Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urpilainen esittää Juhana Vartiaista Vattin johtoon

Politiikka
 
Pekka Pääkkö
Juhana Vartiainen vaikuttaa tällä haavaa Ruotsissa taloustieteilijänä.
Juhana Vartiainen vaikuttaa tällä haavaa Ruotsissa taloustieteilijänä. Kuva: Pekka Pääkkö

Ruotsissa vaikuttava taloustieteilijä Juhana Vartiainen palaa Suomeen Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (Vatt) ylijohtajaksi.

HS:n hallituslähteistä saamien tietojen mukaan valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) esittää Vartiaista tehtävään valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina. Lopullisen nimittämisen tehtävään tekee hallitus, mutta käytännössä Vartiaisen valinta on selvää, koska esittelevän ministerin näkemys kyseenalaistetaan äärimmäisen harvoin.

HS tavoitti tiistaina ruotsalaisessa Konjunkturinstitutissa työskentelevän Vartiaisen, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa vielä lainkaan.

"En halua kommentoida asiaa mitenkään ennen kuin siitä on päätös syntynyt. Korrektia on, että hallitus ja valtiovarainministeriö kertovat tästä hakuprosessista", Vartiainen sanoi.

Vartiainen on 53-vuotias ja puoluetaustaltaan demari.

Hänen valintansa tekee mielenkiintoiseksi kuitenkin se, että hän on ollut talouspolitiikassa äänekkäästi eri linjoilla Sdp:n kanssa. Tammikuussa 2011 hän muun muassa sanoi HS:lle, että "Sdp:n talouspolitiikka on ihan ala-arvoista tällä hetkellä".

Vartiainen oli lähellä tulla valituksi tehtävään jo runsas vuosi sitten. Silloinen valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) päätyi kuitenkin valinnassaan Vattin pitkäaikaiseen tutkimusjohtajaan Aki Kangasharjuun. Kangasharju hoiti tehtävää vain vuoden ja siirtyi äskettäin Nordean palvelukseen.

Vattin johtoon haki talon sisältä kovia hakijoita, muun muassa yksikönjohtaja Juha Honkatukia sekä tutkimusjohtajat Seppo Kari ja Antti Moisio. Kaikkiaan hakijoita oli kahdeksan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat