Päivän lehti 24.5.2017
Päivän lehti 24.5.2017

Terroristin kohteena olivat nuoret ja lapset – ”En halua mennä enää isoihin ihmisjoukkoihin”

Manchesterin terrori-iskussa kuoli ainakin 22 ihmistä ja kymmenet loukkaantuivat. Yksi uhreista oli vain 8-vuotias. Tekijäksi epäillään Manchesterissa syntynyttä libyalaistaustaista miestä.

Manchester

Manchesterin maanantai-iltaisen terrori-iskun aiheuttama järkytys muuttui tiistaina suuttumukseksi, kun teon laajuudesta tuli lisää tietoa: itsemurhapommittajan kohde oli pehmeääkin pehmeämpi eli lapset ja nuoret.

Tiistai-iltana kuolinluku oli noussut jo 22:een. Nuorin uhreista oli vain 8-vuotias. Loukkaantuneita oli ainakin 59, joista kaksitoista 16-vuotiaita tai nuorempia.

Moni konsertissa ollut oli tiistaina yhä kateissa. Omaiset etsivät rakkaitaan poliisin avulla ja sosiaalisen median kautta.


Pommittaja kuoli myös itse Manchester Arena -nimiseen konserttihalliin tekemässään iskussa. Britannian poliisi vahvisti illalla, että epäilty oli 22-vuotias Salman Abedi. Britannian yleisradion BBC:n mukaan hän oli syntynyt Manchesterissa libyalaistaustaiseen perheeseen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Jihadistijärjestö Isis ilmoitti olevansa terrori-iskun takana. Väitteeseen ei saatu varmistusta.

Poliisi piti yhä tiistaina iskupaikan eristettynä. Suljettujen katujen edustalle kokoontuiden uteliaiden määrä kasvoi päivän edetessä. Ilmeet kertoivat järkytyksestä.

Vaalikampanjansa keskeyttänyt pääministeri Theresa May luonnehti terrori-iskua kuvottavaksi, barbaariseksi ja kylmän laskelmoivaksi. May matkusti tiistaina Manchesteriin tapaamaan poliisijohtoa.


Polii­sien määrää niin Manches­terin kuin Lontoon­kin kaduilla lisättiin yleisen turvallisuuden­tunteen yllä­pitämiseksi. Manches­terissa poliisien saattoi nähdä kiinnit­tävän myös erityistä huomiota keskustaan pysäköityjä pakettiautoja ja rekkoja kohtaan.

Lontoossa poliisi ilmoitti, että jatkossa julkiset tilaisuudet kartoitetaan jo etukäteen erityisellä huolella.

Monille Manchesterissa oman kotikaupungin konserttihalliin kohdistuva terrori-isku oli šokki. Näin myös Emma Townsendille, 20.

”Olin kauhuissani, kun viimein tajusin mitä oli tapahtunut – että ihmisiä oli oikeasti kuollut. Käsitin uutisista ensin, että kaiuttimet olisivat menneet rikki tai jotain vastaavaa”, hän kertoi HS:lle tiistaiaamupäivänä Manchesterin keskustassa.

Ensimmäisenä iskuista kertoi myöhään maanantai-iltana pikkuveli. Veli oli nähnyt uutisen sosiaalisessa mediassa.


Townsend istui tiistaina äitinsä Ailsa Townsendin kanssa kahvilla vain noin 500 metrin päässä iskupaikasta. Kahvipaikalta saattoi nähdä poliisin sulkeman konserttihalliin johtavan tien.

Emma Townsend on itsekin innokas bändien keikoilla kävijä. Hänellä on jopa kaksi lippua keikoille, jotka on määrä järjestää kesällä iskun kohteeksi joutuneessa Manchester Arena -hallissa: yksi kesäkuulle ja toinen heinäkuulle. Liput on ostettu jo kauan sitten.

Uskallatko mennä keikoille?

Pitkä hiljaisuus. ”En haluaisi muuttaa omia suunnitelmiani terrorismin takia. Se ei olisi oikein.”

”Ainakin turvatoimet tulevat olemaan jatkossa paljon paremmat kuin tähän asti”, Ailsa Townsend arvioi.

Äiti-Townsendille Manchesterin isku ei ollut kuulemma yllätys: ”Osasin odottaa sitä.”

Hän muistaa yhä hyvin terroristijärjestö IRA:n Manchesterin-iskun vuodelta 1996: ”Silloin aineelliset vahingot olivat suuret. Nyt terroristit yrittävät maksimoida ihmisuhrit.”

Perheen läheisiä tuttuja ei ollut maanantai-iltana iskupaikalla. Äidin ja tyttären punttisalilta oli kuitenkin joutunut eräs mies perheineen lääkärille paikattavaksi sirpaleiden takia.

Tiistaina oli vielä epäselvää se, olivatko perheen 15-vuotiaan pojan kaikki koulutoverit turvassa. Maanantai-illan konsertti oli kiinnostanut etenkin teinityttöjä.

Parikymppiset ranskalaiset vaihto-oppilaat Charlotte Faivre ja Maxence Dutrteux olivat tiistaina iskupaikan lähellä tuttuaan tapaamassa. Ilmeet olivat vakavat.

”Olemme olleet Manchesterissa vasta kolme viikkoa, emmekä olisi ikinä uskoneet, että terroristi iskisi tänne”, Dutrteux sanoi.

Iskuun he havahtuivat, kun ystävät Ranskassa alkoivat pommittaa huolestuneilla tekstiviesteillä. Itse iskua he eivät kuitenkaan kuulleet eivätkä nähneet, sillä asuntola on kaukana.

”Kohta olemme tosin muuttamassa Manchesterin keskustaan. Vielä eilen odotin sitä innolla. Nyt en ole enää varma”, Faivre sanoi.

Manchesterin isku toi kummallekin elävästi mieleen Pariisin terroriteot marraskuussa 2015. Niiden jälkeen mikään ei enää tuntunut olevan niin kuin ennen.

Kumpikaan ei silti myöntänyt luopuvansa esimerkiksi keikoilla käymisestä. Tulevaisuudessa pitää olla kuulemma vain varovaisempi ja pitää silmät auki.

”En halua mennä enää isoihin ihmisjoukkoihin”, Dutrteux mietti.

Iskupaikan lähellä asuvat Michael Smith ja Joshua Blakeley heräsivät yöllä räjähdyksen ääneen. Hekin luulivat aluksi, että kyse olisi ollut jostain keikkapaikan teknisestä ongelmasta.

”Heti perään alkoi kuitenkin kuulua sireenien ääntä ja helikopterien pörinää, joten tajusin, että kyse oli jostain vakavammasta”, Smith sanoi.

Kumpikin on aina pitänyt Manchesteria turvallisena paikkana. Terrori-isku tuli yllätyksenä.

”Se oli tietysti kamalaa, mutta ei muuta elämääni Manchesterissa”, Blakeley sanoi.

Terrori-isku tuomittiin jyrkästi

”Terrori-isku nuoria täynnä olevalle konserttipaikalle kertoo häikäilemättömästä epäinhimillisyydestä. Otan kaikkien suomalaisten puolesta osaa uhrien omaisten ja läheisten suruun. Suomi tuomitsee kaiken terrorismin jyrkästi.”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

”Olen järkyttynyt Manchesterin uutisista. Tuomitsen jyrkästi konserttiin tehdyn iskun, jota tutkitaan terrorina. Iskun tavoitteena oli surmata mahdollisimman paljon ihmisiä. Paikalla oli paljon lapsia ja nuoria, mikä tekee iskusta erityisen hirvittävän. ”

Pääministeri Juha Sipilä

”Raukkamainen hyökkäys Manchesterissa viattomia lapsia ja kaikkia meitä vastaan.”

Ulkoministeri Timo Soini

”Haluan ilmaista ihailuni siitä tavasta, miten manchesterilaiset ovat vastanneet tähän barbaariseen tekoon, ihmisyydellä ja myötätunnolla.”

Britannian kuningatar Elisabet II

”Kaikki terroriteot ovat pelkurimaisia hyökkäyksiä, mutta tämä hyökkäys erottuu tyrmistyttävän kuvottavana pelkuruutuna.”

Britannian pääministeri Theresa May

”Niin monta elinvoimaista ja elämästä nauttivaa nuorta, kaunista, viatonta ihmistä joutui pahojen luusereiden murhaamiksi.”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump”Rikki. Sydämeni pohjasta, olen niin niin pahoillani. Minulla ei ole sanoja.”

Iskupaikalla konsertoinut poptähti Ariana Grande

”Ei olisi uskonut, että täällä tehtäisiin terrori-iskua. Nyt on murhe kaikista ihmisistä.”

Manchesterissa asuva Aino Raittinen

 

Fakta

Pohjois-Englannin pahin isku


 Maanantai-illan terrori-isku on pahin, joka on koskaan kohdistunut Pohjois-Englantiin.

 Lontoossa heinäkuun 7. päivä 2005 maanalaiseen ja bussiin iskeneet neljä itsemurhapommittajaa surmasivat 52 sivullista. Loukkaantuneita oli lähes 800.

 Westminsterin iskussa Lontoon keskustassa kuoli maaliskuussa 2017 viisi sivullista. Noin 50 loukkaantui. Terroristi ajoi autolla jalankulkijoiden päälle ja puukotti poliisin.
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Terroristin kohteena olivat nuoret ja lapset – ”En halua mennä enää isoihin ihmisjoukkoihin”
  2. Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”
  3. Niina Linjamäen postilaatikkoon kolahti 23 vuotta sitten kirje presidentiltä – katso kuvakooste lasten lähettämistä kirjeistä Mauno Koivistolle
  4. Hittituotteet Härkis ja Nyhtökaura yrittävät lyödä läpi Ruotsissa – yritysten liikevaihdot moninkertaistuvat
 2. Pääkirjoitus
  1. Pelon kylväminen terrorin avulla käy yhä julmemmaksi
  2. Trumpin linja Lähi-idässä on yhden kortin varassa
  3. Kaupan alalla nähtiin työtaistelu Akavan malliin
  4. Hyvikset eivät aina voita
  5. Munuaistautirekisteriä ei pidä lakkauttaa
  6. Karlsson
  7. Sauli Niinistön ei kannata kursailla liian pitkään
 3. Kotimaa
  1. Työn epävarmuus lykkää lapsen hankintaa – ”Karkeasti sanottuna työtön ja pienituloinen mies ei houkuta naisia”
  2. Presidentti Koiviston surusaatto kulkee ydinkeskustan halki – Näin hautajaiset näkyvät Helsingissä
  3. Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin
  4. Helsingin yliopiston kanslerikilpailussa on kaksi vahvaa ehdokasta
  5. Poikkeuksellinen tuomio: tuntematonta miestä puukottanut nuori nainen joutuu suorittamaan vankeutensa kokonaan
  6. Rikkaiden ja köyhien kuntien asukkaiden tuloissa isot erot – katso tienaatko enemmän kuin kotikuntasi asukas keskimäärin
  7. Aarnio-jutun valmisteluistunto hovioikeudessa ennen juhannusta, pääkäsittely alkaa syksyllä
  8. Presidentti Niinistö nimitti Tuomas Pöystin uudeksi oikeuskansleriksi
  9. Vantaan kaupungilla on kielipainotteinen päiväkoti
  10. Lausunnon suurmoskeijasta teki Siirtolaisuusinstituutti
  11. Naisten miehet -elokuvan vaikuttavuuskampanja keskittyy Suomeen
 4. Kaupunki
  1. Töölön sairaala aiotaan purkaa – tilalle suunnitellaan massiivista asuinkorttelia
  2. Kampin jättiterveyskeskus päätettiin jättää pöydälle – vasta myöhemmin selviää, tarkoittaako se toteutuessaan loppua pienemmille keskuksille
  3. Herttoniemestä kadonnut Harry Karjalainen löytyi kuolleena Sipoonkorvesta
  4. Mystinen telttaleiri katosi Linnanmäeltä yhtä nopeasti kuin ilmestyikin – ympäristö jäi siivottomaan kuntoon
  5. Apulaiskaupungin­johtaja Pekka Sauri sai jäähyväis­kierroksen vanhassa raitiovaunussa – ”Sauri on tehnyt ojankaivusta ja viemäröinnistä seksikästä”
  6. Auto kaatui kyljelleen ja pysäytti liikenteen Helsingin keskustassa
  7. Raitiovaunun kuljettajat eivät kohta enää myy lippuja – HSL piiskaa raitiovaunuliikenteeseen lisää vauhtia
  8. Pyhä muuttaa liikennettä, Alko on torstaina kiinni ja Kumpulan maauimala avaa ovensa
 5. Ulkomaat
  1. Savolainen Jari Vepsäläinen haistoi Kiinan bisnes­mahdollisuudet ensimmäisten suomalaisten joukossa, eikä hän aio koskaan palata – ”Tajusin, että kuluttaja­vallankumous toteutuu”
  2. Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle
  3. Anna Puu myöntää lavalla joskus pelottavan, järjestäjät pitävät valvontaa riittävänä: ”Turvatoimien kiristäminen äärimmilleen ei olisi kenenkään etu”
  4. Roger Moore on kuollut – rakastettu Bond-näyttelijä esitti salaista agenttia ”pilke silmäkulmassa”
  5. Tällainen on Trumpin budjettiehdotus: kärsijinä köyhät, työkyvyttömät ja lääkeriippuvaiset
  6. Pommi-isku nuorten suosimalle keikalle voi aiheuttaa vanhemmissa huolta – Vanhempi, pidä omat pelkosi kurissa ja rohkaise lasta, sanoo kriisipsykologi
  7. Tutkija Eurooppaa koettelevista terrori-iskuista: Uuden jihadistisukupolven seuraukset tuntuvat ainakin 20 vuotta
  8. Trumpin avustaja Michael Flynn antoi väärää tietoa Venäjä-yhteyksistään – voi johtaa syytteeseen
  9. Myanmar kieltää muslimivihaa lietsovan ääribuddhalaisen munkkikunnan – munkit uhmaavat määräystä
  10. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Pohjois-Korean uusimman ohjuskokeen – ilmaisi huolensa erittäin epävakaasta käytöksestä
 6. Talous
  1. Nokia ja Apple sopivat riitansa patenteista
  2. Asiantuntija: Suomi tarvitsee tekoälyn koulutus­ohjelman ja professuurin – Näillä keinoilla pärjäämme, kun tekoäly valtaa alaa
  3. Ilmastopaneeli: Hallituksen kaavailemat metsien lisähakkuut kasvattaisivat päästöjä
  4. Kreikan velkakriisistä ei syntynytkään sopua – Orpo yölle venyneestä kokouksesta: ”Inhottava tilanne kreikkalaisille”
  5. Vakuutusasiakkailta ei aleta kysyä poliittisista kytköksistä – eduskunta jyräsi hallituksen arvostelua herättäneen esityksen
  6. Keskiviikkona Helsinkiin tulee 150 autoa minuuttitaksalla – OP-ryhmän yhteiskäyttöautot keränneet etukäteen yli 2 400 rekisteröitynyttä asiakasta
  7. Saksalaislehti: EU-komissio haluaa euron käyttöön kaikissa EU-maissa
 7. Urheilu
  1. Stadin derby on enemmän kuin pelkkä peli
  2. Stadin herruus jäi ratkaisematta – tasapeli tuntui HIFK:sta riemukkaalta voitolta: ”Tosi hieno taistelu”
  3. Kaksinkertainen Suomen mestari Pekka Rinne hakee nyt NHL:n Stanley Cup -voittoa – ”Hämmästyttävän upea tunne”
  4. Uefa rauhoittelee faneja Eurooppa-liigan finaalin alla ja ottaa osaa Manchesterin uhrien suruun
  5. Loikkaaja Kristiina Mäkelän harjoitteluun taukoa – edessä polvileikkaus
  6. Tähtäimessä paikka MM-kisoihin: ”Kaikki vastustajat on voitettava”, sanoo Suomen kapteeni
  7. HIFK:n kovaotteinen pakki siirtyy Itävaltaan
  8. Teemu Suninen ajaa Puolan ja Suomen MM-rallit WRC-autolla
  9. PSG:n toimisto ja Di Marian koti ratsattiin, FC Barcelonan entinen puheenjohtaja pidätettiin
  10. Leijonien alkulohko ensi kevään MM-kisoissa selvillä
  11. Urheilun tulospörssissä muun muassa Jalkapalloliigan tilastot, rahapelejä ja keskiviikon tv-vinkit
 8. Kulttuuri
  1. Tiesitkö kuunnelleesi Beatlesin Sgt. Pepperistä väärää versiota? Ei se mitään, sillä nyt 50-vuotias klassikko soi upeampana kuin koskaan
  2. Twin Peaksin uudet jaksot ovat taattua Lynchiä – kulmakarvan nostollakin on iso merkitys, mutta erikoisagentti Cooperin näköinen lihava lähiöisä hämmentää
  3. Mystinen Suomi-elokuva kilpailee Cannesissa eikä ohjaaja halua selittää sitä: ”Elokuva on vastaus kysymykseesi”
  4. Suomalainen lyhytelokuva erottuu Cannesissa edukseen
  5. Jimi Hendrix Experiencen ainoasta Suomen-vierailusta on 50 vuotta – muistokonsertti näytti, miten pysyvät jäljet kitaristilegenda on jättänyt
  6. Aluksi hauskaa, lopussa pitkästyttää – Uusi Pirates of the Caribbean -elokuva ei juurikaan eroa edeltäjistään
  7. Maailmalle allergisesta tytöstä kertova Kaikki kaikessa on turhankin siistiä teiniromantiikkaa
  8. Ymmärryksen rajoilla kulkevat sävellykset veivät Stantšinskin aikaiseen hautaan
  9. Toisin kuin moni suuren ikäluokan artisti, Gugi Kokljuschkin laulaa oman ikäisensä elämästä, ja uskottavasti
  10. Afghan Whigs on löytänyt vanhan vimmansa – sekä teemat intohimosta itsetuhoisuuteen
  11. John Adams muuttaa melodiat ikiliikkujiksi viulukonsertossaan – Gringolts tulkitsee säveltäjiä välkehtivästi
  12. Maj Lind -pianokilpailuun kuusi suomalaista
  13. Ilmar Taskan esikoisromaanissa jokainen joutuu neuvostojärjestelmän uhriksi
  14. Progressiivista rockia soittava Opeth Finlandia-talolle
  15. Drake otti ennätysmäärän Billboard-palkintoja
  16. Bill Cosbyn oikeudenkäynnissä vaikeuksia jo alkumetreillä – valamiehistön löytäminen on vaikeaa
  17. Kansallisbaletin Voima suorana lähetyksenä tänään HSTV:ssä
 9. Tiede
  1. Kehoskanneri helpottaisi nettishoppailua ja salitreenin seurantaa – Opiskelijoiden keksintökurssi ratkaisee monta ongelmaa
  2. Fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian: sukulinja erkani apinoista Euroopassa eikä Afrikassa
  3. Ulkonäkö vaikuttaa tieteessäkin: hyvännäköisten tutkijoiden työ kiinnostaa enemmän, mutta heitä pidetään vähemmän pätevinä
 10. Mielipide
  1. Opiskeluun ohjaava arviointi on oppilaan etu
  2. Alkoholilain uudistus on vaaraksi terveydelle
  3. Sumu aiheuttaa lentokonemelua Vantaan Viertolassa
  4. Taiteen valtiontuen pienentäminen ei lisäisi taiteen vapautta
  5. Suomessa taiteilijoiden vapaa työskentely on turvattu vertaisarvioinnilla
  6. Hyvä johtaja on kaikkien työntekijöiden etu
  7. Alkon myymälöiden tiukoista aukioloajoista pitäisi luopua
  8. Linnut laulavat itsensä ja muiden iloksi
  9. Kaupunkipyöriä myös Itä-Helsinkiin
 11. Tänään
  1. Ite-taiteen äiti Liisa Heikkilä-Palo löysi korkeataiteellisen kulttuurikentän ulkopuolella toimivat karhunveistäjät ja liiteritaiteilijat
  2. Eero Koskivaara 1928–2017
  3. Bertil saapui myötätuulessa
  4. Tapahtumia keskiviikkona 24. toukokuuta
  5. Alvar Aalto ja kuvataide
  6. Kauhuelokuvan kinokonsertti
 12. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Lassi ja Leevi
  4. Harald Hirmuinen
  5. Wumo
  6. Rip Kirby
 13. Radio ja TV
  1. Kimppakyytikaraoksesta tunnetun James Cordenin show alkaa näkyä Suomessa neljästi viikossa
  2. Kotimaisessa dokumentissa museot katsovat menneisyyden sijasta tulevaisuuteen
  3. Hyttysistä syntyi mielenkiintoinen tiededokumentti
  4. Torstain elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

  2. 2

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  3. 3

   Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

  4. 4

   Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

  5. 5

   Auton omistaminen on pian historiaa, sanoo liikennetutkija ja vertaa autoa tupakkaan: ”Ei enää ajatella, että olisi hyvä juttu, jos baareissa voisi polttaa”

  6. 6

   Helsingin hinnat karkaavat ensiasunnon ostajien käsistä, huonokuntoinen pikkukaksio voi maksaa jo 250 000 euroa – katso laskurista, kuinka suureen asuntolainaan sinulla olisi varaa

  7. 7

   Tässä on Suomen vaarallisin kortteli – koko maan riskialtteimmista risteyksistä kolme ympäröi pientä aluetta Taka-Töölössä

  8. 8

   Masennuslääke mahdollisti minulle koulutuksen ja ammatin – aamuisin otan pienen tabletin ja elän hyvää elämää

  9. 9

   Näin sinkkuja sorretaan yhteiskunnassa – yksinasuvia syrjitään niin verotuksessa kuin ruokaostoksillakin

  10. 10

   Nopeasti hyvää lautaselle – Tässä 7 ruokaa, joiden tekemiseen menee 15 minuuttia tai vähemmän

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  2. 2

   Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

  3. 3

   Voiko oikeista päihteistä löytyä apu masennukseen? Kyllä, sanovat tutkimukset, ja hyöty voi olla salamannopea

  4. 4

   Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

  5. 5

   Ikäviä uutisia veronmaksajalle: Koululounaan jättää syömättä joka kolmas teini – Miksi inhokkiruokia tarjotaan niin sinnikkäästi?

  6. 6

   Surkeaa eroseksiä, suhteen pilannut Pate Mustajärvi: Näin suomalaiset haluavat erota ja tulla jätetyksi

  7. 7

   Millaista palkkaa nuorten unelma-ammateista todellisuudessa maksetaan? HS:n testi paljastaa niin muusikon kuin koodarinkin ansiot

  8. 8

   Nopeasti hyvää lautaselle – Tässä 7 ruokaa, joiden tekemiseen menee 15 minuuttia tai vähemmän

  9. 9

   Pohjois-Korea uhkasi ampua alas Yhdysvaltojen pommikoneet – Valkoinen talo pitää puheita Trumpin julistamasta sodasta ”absurdeina”

  10. 10

   Lestadiolaisten joukossa elää niitäkin, jotka eivät suostu ehkäisy­kieltoon – ”Naisen ruumiin taakka kaatuu myös miehille”, sanoo tutkija

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  3. 3

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  4. 4

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  5. 5

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  6. 6

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  7. 7

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  8. 8

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  9. 9

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  10. 10

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  11. Näytä lisää