiset ovat hemmoteltuja”, sanoo pariisilainen kirjakauppias
  2. Ehtiikö Erdoğan tehdä pilkkaa demokratian kustannuksella? Turkin ja EU:n suhteissa eletään kriittisiä hetkiä
  3. Merkittävä historiallinen löytö: Arkeologit kaivoivat esille kahdeksan muumiota Egyptissä
  4. Pohjois-Korean uhittelu kovenee – Pienikin liike USA:lta, ja ”Pohjois-Korea iskee ensin ja tuhoaa hyökkääjät ilman armoa”
  5. Teloituksia lykättiin jälleen Arkansasissa – osavaltio suunnittelee yhä teloittavansa kuusi ihmistä ennen lääkeaineen vanhenemista
 5. Kaupunki
  1. Länsimetron ongelmien syyt on kirjattu raporttiin, mutta metroyhtiö kieltäytyy julkistamasta sitä – miksi?
  2. Helsingin johtosalkut voidaan jakaa jo tällä viikolla – HS esittelee todennäköisimmän pormestarikaartin
  3. Kotisairaanhoitoyritys huijasi asiakastaan – liki 90-vuotiaalta uhrilta vietiin yli 200 000 euroa
  4. Taksinkuljettajat sumputtivat näyttävästi Helsingin keskustan, mutta matkustajilta riitti myötätuntoa – ”En halua mitään basaaria tänne”
  5. Espoon ja Kirkkonummen rajoilla liikkuu pelottomasti käyttäytyvä susi
  6. Pilvi Torsti on nousemassa kansanedustajaksi
  7. Espoossa paloi pienen jalkapallokentän verran heinikkoa
  8. Marmai: VR:n kivimiespatsaat saavat omat vappunaamarit – juhlistavat Kiss-yhtyeen Helsingin konserttia
 6. Talous
  1. IMF: Maailmantalouden kasvu lujittuu ja Kiinan talous on ennakoitua paremmassa iskussa – pitäisi hyödyttää Suomea
  2. Ruotsin talouden hyvä vauhti jatkuu – kasvu odotettua nopeampaa, työttömyys vähenee yhä
  3. Käytettyjen autojen kauppaketju Kamux haluaa taas pörssiin
 7. Urheilu
  1. Sami Jauhojärvi lopetti huipulla – hän on menestystään suurempi urheilija ja hiihtokansan oma ”Musti”
  2. Järkisyyt jyräsivät intohimon: Sami Jauhojärvi ”väsyi olemaan väsynyt”
  3. Kalpa järjesti finaaliyllätyksen – maalivahti Kilpeläinen pysäytti Tapparan
  4. KalPan palikat oikeassa järjestyksessä
  5. Pikkuleijonat tyrmäsi Kanadan ja eteni voittoputkessa puolivälieriin – Vesalainen iski hattutempun
  6. Pekka Rinteen kova nollaputki poikki, torjunta nousi some-ilmiöksi – Komarovin Toronto virittelee yllätystä
  7. Kärpät ja Ässät vahvistivat joukkueitaan – maajoukkuepelaajat vaihtoivat maisemia
  8. Cristiano Ronaldo vei viidellä maalillaan Real Madridin Mestarien liigan välieriin
  9. Borussia Dortmundia vastaan tehdystä räjähdeiskusta on syytetty islamisteja, äärivasemmistolaisia ja äärioikeistoa – syyllinen on yhä karkuteillä
  10. Barcelona aikoo tehdä viisi maalia toistaakseen ihmepelastumisen – ”Älkää lähtekö 80. minuutilla”
  11. Leijonien entinen päävalmentaja Bubnik on kuollut
  12. Esapekka Lappi saa vihdoin mahdollisuutensa MM-ralleissa –”Olen odottanut tätä tilaisuutta koko ikäni”
  13. Tunnisti veljensä tappajan? Omat sysäsivät argentiinalaisen jalkapallofanin kuolemaan
  14. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Turkin taiteilijoilta vaaditaan rohkeutta, kun sensuuri kovenee ja poliisi hakee ihmisiä kotoa – ”Työtä on jatkettava”, sanoo nuori taiteilija
  2. Ihmiskunnan muisti säilyy Huippuvuorilla – Tietoaarteet saivat ”ikuisen” holvin 300 metrin syvyydestä
  3. Tutkija löysi Albert Edelfeltin teoksen Venäjältä – googlaamalla
  4. Ilmari Hannikaisen pianokvartetto on hurmaava löytö
  5. Ero, uusi tukka ja uusi musiikkityyli: Irlantilainen rockabillytähti Imelda May on nyt matkalla huipulle – mutta uransa alussa hän haki vauhtia Suomesta
  6. Pekko Käpin jouhikkobluesissa on uusia sävyjä
  7. Thomas Adèsin musiikkiin pääsee sisälle aukoista
  8. Janne Laurila tekee luontevaa tamperelaista poppia manserockin varjosta
  9. Kendrick Lamarin albumi oli pääsiäisen ja koko laimean popkevään pelastus
  10. Cheekiä – ja hänen kaksoisveljeään – tulevassa elokuvassa esittää Antti Holma
  11. Toimittajien Jari Aarnio -kirjasta tehdään televisiosarja – Pahan poliisin tarina kiinnostaa myös ulkomailla
  12. Puccini-festivaali Savonlinaan – Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee nyt myös Taidehallia
 9. Tiede
  1. Älylaitteet näkevät sokean puolesta: Opastutka kertoo esteistä ja lasit kuiskaavat korvaan, mitä ympärillä tapahtuu
  2. Juoksuinto tarttuu kaverilta – miestä kannustaa kuntoiluun sekä mies- että naisystävä, naista vain muut naiset
  3. Silmätipat hoitavat jetlagin tulevaisuudessa
 10. Mielipide
  1. Ovatko uudet maksutavat osasyy ylikuluttamiseen?
  2. Helsingin arvokkaiden viheralueiden kohtalo huolettaa
  3. Helsinki tuhoaa ilmailuhistoriaa – Malmin suureen lentokonehalliin kaavaillaan teknobileitä ja kirpputoria
  4. Vaihdevuosia elävien naisten nimittelyn on loputtava – haluttoman naisen roolia tarjotaan joka tuutista
  5. Leipäjono-ongelmiin on yhteisöllisiä ratkaisuja
  6. Tesla ei ole arvokkain autonvalmistaja
  7. Kaupunki ja Kela tukevat lapsiperheitä
  8. Rahantekokoneita tulee aina vain lisää
  9. Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona
  10. Herätysliikkeet eivät edusta ”suljettuja lahkoja” vaan globaalin kristillisyyden kasvavaa ja moninaista muotoa
 11. Tänään
  1. 70 vuotta täyttävä Hector on taas energiaa täynnä
  2. Armas Hursti 1934–2017
  3. Michael Ballhaus 1935–2017
  4. Suomalainen sauna kiinnostaa Dublinin rakennus­näyttelyssä
  5. Tapahtumia keskiviikkona 19. huhtikuuta
  6. Kauhuelokuvien kevätkavalkadi
  7. Musiikkikomediaa oopperaveljeksiltä
 12. Radio ja TV
  1. Veni, Vidi, Vici -sarjassa epäonnistunut taide-elokuvien ohjaaja päätyy pornoalalle
  2. Uusi Supertähdet oli kuolettavan tylsä – Matti Nykänen oli aika pihalla, eikä Sami Hyypiästä irronnut draamaa
  3. Taiteilija hallitsi imartelun
  4. Keskiviikon elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  6. 6

   Voiko terroritekoja estää ennalta? HS selvitti, mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi

  7. 7

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  8. 8

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  9. 9

   Yllätys autoalalta: vielä joku kehittää polttomoottoriakin

  10. 10

   Turun puukkoiskun jälkeen meiltä kysytään reiluutta ja valppautta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  2. 2

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  3. 3

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  4. 4

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  5. 5

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  6. 6

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  7. 7

   Suomen viranomaiset joutuivat testiin, joka monessa maassa on jo koettu – poliisi toimi eurooppalaisia kollegoitaan varovaisemmin

  8. 8

   Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

  9. 9

   Ulkomailla moni hämmästyisi, jos kuulisi suomalaisten syvästä rakkaudesta Pentti Linkolaan – paitsi uusnatsit ja hörhöt

  10. 10

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää