Päivän lehti 30.4.2017
Valikko
Päivän lehti 30.4.2017

Työpiste kotiin – mutta mihin siellä? Possufarmari ja sisustussuunnittelija paljastavat omat ratkaisunsa

Kotona työskentely sujuu mukavammin työpisteessä kuin ruokapöydän ääressä. HS esittelee kaksi oivaa työpistettä.

Tuuheakarvaiset eläimet eivät ole kylmästä keväästä moksiskaan. Mangalizat eli villasiat mönkivät tyytyväisinä ulkotarhassa Kohosen farmilla Petäjävedellä Keski-Suomessa.

Satu Kohonen ja hänen miehensä Kari kasvattavat villasikoja ja myyvät lihaa suoraan ravintoloille. Laskut lähtevät asiakkaille rintamamiestalon entisestä komerosta. Vaatekaappisyvennykseen tehtiin kompakti työpiste alkuvuonna.

”Olen kova ideoimaan, ja tilamme kätevä isäntä on taitava toteuttamaan hullutuksiani”, kertoo Satu Kohonen.Työpöydän ääreen maatilan emäntä istahtaa yleensä aamupäivisin. Se on paras aika paperihommille, kun 60 possun aamuvellit on sekoitettu ja tarjoiltu. Työpisteessä Satu Kohonen pitää myös kirjaa eläimistä ja niiden lääkinnästä.

Entinen työpiste oli työpöytä olohuoneessa. Se häiritsi silmää etenkin silloin, kun tuli vieraita ja työpöydälle oli jäänyt papereita hujan hajan. Hän halusi paperit piiloon ja päätti luopua alakerran vaatekomerosta.

Komeroa purkaessa Kohosta jännitti, mitä yllätyksiä vanhassa talossa tulisi eteen. Kun pinkopahvit oli poistettu, komeron sisuksista paljastui kaunis raakalautaseinä. Sitä ei haluttu säätää liian siistiksi, Kohonen vain maalasi laudat kalkkimaalilla.

Toisesta komeronovesta tehtiin työpisteen pöytä, toinen ovi odottaa vintillä, että mitä ­käyttöä sille keksittäisiin.

Papereita ei enää ajelehdi siellä täällä, vaan kaikelle on oma paikkansa. Maksamattomat laskut odottavat seinällä postilaatikossa, lihojen toimituskirjat lepäävät omassa laarissaan ja loput paperit ovat järjestyksessä mappirivistössä.

”Tästä tuli hyvin toimiva työpiste. Isännälle kiitos. Nyt on riittävästi omaa rauhaa keskittyä. Työpiste ei vie paljoa tilaa ja mikä parasta, rahaa muutokseen tekoon ei kulunut muuta kuin kalkkimaalin verran.”

Etelä-Helsingissä sisäinen kello herättää Maija Lukkari-Nymanin joka arkiaamu viideltä.


Kahvikupillisen jälkeen hän nappaa läppärinsä ja retkahtaa sen kanssa keittiön sohvalle.

Hän kirjoittaa blogiaan tai googlaa kalusteita sisustussuunnittelua varten. Hän saattaa kirjoittaa sähköposteja, mutta ei kehtaa lähettää niitä ennen kahdeksaa.

”Ehdin aamulla tehdä vaikka mitä, ennen kuin perhe herää. Kun on aika laittaa lapsille aamupalaa, ryhdistäydyn smoothieta surauttaessani. Sitten siirryn työskentelemään työpisteelleni. Työpäiväni voi virallisestikin alkaa.”

Työpiste on tyystin erilainen kuin possufarmilla. Maija Lukkari-Nyman on sisustussuunnittelija, joka työskentelee pääasiassa kotonaan Helsingin keskustassa. Juuri tehdyssä remontissa perhe luopui ruokasalista. Sen tilalle remontoitiin yhdistetty työ- ja musiikkihuone. Työpisteen lisäksi huoneessa on musikaalisen perheen sähköpiano, viulu ja kitaroita.Työpöytä on lasikantinen ja eleetön. Se on ikkunan edessä, ja maisemana ovat naapuruston jugendtalot. Parvekkeilla on jo kevätkukkia. Työtuolia ei ole, mutta työpisteessä on pari sisustuslehdistä tuttua designtuolia.

”Liikun paljon enkä ole ainakaan toistaiseksi tarvinnut tämän ergonomisempia työtuoleja”, kertoo Lukkari-Nyman, 44.

Huoneessa on todella vähän tavaraa. Papereita ei koskaan ole pinoiksi asti. Kaappitilaa on riittävästi – myös tulostimelle.

Tunnelma on levollinen. ”Luovuuteni ei kukoista kaaoksessa, vaan tarvitsen rauhaa ja selkeyttä. En pystyisi keskittymään paikassa, jossa olisi pinoja ja epäjärjestystä. Tähän toki vaikuttaa myös lukihäiriöni. Tärkeintä on, että ilmapiiri on seesteinen työntekoon.”

Työpisteen ja soitinten lisäksi huoneeseen mahtuu vielä kahden hengen sohva ja pikkuruinen tiibetiläinen puupöytä. Lukkari-Nyman istuu sohvalle, nostaa jalat pöydälle ja ideoi Facebookiin Maijan maailma -bloginsa uusimman päivityksen mainoksen. Tuoreen yrittäjän on markkinoitava itseään koko ajan.

Vaikka työpaikka on kotona, Lukkari-Nymanille ei tule kiusausta ruveta kesken työpäivän viikkaamaan pyykkejä tai täyttämään astianpesukonetta. Sen sijaan haasteena on työpäivän katkaiseminen iltapäivästä.

”Minulta puuttuu työmatkan tuoma siirtymä työelämästä kotielämään. Illalla lasten kanssa joskus mietin, olenko nyt oikeasti läsnä vai vain paikalla. Minulla on työasiat koko ajan mielessä. Mutta niin kai kaikilla intohimoaan toteuttavilla yrittäjillä on, olivat he sitten kotona töissä tai työpaikalla töissä.”

Näin sisustat työhuoneen

Stailaa hieman

”Jo pari inspiroivaa julistetta tai taulua ja viherkasvi luovat tunnelmaa. Itse tykkään mieli­alan mukaan vaihtuvasta mood boardista, kollaasista, jossa on luovuutta stimuloivia kuvia.”

Jenni Kolkkanen

 

Panosta tuoliin

”Kotityöpisteeseen voi hyvin valita pöydän ja säilytyskalusteet, jotka mukailevat asunnon kokonaistyyliä. Jos työskentelet työpisteessä päivittäin, hanki ergonominen työtuoli.”

Jenni Kolkkanen

 

Hanki sähköpöytä

”Käy läpi, mitä teet työpisteessä. Paljonko pöytätilaa tarvitset? Käytätkö tietokoneen lisäksi muita työvälineitä? Panosta kunnolliseen tuoliin tai hanki sähköpöytä, jotta voit työskennellä seisaaltaan.”

Maru Hautala

 

Haali säilyttimiä

”Kotitoimiston sotkuisuus johtuu säilytystilan puutteesta. Hyllytilaa ei ole tarpeeksi eikä papereille ole paikkoja. Hanki lokerikkoja, joihin voit sijoittaa tärkeät paperit.”

Maru Hautala

 

Laitteet ovien taakse

”Harva laite on ilo silmälle. Piilota tulostin ja muut liukuovien taakse. Tarvittaessa liuku­ovia voi pitää myös auki.”

Maru Hautala

 

Valoa työpisteesen

”Kotona voi tehdä töitä vaikka yöllä. Luonnonvalo vaihtelee paljon, ja siksi työpisteessä on oltava tehokas kohdevalo.”

Jenni Kolkkanen

 

Älä ylisisusta

”Älä lankea ylisisusta­misen trendiloukkuun ja hanki kaikkia teknisiä vempeleitä, joita luulet tarvitsevasi.”

Maija Lukkari-Nyman

 

Vältä makuuhuonetta

”Makuuhuone on hyvä rauhoittaa lepoa varten. Työpiste makuuhuoneessa vie väkisinkin ajatukset työasioihin myös silloin, kun pitäisi rauhoittua.”

Jenni Kolkkanen

 

Lopuksi sulje ovi

”Paras kotityöpiste on tilassa, jonka oven voi sulkea. Muutoin työstä on vaikea irrottautua. Vaatimatonkin työpiste on parempi kuin keittiönpöytä.”

Maija Lukkari-Nyman

Vinkkien antajat ovat sisustussuunnittelijoita.

Sisustustrendit näkyvät myös työpisteissä

  Värit. ”Työpisteissä näkyvät samat trendit kuin muussakin sisustuksessa: Värejä käytetään nyt ilahduttavan paljon ja entistä rohkeammin. Ruskean ja beigen eri vivahteet ovat yhä suositumpia. Murretut vihreät ja siniset tuovat sisustukseen lisää syvyyttä.”

  Materiaalit. ”Vaneria on käytetty viime vuosina paljon, ja korkki tulee olemaan tänä vuonna suosikkimateriaali työhuoneissa ja -pisteissä.”

  Viherkasvit. ”Tänä vuonna sisustajat ovat villiintyneet viherkasveista. Ne sopivat mainiosti elävöittämää myös työpistettä. Suosittuja juuri nyt ovat ilmakasvit, erilaiset vehkat sekä kahvipensas ja sitruunapuu.”

Lähde: sisustussuunnittelija Maru Hautala
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Jari Lindström yritti johtaa kahta ministeriötä mutta sairastui vakavasti – Nyt hän puhuu HS:lle aiheesta, josta poliitikot ovat vaienneet
  2. Sisäfileetä, isoja kukkakimppuja ja firman bileitä – HS soitti 15 yritykseen ja selvitti, miten nousukausi niissä näkyy
  3. Pian alkaa juhlinta, joka ei välttämättä lopu ihan heti – katso vappukuvat yli sadan vuoden ajalta
  4. Ammattibloggari Hanne Valtari kipuili pitkään, ettei ole ”oikeissa töissä” – nyt hän rohkaisee kollegansa kanssa ihmisiä räätälöimään hauskoista asioista itselleen työn
  5. Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta
 2. Pääkirjoitus
  1. Tietojärjestelmä ratkaisee soten
  2. Donald Trumpin seuraavat sata päivää voivat olla hivenen rauhallisempia
  3. Haitalliset vieraslajit kuriin
  4. Luottamus on osa työn arvoa – uskoa siihen, että ihminen on enemmän kuin koneen osa
  5. Isänmaallisuuden vahvistaminen oli ennen koulujen äidinkielen opetuksen tavoite ja lukeminen poliittista
  6. Karlsson
  7. Oikeuskansleri­ehdokas ei kelpaa presidentille
 3. Kotimaa
  1. ”Populismia steroideissa” – Porvooseen saapuva nettiaktivismin supertähti kertoo HS:n haastattelussa, mikä teki Trumpista niin vahvan
  2. Espoo, Tampere, Turku, Kajaani – kaupunkipyöräinnostus leviää Helsingin myönteisten kokemusten siivittämänä eri puolille Suomea
  3. Pandat voivat tuoda Ähtäriin miljoonia: Sijoittajat innostuivat, majoituskapasiteetti uhkaa loppua, jopa sata uutta työpaikkaa
  4. Joensuussa valmistaudutaan Savonlinnan opettajankoulutuksen tuloon – syksyllä 2018 vajaa tuhat opiskelijaa ja työntekijää muuttaa kaupunkiin
  5. Taksit vastaavat kilpailuun: Helsingin takseille yhtenäinen ilme, Oulu aloitti jo kansainvälisellä keltaisella
  6. Maakunnat voivat tehdä neuvoloistaan yksityisiä – hallitus vastasi kritiikkiin, mutta jätti lakiin takaportin
  7. Kansanedustaja Touko Aalto lähtee vihreiden puheenjohtajakisaan – ”Menestys Jyväskylässä oli työnäyte, jota tarvitaan koko Suomeen”
  8. Nuori mies kuoli suistuttuaan rantakalliolta Naantalissa
  9. Espoo Oilersin toiminnanjohtajaa ei tuomittu kavalluksesta
 4. Kaupunki
  1. Kartano avautuu viljelijöille Vantaalla – Keimolaan päästään rakentamaan mökkejä aikaisintaan ensi vuonna
  2. Vallisaaren venekuljetukset tuplaantuvat – kahvilat ja kioskit uusille toimijoille
  3. Poliisi etsi asenaista Helsingin rautatieasemalla
  4. Kampin vessassa tuleen syttynyt ihminen on tunnistettu, kuuleminen onnistuu vasta vapun jälkeen
  5. Vihreät viimeistelivät valintansa Helsingin luottamusmiespaikoille – Soininvaara energiayhtiö Helenin puheenjohtajaksi
 5. Ulkomaat
  1. ”Minulla on mielenterveysongelmia, petyin niin pahasti” – Mohammad Tamim palasi Jyväskylästä Afganistaniin, mutta onko hän nyt turvassa?
  2. Brexit saattaa hajottaa Britannian
  3. Protesti Putinin uutta presidenttiehdokkuutta vastaan sujui Moskovassa rauhallisesti – Pietarissa pidätettiin kymmeniä
  4. James Carafano valmensi Trumpia Valkoiseen taloon – ”Trump toimii yksityisesti aivan samalla tavalla kuin julkisesti”
  5. Kiina karkotti vakoilusta tuomitsemansa yhdysvaltalaisnaisen – ”Kiduttivat saadakseen perättömän tunnustuksen”
  6. Pohjois Korea teki taas ohjuskokeen – lento jäi lyhyeksi, mutta sai Yhdysvallat lisäämään painetta Kiinalle
  7. Trump perusti auttavan puhelimen ulkomaalaisten rikollisten uhreille – kuuma linja ruuhkautui ufokertomuksista
  8. Montenegron parlamentti vahvisti liittymisen Natoon – Venäjä varoitti seurauksista
  9. Turkki esti pääsyn Wikipediaan
 6. Sunnuntai
  1. Laura Saarikoski katsoi kodin alakerrassa CNN:ää ja Saska Saarikoski yläkerrassa Fox Newsia – Näin Yhdysvaltojen kahtiajako näkyy mediassa
  2. Suomalaiset etsivät zeniä vantaalaisen muovipalmun alta – Miten Flamingossa voi viihtyä?
  3. ”Kiellän sinua tapaamasta poikaani hänen 18. syntymäpäiväänsä saakka” – Emmanuel Macronin ja hänen vaimonsa rakkaus alkoi paheellisesti, Ranskassa sitä ei kuitenkaan moralisoida
  4. Kuka kaipaa kuvaa, kun pelkästään kuuntelemalla selviää, millaista on alabamalaisessa tuppukylässä
  5. Politiikassa on yksi tabu, joka on kuin insestin, ihmissyönnin ja pedofilian vastine – ja ilman sitä olisimme kuolleita
  6. Kun Kätilöopisto suljetaan, kävisikö parakkisynnytys?
  7. Poliisilta puuttuu kyky käsitellä sivistyneitä ihmisiä – siitä ajatuksesta sai alkunsa opiskelijavappu 1800-luvulla
  8. Voisiko saimaannorpan istuttaa johonkin isoon järveen?
 7. Urheilu
  1. Olympiamaratoonari Anne-Mari Hyryläinen on kiivennyt Mount Everestille ja menettänyt ystävänsä vuorille – ”Kiipeillessä en tunne pelkoa, se tunne on ennen lähtöä”
  2. Suomalaisilla vahva aika-ajo Sotšissa
  3. Harvinaista herkuttelua kahden suomalaiskuskin pääsy samassa kilpailussa aika-ajon kärkikolmikkoon
  4. 145 asteen pakkasta sietävä Shefki Kuqi piiskasi puku päällä lumipyryssä joukkuettaan tasapeliin – ”Hänen kroppansa on niin karaistunut”
  5. HJK:n entinen hyökkääjä Macoumba Kandji on siirtymässä FC Interiin
  6. Fulham selvitti tiensä nousukarsintaan – ”Sain juuri sen, mitä tilasin”
  7. Sunderlandin putoaminen Valioliigasta varmistui
  8. Korpisalo pysäytti Venäjän – Filppula iski ainoan maalin
  9. Jori Lehterälle iso maali – Pekka Rinteen muuri mureni
  10. Latvala ajaa kuudentena Argentiinassa
  11. Maria Šarapovan taival Stuttgartissa päättyi välieriin
  12. KaDy tarrasi kiinni futsalmestaruuteen
  13. Tuloksia, rahapelejä, tv-urheilua
 8. Ura
  1. Kun kollega irtisanoutuu, työyhteisö voi tuntea surua ja stressiä – Lähtemisestä voi tulla myös tarttuva tauti, sanovat asiantuntijat
  2. Rikollinen nero on taruolento – takaa löytyy usein vastuuta pakoileva esimies
  3. Tuntuuko siltä, että töissä aina vain haukutaan? Uupunut kuulee kielteiset viestit herkemmin kuin myönteiset
  4. Tätä et tiennyt Mensan puheenjohtajasta – Aleksi Harmokivi hoitaa partiolaisten taloutta
 9. Talous
  1. Robotti pystyy jo tekemään asianajajan työtä, mutta ei laittamaan lenkkareihin nauhoja – keksiikö Suomi nauhat pujottelevan robotin?
 10. Kulttuuri
  1. Ei tehrä tästä ny numeroo – Sinikka Nopola tietää, miten kauhealta länsisuomalaisesta tuntuu, jos omat lakanat jäävät kotiin
  2. Sata vuotta sitten elettiin toivon ja pelon kevättä – parhaiten aikaan pääsee sisälle arkistojen valokuvia katsomalla
  3. Laulaja Dianne Reevesin sydämellisyys sulatti April Jazzissa huhtikuun lumen rippeet
  4. Tiina Lehikoisen novellit esittelevät ihmisiä murtumakohdissa
  5. Suomalaisen näytelmän kantava voima Outi Nyytäjä on kuollut
  6. Guardians on täällä taas
  7. Hakkeri varasti Netflixin hittisarjan tulevan kauden – uhkaa julkaisevansa jaksot, jos hänelle ei makseta lunnaita
  8. Patrick Swayzen nahkatakki elokuvasta Dirty Dancing huutokaupattiin yli 60 000 dollarilla
 11. Mielipide
  1. Tarvitaanko Helsingissä kaupunginosavaltuustoja?
  2. Lomamatkoilla ekologinen jalanjälkeni on liian suuri
  3. Mikä on lääkärien todellinen kanta eutanasiaan?
  4. Lehtiarkistojen avaaminen tukisi sananvapautta
  5. Vanha rouva näytti herttaiselta, mutta yhtäkkiä olinkin rasististen herjausten kohteena
  6. Yhteyden säilyminen molempiin vanhempiin auttaa lasta erotilanteessa
  7. Vieraannuttaminen vahingoittaa lasta vakavasti
  8. Synnytys ei aina ole parin päivän keikka
  9. Tasa-arvo ei toteudu hallituksessa
  10. Kokeillaan 500 euron ansaintarajaa
  11. Asumistuen leikkaaminen lisää loukkuja
  12. Makasiinin raunion tilalle taideteos
  13. Makasiinin raunion voisi peittää villiviinillä
  14. Makasiinin suojelusta on sovittu
 12. Tänään
  1. Jonathan Demme 1944–2017
  2. Pekka Niskanen 1935–2017
  3. Länsimaat antoivat Kreikan hallitukselle hyväksyntänsä
  4. Vallilan tango nousee taas lauteille
  5. Vappupallo vaihtuu kumipalloksi
  6. Tapahtumia sunnuntaina 30. huhtikuuta
 13. Radio ja TV
  1. Nainen myytin takana – Ruotsalaissarja esittelee tabuja rikkoneen toimittaja-kirjailijan täysin kaunistelematta
  2. Valereissu on yhtä suurta lavastusta
  3. Maalla on mukavaa, todistaa Fødegårdin perhe
  4. Sunnuntain elokuvia
 14. Koti
  1. Työpiste kotiin – mutta mihin siellä? Possufarmari ja sisustussuunnittelija paljastavat omat ratkaisunsa
  2. Työläinen on työpisteensä ansainnut
  3. Miten muokata maata niin, että vihannekset ja koristekasvit kukoistavat?
  4. Nykyihminen etsii aitoutta ja löytää sen 50-luvulta – mutta miksi juuri sieltä?
  5. Miksi kaupunki vaatii hissin taloon?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Merkillinen välikohtaus Itämerellä ihmetyttää – se liittynee Venäjän lisääntyneeseen uhoon

  2. 2

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  3. 3

   Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

  4. 4

   Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

  5. 5

   Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

  6. 6

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  7. 7

   Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

  8. 8

   Kun turisti kysyy Helsingin nähtävyyksistä, on vaikea vastata

  9. 9

   Turvapaikan­hakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä?

  10. 10

   Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  2. 2

   Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

  3. 3

   Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

  4. 4

   Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

  5. 5

   CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

  6. 6

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  7. 7

   Aurinkovoide ei suojaa ihoa, jos sitä käyttää väärin: ”Riskeihin ei suhtauduta tarpeeksi vakavasti” – Testaa, suojaudutko auringolta oikein

  8. 8

   Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

  9. 9

   ”Ne nipistää lapsilisistä / kiristää tilistä budjettii” – Paleface tunnetaan kantaa ottavista sanoituksista, mutta ovatko ne totta? Tarkistimme faktat

  10. 10

   Poliisi ampui yöpukuisen naisen Minneapolisissa hämärissä olosuhteissa – Nyt poliisipäällikkö joutui jättämään tehtävänsä australialaisnaisen ampumisen vuoksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

  2. 2

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  3. 3

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  4. 4

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  5. 5

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  6. 6

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  7. 7

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  8. 8

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  9. 9

   Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

  10. 10

   Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

  11. Näytä lisää