Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arhinmäki syytti muita ehdokkaita Naton "salarakkaiksi"

Politiikka
 
STT–HS
Juhani Niiranen / HS
Paavo Arhinmäki valittiin Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi sunnuntaina.
Paavo Arhinmäki valittiin Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi sunnuntaina. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Presidentinvaalitentteihin on tulossa selkeää punaisuutta, mikäli vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen  linjaukset pääsevät esille. Kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäki valittiin puolueen ehdokkaaksi sunnuntaina puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Valinnan jälkeisen linjapuheen perusteella Arhinmäki aikoo ainakin erottua muista presidenttiehdokkaista selkeällä sanomalla.

Yksi maali on populismi ja viha erilaisia vähemmistöjä kohtaan.

"Presidentin pitää näyttää suuntaa sellaisille arvoille, joissa arvostetaan ihmisten erilaisuutta ja moninaisuutta. Jokaisen pitää olla tasa-arvoinen sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta tai etnisestä taustasta riippumatta."

"Kierrän paljon lähiöitä ja ostareita, joissa näkyy, kuinka ihmisille syötetään väärää tietoa ja rasistista propagandaa."

Arhinmäen mukaan ilmiö näkyy eduskuntatasollakin. Hän kuitenkin kiisti kohdistavansa kampanjaansa mitään poliittista tai muuta ryhmää vastaan.

Ulkopolitiikassa  Arhinmäki jatkaa vasemmiston perinteisiä linjauksia.
Hän korosti, että "Nato ei ole demokraattisten, ihmisoikeuksia kunnioittavien maiden järjestö".

"Se on edelleen sotilasliitto, ja se valitsee ne konfliktit joihin se haluaa osallistua. Se yrittää kaapata YK:n roolia, ja osallistuu valta- ja talouspoliittisesti kiinnostaviin konflikteihin."

Arhinmäki arvioi Nato-jäsenyyden kannattajiksi – tai ainakin "salarakkaiksi" –keskeisimmät presidentinvaaliehdokkaat, myös vihreiden Pekka Haaviston  ja perussuomalaisten Timo Soinin. Haaviston hän mainitsi sillä perusteella, että tämä on nähnyt Naton roolin myönteisemmin kuin vasemmistoliitto ja Soinin siksi, että tämä valitsisi ennemmin Nato- kuin EU-jäsenyyden.

Lipposen ja Soinin hän näkee aiemmin liputtaneen Naton puolesta.

Maailmanlaajuisen  rauhanaatteen ohella vasemmistoliiton presidenttiehdokas aikoo panostaa lähialueisiin. Venäjän suhteisiin kuuluu myös ihmisoikeuksien edistäminen.

"Suomen luonnollinen yhteistyökumppani maailmalla ovat muut Pohjoismaat. Me jaamme yhteiset näkemykset demokratiasta, avoimuudesta ja hyvinvointivaltiomallista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat