Päivän lehti 30.4.2017
Päivän lehti 30.4.2017

Kartano avautuu viljelijöille Vantaalla – Keimolaan päästään rakentamaan mökkejä aikaisintaan ensi vuonna

Vantaanjoen rantapellolle nousee 60 mökkipalstan siirtolapuutarha. Vastakkaisella rannalla on valtion edustuskartano Königstedt.

Keväinen räntäsade on valkaissut jokirannan pellon, mutta Tapio Korpivaaran mielessä valkoinen maa muuttuu keskikesän vehreydeksi. Hänen silmissään pellolla on jo eri väristen mökkien ja puutarhapalstojen kirjo viuhkamaisessa muodostelmassa.

Korpivaara sisaruksineen on kaavaillut perheen omistaman Linnan kartanon maille uutta 60 mökin siirtolapuutarhaa. Vantaan päätöksenteossa hanke on jo loppusuoralla. Valtuuston on määrä sinetöidä kaavamuutos kesän korvalla.

Jos kaikki sujuu kitkatta, uusia puutarhamökkejä voidaan mahdollisesti pystyttää jo ensi vuonna.

”Suunnitelmissa on pyritty mahdollisimman luonnonmukaisiin ratkaisuihin. Tänne tulee ekokäymälöitä, harmaavesien suodatinkenttä ja porakaivoja. Sähköjä kerätään aurinkopaneeleilla”, Korpivaara listaa.

Rantapellolle on määrä rakentaa uusi tieyhteys idästä, jolloin vanha päärakennus ja sen pihapiiri voidaan rauhoittaa. Päärakennus ja tilan muutkin asuinrakennukset ovat asuinkäytössä.

Kartano sijaitsee Keimolassa Riipiläntien ja Kivistön välimaastossa. Pohjoisessa kartanon maita rajaa Vantaanjoki, jonka vastarannalla on valtion edustustila Königstedt.

Juuri Königstedtin turvallisuusvaatimusten vuoksi siirtolapuutarhalle ei ole tulossa rantaraittia jokivarteen.

”Kävelyreitti kulkee peltojen reunoja pitkin”, Korpivaara hahmottaa itä-länsisuuntaista reittiä.

Vantaa on viime vuosina kiristänyt maapolitiikkaansa eikä hevin suostu kaavoittamaan yksityisten maita. Linnan kartanon kaavamuutos on poikkeustapaus, koska kaupunki katsoo sen tuovan uusia palveluita Kivistön alueen asukkaille.

Mahdollisen siirtolapuutarhamökin lisäksi kaavassa varaudutaan myös 50 hevosen ratsastuskeskuksen perustamiseen. Tilalla ei ole nyt yhtään hevosta.

Kaupunki on myös saamassa haltuunsa jokirannasta Kylänpääntielle kiertyvän viherkaistaleen.

 

”Tänne tulee ekokäymälöitä ja sähköä aurinkopaneeleilla.”

Kartanon mailla on kymmenkunta historiallista rakennusta, joiden kunnossapito nielee rahaa. Linnan kartanon päärakennus on valmistunut 1830-luvun puolivälissä ja pihapiirissä ovat 1800-luvun alussa rakennettu karjanhoitajan talo sekä liki yhtä vanha luhtiaitta.

”Me olemme yrittäneet miettiä sellaisia ratkaisuja, jotka toisivat kartanon hoitoon tulovirtaa, mutta jotka toisaalta palvelisivat mahdollisimman monen ihmisen tarpeita”, Korpivaara sanoo.

Siirtolapuutarhan rakentamisen kartanon omistajat luovuttavat ammattilaisten käsiin. Ideana on, että valmismökkejä varten rakennetaan perustukset, ja mökit nostetaan paikalleen.

Osana kaavatyötä omistajat ovat teettäneet selvityksiä Linnan tilan historiasta, arkeologisia tutkimuksia, selvityksiä liito-oravista ja lepakoista ja muista luontoarvoista. Vanhat rakennukset, yksi raunio, kolme muinaismuistoaluetta sekä englantilaistyyppinen kartanopuutarha on suojeltu.

Alueella on määritelty yksi luonnonsuojelulain mukainen luonnonsuojelualue, kaksi luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeää aluetta, kaksi arvokkaan puuston aluetta sekä kolme maisemallisista syistä avoimina säilytettävää aluetta.

Vantaanjoki taas on listattu Natura-verkostoon, ja sieltä on kartoitettu muun muassa jokisimpukoita ja saukonpesiä. Koko kaava-alue on määritelty säilytettäväksi ympäristöksi lukuun ottamatta uutta siirtolapuutarhaa.

Vantaalla on jo kaksi siirtolapuutarha-aluetta Viherkumpu Vantaanlaaksossa ja Kesäheinä Lapinkylässä. Viherkumpu on perustettu vuonna 1950 puutarha-arkkitehti Elisabeth Kochin suunnitelmien perusteella.

Kesäheinä on avautunut vuonna 1984.

Valmismökit yleistyvät uusissa puutarhoissa

Pääkaupunkiseudun asukkaille on luvassa enemmän siirtolapuutarhamökkejä. Uusien mökkialueiden kaavoitusta tukee se, että kova kysyntä on nostanut mökkien hintoja arvostetuimmilla alueilla.

Helsinki on kaavoittanut vajaat pari vuotta sitten Pakilan siirtolapuutarhan ja sen naapurin Klaukkalanpuiston siirtolapuutarhalle yhteisesti vajaat sata uutta mökkipalstaa. Rakennustyöt eivät kuitenkaan ole käynnistyneet, koska kaupunki ei ole tehnyt alueelle tietä.

”Olemme olleet useita kertoja yhteydessä kaupunkiin, mutta ei tämä ole edennyt”, murehtii Pakilan siirtolapuutarhan puheenjohtaja Timo Mäkinen.

Kun tienpätkä saataisiin, uudelle alueelle voitaisiin vetää sähköjä ja vesijohtoja.

Myös Espoon Niipperissä ollaan odottavalla kannalla, sillä primus motor eli Espoon siirtolapuutarhayhdistys luovutti kapulan perustettavalle kiinteistöyhtiölle joulukuussa. Silloin yhdistys luovutti vastuun valmismökkien tekijälle Salvos oy:lle.

Espoon siirtolapuutarhayhdistyksen varapuheenjohtaja Tony Hagerlund sanoo, että alue on käytännössä rakentamista vaille valmis.

Salvos on avannut ennakkomarkkinoinnin Willa Niipperiksi nimetyn siirtolapuutarhan toteutusta varten. Mökkialue sijoittuu Niipperiin peltoaukeamalle, missä on mahdollisuus noin 170 pikkumökin rakennuttamiseen.

Alueella on jo entuudestaan 31 puutarhamökkiä, jotka rakennutti ja möi myöhemmin konkurssiin ajautunut yritys. Nämä mökit valmistuivat vuonna 2013. Siirtolapuutarhayhdistyksellä ei ole mitään tekemistä tämän alueen kanssa.

Ennakkomarkkinoinnissa on myös Vihtiin suunniteltu Eerolanpalstat ryhmäpuutarha. Helsingin kaupungin maille on suunniteltu yli sadan vapaa-ajan mökin kokonaisuus.

Mökkialue sijoittuu Otalammen taajaman kaakkoispuolelle, vanhan Porintien kainaloon. Sen lähellä sijaitsee Helsingin kaupungin omistama Salmen ulkoilualue.

Tämäkin mökkialue rakentuu valmismökkien varaan.

Pakilan puheenjohtaja Timo Mäkistä valmismökkien yleistyminen harmittaa. Hänen mielestään vanhaan siirtolapuutarhaperinteeseen kuuluu hartiapankkirakentaminen. Jokainen saa silloin mökistä mieleisensä.

”Puutarhaviljelyn lisäksi siirtolapuutarhoihin on aina kuulunut nikkarointi. Jokainen voi siellä toteuttaa itseään omilla vajavaisilla taidoillaan”, Mäkinen sanoo.

Helsinki on myös kaavoittamassa Vartiokylään Linnavuorenpuiston kupeeseen uutta siirtolapuutarhaa noin 80 mökkipalstalle. Tämän siirtolapuutarha-alueen kaavoitus on vielä kesken.

Fakta

Linna vaihtoi usein omistajaa


 Linnan kartano sijaitsee vanhalla asuinpaikalla Vantaanjoen varressa. 1600-luvulle tultaessa Matts Creutzhammar sai sieltä kaksi autiotilaa ja eräitä muita kruunun haltuun joutuneita alueita alueita panttina.

 1700-luvulla Linnaa omistivat monet sotilasvirkamiehet, joilla oli usein omistuksessaan myös Königstedtin kartano.

 Linnan nykyinen päärakennus valmistui 1830-luvulla, mutta sen nykyinen ulkoasu on peräisin seuraavalta vuosikymmeltä, jolloin kartanoa hallitsi Suomen kaartin päällikkö Alexander von Wendt. Hänen kerrotaan maalauttaneen rakennuksen keltaiseksi ja nurkat valkoisiksi.

 Linna oli von Wendtin kuoleman jälkeen Cronstedt-suvun hallussa aina vuoteen 1915, jolloin sen osti Kurt Kristian Stockmann. Stockmannien aikana maanviljelys ja puutarhaviljelys kukoistivat. Elintarvikkeita myytiin myös pääkaupungin asukkaille. Linna esiintyi myös Toivo Särkän ohjaamassa elokuvassa Tanssi yli hautojen (1950).

 Korpivaaran perheelle Linnan kartano siirtyi vuonna 1973.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Siirtolapuutarhat
 • Vantaa
 • Vantaanjoki
 • Luonnonsuojelu
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Jari Lindström yritti johtaa kahta ministeriötä mutta sairastui vakavasti – Nyt hän puhuu HS:lle aiheesta, josta poliitikot ovat vaienneet
  2. Sisäfileetä, isoja kukkakimppuja ja firman bileitä – HS soitti 15 yritykseen ja selvitti, miten nousukausi niissä näkyy
  3. Pian alkaa juhlinta, joka ei välttämättä lopu ihan heti – katso vappukuvat yli sadan vuoden ajalta
  4. Ammattibloggari Hanne Valtari kipuili pitkään, ettei ole ”oikeissa töissä” – nyt hän rohkaisee kollegansa kanssa ihmisiä räätälöimään hauskoista asioista itselleen työn
  5. Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta
 2. Pääkirjoitus
  1. Tietojärjestelmä ratkaisee soten
  2. Donald Trumpin seuraavat sata päivää voivat olla hivenen rauhallisempia
  3. Haitalliset vieraslajit kuriin
  4. Luottamus on osa työn arvoa – uskoa siihen, että ihminen on enemmän kuin koneen osa
  5. Isänmaallisuuden vahvistaminen oli ennen koulujen äidinkielen opetuksen tavoite ja lukeminen poliittista
  6. Karlsson
  7. Oikeuskansleri­ehdokas ei kelpaa presidentille
 3. Kotimaa
  1. ”Populismia steroideissa” – Porvooseen saapuva nettiaktivismin supertähti kertoo HS:n haastattelussa, mikä teki Trumpista niin vahvan
  2. Espoo, Tampere, Turku, Kajaani – kaupunkipyöräinnostus leviää Helsingin myönteisten kokemusten siivittämänä eri puolille Suomea
  3. Pandat voivat tuoda Ähtäriin miljoonia: Sijoittajat innostuivat, majoituskapasiteetti uhkaa loppua, jopa sata uutta työpaikkaa
  4. Joensuussa valmistaudutaan Savonlinnan opettajankoulutuksen tuloon – syksyllä 2018 vajaa tuhat opiskelijaa ja työntekijää muuttaa kaupunkiin
  5. Taksit vastaavat kilpailuun: Helsingin takseille yhtenäinen ilme, Oulu aloitti jo kansainvälisellä keltaisella
  6. Maakunnat voivat tehdä neuvoloistaan yksityisiä – hallitus vastasi kritiikkiin, mutta jätti lakiin takaportin
  7. Kansanedustaja Touko Aalto lähtee vihreiden puheenjohtajakisaan – ”Menestys Jyväskylässä oli työnäyte, jota tarvitaan koko Suomeen”
  8. Nuori mies kuoli suistuttuaan rantakalliolta Naantalissa
  9. Espoo Oilersin toiminnanjohtajaa ei tuomittu kavalluksesta
 4. Kaupunki
  1. Kartano avautuu viljelijöille Vantaalla – Keimolaan päästään rakentamaan mökkejä aikaisintaan ensi vuonna
  2. Vallisaaren venekuljetukset tuplaantuvat – kahvilat ja kioskit uusille toimijoille
  3. Poliisi etsi asenaista Helsingin rautatieasemalla
  4. Kampin vessassa tuleen syttynyt ihminen on tunnistettu, kuuleminen onnistuu vasta vapun jälkeen
  5. Vihreät viimeistelivät valintansa Helsingin luottamusmiespaikoille – Soininvaara energiayhtiö Helenin puheenjohtajaksi
 5. Ulkomaat
  1. ”Minulla on mielenterveysongelmia, petyin niin pahasti” – Mohammad Tamim palasi Jyväskylästä Afganistaniin, mutta onko hän nyt turvassa?
  2. Brexit saattaa hajottaa Britannian
  3. Protesti Putinin uutta presidenttiehdokkuutta vastaan sujui Moskovassa rauhallisesti – Pietarissa pidätettiin kymmeniä
  4. James Carafano valmensi Trumpia Valkoiseen taloon – ”Trump toimii yksityisesti aivan samalla tavalla kuin julkisesti”
  5. Kiina karkotti vakoilusta tuomitsemansa yhdysvaltalaisnaisen – ”Kiduttivat saadakseen perättömän tunnustuksen”
  6. Pohjois Korea teki taas ohjuskokeen – lento jäi lyhyeksi, mutta sai Yhdysvallat lisäämään painetta Kiinalle
  7. Trump perusti auttavan puhelimen ulkomaalaisten rikollisten uhreille – kuuma linja ruuhkautui ufokertomuksista
  8. Montenegron parlamentti vahvisti liittymisen Natoon – Venäjä varoitti seurauksista
  9. Turkki esti pääsyn Wikipediaan
 6. Sunnuntai
  1. Laura Saarikoski katsoi kodin alakerrassa CNN:ää ja Saska Saarikoski yläkerrassa Fox Newsia – Näin Yhdysvaltojen kahtiajako näkyy mediassa
  2. Suomalaiset etsivät zeniä vantaalaisen muovipalmun alta – Miten Flamingossa voi viihtyä?
  3. ”Kiellän sinua tapaamasta poikaani hänen 18. syntymäpäiväänsä saakka” – Emmanuel Macronin ja hänen vaimonsa rakkaus alkoi paheellisesti, Ranskassa sitä ei kuitenkaan moralisoida
  4. Kuka kaipaa kuvaa, kun pelkästään kuuntelemalla selviää, millaista on alabamalaisessa tuppukylässä
  5. Politiikassa on yksi tabu, joka on kuin insestin, ihmissyönnin ja pedofilian vastine – ja ilman sitä olisimme kuolleita
  6. Kun Kätilöopisto suljetaan, kävisikö parakkisynnytys?
  7. Poliisilta puuttuu kyky käsitellä sivistyneitä ihmisiä – siitä ajatuksesta sai alkunsa opiskelijavappu 1800-luvulla
  8. Voisiko saimaannorpan istuttaa johonkin isoon järveen?
 7. Urheilu
  1. Olympiamaratoonari Anne-Mari Hyryläinen on kiivennyt Mount Everestille ja menettänyt ystävänsä vuorille – ”Kiipeillessä en tunne pelkoa, se tunne on ennen lähtöä”
  2. Suomalaisilla vahva aika-ajo Sotšissa
  3. Harvinaista herkuttelua kahden suomalaiskuskin pääsy samassa kilpailussa aika-ajon kärkikolmikkoon
  4. 145 asteen pakkasta sietävä Shefki Kuqi piiskasi puku päällä lumipyryssä joukkuettaan tasapeliin – ”Hänen kroppansa on niin karaistunut”
  5. HJK:n entinen hyökkääjä Macoumba Kandji on siirtymässä FC Interiin
  6. Fulham selvitti tiensä nousukarsintaan – ”Sain juuri sen, mitä tilasin”
  7. Sunderlandin putoaminen Valioliigasta varmistui
  8. Korpisalo pysäytti Venäjän – Filppula iski ainoan maalin
  9. Jori Lehterälle iso maali – Pekka Rinteen muuri mureni
  10. Latvala ajaa kuudentena Argentiinassa
  11. Maria Šarapovan taival Stuttgartissa päättyi välieriin
  12. KaDy tarrasi kiinni futsalmestaruuteen
  13. Tuloksia, rahapelejä, tv-urheilua
 8. Ura
  1. Kun kollega irtisanoutuu, työyhteisö voi tuntea surua ja stressiä – Lähtemisestä voi tulla myös tarttuva tauti, sanovat asiantuntijat
  2. Rikollinen nero on taruolento – takaa löytyy usein vastuuta pakoileva esimies
  3. Tuntuuko siltä, että töissä aina vain haukutaan? Uupunut kuulee kielteiset viestit herkemmin kuin myönteiset
  4. Tätä et tiennyt Mensan puheenjohtajasta – Aleksi Harmokivi hoitaa partiolaisten taloutta
 9. Talous
  1. Robotti pystyy jo tekemään asianajajan työtä, mutta ei laittamaan lenkkareihin nauhoja – keksiikö Suomi nauhat pujottelevan robotin?
 10. Kulttuuri
  1. Ei tehrä tästä ny numeroo – Sinikka Nopola tietää, miten kauhealta länsisuomalaisesta tuntuu, jos omat lakanat jäävät kotiin
  2. Sata vuotta sitten elettiin toivon ja pelon kevättä – parhaiten aikaan pääsee sisälle arkistojen valokuvia katsomalla
  3. Laulaja Dianne Reevesin sydämellisyys sulatti April Jazzissa huhtikuun lumen rippeet
  4. Tiina Lehikoisen novellit esittelevät ihmisiä murtumakohdissa
  5. Suomalaisen näytelmän kantava voima Outi Nyytäjä on kuollut
  6. Guardians on täällä taas
  7. Hakkeri varasti Netflixin hittisarjan tulevan kauden – uhkaa julkaisevansa jaksot, jos hänelle ei makseta lunnaita
  8. Patrick Swayzen nahkatakki elokuvasta Dirty Dancing huutokaupattiin yli 60 000 dollarilla
 11. Mielipide
  1. Tarvitaanko Helsingissä kaupunginosavaltuustoja?
  2. Lomamatkoilla ekologinen jalanjälkeni on liian suuri
  3. Mikä on lääkärien todellinen kanta eutanasiaan?
  4. Lehtiarkistojen avaaminen tukisi sananvapautta
  5. Vanha rouva näytti herttaiselta, mutta yhtäkkiä olinkin rasististen herjausten kohteena
  6. Yhteyden säilyminen molempiin vanhempiin auttaa lasta erotilanteessa
  7. Vieraannuttaminen vahingoittaa lasta vakavasti
  8. Synnytys ei aina ole parin päivän keikka
  9. Tasa-arvo ei toteudu hallituksessa
  10. Kokeillaan 500 euron ansaintarajaa
  11. Asumistuen leikkaaminen lisää loukkuja
  12. Makasiinin raunion tilalle taideteos
  13. Makasiinin raunion voisi peittää villiviinillä
  14. Makasiinin suojelusta on sovittu
 12. Tänään
  1. Jonathan Demme 1944–2017
  2. Pekka Niskanen 1935–2017
  3. Länsimaat antoivat Kreikan hallitukselle hyväksyntänsä
  4. Vallilan tango nousee taas lauteille
  5. Vappupallo vaihtuu kumipalloksi
  6. Tapahtumia sunnuntaina 30. huhtikuuta
 13. Radio ja TV
  1. Nainen myytin takana – Ruotsalaissarja esittelee tabuja rikkoneen toimittaja-kirjailijan täysin kaunistelematta
  2. Valereissu on yhtä suurta lavastusta
  3. Maalla on mukavaa, todistaa Fødegårdin perhe
  4. Sunnuntain elokuvia
 14. Koti
  1. Työpiste kotiin – mutta mihin siellä? Possufarmari ja sisustussuunnittelija paljastavat omat ratkaisunsa
  2. Työläinen on työpisteensä ansainnut
  3. Miten muokata maata niin, että vihannekset ja koristekasvit kukoistavat?
  4. Nykyihminen etsii aitoutta ja löytää sen 50-luvulta – mutta miksi juuri sieltä?
  5. Miksi kaupunki vaatii hissin taloon?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  2. 2

   Suomen viranomaiset joutuivat testiin, joka monessa maassa on jo koettu – poliisi toimi eurooppalaisia kollegoitaan varovaisemmin

  3. 3

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  4. 4

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  5. 5

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  6. 6

   Kynttilämeri valaisi pimenevää Turkua, kun kaupunkilaiset kokoontuivat muistamaan puukotusiskun uhreja – ”Tunnelma on epätodellinen”

  7. 7

   Terrorismi kurottaa Marokosta eurooppalaisiin kaupunkeihin jihadistijärjestöjen mukana – suurin osa Isisin vierastaistelijoista oli viime vuonna marokkolaisia

  8. 8

   Lisätäänkö turvapaikanhakijoiden valvontaa, entä miten estetään heihin kohdistuva kansalaisraivo? Kahdeksan kysymystä sisäministeri Risikolle Turun puukotuksista

  9. 9

   Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

  10. 10

   HS:n tuotannossa oli ongelmia lauantaina – sunnuntain näköislehti luettavissa maksutta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  2. 2

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  3. 3

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  4. 4

   Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  5. 5

   Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

  6. 6

   Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

  7. 7

   Pääministeri Sipilä: ”Kiitimme poliisia erittäin ripeästä toiminnasta. Samoin meidän terveysviranomaiset ovat toimineet tässä nopeasti”

  8. 8

   70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

  9. 9

   Solidaarisuus­mielenilmaus keräsi Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristi tunnelmaa Turun keskustassa

  10. 10

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

  4. 4

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää