Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arhinmäen mukaan Haavisto saa kannatusta vasemmistolta

Politiikka
 
Leif Rosas
Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki seurasi ennakkoäänien tuloksia vaalivalvojissa yhdessä eduskuntaavustajansa Antero Eerolan kanssa ennen lähtöä Musiikkitalolle.
Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki seurasi ennakkoäänien tuloksia vaalivalvojissa yhdessä eduskuntaavustajansa Antero Eerolan kanssa ennen lähtöä Musiikkitalolle. Kuva: Leif Rosas

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki sai presidentivaalien ensimmäisellä kierroksella 5,5 prosenttia äänistä. Musiikkitalolla Arhinmäki sanoi medialle, että ei pitäisi olla vaikea arvata, keitä vasemmistoliittolaiset äänestävät toisella kierroksella.

”Kyllä Haavisto saa meiltä kannattajia”, Arhinmäki sanoi.

Arhinmäkeä äänesti 167 358 ihmistä.

Tuloksen varmistuttua tunnelmat vasemmistoliiton vaalivalvojaisissa helsinkiläisessä yökerhossa pikkuhiljaa happanivat. Musta rytmimusiikki soi, mutta kukaan ei joraa.

Kampanja oli hyvä, omat asiat tuotiin hienosti esille, mutta lopulta tulos painui reippaasti puolueen oman kannatuksen alle.

"Se tiedettiin jo etukäteen, että meiltä siirtyy ääniä Pekka Haavistolle. Moni halusi varmistaa Haaviston läpipääsyn toiselle kierrokselle", arvioi puoluesihteeri Sirpa Puhakka.

"Vihreiltä tuli meihin päin kovaa lobbausta. Viestejä, että älkää äänestäkö Paavoa vaan Haavistoa", kertoi vasemmistonuoriin kuuluva Edla Niemi, 24.

Ennakkoäänten julkistusta seurasi reipas "Hyvä Paavo!" -huutokonsertti, mutta ääntenlaskun edetessä lähes myös vasemmiston kannattajien huomio kiinnittyi Haaviston ja Paavo Väyrysen taistoon.

Pöytäkeskusteluissa ilmaistiin lähes yksimielinen tuki Haavistolle.

"Musta on hyvin vanhanaikainen ajattelu että kenelle testamentataan ääni. Mutta jos katsoo noiden kahden ehdokkaan välillä, ei ole kovin vaikea arvata, minne vasemmistolaisen ääni menee", Arhinmäki sanoi.

Hän oli itse lopulta tyytyväinen nopeaan ja niukin resurssein vedettyyn kampanjaan.

Hän piti hyvänä varsinkin sitä, että sai likistettyä muiden ehdokkaiden nato-kannoista tiukempaa keskustelua.

"Kampanjan loppupuolella olin lisäksi ainoa, joka piti työelämäkysymyksiä näkyvästi esillä."

Edla Niemi sanoo olevansa lopulta tulokseen, vaikka prosentit jäivätkin pieniksi.

"Meillä on tulevaisuus, sehän tässä on selvä juttu", hän sanoi viitaten Arhinmäen verrattain nuoreen ikään ja paikalla olevaan nuoreen kannattajakuntaan.

Arhinmäkeä äänesti 167 358 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat