Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhatkunta kokoomuslaista hullaantui Sauli Niinistöstä

Politiikka
 
STT–HS
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Sauli Niinistö sai onnitteluhalauksen vaimoltaan, kokoomuksen viestintäpäällikkö Jenni Haukiolta.
Sauli Niinistö sai onnitteluhalauksen vaimoltaan, kokoomuksen viestintäpäällikkö Jenni Haukiolta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kokoomus ja Rkp vahvistivat lauantaina virallisesti ehdokkaansa presidentinvaaliin. Kokoomuksen ehdokas on Sauli Niinistö ja Rkp:n Eva Biaudet.

Tuhatkunta kokoomuslaista oli paikalla, kun Niinistön ehdokkuus virallisesti julkistettiin lauantaina Finlandia-talossa. Ylistyspuheenvuorojen jälkeen ylimääräinen puoluekokous nimitti Niinistön kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi.

Salamavalot räiskyivät, kun gallupien suursuosikki halasi eturivissä istunutta vaimoaan Jenni Haukiota. Ympärillä istuneista puoluetovereista säihkyi optimismia. Monet kertoivat olevansa vakuuttuneita vaalivoitosta.

Linjapuheessaan Niinistö häivytti puoluettaan ja painotti, että hänen ”missionsa on palvella yhteistä hyvää”. Hän ilmoitti hakevansa tapoja tehdä epämuodollista yhteistyötä hallituksen kanssa myös niissä asioissa, joissa presidentillä ei varsinaisesti ole valtaa. Niinistön mielestä tämä kuuluu paljon puhuttuun arvojohtajuuteen.

Valtaoikeuksiin varsinaisesti kuuluvista asioista eli ulko- ja turvallisuuspolitiikasta Niinistö nosti esille Nato-jäsenyyden.
”Sitä tungetaan vaali vaalilta väkisin kurkustani alas, mutta en minä sitä nytkään niele”, hän sanoi.

Biaudet valittiin RKP:n ylimääräisessä puoluekokouksessa Vaasassa.

Nykyisin vähemmistövaltuutettuna työskentelevä Biaudet kertoi haluavansa luoda Suomen, joka avoin, turvallinen ja tasa-arvoinen. Hänen mukaansa presidentti voi vähentää ihmisten pelkoja uutta ja tuntematonta kohtaan.

Biaudet, 50, on entinen RKP:n kansanedustaja ja ministeri. Hän on toiminut Etyjin ihmiskaupan vastaisena erityisedustajana. Vähemmistövaltuutettuna hän on työskennellyt viime vuodesta lähtien.

Johannes Tervo
Elisabeth Rehn onnitteli Eva Biaudet'a, keskellä Biaudetin puoliso Thomas Forsström.
Elisabeth Rehn onnitteli Eva Biaudet'a, keskellä Biaudetin puoliso Thomas Forsström.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat