Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soinin minimitavoite päästä toiselle kierrokselle

Politiikka
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Timo Soini valittiin lauantaina perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.
Timo Soini valittiin lauantaina perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Timo Soini valittiin tänään Helsingissä yksimielisesti perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi, vaikka puoluevaltuuston Kymen piirin edustaja Raul Lehto esittikin, että Soini hoidettaisiin ensin pääministeriksi hommaamaan lisää valtaa presidentille.

”Vaara on ilmeinen, että Timosta tehdään presidentti. Timo pistettäisiin mausoleumiin, arkistoon, ja vanhat puolueet käyttäisivät tätä hyväksi”, hän epäili.

Artikkeliin liittyvät

Soinia moinen ei huolestuttanut, vaan hän vakuutti haluavansa presidentiksi.

”Kyllä halu mittauttaa kannatus on voimakas. Tiedän, mihin pääni pistän, mutta olen poliitikko, ammattimies tässä suhteessa”, Soini sanoi.

Soinin mukaan hänen minimitavoitteensa on päästä presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Hän odottaa mielenkiintoista, hyvää vaalia, jossa panokset ovat kovat.

”Roiskeessa ja tuiskeessa ollaan vielä monta kertaa.”

Soinin vaaliteemana on EU-kritiikki sekä euroalueen kriisi.

”Tilanne Suomessa ja Euroopassa on aika vakava. EU:n talouskriisi vain pahenee tästä. Perussuomalaisten on oltava tässä keskustelussa mukana. Olisi katastrofi, jos mukana ei olisi perussuomalaisten ehdokasta”, hän sanoi.

Soinia kuvailtiin puoluevaltuuston kannatuspuheissa sanoilla ”paras, raskaan sarjan ehdokas, hyvä Suomen isä, kansan isä, rehellinen ja aito Suomen puolustaja, moraalia ja Suomen arvoja kunnioittava sekä mies, jossa yhdistyvät Väinämöinen, [entinen presidentti ja pitkäaikainen pääministeri] J.K Paasikivi ja [oopperabasso] Martti Talvela”.

Jytky-sana mainittiin niin monta kertaa, että toimittaja sekosi laskuissa. Myös jytkyjen jytky, tuplajytky ja triplajytky kuultiin pariin otteeseen.

Kilpailevia presidenttiehdokkaita kuvailtiin puoluevaltuustossa muun muassa ”eilispäivän poliitikoiksi”. Ahti Moilanen Oulun piiristä viittasi vihreiden presidenttiehdokkaaseen Pekka Haavistoon ja sanoi monen sulkevan television itsenäisyysjuhlien aikana, ”jos siellä ihmisiä kätellessä seisoo kaksi miestä”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat