Päivän lehti 21.3.2017
Valikko
Päivän lehti 21.3.2017

FBI:n ja NSA:n johtajat astuivat kongressin kuultaviksi: Ei todisteita, että Obama olisi salakuunnellut Trumpia

FBI:n johtaja vahvisti, että liittovaltion poliisi tutkii Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksiä.

Washington

Yhdysvaltain liittovaltion poliisilla FBI:lla tai oikeusministeriöllä ei ole mitään tietoa, joka tukisi presidentti Donald Trumpin väitteitä siitä, että entinen presidentti Barack Obama olisi salakuunnellut häntä viime syksynä.

Näin sanoi FBI:n päällikkö James Comey maanantaina kongres­sin kuulemisessa, joka käsitteli Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

”Minulla ei ole tietoa, joka tukisi noita twiittejä”, Comey sanoi viitaten Trumpin väitteisiin. ”Olemme tutkineet sitä huolellisesti FBI:n sisällä.”

Maanantaina Comey vahvisti myös ensi kertaa julkisesti, että FBI tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Trumpin kampanjan yhteyksiä Venäjään. Kyse on siitä, tekivätkö Trumpin avustajat yhteistyötä venäläisten kanssa demokraatti Hillary Clintonia vastaan. FBI:n tutkinta on Trumpille kova isku. Tähän asti hän on väittänyt Venäjä-kohua ”valeuutiseksi”.

Toistaiseksi ”savuavaa asetta” Trumpin avustajien ja venäläisten Clinton-vastaisten toimien väliltä ei ole löytynyt. Epäilyjä herättävät kuitenkin Trumpin avustajien yhteydet venäläisiin sekä se, että avustajat ovat kiistäneet ne, kunnes ne ovat tulleet median kautta julki.

Comeyn mukaan poliisitutkinnassa selvitetään, onko kukaan syyllistynyt rikoksiin. Yleensä FBI ei puhu keskeneräisistä tutkimuksista, mutta asian merkittävyyden takia Comey teki poikkeuksen.

”Tämä on yksi niistä [harvinaisista] tapauksista”, Comey sanoi.

Kohu venäläisten sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin on jatkunut viime kesästä alkaen.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen mukaan Venäjä pyrki auttamaan Trumpin valintaa, minkä tämä kiistää. Trump on syyttänyt tiedustelupalveluja politikoinnista. Kaksi viikkoa sitten hän heitti pallon vastapuolelle syyttämällä Obamaa siitä, että tämä olisi salakuunnellut hänen kotiaan ennen vaaleja.

”Tämä on kuin Nixon ja Watergate”, Trump twiittasi. ”[Obama on] paha tai sairas mies!”

Trumpin väitteet salakuuntelusta tyrmäsi maanantaina FBI:n Comeyn lisäksi kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n päällikkö Michael Rogers, jonka mukaan kukaan ei ole pyytänyt brittejä salakuuntelemaan Trumpia, kuten Valkoinen talo on väittänyt.

Myös Obama ja Britannian tiedustelupalvelu ovat kiistäneet väitteet. Lain mukaan presidentti ei saa määrätä yksityishenkilön salakuuntelua.

Trump sanoi myöhemmin, että hän perusti tietonsa uutiskanava Foxin haastatteleman asiantuntijan tietoihin. Foxin mukaan sillä ei ole todisteita siitä, että asiantuntijan väitteet pitäisivät paikkaansa.

Maanantain kuuleminen oli vasta alkua kongressin tutkinnalle, joka jatkunee kuukausia. Päämäärä on selvittää, millä kaikilla tavoilla Venäjä vaikutti tai pyrki vaikuttamaan Yhdysvaltain vaaleihin.

”Venäjällä on pitkä historia siinä, että se sekaantuu muiden vaaleihin”, sanoi tiedustelu­komitean puheenjohtaja Devin Nunes.

”Baltit ja muut Venäjän naapurit ovat kauan valittaneet [asiasta], mutta varoitukset ovat kaikuneet kuuroille korville liian monissa pääkaupungeissa, myös meillä.”

”Kyse ei ole vähemmästä kuin meidän demokratiamme ja liberaalin demokratian tulevaisuudesta”, sanoi komitean demokraattijäsen Adam Schiff.

Kyse on Clintonille epäedullisen tiedon hakkeroinnista ja julkistamisesta. Venäläisten ei epäillä sekaantuneen itse äänestykseen, eikä ole todisteita siitä, että Venäjän toiminta olisi muuttanut vaalituloksen.

Tutkimus keskittyy nyt Trumpin kampanja-avustajien matkoihin Venäjälle ja tapaamisiin venäläisten kanssa. Trumpille voisi olla poliittisesti tuhoisaa, jos joku hänen avustajistaan olisi vehkeillyt venäläisten kanssa kampanjan aikana.

Helmikuussa Trumpin turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn joutui eroamaan, kun kävi ilmi, että hän puhunut Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään kanssa Venäjän-vastaisista pakotteista, vaikka oli kiistänyt asian. Flynn oli myös saanut isoja summia rahaa venäläisyrityksiltä, mitä on selitetty normaaleilla liiketoimilla.

Maanantain kuulemisessa demokraatti Schiff huomautti, että Britannian entisen tiedustelupalvelun työntekijän Christopher Steelen mukaan Trumpin avustajille olisi tarjottu viime kesänä sekä rahaa että Clintonia vahingoittavia tietoja vastineeksi siitä, että Trumpin hallinto ei puuttuisi Venäjän Ukraina-politiikkaan, vaan keskittyisi arvostelemaan Euroopan Nato-liittolaisia riittämättömästä panoksesta Natoon.

”Tämä politiikka on näkyvillä niinkin äskettäin kuin presidentin tapaamisessa Angela Merkelin kanssa viime viikolla”, Schiff sanoi.

Schiff muistutti myös siitä, että Trumpin kampanjaväki puuttui republikaanien puolueohjelmaan viime kesänä ja poisti siitä kohdan, jossa tuettiin Yhdysvaltain asevientiä Ukrainaan, mitä Venäjä vastustaa. Tieto poistamispyynnöstä tuli republikaanien sisältä.

Kongressi selvittää myös, kuka vuotaa tietoja Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksistä julkisuuteen. Trumpin mielenrauhaa kuuleminen näytti järkyttävän, sillä hän lähetti asiasta neljä twiittiä heti aamulla.

Niissä hän syytti demokraatteja ajojahdista, kehotti etsimään salaisen tiedon vuotajat vuotajat ja vaati tutkimuksia Clintonin Venäjä-yhteyksiin.

Huhuja, valheita, eroja: Venäjä-kohun käänteet

Heinäkuussa Wikileaks julkaisi demokraattipuolueen sisäisiä sähköposteja. Julkaisu haittasi Hillary Clintonin vaalikampanjaa ja jakoi puolueen sisäisesti. Muutama päivä myöhemmin Trump kehotti venäläisiä löytämään Clintonin sähköpostit, minkä tukijat selittivät vitsiksi.

Lokakuussa Barack Obaman hallinto syytti Venäjää de­mokraattien hakkeroinnista ja sekaantumisesta Yhdysvaltain vaalikampanjaan.

”Vain Venäjän ylimmät virkamiehet olisivat voineet antaa luvan näihin tekoihin”, ilmoittivat kansallisen turvallisuuden päällikkö DNI ja kansallisen turvallisuuden ministeriö DHS. Venäjä kiisti.

Joulukuussa tiedustelupalvelu CIA ja liittovaltion poliisi FBI päätyivät ”vahvaan yhteisymmärrykseen” siitä, että Venäjän päämäärä oli auttaa Donald Trumpia. Trump kiisti.

Obama määräsi Venäjä-vastaisia pakotteita ja karkotti 35 venäläisdiplomaattia vastatoimena hakkeroinnille. Samana päivänä Trumpin tuleva turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn puhui Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään kanssa.

Tammikuussa julki vuoti entisen Britannian tiedustelupalvelun työntekijän raportti Trumpin Venäjä-yhteyksistä. Raportin mukaan Venäjän tiedustelupalvelu FSB:llä on sellaisia tietoja Trumpin bisneksistä ja seksileikeistä, joita voitaisiin käyttää kiristykseen. Trump kiisti, eikä väitteitä ole vahvistettu. Kongressi aloitti kaksi tutkintaa Trumpin yhteyksistä Venäjään.

Helmikuussa Flynn joutui eroamaan, kun kävi ilmi, että hän oli puhunut joulukuussa Venäjän-suurlähettilään kanssa pakotteista, vaikka oli kiistänyt asian. Flynn oli myös saanut 67 000 dollaria palkkioita venäläisyrityksiltä liittyen mm. tv-esiintymisiinsä RT-kanavalla.

Maaliskuussa oikeusministeri Jeff Sessions jääväsi itsensä Venäjä-tutkimuksista, kun kävi ilmi, että hän oli vastoin totuutta kiistänyt tavanneensa kampanjan aikana venäläisiä.

Myös Trumpin avustaja Roger Stone Jr. myönsi vaihtaneensa Twitterissä viestejä Guccifer 2.0 -nimisen hakkerin kanssa, jota epäillään demokraattien hakkeroinnista.

Maaliskuussa Trump väitti Twitterissä, että Obama olisi salakuunnellut häntä vaalien aikana.

Maanantaina hän tviittasi, että tutkimusten pitäisi kohdistua salaisten tietojen vuotajiin ja Clintonin Venäjä-yhteyksiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Venäjä
 • Salakuuntelu
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Topi Manu on äänestänyt jo neljää eri puoluetta – sadattuhannet suomalaiset miettivät yhä ketä äänestäisivät, HS:n valintapuu auttaa etsimisessä
  2. FBI:n ja NSA:n johtajat astuivat kongressin kuultaviksi: Ei todisteita, että Obama olisi salakuunnellut Trumpia
  3. Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi
 2. Pääkirjoitus
  1. Pormestarivaali polarisoi Helsinkiä
  2. Ruokaturvallisuus vaatii jatkuvaa laadunvalvontaa
  3. Pelkkä raha ei takaa onnea
  4. Trump tarjoaa puheita yksille, tekoja toisille
  5. Demokratia elää valistuksesta
  6. Suomi ei saa livetä EU:n ulkokehälle
 3. Kotimaa
  1. Lentoliikenteen sujuvuutta uhannut lakko peruuntuu, sopu syntyi lähes 30 tunnin neuvottelujen jälkeen
  2. Evira: Suomeenkin tuotu lihaa laitoksista, jotka on liitetty Brasilian lihakohuun
  3. Lihaskandaali on iso kolhu Brasilian viennille – Kiina kielsi jo tuonnin ongelmalaitoksilta
  4. Kantelut: Kela ei ole katsonut tarpeellisiksi lääkärin määräämiä lääkkeitä – joutuu selvittämään lääke­korvauksiaan oikeusasiamiehen kanslialle
  5. Voiko rakennus edistää onnellisuutta? Lohja yrittää sitä talolla, jossa kokoontuvat päiväkotilapset, koululaiset, kirjaston käyttäjät ja opistojen oppilaat
  6. Kuntavaaleissa temmeltävät myöhäiskeski-ikäiset – mutta tästä keväästä voi tulla monen trendin taitekohta, tutkija ennustaa
  7. Tutkimus: Kansa ei halua, että julkinen paine vaikuttaa tuomioihin – Mitä heikommat tiedot ihmisellä on, sitä myönteisemmin hän suhtautuu rankaisemiseen
  8. Puolustusministeri Jussi Niinistö tapaa Yhdysvalloissa kollegansa James ”Hullu Koira” Mattisin – Mattis tuntee Suomen ja Raatteen tien
  9. Kuukautiskipuja ei tarvitse hyväksyä – oireita voi nyt seurata kännykästä
  10. Poliisi takavarikoi 1,5 miljoonan arvosta huumeita Kouvolassa
  11. Kokoomus ollut kuntavaaleissa Helsingin suurin vuodesta 1976 asti
  12. Servean tulos on pudonnut 119 000 euroon
  13. Ruotsissa tuli vuonna 2015 voimaan potilaslaki
  14. Veli-Matti Mattilan mukaan suomalaisten palkat ovat 10–15 prosenttia liian korkeat
  15. Hakuprosesseissa ei suositella enää käytettävän lukion päättöarvosanoja
 4. Kaupunki
  1. Tiedätkö, mitä tämä liikennemerkki tarkoittaa? – Testaa tietosi pysäköintimerkintöjen sekamelskasta HS:n visassa
  2. Kaisaniemen ala-asteen remontoijia odotti yllätys: lattian alta kaivettiin esiin myrkyllistä kreosoottia
  3. Turvapaikanhakijaa sumutettiin kasvoihin – kristillisdemokraattien listoilla oleva vaaliehdokas osallisena Rautatientorin välikohtauksessa
  4. Joukko helsinkiläisiä vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa – vastuussa olevan Servean omistaja vastaa nyt, miksi palvelu tökkii
  5. Helsingissä riehui toinenkin kolmikko puukon kanssa – Käpylässä ryöstettiin ihmisiä väkivaltaisesti torstaiaamuna
  6. Aikuiskoulutusyhtiö Adultan jättimäinen korvauskanne nurin: entinen johto ei joudu maksamaan 32 miljoonan euron korvauksia
 5. Ulkomaat
  1. ”Saksalaiset teloittavat minut tänään” – HS pääsi kurkistamaan Puolassa vihdoin avautuvaan ”epäisänmaalliseen” museoon
  2. ”Olemme Britannian tärkeimpien neuvottelujen kynnyksellä” – hallitus vahvisti brexit-neuvotteluiden alkavan ensi viikon keskiviikkona
  3. Näin Britannia eroaa EU:sta: Neuvotteluprosessi kestää kaksi vuotta, eikä brittejä enää haluta kevään 2019 eurovaaleihin
  4. Suomi menestyi onnellisuus­mittauksessa komeasti – suomalaiset voisivat kuitenkin lisätä onnellisuuttaan yhdellä helpolla niksillä
  5. Turkki selitti natsipuheitaan huolestumisella Euroopan puolesta – Merkel antoi uhkauksen natsivertailun takia
  6. Välitystuomioistuin vahvisti Pietarin eurooppalaisen yliopiston toimiluvan lakkauttamisen
 6. Talous
  1. 25-vuotias opiskelija kehitti koneen, joka ennustaa asuntojen hinnat automaattisesti
  2. Hovioikeus hylkäsi syytteet Talvivaaran kuolemantuottamuksesta – kaksi päällikköä tuomittiin silti työsuojelurikoksesta
  3. Uberin imagoa pehmentämään palkattu markkinointijohtaja lähti ovet paukkuen – ”Vakaumukseni ovat ristiriidassa sen kanssa, mitä näin ja koin Uberilla”
  4. Forbes: Trumpin sijoitus romahti maailman rikkaimpien listalla – Koneen Antti Herlin vetää vertoja Yhdysvaltojen presidentille
  5. Työvoimakustannukset nousivat Suomessa selvästi Ruotsia ja Saksaa hitaammin
 7. Urheilu
  1. Teekkarilta lähti lapasesta – onko tässä kaikkien aikojen tarkin kartta Helsingin ytimestä?
  2. Henri Kontinen nousi maailmanlistan kakkoseksi – historiallinen ykköspaikka enää turnauksen päässä
  3. Winnipegin päävalmentaja yltyi kehumaan Patrik Lainetta – ja suomalaislaituri yhtyi näkemykseen: ”Minusta tulee hyvä pelaaja tähän sarjaan”
  4. Markus Granlund joutuu ranneleikkaukseen – MM-kisat jäävät väliin
  5. Liigan pudotuspeleissä tänään Tampereen klassikko: ”Olit kaupassa, avannossa tai hallilla, vähintään joka toinen kysyy jotain”
  6. Voisiko Tampereen paikallisottelu nousta lähelle IFK:n ja Jokerien klassikkoa?
  7. HS arvioi jääkiekon puolivälieräparit: Tätä herkkua tulee vasta toisen kerran tarjolle 2000-luvulla
  8. TPS:n kapteeni Tomi Kallio kertoo, miten on mahdollista pelata huipulla 40-vuotiaana
  9. Elle: Kimi Räikkösestä keväällä tyttövauvan isä
  10. Tutkijat:Tulosmanipulaatio on jo uhka joillekin urheilulajeille
  11. Suomen cupin välieräparit arvottu – Honka vältti HJK:n
  12. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä
  13. Mercedes poisti Michael Schumacheria tukeneen tekstin F1-autojensa kyljestä – näin talli perustelee ratkaisuaan
  14. Kraftin jättimäinen 253,5 metrin ponkaisu synnytti kiistan – olisiko maailmanennätys pitänyt hylätä?
  15. Tämä käsittämätön rangaistuspotku päätti uran – erotuomarille elinikäinen panna ottelu­manipuloinnista
  16. Maanantain tulospörssissä muun muassa golfin ja tenniksen maailmanlistoja, jääkiekkoa ja vinkkejä tv-urheiluun
 8. Kulttuuri
  1. Lars Keplerin nimimerkin takana piilottelevilla dekkaristeilla on kertoa ilouutinen: komisario Joona Linnan tarina saa jatkoa
  2. Tasan 60 vuotta sitten Jussi Raittinen, 13, kulki Hämeentiellä elokuvateatterin ohi ja löysi siitä asti mukana kulkeneen innoittajan: lauantaina kuolleen Chuck Berryn
  3. Suomalainen kauhuelokuva Bodomin murhista kiinnostaa Yhdysvalloissa – todella pelottava, sanoo SXSW:n elokuvafestivaalin tuottaja
  4. Oscar-palkitut elokuvat vetävät nyt väkeä elokuvateattereihin – mutta Hymyilevän miehen kanssa kamppaillut Hell or High Water täytyy käydä katsomassa muualla
  5. Risto Volasen historiateos on Suomen juhlavuoden tärkeimpiä teoksia: Suomen valtio syntyi kuin vahingossa, sotien ja sattumien ansiosta
  6. Kuuluisa ”kauhutaiteilija” ja Swamp Thing -sarjakuvahahmon luoja Bernie Wrightson on kuollut
  7. Emma Watsonin tähdittämä Kaunotar ja Hirviö veti avausviikonloppunaan ennätysyleisön
  8. Leif Segerstamilta monologiooppera Martti Suosalolle – Kertoo vuoden 1918 sodassa kokonaan tuhoutuneesta kylästä
 9. Tiede
  1. Saako maailma uuden mantereen? ”Jos joku vetäisi tulpan pois merenpohjasta ja pinta laskisi”, Zealandia paljastuisi
  2. Tutkimus: Teen juominen ehkäisee dementiaa ja alzheimeria
  3. Langaton verkko valonsäteistä – siirtää dataa sata kertaa nopeammin kuin nykyinen wifi
 10. Mielipide
  1. Soiden ja kosteikkojen kuivatus kuormittaa vesistöjä
  2. Turveteollisuus astui omaan miinaansa
  3. Eikö totuutta turpeesta uskalleta kohdata?
  4. Suomen on harkittava EU-kantansa huolellisesti
  5. Keskitie EU:ssa johtaa umpikujaan
  6. Saksan on mietittävä suhdettaan Venäjään
  7. Työttömän yksinhuoltajan on pakko varata päivähoito kesäksi
  8. On onni istua sellaisen ihmisen seurassa, joka ei näprää mitään laitetta
  9. Suomalaiset suojelevat itseään unelmien toteutumiselta – älkää lannistako tulevaisuuttaan suunnittelevia nuoria
  10. Kvantitatiivinen tuottavuus selittää palkkaeron
  11. Minna Canth oli skruuvin taitaja
  12. Jari Kurrin kiekkokoulun opit käyttöön koulussa
 11. Tänään
  1. Entä jos elokuvan päähenkilö reagoisi sohvalla istuvaan katsojaan? Pia Tikka kehittää elokuvaa, joka muuttuu katsojan fyysisten reaktioiden mukaan
  2. Reijo Frank 1931–2017
  3. Kaarina Sala 1938–2017
  4. Paasikivikin oli Lincolnin kannalla
  5. Tapahtumia tiistaina 21. maaliskuuta
  6. Suomi herää
  7. Eino Leinon elämä
 12. Radio ja TV
  1. Au pairit -sarja tuo taas apua teinidraaman kaipuuseen
  2. Naurunalainen mainosguru hautoo kostoa Jäitä hattuun -sarjasta tunnetun Larry Davidin elokuvassa
  3. Penkkiurheilija elää nyt synkkää aikaa – Sohvaperunoiden spin-off Urheiluperunat tulisi tarpeeseen
  4. Tiistain elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kela rankaisi ystävääni vanhemman menettämisestä

  2. 2

   Hallitus jakaa lisää rahaa tutkimukseen, mutta ei saanut leikattua yritystukia – työttömyystuki heikkenee, jos ei käy töissä tai työllistämis­ohjelmissa

  3. 3

   Näin upeina et ole koskaan nähnyt Signe Branderin ja muiden Helsinki-kuvaajien otoksia – tästä päivästä lähtien huippulaatuisia kuvia saa käyttää vapaasti

  4. 4

   Kolmen tunnin juhlarahakohu – suomalaisten päivittäisen pöyristymisen tarve synnyttää merkityksettömiä mikroskandaaleja

  5. 5

   Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

  6. 6

   USA:n ulkopolitiikalle ei löydy johtajaa – ulkoministeri Tillersonia kutsutaan nimellä ”Yksin kotona”

  7. 7

   Uuden asunnon arvo voi nousta käytettyä hitaammin – näin vältät sudenkuopat vastavalmistunutta asuntoa harkitessasi

  8. 8

   Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

  9. 9

   Särkänniemi avaa Suomen nopeimman ja korkeimman vuoristoradan – hinta kahdeksan miljoonaa euroa

  10. 10

   Kätilöopisto on sairastuttanut kymmeniä ihmisiä, kertovat kätilöt – migreenikohtauksia, ihottumaa, astmaa, jatkuva elohiiri raajoissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

  2. 2

   Ministeriö vetää takaisin punavankien teloitusta esittävän juhlarahan – Orpo pahoittelee: ”En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan”

  3. 3

   Munkkiniemessä ei jaettu postia liki kahteen viikkoon, mutta Posti väitti kaiken olevan kunnossa – Nyt ääni muuttui kellossa: ”Nöyrimmät pahoittelut asiakkaille”

  4. 4

   Kaksi eläkeläistä ja suojana 12 poliisia – saksalaispariskunta antoi oikeistopopulismille kasvot, eivätkä kaikki pitäneet siitä

  5. 5

   Kätilöopisto on sairastuttanut kymmeniä ihmisiä, kertovat kätilöt – migreenikohtauksia, ihottumaa, astmaa, jatkuva elohiiri raajoissa

  6. 6

   Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

  7. 7

   Syövän on epäilty johtuvan stressistä, ujoudesta, jopa kielteisistä ajatuksista – laaja kartoitus murtaa sairastuneille haitallisia myyttejä

  8. 8

   Asumistukeen leikkauksia, ministereitä kolme lisää – HSTV:n suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta juuri nyt

  9. 9

   Kielletyn sisällissotakolikon suunnittelija ja tilaaja puolustavat työtä: ”Kansakunnan sivistyneisyys punnitaan sillä, kuinka se pystyy käsittelemään omaa historiaansa”

  10. 10

   Kolmen tunnin juhlarahakohu – suomalaisten päivittäisen pöyristymisen tarve synnyttää merkityksettömiä mikroskandaaleja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

  2. 2

   Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

  3. 3

   Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

  4. 4

   ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

  5. 5

   Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

  6. 6

   Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

  7. 7

   Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

  8. 8

   Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

  9. 9

   Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

  10. 10

   Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

  11. Näytä lisää