Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kasettimaksu ei laajene tietokoneisiin

Politiikka
 

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas) ehdotus tallennusvälineiden ostajilta perittävän hyvitysmaksun laajentamisesta ei ole toteutumassa.

Asiasta päätetään HS:n tietojen mukaan hallituksen istunnossa tänään torstaina.

Arhinmäki herätti huomiota marraskuussa ehdottamalla maksun ulottamista älypuhelimiin ja tietokoneisiin.

Ministerin ehdotus sai paljon vastustusta. Sen tyrmäsivät muun muassa entinen Nokia-johtaja Anssi Vanjoki ja sähköisen viestinnän vapauksia ajava Effi-yhdistys.

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetusluonnos sai kriittiset lausunnot myös muilta ministeriöiltä ja Kuluttajavirastolta.

Suomessa myydyistä tallennusvälineistä kuten dvd-levyistä ja ulkoisista kovalevyistä peritään korvaus, joka vaihtelee parista eurosta muutamaan kymmeneen euroon.

Myös kasettimaksuna tunnettu maksu luotiin 1980-luvulla korvaamaan kopioinnin aiheuttamia tulonmenetyksiä esimerkiksi musiikin ja elokuvien tekijöille. Kerätyt rahat menevät tekijänoikeusjärjestö Teoston kautta kulttuurialalle.

Viime vuonna maksulla kerättiin noin 6,5 miljoonaa euroa. HS:n tietojen mukaan hallitus aikoo esittää maksun korotusta niin, että kokoon saataisiin ensi vuonna 7,9 miljoonaa euroa.

Hallitus aikoo myös ensi vuonna selvittää, kuinka koko järjestelmän voisi uusia.

Tallennustilaan sidottua maksua pidetään vanhanaikaisena, koska musiikkia kuunnellaan yhä enemmän suoratoistona verkon kautta. Tallennustilaa käytetään esimerkiksi omien valokuvien säilömiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat