Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirja: Matti Vanhanen on suuttunut elämänsä aikana vain kerran

Politiikka
 
Seppo Samuli / Lehtikuva
Matti Vanhanen. Mies joka halusi olla asia. -kirja julkaistiin tänään.
Matti Vanhanen. Mies joka halusi olla asia. -kirja julkaistiin tänään. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

Seitsemän vuotta Suomen pääministerinä istunut Matti Vanhanen (kesk) on suuttunut elämässään yhden ainoan kerran – lapsena veljelleen. Sen jälkeen Vanhasta ei ole saatu tulistumaan.

Tämä selviää tänään julkaistusta kirjasta Matti Vanhanen. Mies joka halusi olla asia. Viestintäpäällikkö Eveliina Talvitien kirjoittama kirja maalaa Vanhasesta kuvan lehmänhermoisena keskitien vastailijana, joka ei mielellään puhu tunteistaan tai perheestään.

Kirja käsittelee entisen pääministerin, nykyisen Suomen perheyritysten liiton toimitusjohtajan viime vuosia. Lapsuuteen ja nuoruuteen ei juuri mennä, eli mistään elämäkerrasta ei ole kyse.

Keskipisteessä ovat Vanhasen pääministerivuodet ja niihin liittynyt mediapyöritys, "rumputuli" kuten kirjassa kuvaillaan. Isossa roolissa on Vanhasen taistelu yksityisyytensä puolesta.

Kirjan lopussa on suppea lähdeluettelo, mutta mistään politiikan tietokirjasta ei varsinaisesti ole kyse. Teos käy läpi muun muassa Vanhasen naiskohuja kampaaja-Kirsistä Susan Kuroseen ja "Kaarinasta" ex-kihlattuun Sirkka Mertalaan, mutta politiikan teon taustoja avataan vähemmän.

Jonkin verran kuitenkin kerrotaan 2004 vuoden tsunamiin reagoinnista, Rukan lumien eläkepäätöksestä ja Kemikaalivirastosta.

Politiikan taustoittamisen sijaan kirjassa on haluttu keskittyä mediakritiikin esittämiseen, mistä osansa saa myös Helsingin Sanomat.

Pikkupaljastuksia Vanhasen persoonasta putoilee pitkin yli 200-sivuista kirjaa, mutta suuria uutisia kirja ei sisällä. Mukana on myös Vanhasen omia, ennen julkaisemattomia päiväkirjamerkintöjä.

Kirjan kustantaja on WSOY. Kirjoittaja Talvitie on Vanhasen alainen Perheyritysten liitossa.

Lisää kirjasta voi lukea torstain Helsingin Sanomista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat