Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä: Kanerva syyllistyi lahjuksen ottoon

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Ilkka Kanerva (oik.) tervehtii valtionsyyttäjä Jukka Rappea vierellään Tapani Yli-Saunamäki ja Kyösti Kakkonen (vas.) Helsingin oikeustalolla keskiviikkona.
Ilkka Kanerva (oik.) tervehtii valtionsyyttäjä Jukka Rappea vierellään Tapani Yli-Saunamäki ja Kyösti Kakkonen (vas.) Helsingin oikeustalolla keskiviikkona. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kansanedustaja Ilkka Kanervan  (kok) 60-vuotissyntymäpäiväjuhliin liittyvässä lahjusoikeudenkäynnissä edettiin keskiviikkona loppulausuntoihin.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe  sanoi loppulausunnossaan, että ”lahjusrikoksen tunnusmerkistöt täyttyvät kepeästi”. Hänen mukaansa Kanerva syyllistyi varsin todennäköisesti tietoisesti lahjuksen ottamiseen.

Syyttäjän mukaan liikemiehet Kyösti Kakkonen, Toivo Sukari, Arto Merisalo  ja Tapani Yli-Saunamäki  havittelivat Kanervalle antamallaan vaalituella myönteisiä kaavapäätöksiä kauppakeskuksille Varsinais-Suomeen.

Syyttäjä uskoo, että Kanervan on täytynyt tietää syytettyjen liikemiesten toiminnasta kauppakeskusten rakentajina, eikä ole mahdollista, etteivät intressit ole tulleet keskusteluissa esiin. Hän katsoo, että Kanerva on myös poliitikkona tiennyt keskeiset rahoittajansa.

 ”Tietämättömyyteen vetoaminen on viety niin uskomattoman pitkälle, ettei se ole inhimillisesti katsoen uskottavaa”, syyttäjä sanoi.

Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin iltapäivällä Kanervan ja liikemiehien loppulausunnot.

Kanervan puolustuksen loppupuheenvuoro keskittyi siihen, ettei Kanerva tiennyt kauppakeskushankkeista ja syntymäpäivien rahoitukseen osallistuvista henkilöistä. Ja jos olisi tiennyt, hänellä olisi ollut kaavoituksessa rajalliset toimintamahdollisuudet, asianajaja Matti Manner sanoi.

Asianajaja kysyi, olisivatko vaaliavustukset ja syntymäpäiväjuhlien tuet jääneet antamatta Kanervalle, jos hän ei olisi ollut asemassaan Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtajana.

”Tässä ei voi tulla kuin yhteen järkevään lopputulemaan. Ei varmasti olisi jäänyt antamatta, näillä ei ole mitään syy-yhteyttä.”

Syyttäjä esittää Kanervalle vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kanervaa syytetään 56 000 euron arvoisten lahjusten ottamisesta.

Liikemiehiä syytetään oikeudenkäynnissä törkeästä lahjuksen antamisesta. Kaikki ovat kiistäneet syytteet. He ovat kertoneet, etteivät edes tienneet valtakunnan poliitikko Kanervan asemasta maakuntaliitossa.

Kanerva ei lähtenyt käymään aamulla medialle ”julkista tilitystä” siitä, miten raskas oikeudenkäyntiprosessi on ollut.

”Jokainen voi sen kohdallaan ymmärtää”, hän sanoi.

Syytteet kiistävä Kanerva kertoi suhtautuvansa syyttäjän rangaistusvaatimuksiin kaikella vakavuudella ja käyneensä vakavalla ja nöyrällä mielellä asioita läpi.

Kanerva on sanonut aiemmin oikeudenkäynnin aikana, että syyttäjän puheet rakenteellisesta korruptiosta sattuvat sydänalaan. Hän ihmetteli edelleen väitteitä niistä.

Flash toistinta ei löytynyt.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat