Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisiylijohtaja: Kansanedustajien kytköskaiveluun ei aihetta

Politiikka
 
STT

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei pidä tarpeellisena kansanedustajien taustojen järjestelmällistä kaivelua. Hän toteaa poliisin selvittelevän taustoja silloin, kun niissä paljastuu jotain epäilyttävää.

Paaterosta järjestäytyneen rikollisuuden soluttautuminen politiikkaan ei ole akuutti ongelma. Hän toteaa, että valppauteen on silti tarvetta.

"Turhan sinisilmäisiä ei pidä olla, mitä vain voi jatkossa tapahtua ja siihen pitää varautua", hän toteaa.

STT paljasti keskiviikkona, että viranomaiset ovat kiinnostuneita kansanedustaja  Ritva Elomaan  (ps) puolison Kimmo Elomaan yhteyksistä Cannonball-moottoripyöräjengiin. Poliisi pitää jengiä rikollisena, mutta Elomaan ei epäillä syyllistyneen mihinkään rikolliseen.

Paateron mukaan politiikkakytköksiä hälyttävämpää on, että järjestäytynyt rikollisuus tunkee mukaan talouselämään.

"Liiketoimintaan soluttautumista on tapahtunut, ja siinä suhteessa tilanne on mennyt huonompaan suuntaan", Paatero toteaa.

STT ei tavoittanut lomailevaa sisäministeri Päivi Räsästä (kd) kommentoimaan asiaa.

Myöskään suojelupoliisi ei ole kiinnostunut kansanedustajien taustojen kaivelusta. Supo korostaa, että edustajat on valittu kansan mandaatilla.

"Sellaista systeemiä ei ole, että me puuttuisimme asiaan turvallisuusselvityksillä", sanoo viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara Suposta.

Supon mukaan kansanedustajien turvallisuusasiat kuuluvat eduskunnalle. Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola korostaa, ettei eduskunta ole kansanedustajien työnantaja eikä siten voi teettää heistä turvallisuusselvityksiä.

"Puolueet ja muut ehdolle asettajat vastaavat selvittelytyöstä", hän toteaa.

Poliitikkojen jengiyhteydet ovat kuohuttaneet ainakin Tanskassa, jossa ne muun muassa sekoittivat hallituskuvioita viime syksynä. Ministeriksi kaavailtu sosiaalidemokraattien Henrik Sass Larsen tuli tuolloin torjutuksi maan turvallisuuspoliisin (PET) turvallisuusselvityksessä.

Sass Larsenin ministeriuran vei todennäköisesti tapaaminen Bandidos-moottoripyöräjengin johtohahmon kanssa. Miehet tapasivat Kögen satamakaupungissa Sass Larsenin lapsuudenystävän välityksellä.

"Olen tehnyt virheen ja kannan siitä seuraukset", Sass Larsen totesi Tanskan TV2:lle poistuessaan hallitusneuvotteluista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat