Päivän lehti 20.5.2017
Valikko
Päivän lehti 20.5.2017

Vuonna 1992 oli aivan käsittämätöntä, että baarin ovella ei päivystänyt portsari – nyt 25-vuotias Corona on ihan tavallinen paikka

Vapaampi mannermainen baarikulttuuri alkoi yleistyä Suomessa 1990-luvulla EU-jäsenyyden kynnyksellä.

Biljardipallot kolisevat baaritiskin toisella puolella ja olut suhahtaa hanasta tuoppiin verkkaiseen tahtiin tavallisena torstai-iltana. Ikkunan viereisessä loossissa ystäviensä kanssa istuva kemiläinen Laura Kolmonen on Eerikinkadulla sijaitsevassa Corona-baarissa ensimmäistä kertaa. Parikymppiset naiset ovat lähdössä viettämään iltaa ulos ja tuopit on jo melkein kumottu.

On siis täysin tavallinen ilta tavallisessa baarissa. Oikeastaan paikka on valittu sen perusteella, että Kolmosen kaveri Alexsandra Piela, 24, on Coronassa töissä, mutta osaavatko parikymppiset sanoa, mistä ravintola helsinkiläisessä ravintolakulttuurissa tunnetaan?

”Tiedän sen verran tästä paikasta, että tämä liittyy jotenkin vahvasti ainakin Aki Kaurismäkeen”, sanoo Sara Harju.

Se on hyvä tieto. Elokuvaohjaaja perusti Coronan yhdessä veljensä, elokuvaohjaaja Mika Kaurismäen, Erkki Lahden ja Kari Pulkkisen kanssa vuonna 1992.

Harju täyttää kesällä 25 vuotta. Hän on ravintolan ikätoveri eikä osaa kylmiltään kuvitella, minkälaisen baarielämän murroksen edelläkävijä Corona 1990-luvun Helsingissä oli.

Klubikulttuuriin liittyvä vapaampi baarissa liikkuminen ja seurusteleminen alkoivat yleistyä Suomessa vasta EU-jäsenyyden kynnyksellä, eli samaan aikaan, kun Kaurismäet ravintolansa avasivat. Tutkija Anna-Elina Hintikka Hotelli- ja ravintolamuseosta kertoo, että vielä 1990-luvulla oli mahdollista, että portieeri kysyi ovella, tulivatko asiakkaat syömään vai juomaan ja heidät ohjattiin sisätiloihin sen mukaisesti.

Anniskelualueet rajoittivat tuolloin ravintoloiden tiloissa liikkumista.

”Esimerkiksi Tavastia oli saanut 1980-luvulla sakkoja, kun anniskelualueen ulkopuolella olevalla tanssilattialla oli nautittu alkoholia”, Hintikka kertoo.

Coronasta haluttiin tehdä erilainen paikka. Mallia haettiin maailmalta. Coronassa tuopposen nauttimisesta tehtiin osa kaupunkikulttuuria, jota ei tarvinut piilotella verhojen takana.

Ravintola sai Suomessa anniskelumonopolia pitäneeltä Alkolta luvan pitää ovet auki ilman ovimiestä ja asiakkaat saivat liikkua vapaasti. Baarin yhteydessä oli myös mahdollisuus pelata biljardia. Sellainen oli niihin aikoihin harvinaista. Corona on pitänyt saman konseptin näihin päiviin asti. Ravintolapäällikkö Toni Brofeldtin mukaan ovella on nykyisin ovimies vain viikonloppuisin, kun kaupungilla liikkuu paljon väkeä.

Hintikan mukaan tällainen mannermainen ravintolakulttuuri alkoi pikkuhiljaa yleistyä 90-luvulla. Suomen EU-jäsenyys vuonna 1995 oli hänen mukaansa suurin mullistus myös ravintolakulttuurille.

”Sen myötä mahdollistui sellaisen eurooppalaisen kaupunkikulttuurin ja mannermaisten ihanteiden ja vaikutteiden etsiminen sekä kansainvälisempi ja liberaalimpi ravintolakulttuuri, jota on kaivattu jo 80-luvulla”, kertoo Hintikka.

”Corona oli varmasti osa sitä muutosta.”

Baarit vaihtavat nimiä, tulevat ja menevät. Corona on yksi harvoista, jotka ovat pysyneet samanlaisena kuin aloittaessaan.

Siis täysin samanlaisena kuin aloittaessaan.

”Ehkä sellainen baarikulttuuri, jota Aki (Kaurismäki) vielä elokuvissaan pitää yllä, on lähes kadonnut. Coronassa tätä tunnelmaa on vielä onneksi jäljellä. Kaikki muuttuu jotenkin fiinimmäksi, mutta täytyy toivoa, että jonkinlainen henki säilyy”, pohtii Coronan vuoropäällikkö Nuppu Koivu helsinkiläisen ravintolaelämän muutosta.

”Suurin muutos on tainnut viime aikoina olla nuo uudet tuolit”, hän jatkaa.

Tummansiniset tuolit olivat lavasteina Coronan perustajiin kuuluva Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen -elokuvassa.

”Tämä penkki pitää ehkä korjata”, Koivu pohtii katsoessaan loosin istuimessa irvistävää parikymmensenttistä reikää.

Ohjaajaveljekset Aki ja Mika Kaurismäki ovat Koivun mukaan aktiivisesti mukana ravintolansa toiminnan suunnittelussa, mutta eivät mikromanageeraa.

”Akille tärkeitä ovat visuaaliset asiat, värit ja miltä mikäkin näyttää. Mika taas on usein mukana tuotevalikoimapäätöksiä tehtäessä. Luonnollisesti elokuvateatteri Andorran pitäminen toimivana on molemmille veljeksille tärkeää, sanoo ravintolapäällikkö Toni Brofeldt.

”Corona on heidän molempien lempilapsi. He eivät varmasti halua luopua tästä ikinä, mutta he ottavat kantaa lähinnä suuriin linjoihin. He tietävät, että me teemme meille kuuluvan työn ja antavat tilaa.”

Tunnelma on hämyinen, ehkä jopa boheemi, ja lattia vaikuttaa olevan sellaisessa alkuperäiskuosissa, jota entiseltä maalikaupan liikehuoneistolta voi odottaa. Seiniltä katsovat näyttelijälegendat Matti Pellonpää ja Silu Seppälä sekä Rauli ”Badding” Somerjoki. Kunniapaikkansa Kaurismäen veljesten baarissa ansainneita taiteilijoita.

On vaikea kuvitella, minkälaista ravintolaelämä oli Helsingissä 25 vuotta sitten.

Vastauksia voi etsiä paikan päällä aivan tavallisena toukokuun torstai-iltana. Terassin lämpölamppujen alla istuvat radiojuontaja Jone Nikula ja hänen tanssijavaimonsa Hanna Karttunen edustavat Coronan vakituista asiakaskuntaa.

”Oikein mielellään me kutsumme itseämme kantiksiksi”, Nikula sanoo.

Nikulalle ja monelle muulle ravintola edusti uutta vapaamman ravintolakulttuurin aikaa.

”Tämä oli ensimmäinen paikka, jossa ikkunoista näki ulos. Siihen asti kaikissa kapakoissa oli tiukasti verhot ikkunoiden edessä, ettei vain kukaan näe sisälle ja alkoholisoidu”, Nikula muistelee.

”25 vuotta sitten maailma oli tietysti varsin erilainen, sellainen ”kekkoslovakian” jäänne. Corona oli silloin jo erikoisuus, mutta moni asia on mennyt eteenpäin tietysti sen jälkeen”, Nikula sanoo.

”Kaupungin yksi älyttömyys on tosin se, että terassi menee kiinni kello 22”, hän puuskahtaa.

Terassin aukioloajasta Coronan omistajat ovatkin vuosien saatossa keskustelleet viranomaisten kanssa, mutta sulkemisaika on toistaiseksi pitänyt. Ravintolapäällikkö Brofeldt pahoittelee asiaa.

”Baari on auki myöhään ja käyvät ihmiset ulkona joka tapauksessa tupakalla kello kymmenen jälkeenkin, joten onhan se vähän...”

Ei mahda mitään, kaupunki määrää.

Ravintolan etikettiin on kuulunut jo alusta asti ajatus tasa-arvoisuudesta muiden kanssa ja se, että jokainen saa tulla Coronaan omana itsenään. Ravintola tunnetaan erityisesti kulttuuriväen suosimana paikkana ja jonkinlaisena instituutiona, jossa saattaa olla paikalla jopa maailmanluokan tähtiä, asiakkaina muiden seassa.

”Tämä on kaiken kansan kuppila. Tiskin kummallakaan puolella kukaan ei kiinnitä huomiota siihen, kuka sä olet eikä se kiinnosta sillä tavalla ketään”, sanoo vuoropäällikkö Koivu.

25 vuoden aikana asiakaskunnan tottumukset ovat muuttuneet vähän. Vuonna 1992 lama painoi vielä suomalaisten hartioita ja ravintolat joutuivat laskemaan keskioluen hintaa pysyäkseen pystyssä.

”Siinä vaiheessa, kun minä tulin tänne töihin, oli tarjolla yksi viini ja jokunen olut”, kertoo talossa 12 vuotta työskennellyt Brofeldt.

”Nyt on toistakymmentä viiniä ja laaja olutvalikoima. Väkevän viinan juominen on selvästi vähentynyt. Meidän pitää mukautua siihen tietysti asiakaskunnan mukana.”

”Ennen kolmostuoppi ja jallu olivat kova sana... ja ovat ne edelleen, mutta nyt on muuttunut niin, että alkuillasta otetaan ehkä jotain parempaa viiniä ja pienpanimo-oluita ja siirrytään tuttuun ja turvalliseen siinä vaiheessa, kun ei enää jaksa miettiä”, Brofeldt naurahtaa.

Biljardipallot jatkavat kolisemistaan myöhään iltaan.

”Tämä on siitä hyvä paikka, että tänne voi tulla lasilliselle korkkareissa tai kahville suoraan treeneistä”, toteaa Hanna Karttunen.

Baaritiskiin nojaileva herra odottaa polttariseurueen saapumista ja tiivistää yhteen lauseeseen sen kursailemattomuuden ja aitouden, jotka monia Coronassa kiehtovat.

”Eihän tämä mikään kaunis paikka ole, mutta jotenkin sellaiset siistit paikat on vähän epäilyttäviä”, hän sanoo.

Turvallista menneen ajan rappioromantiikkaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ravintolat
 • Ravintolatoiminta
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Seksi ei enää kelpaa keisarileikkauksen syyksi, äitiysloma kestää neljä kuukautta ja esikoulu maksaa 800 €/kk – Kiinassa vanhemmuuden haasteet ovat erilaiset kuin Suomessa
  2. Turkoosinkirkkaaksi hetkessä muuttunut suomalaisjärvi herättää ihailua ja epäilyä: Onko kemikaalikäsittely varmasti turvallinen? Entä voitaisiinko sillä kirkastaa myös Töölönlahti?
  3. Nyt on kesä! Helsingin terassit ja puistot täyttyivät talvelta tuntuneen kevään kylmettämistä kaupunkilaisista
  4. Kahdeksan panssarivaunua vuorokaudessa tuhonnut Mannerheim-ristin ritari on yhä kadoksissa – Ryhmä Taipale tuo sodissa kaatuneet kotiin
 2. Pääkirjoitus
  1. Vanha kauppareitti on Kiinalle valtatie
  2. Keskustatunneli teki paluun lähivuosien kiistanaiheeksi
  3. Alkoholilaki hiertää yhä hallituspuolueiden välejä
  4. Sampo Terhon argumentit EU-kansanäänestyksen järjestämisen puolesta ovat loogisesti hatarat
  5. Matematiikasta pitäisi tehdä pakollinen aine ylioppilaskirjoituksissa
  6. Palkankorotuksiin tarvitaan malttia
 3. Kotimaa
  1. Halpa tontti, rantaviiva, vauvaraha, nopea internet, jopa pääsy kuntosalille – Näin kunnat houkuttelevat uusia asukkaita
  2. Kodinhoitaja on sairaana keskimäärin 31 päivää vuodessa, lähihoitajakin 26 päivää – kunta-alalla sairastetaan edelleen paljon
  3. Tulli takavarikoi viime vuonna satakertaisen määrän nuuskaa vuoteen 2010 verrattuna – 1,5-vuotias Onni on Suomen ensimmäinen nuuskakoira
  4. Uusi tutkimus murtaa lihavuus­myyttiä: Terveellistä lihavuutta ei ole olemassakaan, yli­paino vaikuttaa aina heikentävästi terveyteen
  5. Kevät tuo peräkärryt liikenteeseen – väärin lastattu kärry on turvallisuusriski
  6. Suuren suosion saavuttanut norppalive on taas katsottavissa – suoraa lähetystä voi seurata tänä kesänä myös viirupöllöjen ja sääksien pesistä
  7. Insinöörikoulutukseen 20 miljoonaa euroa
  8. Väitös: Kalevalan Aino oli aikansa downshiftaaja – ”Ainon tarina kertoo, että aina ei tarvitse suorittaa, vaan voi myös nauttia hetkestä”
  9. Aarnion huumejutun hovioikeuskäsittelystä tulossa yllättävä – jengipomo palasi aiempaan, Aarnion kannalta raskauttavaan kertomukseensa
  10. Rattijuopumuksesta voi saada Ahvenanmaalla 12-kertaisen ajokiellon muuhun Suomeen verrattuna – korkein oikeus tutkii, rikkooko se perustuslakia
  11. Tuore maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä puolustaa maatalouden tukia: ”Niillähän varmistetaan ruoan tuotanto joka paikassa”
  12. Suomalaistutkimus: Eliittilukiossa opiskelu ei paranna menestystä ylioppilaskokeissa
  13. Puolustusministeri Niinistö ei muuta pakkolähtöpykäliä: ”Sotilaan tehtävä on totella”
  14. Ruotsi alkoi selvittää kansainvälistä sotilasapua, mutta rajaa avun vain Suomeen
  15. Toimitusten vallalla on paljon ottajia
  16. Poliisi kertoo yksityiskohtia jalkaan ampumisesta Oulussa: miehen epäillään uhkailleen aseella, ajaneen autolla pitkin pyöräteitä ja paenneen poliisia
  17. Turun ulosajon kuolonuhrien määrä nousi kahteen – auto suistui tieltä jyrkässä mutkassa
  18. Julian Assangea on epäilty raiskauksesta
  19. Sodankylän elokuvajuhlat järjestetään kesäkuussa
  20. Riihirock järjestetään Pihtiputaalla
  21. Rautavaara äänitti lintujen ääniä Liminganlahdella
  22. Turkin valtapuolue kamppaili vuoden 2015 vaaleissa ehdottomasta enemmistöstä
 4. Kaupunki
  1. Vuonna 1992 oli aivan käsittämätöntä, että baarin ovella ei päivystänyt portsari – nyt 25-vuotias Corona on ihan tavallinen paikka
  2. Kurvin Neuvostoliittoa henkivä möhkäle saattaa muuttua hotelliksi – Helsinki käy neuvotteluja ”Kansan talon” kohtalosta
  3. Jorvin sairaalan katto vuotaa kuin seula – puolen vuoden päästä siellä pitäisi hoitaa 5 000 synnytystä vuodessa
  4. Kehäradan vaihdevikaa korjataan yötä myöten – liikenteessä ollut häiriöitä pitkin päivää perjantaina
  5. Loputtomalta tuntunut taantuma alkaa vihdoin hellittää: työttömyys kääntyi reippaaseen laskuun Helsingissä ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen
  6. Oikeus: Helsinki ei syrjinyt naisia kaupungin ykkösvirkamiehen valinnassa
 5. Ulkomaat
  1. Brexit-kosto maistuu harvalle, kun EU-eron kannatus kasvaa Britanniassa – ”Brexit-sopimuksen pitäisi olla todella kamala, jotta mieli muuttuisi”
  2. Ruotsalaissyyttäjä päätti lakkauttaa Julian Assangea koskevan raiskaustutkinnan, Assange arvostelee prosessin kestoa: ”En anna anteeksi enkä unohda”
  3. Donald Trump sopi Saudi-Arabian kanssa suurista asekaupoista – ensimmäisen ulkomaanmatkansa aloittaneella presidentillä on takanaan painajaismainen viikko
  4. New York Times: FBI:n erotettu johtaja Comey yritti pitää hajurakoa Trumpiin
  5. Italiassa pikkulapset on pian pakko rokottaa – vanhemmille rapsahtaa sakkoja, jos kouluikäinen ei ole saanut perusrokotuksia
  6. Stadioneja täyttävät teiniveljekset, Skam ja Knausgård – Norjasta tuli trendimaa, jota isoveli Ruotsikin joutuu nyt kahdehtimaan
  7. Kolme Times Squaren päälleajon uhria yhä kriittisessä tilassa
 6. Talous
  1. Rautaruukista ja SSAB:sta tuli kahden kilpailijan onnistunut liitto – sekä Suomesta että Ruotsista omaksuttiin parhaat käytännöt
  2. IMF nosti arviotaan Venäjän talouskasvusta – taustalla muun muassa öljyn kallistuminen
  3. OP julkaisi kevään optimistisimmat luvut: Talous kasvaa jopa 2,3 prosenttia tänä vuonna
  4. Opec-maiden öljytulot jäivät pienimmiksi vuosikausiin
 7. Urheilu
  1. Leijonat lähtee haastamaan kivikovaa Ruotsia – Harri Säteri vastaan Henrik Lundqvist on yksi MM-välierän taistelupareista
  2. Päävalmentaja Marjamäen välieräpaikassa ei ole mitään kummallista, näin tulokasvalmentajien pitääkin menestyä
  3. Suomi sai vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat – Projektipäällikkö uskoo uuden areenan rakennustöiden alkavan tänä vuonna
  4. Kaivopuiston keskellä on nyt ravirata – HS kertoo mitä hevosurheilun suurtapahtuma tarjoaa
  5. Kello käy armottomasti Juho Hänniselle – Toyota-kuljettaja sanoo välttävän arvosanan olevan yläkanttiin tältä kaudelta
  6. Portugalin MM-rallissa dramaattinen käänne illalla – kolme kärkikuskia pulassa samalla erikoiskokeella
  7. HIFK sai pisteen Matias Hännisen maalilla, mutta katse kääntyi jo Stadin derbyyn: ”Voin luvata, että tulemme syömään HJK:n pelaajat kentällä”
  8. Hallitsevan mestarin IFK Mariehamnin ykköshyökkääjä toivoi kerrankin helppoa maalia ja sai sellaisen HIFK:ta vastaan
  9. HIFK, hattu kouraan ja kaupoille
  10. Virolaiskaksikko taiteili käsittämättömän oman maalin Veikkausliigassa – miten tällaiseen ratkaisuun voi päätyä?
  11. Morelos ratkaisi jälleen voiton HJK:lle – maalipörssin kärkipaikka vankistui
  12. Kontinen ja Peers saivat vihdoin putken poikki ja etenivät välieriin
  13. Uusi Davis Cup -kapteeni Jarkko Nieminen haluaa valmentaa – salibandykentillä miestä ei ensi kaudella nähdä: ”Olisi fyysisestikin mahdotonta olla mukana”
  14. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. HS selvitti, miltä suomalaiset elokuvat näyttävät turvapaikanhakijoiden silmin – Luokkakokouksen kikkelivitsit naurattivat, Kaurismäessä näyttelijät ”kuin koneita”
  2. Erikoinen tapaus Cannesissa: Yleisö alkoi buuata Netflix-elokuvalle, filmi pantiin poikki – mutta syitä protestiin saattoi olla kaksi
  3. Aalto-yliopiston kevätnäytöksessä nähtiin sananmukaisesti loistavia asuja – opiskelijat innostuivat myös bulgarialaisista häistä ja tarinankerronnasta
  4. Ruotsin huippukirjailija Torgny Lindgren yhdistelee uutuusromaanissaan vakavaa taideteoriaa silkkaan palturiin
  5. Kelpaisiko ilmainen huippukoulutus Yhdysvalloissa? Osmo Vänskä tuo Helsinkiin oppilasorkesterin, jossa ei tarvitse maksaa opinnoista eikä elämisestä
  6. Amos Anderson esittelee nuoria taiteilijalupauksia, jotka eivät jää ammattitaiteilijoiden varjoon – mukana isoäidin kudottu muotokuva
  7. Valokuvataiteen museossa alkoi kesä – esillä Heikki Willamon luontokuvia
  8. Enemmän on enemmän – progejätin klassikkokappaleessa kaikki on suurta
  9. Cody Chesnutt otti yleisönsä Tavastialla – osan jopa syliinsä
  10. Vaihtoehtoisten totuuksien ajan syyllisiä on turha etsiä postmodernisteista –syylliset ovat paljon lähempänä
  11. Suomen kielen alkeisoppikirja jaetaan maksutta kaikkiin SPR:n ylläpitämiin vastaanottokeskuksiin
  12. Zodiakissa tanssi syntyy joka hetki uudestaan
  13. Esineitä Thames-joen pohjasta
 9. Mielipide
  1. Viheralueilla liikkuvien tulisi kunnioittaa luontoa
  2. Luonto yhdistää meitä suomalaisia
  3. Sijoitetuilta lapsilta kielletään valokuvamuistot
  4. Asiakkaat mukaan kehittämään lastensuojelua
  5. Nimimerkki Onnellisesti lapseton: Lapseton elämä on yhtä olennainen osa identiteettiäni kuin seksuaalisuuteni
  6. Kela tekee selvityksen perusteella arvion siitä, onko kyseessä avoliitto vai kimppakämppä
  7. Taksit pois kevyen liikenteen väyliltä
  8. Taksipalvelujen laatuun panostetaan
  9. Psykoterapian erityisluonne on mutkikas
  10. Työpaikoilla tarvitaan lisää suvaitsevaisuutta
 10. Tänään
  1. Orkesterinjohtaja Leo Lindblom tanssitti Helsinkiä 1950- ja 1960-luvuilla – ja perusti Särkänniemen huvipuiston
  2. Liisa Ryömä 1947–2017
  3. Jaana Toivari-Viitala 1964–2017
  4. Makkarasta maistuva ateria
  5. Pakila palaa keskiajalle
  6. Meteliä merkkipäivään
  7. Tapahtumia lauantaina 20. toukokuuta
 11. Radio ja TV
  1. Tuore dokumentti kertaa uransa huipulla lopettaneen Kent-yhtyeen vaiheita ja suosion syitä
  2. ”Laulun ensimmäisen leidin” Ella Fitzgeraldin ääni kiehtoo yhä
  3. Lauantain tv-elokuvia
 12. Lauantai
  1. Perheenisä ja tutkija halveksi pelejä kunnes tajusi, että niillä voi myös opettaa – Lauri Järvilehto haluaa koukuttaa mobiilipelillään lapset fysiikan opiskeluun
  2. Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse
  3. Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona
  4. Algarvesta löytyy lempeitä laineita ja kesyttömiä kuohuja
  5. Miten hotellissa pääsee yöpymään mahdollisimman halvalla, kannattaako keskittäminen? Vertailimme hotelliketjujen bonuskorttien etuja
  6. Ajamisen juhlaa: Testasimme kahta urheiluautoa, jotka hankkiakseen ei tarvitse olla miljonääri
  7. Suosituissa autojen lisävarusteissa on myös huonoja puolia – ”Varjopuolet kannattaa tietää jo valintahetkellä”, sanoo asiantuntija

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  2. 2

   ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

  3. 3

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  4. 4

   Trump: Minulla on tarvittaessa ”täydelliset armahdusvaltuudet” – tutkijat kyseenalaistavat

  5. 5

   Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

  6. 6

   Seksi kannattaa sijoituksena, lupaa Väestöliitto – ”Ehkä kaikkea ei pitäisi yrittää mitata rahassa”, vastaa ekonomisti

  7. 7

   Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

  8. 8

   Willehardt Gröhn, 18, rakentaa näyttäviä pyöriä, koska haluaa jotain, mitä muilla ei ole – pyöräbuumin villitsemissä kaupungeissa pyörä on muotiasuste

  9. 9

   Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

  10. 10

   Turvapaikan­hakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – Kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  2. 2

   Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

  3. 3

   Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

  4. 4

   Merkillinen välikohtaus Itämerellä ihmetyttää – se liittynee Venäjän lisääntyneeseen uhoon

  5. 5

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  6. 6

   Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

  7. 7

   Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

  8. 8

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  9. 9

   Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

  10. 10

   Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

  2. 2

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  3. 3

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  4. 4

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  5. 5

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  6. 6

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  7. 7

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  8. 8

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  9. 9

   Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

  10. 10

   Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Metallinpaljastimet Jerusalemin Temppelivuorella johtivat väkivallan aaltoon – Arabiliiton mukaan Israel ”leikkii tulella”
  3. Pyöristä tunnettu Helkama polki satavuotiaaksi sotien ja lamojen läpi – nyt emo­yhtiöitä johtaa neljännen sukupolven Helkama ja Jopon sisar
  4. Yle: Näyttelijä ja tanssija Fred Negendanck on kuollut
  5. Pitseria syttyi tuleen Raahessa – pelastuslaitos evakuoi kerrostalon asukkaat
  6. Tunti sitten
  7. Seksi kannattaa sijoituksena, lupaa Väestöliitto – ”Ehkä kaikkea ei pitäisi yrittää mitata rahassa”, vastaa ekonomisti
  8. Maahanmuutto kuumentaa tunteita Uuden-Seelannin parlamenttivaalien alla – Suomalainen Inkeri Räinä, 25, odottaa pikkukylässä päätöstä viisumista, joka antaisi hänelle mahdollisuuden jäädä pysyvästi saarivaltioon
  9. Joensuun keskustasta löytyneen vainajan henkilöllisyys todennäköisesti selvillä – varmistuu oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa ensi viikolla
  10. Poliisi löysi kahdeksan kuollutta rekan kontista Teksasissa – NYT: Kaksi kuolleista lapsia
  11. Isis-taistelijaksi epäilty saksaistyttö voi joutua oikeuteen Saksassa – Viranomaiset vahvistavat, että Irakista löytynyt 16-vuotias on ”Linda W”
  12. ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946
  13. Näytä lisää