Päivän lehti 21.5.2017
Päivän lehti 21.5.2017

”Töihin on kiva tulla, kun on pientä vipinää” – Tutkimusten mukaan työpaikkasuhteet voivat lisätä työmotivaatiota

Ina ja Christoffer Henriksson löysivät toisensa työpaikalla. He pitävät visusti huolen, että he käyttäytyvät töissä toisiaan kohtaan työtovereina.

Kuinka vaivaannuttavaa. Näin Ina Henriksson ajatteli seitsemän vuotta sitten aloittaessaan uudessa työpaikassa. Hän huomasi aiheuttavansa hermostuneisuutta pomossaan.

”Hän punasteli, kun näki minut. Nyt se tuntuu hauskalta, mutta silloin en oikein tiennyt, miten täytyisi olla.”

Työpaikkaromanssi roihahti, kun Inan esimies Christoffer Henriksson rohkeni pyytää alaistaan treffeille, perinteisesti firman illanvietossa. Ina suostui, koska oli itsekin ihastunut. Aluksi he tapailivat salassa, etteivät aiheuttaisi hämmennystä työpaikalla. Joillakin työpaikoilla suhteet esimiesten ja alaisten kesken ovat kiellettyjä.

”Se voi aiheuttaa katkeruutta ja ehkä jonkinlaista kateutta. Sellaisia suhteita pidetään epäeettisinä: esimiehellä voi olla mahdollisuus vaikuttaa toisen asemaan töissä oman asemansa kautta”, selittää tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöntutkimuslaitoksesta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Työpaikkasuhteita on tutkinut myös Helsingin yliopiston dosentti, sosiaalipsykologi Kaisa Kauppinen. Hänestä esimiehen ja alaisen välisessä suhteessa kannattaa harkita, voiko toinen siirtyä eri tiimiin.

”Jos esimies ja alainen ovat samassa tiimissä, suhteessa saattaa välittyä tietoa, jota muut työntekijät eivät saa. Se voi johtaa epäoikeudenmukaiseen asemaan”, Kauppinen sanoo.

Oma lukunsa ovat pienet perhevetoiset yritykset, joissa ei ole useita osastoja. Sellainen on Inan ja Christofferin työpaikka: yhdentoista hengen toimisto, jonka toinen yrittäjistä on Inan äiti, Christofferin anoppi.

Kultainen BMW kaartaa toimiston pihaan sovitusti aamukymmeneltä. Täsmälliset välittäjät Christoffer, 35, ja Ina, 29, ovat olleet pariskunta nyt viisi vuotta.

Aamu on alkanut kotona Kauniaisissa niin kuin se aina alkaa: hapuilemalla kännykkää yöpöydältä ja lukemalla sähköpostit tai – niin kuin Christoffer asian vitsikkäästi ilmaisee: ”Sanomalla jes tai perkele.”

Suihkussa käynti, paidan silitystä ja toimistolle. Yhteinen lounas, asiakaskäyntejä, paperitöitä, ongelmien selvittelyä, lisää palavereja. Monelle tuttua oravanpyörää.

Samanlainen huumorintaju yhdisti työkaverit.

”Toisessa näki piirteitä, joita itse arvostaa kumppanissa: ahkeruutta ja halua päästä eteenpäin uralla, mutta myös sydämellisyyttä, toisista välittämistä”, Ina kuvailee.

Christoffer kaipasi kumppania, joka ymmärtää yrittäjyyttä ja välitystyötä. Alalla työt eivät jää toimistolle, vaan ne jatkuvat kotona. Kotikäyntejä on iltamyöhään ja myös sunnuntaisin. Virallista työaikaa ei ole.

”Elämme asiakkaiden aikataulujen mukaan”, Ina kiteyttää.

Sellainen voi olla haastavaa ihmiselle, joka on tottunut työskentelemään kahdeksasta neljään. Henrikssonien mukaan rättiväsyneenä kotiin tulevalle puolisolle pitää antaa oikeus levätä eikä ahdistella Ikean-reissuilla.

”Kun tiedän tasan tarkkaan, millainen toisen työpäivä on, ei tulisi mieleenkään kuormittaa toista kyselemällä, milloin tulet kotiin”, Ina perustelee yhteisen työn hyviä puolia.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että työpaikkasuhteet saattavat lisätä työmotivaatiota ja niiden seuraukset ovat useammin myönteisiä kuin kielteisiä.

”Töihin on kiva tulla, kun on pientä vipinää. Suhteella voi olla positiivinen vaikutus koko työyhteisöön”, sosiaalipsykologi Kauppinen sanoo.

Työn ja yksityiselämän yhteensovittamiseen on perehtynyt Työterveyslaitoksen johtaja, tutkija Salla Toppinen-Tanner. Jos ei ole samalla työpaikalla puolisonsa kanssa, olisi hyvä saada tutustua toisen työpaikkaan. Se auttaa ymmärtämään toisen työhön liittyviä vaatimuksia.

Tällainen on olennaista erityisesti työssä, jossa esimerkiksi työajat ovat epämääräisiä.

”Jos työssä joutuu joustamaan ja tekemään töitä vaikka yhteisellä vapaa-ajalla, on tärkeää, että toinen paitsi ymmärtää, mistä se johtuu, myös hyväksyy puolison työn vaatimukset”, Toppinen-Tapper sanoo.

Erilaiset odotukset yhteisestä vapaa-ajanvietosta voivat muodostua isoksi ongelmaksi ja johtaa pahimmillaan jopa eroon.

Toppinen-Tanner arvelee, että kollegan työn ymmärtäminen voi olla yksi syy siihen, miksi työpaikalla pariudutaan: työ yhdistää ihmisiä luontaisesti.

”Jos työkaverit tekevät pitkiä työpäiviä ja ehkä matkustavat yhdessä, työhön liittyy tilanteita, jotka saattavat lisätä rakastumista ja intiimejä suhteita”, sanoo myös Kauppinen.

Hänen mukaansa suomalaiset pariutuvat yhä myöhemmällä iällä, jolloin työpaikka on tärkeä areena kumppanin löytämiseen.

Finsex-tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista on kiinnostunut työkaveristaan muussakin kuin työmielessä. Suhteessa kollegansa kanssa on alle kymmenen prosenttia ihmisistä.

Pariutuminen on tyypillistä aloilla, joissa on epäsäännölliset työajat ja töitä tehdään tiiviisti yhdessä. Pareja on paljon esimerkiksi näyttelijöissä, opettajissa, poliiseissa, toimittajissa ja sairaanhoidon ammattilaisissa.

Jos työpaikkasuhde ei ole johtanut vakavampaan seurusteluun, siitä on tutkimusten mukaan jäänyt usein onnellinen ystävyys- tai seksisuhde. Huomattavasti harvinaisempaa ovat suru, mustasukkaisuus tai kateus.

Seurustelussa on silti riskinsä: ero tai muu känä voi olla kiusallista parisuhteen osapuolille ja muille työyhteisön jäsenille.

Henrikssonit aistivat salasuhteensa aikana pientä sähköisyyttä työyhteisössä: kuiskuttelua ja selän takana puhumista.

”Kyllä ihmiset huomaavat, vaikka miten yrittäisi peitellä asiaa. Halusimme pitää matalaa profiilia, koska emme tienneet, mihin suuntaan suhde menee. Ei omille vanhemmillekaan viedä kumppania heti näytille”, Ina Henriksson sanoo.

Kun suhde puolen vuoden tapailun jälkeen vakavoitui, he tulivat ulos kaapista. Silloisesta tiimistä on jäljellä enää yksi. Henrikssonit eivät usko, että tämä johtuisi työpaikan rakkaussuhteesta.

”Alalla on iso vaihtuvuus. Emme huomanneet, että ilmapiiri olisi muuttunut. Enemmän oli leikkimielistä kuittaulua.”

Tiistaisin toimistolla on palaveri. Silloin koko henkilöstö kokoontuu yhteisen pöydän ääreen. Mitä jos tiistaina on huono päivä: miten pariskunta pystyy pitämään näpit irti toisistaan ja olemaan soittamatta suutaan?

”Ei se aina helppoa ole”, Christoffer myöntää.

”Joskus tekisi mieli sanoa suorat sanat, mutta töissä pitää pystyä pitämään esimiehen rooli aviomiehen roolin sijasta. Mitkään henkilökohtaiset asiat eivät saa tulla työpaikalle.”

Inan mukaan se onnistuu, kun keskittyy ajattelemaan vain työasioita. Kunnianhimosta on apua. ”Henkilökohtaisen elämämme riidat eivät kostaudu työssä. Työ menee edelle.”

Hypätään takaisin Bemarin kyytiin. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Bemarilla on tärkeä tehtävä samassa työpaikassa olevan avioparin elämässä. Paitsi että auto on kulkuväline, se on myös terapeuttinen välitila, jossa tunteet käyvät kuumana ja erimielisyyksiä voi purkaa. Työpaikalla kun ei voi riidellä eikä rakastaa näyttävästi.

”Kun auton ovet sulkeutuvat, perkeleet lentävät siihen asti, kunnes ovet taas avautuvat. Autossa selvitetään henkilökohtaiset asiat, joita ei sovi työpaikalla käydä läpi”, Christoffer sanoo.

Sekin helpottaa, etteivät Ina ja Christoffer istu samassa työhuoneessa tai ole pitkävihaisia. Sota kestää pariskunnan mukaan enintään muutaman tunnin, kunnes he tekevät sovinnon.

”Tunteenpurkaukset eivät kuulu työpaikalle. Toisaalta tavallisessakin esimiehen ja alaisen vuorovaikutuksessa voi tulla konflikteja. Käytös toisiamme kohtaan on ollut koko ajan aika korrektia”, Ina sanoo.

Hänen mukaansa molemmat haluavat pitää vahvasti kiinni omista mielipiteistään ja konflikteja syntyy väistämättä, oli asetelma mikä tahansa.

”Menemme henkilökohtaisuuksiin, välillä myös työasioissa, mutta emme koskaan kenenkään muun edessä. Silloin olemme kahden”, Christoffer lisää.

Esimiehen ja alaisen suhteita on kritisoitu muun muassa siksi, että esimies saattaa suosia alaistaan, jonka kanssa on parisuhteessa. Ina ja Christoffer kokevat asian toisinpäin. Jos esimerkiksi miehellä on huono päivä tai häntä väsyttää, vaimo on se, joka saa tuta, eivät muut työntekijät.

Koska sopivan kumppanin löytäminen ei ole itsestään selvää, työpaikkasuhteita ei Henrikssonien mielestä pitäisi kieltää. Samaa mieltä ovat tutkijat.

Mutta eikö toinen ala koskaan ärsyttää, kun koko ajan ollaan yhdessä?

Henrikssonien mielestä ei, mutta oman ajan merkitys kyllä korostuu. Kumppanit saavat käydä kavereidensa kanssa ulkomailla ja jääkiekko-otteluissa vapaasti ilman, että asiasta täytyy tehdä minkään sortin draamaa. Lähtöriidalta ei joka parisuhteessa vältytä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Työelämä
 • Ura
 • työpaikkasuhde
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle
  2. Terrafame tähtää uusiin ennätyksiin – tuotannon voimakas kasvu on yllättänyt jopa toimitusjohtajan
  3. Maanpetos vai noitavaino? HS esittelee, kuka teki mitä Trumpin ja Venäjän yhteyksiin kohdistuvassa vyyhdissä
  4. Asuntokaupassa alkoi nousukausi, marginaalit laskeneet pääkaupunkiseudulla jo alle puolen prosentin – näin saat ostettua unelmiesi kodin
  5. ”Töihin on kiva tulla, kun on pientä vipinää” – Tutkimusten mukaan työpaikkasuhteet voivat lisätä työmotivaatiota
  6. Kuukausiliitteen toimittaja pestautui rengiksi Mauno ja Tellervo Koivistolle – ”Onko vaihtoalusvaatteet mukana?” presidentti kysyi illalla saunapolulla
 2. Pääkirjoitus
  1. Lait sotilasavusta ovat osa Suomen puolustuksen valmiuksia
  2. Tekoälyn yleistyminen pakottaa uudistamaan työelämää ja sosiaaliturvaa
  3. Myös positiivinen rakennemuutos vaatii nopeita toimia
  4. Ajastaan jälkeen jäävät instituutiot voivat menettää merkityksensä – muutoskykyä testataan nyt rankasti
  5. Marine Le Penin puolueen supertoivo Maréchal-Le Pen meni naimisiin, teki lapsen ja erosi – nyt hän aikoo jättää politiikan ja tätinsä pulaan
  6. Karlsson
  7. Fennovoiman turvallisuudesta ei tingitä
 3. Kotimaa
  1. Kummilapset kokevat, että Kansan Raamattuseura vei heiltä sairaan vanhuksen perinnön – varakkaan kummitädin viimeinen testamentti tehtiin ruutupaperille
  2. Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”
  3. Rokottamattomien lasten vanhempia voidaan pian sakottaa Italiassa, toimisiko sama Suomessa? ”Voisi kääntyä jopa itseään vastaan”, sanoo asiantuntija
  4. Leena Meri näkyy ja kuuluu eduskunnassa, mutta perussuomalaisten puheenjohtajakisassa hän on jäänyt sivuun – ”Olisi ollut kohteliasta kysyä minultakin”
  5. Palvelutalossa vanhuksen persoona voi kadota, selviää tuoreesta väitöksestä – asiakaslähtöisyys voi kääntyä yksilöä vastaan
  6. Kansainvälinen lentotoimintaharjoitus alkaa maanantaina Pohjois-Suomessa – harjoittelemassa yli sata lentokonetta 11 maan asevoimista
  7. Suomalaisten suosikki­norppa Pullervo palasi Norppalive-lähetykseen – tuhannet katsojat seuraavat hylkeen lekottelua kalliolla
  8. Kalastamassa ollut mies hukkui Ilomantsissa
 4. Kaupunki
  1. Vielä pari vuotta sitten Lapinlahden sairaala oli hylätty raunio, pian alueella aukeaa elokuvateatterikin – mutta miten kauan vuokralaisten toiminta saa jatkua?
  2. Punavuoren puistovanhus saa rusehtavan tekonurmen – kulttuuriarvojen vaatima outo väri nostaa hintaa
  3. Graffititaiteilijat kritisoivat Vantaan päättäjiä, kaupunki tuhosi teoksen – nyt Eduskunnan oikeusasiamies arvostelee kaupunginjohtajaa sananvapauden loukkaamisesta
  4. Mies kuoli ajettuaan kaiteeseen Helsingin Lauttasaaressa
  5. Kesäinen sää sai myös rähinöijät liikkeelle Helsingissä – yön aikana lähes 30 pahoinpitelyä
 5. Ulkomaat
  1. Sotiminen Itä-Ukrainassa jatkuu niin kauan kun ketään ei rangaista, sanoo tarkkailuoperaation johtaja – ”Pyhimyksiä tässä konfliktissa ei ole”
  2. Britannian pääministeri Theresa May teilasi Jeremy Corbynin: Ei ymmärrä Britanniaa eikä kykenisi johtamaan brexit-neuvotteluja
  3. 85-vuotias gurkha kertoi HS:lle, miksi hän halusi valloittaa Mount Everestin maailman vanhimpana – nousu vuorelle päättyi kuolemaan
  4. General Electric ilmoitti Trumpin matkan yhteydessä 15 miljardin kaupoista Saudi-Arabiaan
  5. Hassan Ruhani valittiin jatkokaudelle Iranin presidentin­vaaleissa
  6. Entistä poliisia uhkaa Norjassa 21 vuoden vankeus­rangaistus huumekuriirin avustamisesta – maahan tuotiin vuosien varrella lähes 14 tonnia hasista
  7. Korruptiosotku laajenee Brasilian presidentin ympärillä – maahan odotetaan isoja protesteja sunnuntaina
 6. Sunnuntai
  1. Mitä oikein on kansallismielinen taide? – Kullervon itsemurhakin oli vain Lönnrotin poliittinen veto
  2. Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan
  3. Kansanäänestyksissä on ongelmia, mutta niihin olisi ratkaisu: maksullisuus
  4. Yksi asia yhdisti mielenosoittajien leirejä Rautatientorilla
  5. Ei lasilumipallo vaan lumisadepallo
  6. Mikä ex-vaimoni uusi kumppani on seuraaville sukupolville?
 7. Ura
  1. Yritykset palkkaavat nyt nuoria somettajia tuomaan luovuutta sisältöihin – 17-vuotias Sebastian Kontuniemi on ison elektroniikka­liikkeen somepäällikkö
  2. Uskotko tietäväsi, mitä haluat – ja huomaat siitä huolimatta tehneesi väärän päätöksen? Jopa urapolulla sellaisen voi antaa itselleen anteeksi
  3. Kova stressi voi aiheuttaa huimausta, kipuja tai jopa epäilyn suolistosairaudesta – Oireet ovat todellisia, vaikkei niille ole lääketieteellistä syytä, muistuttaa ylilääkäri
  4. Rami Saarikorpi opiskeli kokiksi, mutta ryhtyi valokuvaajaksi
 8. Talous
  1. Eturivin taloustieteilijän teos on sekatalouden selkeä puolustus, kirjoittaa Olli Rehn – Miten markkinatalouden voi pelastaa itseltään?
 9. Urheilu
  1. Ruotsi torppasi Leijonat
  2. Kanada pelaa jääkiekon MM-loppuottelussa – uskomaton nousu kolmannessa erässä toi voiton Venäjästä
  3. Leijonien tappio raapaisi syvältä
  4. Petäjäveden kautta maailmalle – ”Opettajille olen ikuisesti kiitollinen, että he olivat minua kohtaan niin kärsivällisiä”
  5. Esapekka Lapin unelma huippusijoituksesta mureni viimeisellä erikoiskokeella –”Auto irtosi liukkaalla soralla ja osui seinämään”
  6. Käsipallomestari Cocksin manageri: opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 750 000 euroa Riihimäen hallihankkeelle
  7. Kaivopuisto täyttyi hevosista Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa – uutena villityksenä mukaan pääsivät myös keppihevoset
  8. Kovacs työnsi parhaimman kuulantyöntötuloksen maailmassa 14 vuoteen
  9. Kontinen ja Peers kärsivät välierätappion Rooman masters-turnauksessa
  10. Jeremy Hakala ja Miika Nykänen meloivat kolmanneksi maailmancupissa Portugalissa
  11. Jääkiekon MM-välierien tilastot
  12. Lauantain tulospörssissä muun muassa autourheilua, golfia, jalkapalloa ja keskeisimpiä rahapelejä
 10. Kulttuuri
  1. Megataiteilija Damien Hirstin Venetsian-näyttelyn piti olla hänen comebackinsä, mutta tuloksena on vettynyt Pirates of the Caribbean -huvipuisto
  2. Karl Ove Knausgårdin vuodenaikasarjan kolmas osa on nimensä veroinen – Kevät on kauneudessaan osin vertaansa vailla
  3. Mad Men -näyttelijän tähdittämä ruotsalaiselokuva nousi Cannesin huippuihin – koekuvauksissa kävi myös suomalaisia kärkinäyttelijöitä
  4. Taiteen valtiontuesta pidetään kiinni kynsin hampain, vaikka se vaarantaa taiteen vapauden
  5. Yleisö todistaa Mind Machinessa ihmisen haurautta
  6. Pukisinko vauvani paperiin, kysyi vanha naistenlehti – Myöhemmin perustettiin Jaana ja Me Naiset Jallun ja Kallen ansiosta
  7. Englannissa pitkään asunut Sakari Oramo sai Elgarin perienglantilaisen musiikin eloon
  8. Kansallisbaletin Voima vie uhoon, uneen ja luontoon
  9. Megatähti ja Kreikan rytmit sykähdyttävät suomalaista
 11. Mielipide
  1. Asevelvollisuutta tulisi uudistaa tasa-arvoisemmaksi
  2. Suomen pitäisi lisätä panostusta rauhanvälitykseen
  3. Suomalainen upseeri ei ansaitse pakottamista
  4. Populismi ei kuihdu vaan valtavirtaistuu
  5. Sote-omaisuuden siirtämiseen on olemassa luonteva ratkaisu
  6. Synnyttäjän kehoa ei aina ole kuunneltu
  7. Euroopan tiedeakatemian raportti kritisoi puun energiakäyttöä
  8. Johtaja ei tee yksin yrityksen tulosta
  9. Kypärän käyttö on vastuullista
 12. Tänään
  1. Sivistystyölle on suurempi tarve kuin koskaan, sanoo 150 kirjaa kääntänyt kustantaja
  2. Jussi Huovinen 1924–2017
  3. Heikki Uusitalo 1941–2017
  4. Vapaa-ajan leima kalustuksessa Kööpenhaminan huonekalumessuilla
  5. Niin pienen hetken kirsikka on vaaleanpunainen
  6. Koirat pelastavat ihmisiä
  7. Siimat kireiksi
  8. Tapahtumia sunnuntaina 21. toukokuuta
 13. Radio ja TV
  1. Tanskalaiskaksikko pyrkii avaruuteen omin avuin
  2. Naisasianaiset rientävät prostituoitujen tueksi 1900-luvun alun Ruotsissa
  3. CIA:n kuulusteltavien kiduttaminen kuohuttaa edelleen
  4. Sunnuntain tv-elokuvia
 14. Sarjakuvat
  1. Harald Hirmuinen
  2. Jäätävä Spede
  3. Lassi ja Leevi
  4. Velho
 15. Koti
  1. Isännöitsijä piti päiväkirjaa: 55 tunnin työviikko, yli sata puhelua, selvittelyssä muun muassa murto­varkaus, vesi­vahingot ja koiperhoset
  2. Asu ahtaammin ja lopeta lotraaminen – nämä ja 11 muuta vinkkiä auttavat pienentämään asumisen hiilijalanjälkeä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   ”Olga” tarjosi kaksiota Helsingin Sörnäisistä 500 eurolla kuussa – Näin tehdään vuokra-asuntohuijaus

  2. 2

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  3. 3

   Rinta-Nikkolat ostivat kodin pelkkään kuntokartoitukseen luottaen, sitten todellisuus alkoi paljastua – kirpparilla myyty patja paljasti talon karmean kunnon

  4. 4

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  5. 5

   Meidän kaikkien kannattaisi seurata reissuillamme tarkemmin, mitä riksakuskit älypuhelimillaan tekevät

  6. 6

   Stockmann joutuu myymään omaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä selvitäkseen veloistaan – HS selvitti, miten tavaratalojätti romahti

  7. 7

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  8. 8

   Huippulääkäri Sakari Orava kertoo meheviä tarinoita urheilutähtien maailmasta: Beckhamit popsivat pizzaa, toiset huusivat mamma miaa ja suihkuhuone vilisi torakoita

  9. 9

   Vihreiden nousukiito hiipui: puolue putosi HS-gallupissa kolmanneksi – perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan

  10. 10

   Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi valittu Laura Huhtasaari lopettaisi Schengen-sopimuksen – ”Jos valvontaa ei ole rajoilla, se lisääntyy rajojen sisällä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  3. 3

   Stockmann joutuu myymään omaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä selvitäkseen veloistaan – HS selvitti, miten tavaratalojätti romahti

  4. 4

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  5. 5

   Kaksi nuorta miestä asteli portaille, keskusteli hetken ja löi sitten itseään puukolla vatsaan, kertoo Eduskunnan turvallisuusjohtaja

  6. 6

   Vihreiden nousukiito hiipui: puolue putosi HS-gallupissa kolmanneksi – perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan

  7. 7

   Kymmenet papit julistavat kasvoillaan vihkivänsä homoja, lesboja ja muunsukupuolisia, Helsingistä mukana kokonainen seurakunta – ”Tämä on eräänlainen kaapistatulo”

  8. 8

   Rinta-Nikkolat ostivat kodin pelkkään kuntokartoitukseen luottaen, sitten todellisuus alkoi paljastua – kirpparilla myyty patja paljasti talon karmean kunnon

  9. 9

   Pohjoiskorealaisella riisipellolla seisoo suomalaisten veronmaksajien kustantama paperitehdas – Näin Kimien diktatuuri vedätti Suomelta kymmeniä miljoonia euroja

  10. 10

   Meidän kaikkien kannattaisi seurata reissuillamme tarkemmin, mitä riksakuskit älypuhelimillaan tekevät

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  2. 2

   Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

  3. 3

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  4. 4

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  5. 5

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  6. 6

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  7. 7

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  8. 8

   Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy

  9. 9

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  10. 10

   Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä, mutta työnhakuni lakkasi jo – te-palvelun kikkailu tekee työttömäksi ilmoittautumisesta sietämättömän vaikeaa

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Trump haukkui rodullista tasa-arvoa vaativat NFL-pelaajat ”paskiaisiksi” – vaatii seurajohtajilta potkuja: ” Hänestä tulisi maan suosituin henkilö”
  3. HS:n Musta laatikko nähdään pian myös Turussa – supersuositut esitykset jatkuvat Kansallisteatterissa jo viikon kuluttua
  4. Kristian Kosonen yritti täyttää painiuran lopettamisen jättämää aukkoa kuntoliikunnalla ja alkoholilla, mutta löysi helpotuksen vasta kirjoittamisesta
  5. Maa järisi Pohjois-Koreassa – Ydinkoekieltosopimusta valvova järjestö: Järistys ei luultavasti ollut ihmisen aiheuttama
  6. Kiistelty kuutta muslimimaata koskeva maahantulokielto umpeutuu – Trumpilta odotetaan päätöstä uusista rajoituksista
  7. Maalaus vai valokuva? Helsingissä voi nyt nähdä klassikkomaalauksista innoittuneen näyttelyn, jossa tatuoija esittää Jeesusta ja punkpioneeri Saulia
  8. Juttu miehistä, jotka haluavat tehdä miesjuttuja – Kaikki mieheni -komediassa on ainesta hitiksi
  9. Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi valittu Laura Huhtasaari lopettaisi Schengen-sopimuksen – ”Jos valvontaa ei ole rajoilla, se lisääntyy rajojen sisällä”
  10. Huippulääkäri Sakari Orava kertoo meheviä tarinoita urheilutähtien maailmasta: Beckhamit popsivat pizzaa, toiset huusivat mamma miaa ja suihkuhuone vilisi torakoita
  11. Tunti sitten
  12. Metamfetamiinia löydettiin virvoitusjuomista Meksikossa – yksi kuollut, seitsemän sairastunut
  13. Näytä lisää