Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustalaiset ihmettelevät Guzenina-Richardsonin poissaoloja

Politiikka
 
STT
Mikko Stig / Str
Kolme keskustan edustajaa ihmettelee tiedotteessaan peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin poissaoloja eduskunnan kyselytunneilta.
Kolme keskustan edustajaa ihmettelee tiedotteessaan peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin poissaoloja eduskunnan kyselytunneilta. Kuva: Mikko Stig / Str

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd) toistuvat poissaolot eduskunnan kyselytunneilta saivat torstaina keskustan purkamaan turhautumistaan ministeriin.

Keskustalaiset eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Juha Rehula, Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen ihmettelivät tiedotteessaan ministerin lukuisia poissaoloja.

Kataisen hallituksen aikana eduskunnassa on järjestetty 19 kyselytuntia. Guzenina-Richardsonille on kertynyt kahdeksan poissaoloa, ja peräkkäin jo viisi.

"Peruspalveluministeri ei ole osallistunut kevätistuntokauden aikana vielä yhdellekään kyselytunnille, vaikka oppositiolla olisi joka kerralla ollut kysyttävää ministerin toimialan ajankohtaisista asioista."

Keskustalaisten mukaan ajankohtaisten asioiden kannalta keskeisen ministerin poissaolo vaikeuttaa opposition työtä hallituksen haastamisessa. Keskusta ilmoitti torstaina jättävänsä kotihoidontuen leikkausaikeista välikysymyksen. Yhtenä perusteluna oli, että asiasta ei ole peruspalveluministerin poissaolojen vuoksi saatu tietoa esimerkiksi kyselytunneilla.

Torstain kyselytunnilta Guzenina-Richardson oli poissa virkamatkan vuoksi. Hän oli Forssassa hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok) kanssa kuulemassa kuntapäättäjiä kuntauudistuksesta.

Guzenina-Richardson vastasi kritiikkiin saman tien tiedotteella. Sen mukaan kahdella kerralla ministeri oli ulkomaanmatkalla, kerran edustamassa hallitusta etukäteen sovitussa kuntauudistuksen kuulemistilaisuudessa ja kerran poissa lapsen sairastumisen vuoksi.

Ministerin esikunnasta selvitettiin torstaina syyt myös syksyn poissaoloille. Niistä kaksi oli sairauspoissaoloja ja loput virkamatkoja.

Keskustalaisten ryöpytys demariministeriä kohtaan suivaannutti torstaina myös Sdp:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin.

"Keskusta hyökkää Mariaa ja samalla lukemattomia muita kotonaan sairaita lapsiaan hoitamaan joutuvia [vastaan] tökeröllä ja leimaavalla tavalla, vieläpä naistenpäivänä. Anteeksipyynnön paikka, sanoisin", Jungner vuodatti Facebook-päivityksessään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat