Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini ja Väyrynen tiukimmin kiinni presidenttikisan kakkospaikassa

Politiikka
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
Paavo Väyrynen ja Timo Soini MTV3:n presidenttiehdokkaiden tentin jälkeen keskviikkona.
Paavo Väyrynen ja Timo Soini MTV3:n presidenttiehdokkaiden tentin jälkeen keskviikkona. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Kokoomuksen Sauli Niinistö on edelleen selvässä johdossa HS:n presidenttigallupissa.

Nyt häntä äänestäisi presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 43 prosenttia vastaajista, mikä on pari prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisessä HS-gallupissa marraskuun lopussa. Toisaalta verrattuna lokakuuhun kannatus on laskenut seitsemän prosenttiyksikköä.

Niinistön kannatuspohja on edelleen poikkeuksellisen laaja. Yhdeksän kymmenestä kokoomuksen kannattajasta kertoo äänestävänsä Niinistöä.

Sdp:n kannattajien keskuudessa Niinistön kannatus on 40 prosenttia, keskustan joukoissa 36 ja perussuomalaisten parissa 26 prosenttia.

Kakkospaikasta kamppailevat tiukimmin Timo Soini (ps) ja Paavo Väyrynen (kesk). Soinin kannatus on kivunnut parilla prosenttiyksiköllä 11 prosenttiin ja Väyrysen yhdellä yhdeksään prosenttiin.

Dosentti Ville Pernaan mukaan Väyrynen on presidenttikisan suurin yllättäjä. "Hän on todella motivoitunut ja innostunut kampanjasta. Väyrynen on rento ja hänestä paistaa, että hänellä ei ole mitään hävittävää", Pernaa sanoo.

Soinista näkyy Pernaan mukaan se, että hän ei ole täydellä sydämellään mukana. "Soini menee samoilla nuoteilla kuin eduskuntavaaleissa, ja vaikuttaa jopa itse vähän kyllästyneeltä."

Paavo Lipposta (sd) ja Pekka Haavistoa (vihr) äänestäisi vaaleissa kuusi prosenttia suomalaisista. Paavo Arhinmäen (vas) kannatus on viisi, Eva Biaudet'n (r) neljä ja Sari Essayahin (kd) kaksi prosenttia.

Tutkimuksen toteutti HS:n toimeksiannosta TNS Gallup. Siihen haastateltiin joulukuun alkupuolella 1 979:ää henkilöä. Virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat