Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö ja Haavisto piikittelivät talouskasvun ja hyvinvoinnin suhteesta

Politiikka
 
Helsingin Sanomat

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö kovisteli kilpakumppaniaan Pekka Haavistoa (vihr) talouden nollakasvupuheista Helsingin Sanomien ja Nelosen yhteisessä vaalitentissä tiistaina.

Haaviston mielestä bruttokansantuotteen kasvulukuihin tuijotetaan liikaa, kun pitäisi seurata myös kasvun laatua ja hyvinvoinnin jakautumista maan sisällä.

"Se on pinnallista talouskeskustelua. Sanotaan, että Suomella menee hyvin, kun bkt kasvaa, mutta eihän se näin ole, kun suomalaisilla ei mene hyvin", Haavisto sanoi.

Haaviston näkemys myötäilee kansainvälistä degrowth-ideologiaa, jonka mukaan talouskasvun tavoittelu pitäisi lopettaa ja erityisesti energiankulutusta tulisi vähentää.

Entinen valtiovarainministeri Niinistö ihmetteli, onko Haavisto nollakasvun kannalla vai ei. Niinistön mielestä puheissa on ristiriitaa, kun Haavisto on aiemmin vaaliväittelyissä sanonut kannattavansa elvyttäviä toimia, jotta kasvu turvataan.

"Siitä on helppo olla samaa mieltä, että kasvua pitää tavoitella huomattavasti ympäristöä vähemmän rasittavin keinoin", Niinistö sanoi.

"Me olemme saaneet työpaikkoja, ne ovat toimeentulon lähde. Jos olisi poistettu kasvu, en usko että meillä olisi enemmän työpaikkoja, vaan vähemmän", Niinistö sanoi.

Pienistä piikeistä huolimatta keskustelu Sanomatalon Mediatorilla oli rutinoituneiden, toisiaan kunnioittavien ehdokkaiden vuoropuhelua. Sanomatalon Mediatorin yleisö eli aktiivisesti tentissä mukana ja aplodeerasi tasapuolisesti kummallekin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat