Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Hirvisaarelle sakkoja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan

Politiikka
 
HS–STT
Markku Ulander / Lehtikuva
Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari julkaisi nyt tuomion tuoneen blogikirjoituksensa 4. helmikuuta 2010 Uusi Suomi -verkkolehden blogipalvelussa.
Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari julkaisi nyt tuomion tuoneen blogikirjoituksensa 4. helmikuuta 2010 Uusi Suomi -verkkolehden blogipalvelussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kouvolan hovioikeus on tuominnut perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mielestä hän kirjoitti blogissaan solvaavasti muslimeista. Sakkorangaistuksen suuruus on 1 425 euroa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi aiemmin Hirvisaaren syytteen, koska ei pitänyt kirjoituksia panettelevina. Käräjäoikeuden mielestä poliitikolla on oltava oikeus maahanmuuttopolitiikan arvosteluun.

Hovioikeus katsoi asiaa toisin. Sen mukaan Hirvisaaren nettikirjoitus oli yleistävä ja syrjivä ja kuvasi tiettyyn kansanryhmään kuuluvat ihmiset rikollisina.

Hovioikeus katsoi, ettei kansanryhmän leimaaminen rikolliseksi ole sananvapauden rajoissa esitettyä sallittua liioittelua ja provokaatiota.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner  katsoo, että tapaukseen on otettava kantaa, kun tuomio on lainvoimainen. Asia saattaa vielä edetä korkeimpaan oikeuteen.

"Meillä on käräjäoikeuden vapauttava ja hovioikeuden langettava tuomio", Ruohonen-Lerner sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat