Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidenttiehdokas Sari Essayahin mainoslauseeksi ”Askeleen edellä”

Politiikka
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Kristillisten presidenttiehdokas Sari Essayah poseeraa Helsingissä 21. marraskuuta 2011.
Kristillisten presidenttiehdokas Sari Essayah poseeraa Helsingissä 21. marraskuuta 2011. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Eduskunnan auditorion seinälle heijastettiin videota mestarikävelijä Sari Essayahin naisten 10 kilomerin voittorutistuksesta Helsingin yleisurheiluin EM-kisoissa 1994 heti sen jälkeen, kun kristillisdemokraattien puoluevaltuusto oli lauantaina valinnut yksimielisesti presidenttiehdokkaakseen europarlamentaarikko Essayahin.

Satapäinen kokouskansa hihkui innosta. Video päättyi kuviin katsojista, jotka heiluttivat siniristilippuja Olympiastadionilla.

Samalla kristillisdemokraatit kertoivat lähtevänsä presidentinvaalikampanjaan vaalisloganilla ”Askeleen edellä”.

Kauppatieteen maisteri Sari Essayahin suurin voitto kävelyssä oli naisten 10 kilometrin maailmanmestaruus Stuttgartissa 1993.

Linjapuheessaan Essayah perusteli, miksi puolue on valinnut juuri tuollaisen hokeman vaalilauseeksi. Taustalla oli viiden askeleen ohjelma, jossa Essayah perää lähimmäisenrakkautta, vakautta talouteen, ympäristöolojen huomionottoa, parempaa EU:ta ja arvopohjaista panostusta Venäjä-, Lähi-itä- ja YK-politiikkaan.

”Jos jotain olen oppinut niin ainakin sen, että vähintään toisen jalan on oltava aina maassa”, Essayah vitsaili, jokseenkin harjoitellun oloisesti.

Kristillisdemokraatit vahvistivat presidenttiehdokkaansa viimeisenä eduskuntapuolueena.

Tilaisuuden perusteemana oli Essayahin kävelijätaustan hyödyntäminen eri tavoin. Vaalipäällikkö, puoluesihteeri Asmo Maanselkä selitti oman presidenttiehdokkaan kampanjan olevan hyvä mahdollisuus kertoa kansalle, että kristillisdemokraatit ovat ”askeleen edellä”.

”Emme saa jättää edistystä vain liberaalien tunnuslauseeksi”, Maanselkä sanoi.

Puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen perusteli pienpuolueen omaa presidenttiehdokkuutta sillä, että kansalaiset arvostavat yhä presidentti-instituutiota presidentin kaventuneista valtaoikeuksista huolimatta.

Hänen mielestään oma ehdokas on eduskuntapuolueen kunnia-asia jo presidenttiehdokkaiden käymän poliittisen keskustelun ja median kiinnostuksen takia.

”Tämä ei ole hukkaan heitettyä, vaan poliittisen toiminnan ydintä, minkä vuoksi olemme olemassa.”

Hän sai yleisön hyrähtämään tyytyväisyydestä kehumalla Essayahia huippu-urheilijaksi, jota ”tappiot eivät lannista ja voitot eivät laiskista”.

Essayah paheksui Suomen antamaa tukea palestiinalaisille, joka annettiin Palestiinan hallinnon hakiessa jäsenyyttä YK:n alaisessa kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescossa.

”Sama ei saa toistua varsinaisen jäsenäänestyksen kohdalla”, Essayah vaati.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat