Päivän lehti 22.4.2017
Päivän lehti 22.4.2017

Pariisin terrori-isku toi dramaattisen käänteen Ranskan presidentin­vaaleihin – Le Penin ja Fillonin on arveltu hyötyvän pelon ilmapiiristä

Ranskan vaaliasetelmat ovat talven ja kevään mittaan muuttuneet kerta toisensa jälkeen. Vastaavaa ei ole koettu viidennen tasavallan aikana eli puoleen vuosisataan.

Ranskan presidentinvaalit sähköistyivät perjantaina entisestään, kun jo valmiiksi jännittävään asetelmaan tuli murheellinen lisäsävy. Ääri-islamilainen terroristi ampui myöhään torstai-iltana poliiseja rynnäkkökiväärillä Pariisissa. Rikospaikka oli maineikas Champs-Elysées-katu kaupungin sydämessä.

Yksi poliisi kuoli ja kaksi ­haavoittui vakavasti. Mies yritti paeta paikalta, jolloin poliisit ampuivat hänet kuoliaaksi.


Vaalien ensimmäinen kierros on sunnuntaina, ja vaalikampanjoiden lopetusta nousi hallitsemaan terrorismi.

”Me emme voi voittaa tätä ­sotaa, jos emme tee välittömästi loppua käsittämättömästä rikosoikeudellisesta löperöydestä”, julisti oikeistopopulistisen Kansallisen rintaman ehdokas Ma­rine Le Pen perjantaiaamuna Le Figaro -lehden mukaan.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Le Pen viittasi siihen, että ­Pariisin hyökkääjä oli entuudestaan tuomittu kolmesta murhan yrityksestä. Hän ei joutunut kärsimään koko tuomiota.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tekijä oli 39-vuotias ranskalaismies Karim Cheurfi. Terroristijärjestö Isis ilmoitti iskun jälkeen, että iskun teki ”yksi sen taistelijoista”.

AFP:n mukaan tekijä pidätettiin viimeksi helmikuussa. Häntä epäiltiin tuolloinkin poliisimurhien suunnittelusta, mutta todisteet eivät riittäneet.

”Vihollisellamme on nimi: radikaali islamismi”, sanoi konservatiivien presidenttiehdokas François Fillon perjantaina. ”Sillä on kasvot, vihan kasvot.”

Juuri Le Penin ja Fillonin on arveltu voivan hyötyä terrorin ilmapiiristä. Etenkin Le Pen on kampanjoinut korostamalla kuria ja järjestystä.

Ranskan pääministeri, sosialisti Bernard Cazeneuve, syytti Le Peniä perjantaina kovasanai­sesti siitä, että tämä yrittää välineellistää terrori-iskun omiin tarpeisiinsa.

”Hän yrittää häpeilemättä käyttää hyväksi [kansalaisten] pelkoa yksinomaan poliittisiin tarkoituksiin.”

Kansallisen rintaman riveistä vastattiin syyttämällä hallitusta kyvyttömyydestä terrorismin edessä.

Ranskassa on vaaliviikonloppuna järeät turvatoimet. Pelkästään vaaleja turvaamaan on valjastettu noin 50 000 poliisia, ja Cazeneuven mukaan lisäjoukkoja on valmiustilassa.


Kaikki yksitoista presidentti­ehdokasta ottivat perjantaina kantaa turvallisuustilanteeseen. Torstai-illan isku ei ollut lajissaan uusi. Ranskaa ovat viime vuosina järkyttäneet lukuisat ääri-islamilaiset terrori-iskut ja niiden yritykset.

Vaalien hienoinen ennakkosuosikki, keskustaliberaali Emmanuel Macron, puhui per­jantaina radiohaastattelussa Ma­rine Le Penin lausunnoista.

”Kuulin rouva Le Penin väittävän taas kerran, että hänen johdollaan tietyt hyökkäykset olisi vältetty”, Macron sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Nollariskiä ei ole olemassa. Joka muuta väittää, on sekä vastuuton että katala.”

Ranskan vaaliasetelmat ovat talven ja kevään mittaan muuttuneet kerta toisensa jälkeen. Vastaavaa ei ole koettu viidennen tasavallan aikana eli puoleen vuosisataan.

Loppumetreillä vaalit vaikuttavat olevan neljän kauppa.

Viimeisimmän, perjantaina julkaistun Elabe-tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan Macron ­saisi ensimmäisellä kierroksella 24 prosenttia äänistä. Perässä tulevat Le Pen (21,5 prosenttia), Fillon (20 prosenttia) ja ääri­vasemmiston Jean-Luc Mélen­chon (19,5 prosenttia).

Kannastaan epävarmoja äänestäjiä on kuitenkin paljon.

Toinen kierros on 7. toukokuuta. Sille pääsee ensimmäisen kierroksen kaksi eniten ­ääniä saanutta.

 

Kommentti

Pariisin iskijä onnistui kaappaamaan myös suoran tv-lähetyksen

Petja Pelli HS


Torstai-iltana ranskalaiset olivat kerääntyneet tv-ruutujen ääreen. France 2 -kanavalta tuli suuri vaalilähetys, jossa ehdokkaat yrittivät vakuuttaa äänestäjiä vielä viimeisen kerran ennen presidentinvaalien sunnuntaina järjestettävää ensimmäistä kierrosta.

Jokainen sai vuorollaan olla kanavan kahden tähtitoimittajan haastateltavana 15 minuutin ajan. Esiintymisvuorot arvottiin.

Ilta alkoi tavallisissa merkeissä. Ensimmäisenä vuoron saanut laitavasemmiston Jean-Luc Mélenchon aloitti puhumalla ilmastonmuutoksen ja kapitalistisen elämäntavan vaaroista. Mélenchon on noussut hurjalla loppukirillä yhdeksi niistä neljästä ehdokkaasta, joilla on mahdollisuudet päästä toiselle kierrokselle.

Loppuillasta vuoron saanutta keskustaoikeiston François Fillonia odotti kuitenkin jo aivan toisenlainen tilanne. Ennen valokeilaan astumistaan hän oli saanut tiedon: Pariisin ehkä kuuluisimmalla kadulla Champs-Élysées’llä on ammuttu kuoliaaksi poliisi ja useita on loukkaantunut. Oli myös huhuja siitä, että muuallakin Pariisissa olisi sattunut jotain.

Jokaisen ehdokkaan oli määrä kertoa ensimmäisenä mahdollisen presidenttikautensa tärkein tavoite. Voisin lyödä vetoa, että Fillon ei ollut ajatellut puhua terrorismista, vaikka turvallisuusteemat ovatkin olleet hänelle tärkeitä. Ennen kaikkea hän on kampanjoinut Ranskan talouden ja työllisyyden kuntoon saattamisella.

Nyt ei kuitenkaan ollut sopiva hetki sellaisille puheille.

Fillon osoitti solidaarisuuttaan poliiseille, kertasi senhetkiset tiedot iskusta ja ilmoitti peruvansa viimeiset kampanjatapahtumansa. Sitten hän jatkoi:

”Haluan heti sanoa, että terrorisminvastaisen taistelun tulee olla Ranskan seuraavan presidentin absoluuttisesti tärkein prioriteetti.”

Pariisin iskijä oli veriteollaan juuri kaapannut haltuunsa myös tämän suoran lähetyksen.

Myöhemmin lähetyksessä myös muut ehdokkaat pääsivät esittämään osanottonsa ja kilpailemaan sillä, kuka lupaa vakuuttavimmin suojella ranskalaisia. Oikeistopopulisti Marine Le Pen oli tässä kotikentällään.

”Minä uskon, että poliisit eivät kaipaa pelkkiä osanottoja vaan keinoja puolustautua ja suojella tätä maata”, hän sanoi.

Myös keskustalainen ja EU-myönteinen ennakkosuosikki Emmanuel Macron palasi tiedon saatuaan perusasioiden äärelle. ”Kansalaisten suojelu on presidentin ensimmäinen tehtävä.”

Ranska on ollut poikkeustilassa marraskuun 2015 terrori-iskuista lähtien. Se on antanut poliisille erityisvaltuudet esimerkiksi pidätyksiin ja ratsioihin. Kansalaisille terroriuhka on näkynyt etenkin rynnäkkökiväärejä kantavina poliiseina ja sotilaina katujen kulmilla ja rautatieasemilla.

Poikkeustilan on pitänyt loppua monta kertaa, mutta sitten on aina sattunut jotain, mikä on estänyt paluun normaaliin: Nizzan rekkaisku, Berliinin ja Brysselin iskut sekä lukuisia läheltä piti -tilanteita ja pitkälle vietyjen terrorijuonien paljastumisia – viimeinen niistä vain muutama päivä sitten Marseillessa.

Ihminen ei kuitenkaan psykologisesti jaksa olla koko ajan hälytystilassa. Poikkeustilasta tulee normaalitila. Ehkä sen vuoksi tämän presidentinvaalikampanjan aikana on puhuttu yllättävän vähän terrorismista. Enemmän on puhuttu esimerkiksi siitä, että Fillon palkkasi vaimonsa avustajakseen veronmaksajien rahoilla ilman että vaimoa olisi näkynyt työpaikalla.

Perjantai on viimeinen päivä, kun Ranskassa saa kampanjoida.

Ennen eilisillan tv-lähetystä 30 prosenttia äänestäjistä ei ollut vielä päättänyt, ketä he aikovat äänestää. On hyvin mahdollista, että ainakin heidän äänestämisessään turvallisuuskysymykset painottuvat nyt enemmän kuin ne ehkä olisivat muuten painottuneet.

Selvimmin tästä hyötyvät Ranskan EU-eroa toivova Marine Le Pen ja entisen pääministerin vakuuttavuudella eilen esiintynyt François Fillon.

Fakta

Presidentillä on laajat valtaoikeudet


 Ranska valitsee presidentin Suomen tapaan kaksivaiheisella kansanvaalilla.

 Ensimmäinen kierros on sunnuntaina. Toinen kierros pidetään 7. toukokuuta.

 Presidentti on Ranskassa ylin vallankäyttäjä. Valtaoikeudet ovat huomattavasti suuremmat kuin Suomen presidentillä.
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Kaksivuotiaalta Noelilta löytyi geenivirhe, jota ei ole vielä havaittu kenelläkään toisella maailmassa – nyt pojan tulevaisuus näyttää jo toiveikkaalta
  2. Tällainen on uusi lastensairaala – kurkista rakennukseen ensimmäisenä Suomessa HS:n 3d-mallin avulla
  3. Itämeren valtiot kiistelevät Nord Stream 2 - kaasuputkesta – Suomi pitää kaupallisena hankkeena, Tanska ja Ruotsi ovat huolissaan Venäjän kasvavasta roolista
  4. Ruotsille kaasuputki on turvallisuusasia, Saksalle kiusallinen hanke – HS:n kirjeenvaihtajat kertovat, miten Nord Streamiin suhtaudutaan Euroopassa
  5. Pariisin terrori-isku toi dramaattisen käänteen Ranskan presidentin­vaaleihin – Le Penin ja Fillonin on arveltu hyötyvän pelon ilmapiiristä
 2. Pääkirjoitus
  1. Pariisin terrori-isku sekoittaa vaaleja
  2. Pommin virittänyt käytti ennakkoluuloisia hyväkseen
  3. Kokoomus ja vihreät menestyvät samanlaisilla äänestysalueilla
  4. Halutaanko tiedustelulle lisää valtuuksia, kun terroristi oppii käyttämään Whatsappia?
  5. Presidentti Tarja Halonen Vieraskynä-palstalla: Ihmisten pakkopalautukset konfliktimaihin tulisi keskeyttää
  6. Kokemattomuus on hyve vihreiden valtapelissä
 3. Kotimaa
  1. Työpaikkojen lomapalapeli vaatii joustoa – lain mukaan perheellisiä ei saa suosia
  2. Kevät on alkanut tavallista kylmempänä – ”Vasta toukokuun alussa näkyy vähän vihiä lämpenemisestä”
  3. Entä jos iholle on tatuoitu kaverin kasvot tai Alexander Stubbin twiitti? Tatuointitaiteilija: En koskaan mieti kuvaa tehdessä sen poistettavuutta
  4. ”Hei. Olen John Doe. Kiinnostaako data?” – Yhdestä viestistä alkoi purkautua kaikkien aikojen tietovuoto
  5. Aivovuoto Suomesta pahenee, tieteentekijät vaativat hallitusta patoamaan pätevien tutkijoiden maastamuuttoa
  6. Kela näyttää saaneen perustoimeen­tulotuen ruuhkat vihdoin kuriin – Etuuskäsittelijät purkivat sumaa ylitöinä pääsiäisenä
  7. Petteri Orpo torjuu lisäleikkaukset kehysriihessä ja vaatii hallitukselta työllisyystoimia – ”Olisi älytöntä antaa nyt periksi”
  8. Perussuomalaisten johtoon pyrkivä Sampo Terho pitää mahdollisena paluuta omaan valuuttaan
  9. Iranilaismiehen kirkossa käynti ja kaste eivät riittäneet todisteeksi – KHO: Turvapaikanhakijan kristillinen vakaumus pitää selvittää kunnolla
  10. Meneekö hermo eteisessä karjuvaan lapseen? Näin pääset sujuvasti ulkoilemaan, neuvoo vuoden lastenhoitaja
  11. Tuomareiden haikailema tuomioistuinvirasto etenee – uusi virasto korostaisi tuomioistuimien riippumattomuutta
  12. Syytteet väkivaltaisesta mellakasta hylättiin Jyväskylässä, tuomioita tuli pahoinpitelyistä
  13. Poliisi: Nuorten vaaralliset tempaukset häiritsevät junaliikennettä Pirkanmaalla – raiteille viety jopa postilaatikoita
  14. Kahdeksan sairaalaan ulosajon vuoksi Mikkelissä – auton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta
 4. Kaupunki
  1. VR:n makasiinien rauniot jyrätään Töölönlahdelta – tilalle tulee muistokuoppa, joka kuvaa ”aika-avaruuden taipumaa massan ympärillä”
  2. Oikea rikoskomisario Hyvärinen: Joku valehtelee olevansa rikoskomisario Hyvärinen ja usuttaa ajelemaan autolla ympäri Uuttamaata
  3. Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa
  4. Helsinki jakaa ylimääräisen miljoonan taidekouluille, jotta kaikkiin lähiöihin saataisiin opetusta
  5. Koululaisille ei ehkä tulekaan ilmaismatkoja retkille – sekä Helsingissä että Espoossa ideat vaikeuksissa
 5. Ulkomaat
  1. Mullistusta lupaava vasemmistoradikaali Mélenchon kilpailee tosissaan voitosta Ranskan vaaleissa – Kannattajat julistavat ehdokkaan sanomaa ovelta ovelle
  2. Venezuelassa oli väkivaltaisin yö nykyisten levottomuuksien aikana: 11 kuollut, osa heistä sähköiskuun
  3. Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä
  4. Yhdysvallat aikoo arvioida uudelleen eurooppalaisten viisumivapautta – yksi kohteista on Suomi
  5. Poliisi pidätti Dortmundin hyökkäyksestä epäillyn – ”Sergei W.” yritti keinotella joukkueen osakkeilla miljoonatilin ja lavastaa iskun islamistien tekemäksi
  6. Keski-Aasia käy ikuista aakkosten taistelua – Қазақстан on pian Qazaqstan
  7. Kuljettaja ja ainakin 18 lasta kuolivat pikkubussiturmassa Etelä-Afrikassa
  8. Yli 50-vuotias sairaalassa kuollut nainen on Pietarin metroiskun viidestoista uhri
  9. Ampuja tunkeutui Venäjän turvallisuuspalvelun toimistoon ja tappoi kaksi ihmistä
  10. WHO: Yli 300 miljoonaa ihmistä sairastaa hepatiitin B- ja C-muotoja, jotka johtavat yhä useammin kuolemaan
 6. Talous
  1. Mika Väisänen opetteli itse koodaamaan ja jo vuoden kuluttua hän sai sovelluksensa läpi verkkokauppaan – Näin onnistut itseopiskelussa
  2. Euroalueen talous vahvistuu selvästi
  3. Valtaosan varallisuudestaan hävinneen Aulin, 80, asioita hoitanut sijoituspäällikkö ansaitsi yli 200 000 euroa vuodessa – Vakuutuksia myydään niin kalliilla kuin asiakas suostuu maksamaan
  4. Opec aikoo jatkaa öljyn­tuotannon rajoituksia
  5. Dna paransi kannattavuuttaan
  6. SSAB:n tulos ylitti sijoittajien odotukset
 7. Urheilu
  1. JYP juhli ja HIFK pettyi pronssipelissä – ”Päättäjien kannattaa miettiä, pelataanko tästä eteenpäin pronssista vai ei”
  2. Vaikea päätös pronssipelistä
  3. Jäävätkö jalkapallon paitsiomaalit vihdoin historiaan? Sosiaalisen median pilkka pakottaa vanhoillista lajia uudistumaan
  4. Oikaistut tuomiot hiljentävät kriitikot
  5. Viime vuoden loppuottelijat Real Madrid ja Atlético Madrid kohtaavat Mestareiden liigan välierissä
  6. Salibandyn liigaseurojen enemmistö haluaisi palata finaaliottelusarjaan: ”Iso taloudellinen merkitys”
  7. Kätilöiden kantti petti salibandyjättiläisten fuusiossa – virhe kannattaa korjata heti
  8. Ilmiömäinen Pekka Rinne passitti mestarisuosikin kesälomalle – Nashville teki historiaa
  9. Leijonat hävisi tuplamaaottelun toisen osan Slovakiassa: ”Vähän jäätiin vajaaksi maalinteossa”
  10. Linnut potkureissa hankaloittivat Sotkamon Jymyn matkaa Fuengirolaan – Superpesistä pelataan viikonloppuna Ruotsissa ja Espanjassa
  11. Tiger Woods neljännen kerran selkäleikkauksessa – uran 15. major-voitto näyttää yhä kaukaisemmalta
  12. Oskar Kirmes paransi suoritustaan EM-kisojen 6-ottelussa – renkaitten alastulo ”pyllylleen” harmitti
  13. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Petri Ala-Maunus vaihtoi nuorena painin taiteeseen – nyt hän on ensimmäinen elossa oleva taiteilija, jonka teos pääsee Ateneumin klassikkojen saliin
  2. Saavatko papit ja piispat tukea julkisesti turvapaikanhakijoita? Päivi Räsäsen mielestä kirkon pitäisi keskittyä valistamaan pakolaisia Jeesuksesta
  3. Veljen katoamisesta kertova Mustarastas-monologi on koskettavinta teatteria vähään aikaan
  4. Viihteessä käsitellään tänä keväänä avoimesti itsetuhoista käytöstä – mutta uusi Netflix-suosikki näyttää kaiken liian tarkasti
  5. Marika Mäkelä yllättää värikkäillä ja koristeellisilla teoksilla
  6. Viikonlopun näyttelykierros tarjoaa Reima Nevalaisen uusia maalauksia sekä aikamatkan Simonin & Garfunkelin kanssa
  7. Reima Nevalaisen yksityisnäyttely lunastaa korkeat odotukset
  8. Jäähyväisiään jättävä Status Quo sekä näytti että säästeli Kulttuuritalolla
  9. Petri Kekonin nykytanssiklassikot säilyttivät lähtökohtansa
  10. Lontoossa pääsi sukeltamaan taidesumuun
  11. Pääsin beirutilaisessa levykaupassa syvemmälle paikalliseen elämään kuin koskaan matkaopasta selaillessa
  12. The Guardian ja New York Times kehuvat suomalaiselokuvaa: Salaperäinen, lämminhenkinen ja yllättävä
  13. BBC tilasi suomalaissäveltäjältä teoksen Proms-festivaalin päätöskonserttiin
 9. Mielipide
  1. Työterveyshuolto voi tukea masennuspotilaan työkykyä
  2. Voisiko osan veroista korvata vapaaehtoisilla töillä?
  3. Tupakointikiellosta omassa kodissa päättää lopulta kunta
  4. Myös vanhemmuus vaikuttaa yöunen laatuun
  5. Kiertotalouden edistäminen vaatii fiksua sääntelyä ja tehokkaita ohjauskeinoja
  6. Suomi ei ole vielä myöhästynyt junasta
  7. Teknologiateollisuudessa kiertotalous on jo pitkällä
  8. Velkaantuminen voidaan lopettaa jo ensi vuonna
  9. Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset
  10. Tienvarsien kukkaloistoa ei ole unohdettu – niittoja on pyritty myöhentämään
  11. Kuka hyötyy talouskasvusta?
  12. Ruusu Malmin sairaalalle
 10. Tänään
  1. Ossi Runne johti euroviisuorkestereita 22 vuotta ja seuraa kilpailuja edelleen – mutta ei arvosta Suomen karsintasysteemiä
  2. Walter de Camp 1946–2017
  3. Richard Järnefelt 1963–2017
  4. Hansen miehistö pelasti kolme hirveä Perämereltä
  5. Tapahtumia lauantaina 22. huhtikuuta
  6. Elokuvia elosta autismin kanssa
  7. Aikamadot vievät Vantaan keskiaikaan
 11. Lauantai
  1. Markkinointi­päällikkö vaihtoi tyhjältä tuntuneen bisnesuran trendihilloon – istumapaikka oli vaihtunut jo 12 kertaa organisaatio­uudistusten takia
  2. Muusikko väsyi jatkuvaan itsensä markkinoimiseen – monen luovan työn tekijän arki on esilläoloa ja kilpailua
  3. Tukholman kevätparatiiseihin ehtii päiväreissullakin – tässä ovat Vasastanin, Vaxholmin ja Saltsjöbadenin parhaat palat
  4. San Marinon oudot matkamuistot ja neljä muuta syytä vierailla kääpiövaltiossa
  5. HS koeajoi: Volkswagen Up on pieni ja pippurinen kaupunkiauto, mutta riittääkö vääntö maantiellä?
  6. Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä
  7. Vappuviikonlopuksi ehtii vielä kaupunkilomalle – kokosimme lento-hotellipakettien hintoja ja sääennusteita viidestä suositusta kohteesta
 12. Radio ja TV
  1. Uusi ruotsalaissarja Midnight Sun on niin sekava ja väsähtänyt, että sen perusteella koko nordic noir joutaisi jo mennä
  2. Ateistijärjestön perustaja siepataan
  3. Mitä kuuluu 30 vuotta myöhemmin?
  4. Lauantain elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Lassi ja Leevi
  4. Harald Hirmuinen
  5. Wumo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Rinta-Nikkolat ostivat kodin pelkkään kuntokartoitukseen luottaen, sitten todellisuus alkoi paljastua – kirpparilla myyty patja paljasti talon karmean kunnon

  3. 3

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  4. 4

   Stockmann joutuu myymään omaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä selvitäkseen veloistaan – HS selvitti, miten tavaratalojätti romahti

  5. 5

   Vihreiden nousukiito hiipui: puolue putosi HS-gallupissa kolmanneksi – perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan

  6. 6

   Huippulääkäri Sakari Orava kertoo meheviä tarinoita urheilutähtien maailmasta: Beckhamit popsivat pizzaa, toiset huusivat mamma miaa ja suihkuhuone vilisi torakoita

  7. 7

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  8. 8

   Meidän kaikkien kannattaisi seurata reissuillamme tarkemmin, mitä riksakuskit älypuhelimillaan tekevät

  9. 9

   Helsinki aikoo vaikeuttaa Tuusulanväylän ruuhkasumpussa autoilua entisestään – ”Kauhealta se kuulostaa”

  10. 10

   John McCain on jälleen kaatamassa republikaanien esityksen terveyden­huolto­uudistuksesta: ”En voi hyvällä omallatunnolla äänestää tätä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  3. 3

   Kaksi nuorta miestä asteli portaille, keskusteli hetken ja löi sitten itseään puukolla vatsaan, kertoo Eduskunnan turvallisuusjohtaja

  4. 4

   Kymmenet papit julistavat kasvoillaan vihkivänsä homoja, lesboja ja muunsukupuolisia, Helsingistä mukana kokonainen seurakunta – ”Tämä on eräänlainen kaapistatulo”

  5. 5

   Stockmann joutuu myymään omaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä selvitäkseen veloistaan – HS selvitti, miten tavaratalojätti romahti

  6. 6

   Pohjoiskorealaisella riisipellolla seisoo suomalaisten veronmaksajien kustantama paperitehdas – Näin Kimien diktatuuri vedätti Suomelta kymmeniä miljoonia euroja

  7. 7

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  8. 8

   ”Enkelihoito voi johtaa ojasta allikkoon” – Yhä useampi haluaa hoitaa mieltään, mutta epämääräiset pikaterapiat harmittavat psykologeja

  9. 9

   Vihreiden nousukiito hiipui: puolue putosi HS-gallupissa kolmanneksi – perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan

  10. 10

   Facebookin isoin suomenkielinen feminismiryhmä kielsi islam- ja muslimiaiheiset keskustelut – Nyt ryhmän perustajat kertovat, miksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  2. 2

   Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

  3. 3

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  4. 4

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  5. 5

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  6. 6

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  7. 7

   Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy

  8. 8

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  9. 9

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  10. 10

   Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä, mutta työnhakuni lakkasi jo – te-palvelun kikkailu tekee työttömäksi ilmoittautumisesta sietämättömän vaikeaa

  11. Näytä lisää